Çorbalar Yuvalama Çorbası-Bizim Pirinç Sponsorluğunda

Annem antepli bu corbaya bayilirim ellerinize saglik yanliz kucuk kucuk yuvarlamak icin bir yontem ogrendim :) bir sisenin icine az bir sivi yag damlatip icine minik bir parcalar koyup siseyi cevirince yusyuvarlak oluyor ve cok zahmetli olmuyor hic deneyen oldumu ??

Bizim yörede bu tür yuvarlama köfteler yapıldığı için ben pek zorlanmıyorum..Sadece biraz daha küçük yapabilirdim zaman dar olunca ancak bu kadar oldu
Burda böyle yapıldığını bende duydum

Nevreste cigim, hamarat arkadaşım benim, yine döktürmüssün, ellerine kollarına sağlık canım.

Sen gerçekten bu işi biliyorsun, şu an inanılmaz derecede canım çekti, sunumun zaten harika, yarışmada başarılar dilerim canım

Nevreste eline sağlık şahane görünüyor bayıldımmm:) Çok severim yuvalamayı
Sana bişe soracaktım lebeniye çorbasını biliyor musun, biliyorsan tarifini yazarmısın

Nevreste eline sağlık şahane görünüyor bayıldımmm:) Çok severim yuvalamayı
Sana bişe soracaktım lebeniye çorbasını biliyor musun, biliyorsan tarifini yazarmısın
Çok teşekkür ederim canım
Evet biliyorumBenim en çok yaptığım çorbadır kendileri
Bak bu tarif kolay olan tarif şehriye ile yapılıyor..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/lebeniye-corbasi.839227/

Birde pirinç ve köfteler ile yapılan tarifim var..
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
8-10 su bardağı su
Tuz

Köftesi için:

250 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köftelerin birbirine yapışmaması için çok az un

Yoğurtlu terbiyesi için:

2,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un

Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı nane

Su ve pirinç tencereye alınarak haşlanır.
Köftesi için soğanlar çok ince doğranır. Ve tüm köfte malzemeleri iyice yoğrulur. Küçük küçük yuvarlanarak şekil verilir. Üzerlerine un serpilerek birbirine yapışması önlenir. Hafif una bulanmış köfteler, tava da az yağda hafif sotelenir.
Sotelenen köfteler de tencereye eklenerek haşlanır.

Köfteler haşlandıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt, yumurta ve un karışımı ılıklaştırılır ve tencereye hızlı hızlı karıştırılarak eklenir. Haşlanmış nohut ve tuzu da eklenerek 5-6 dk daha kaynatılır.

En son üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökülerek karıştırılır.

Buğday ve kuşbaşı ile yaptığım tarifimBunu kıyma ilede yapıyorum..

Malzemeler

1 Su Bardağı Buğday
1 Çay Bardağı Nohut
250 Gr.Kuşbaşı Doğranmış Et
3.5 Su Bardağı Yoğurt
Zeytinyağı
Nane
Tuz
Su
Hazırlanışı

Nohut ve buğdayı birgün önceden suda ıslatın.
Islattığınız nohut,et ve buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda kısık ateşte haşlayın.
Tenceredeki malzemeler pişmeye başlayınca yoğurdu azar azar ilave edip sürekli karıştırın.5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
Servis ederken üzerine zeytinyağı ve nane gezdirip sıcak olarak servis edin.

Offf harikasın:)
Köfteliyi yapıcam sanırım :) Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…