Yuva Yıkanın Yuvası Olmaz Derler Doğru mu acaba .....

Hiç birşey olmuyor,benim amcakızım olacak karaktersiz yıktı bir yuvayı,avukat adamın yanında çalışıyordu,düğünlerine bile ailesini alıp gitti,bayramlarda filan kızcağız baklava vs alıp gelirdi,aniden adamla adı çıktı,adam kadını boşadı sonrada bununla evlendi.ikide çocuk yaptılar,gayette keyfi yerinde .lüks içinde yaşıyor.mutluda görünüyor.sorsan onlardan namuslusuda yokyuva yıkanın yuvası olmaza inanma hiç. Yapanın yanına kalıyor.

Yuva yıkan kadın benim babaannem! Tanıştıklarında dedem evli ve 4 çocuklu, kendisi de evli ve çocuğu var. Dedemle kaçıyor, ilk eşlerinden boşanıp evleniyorlar, babam dünyaya geliyor, dedem ilk evliliğinden olan çocuklarını tamamen dışlıyor… Ben onları bilecek yaşa geldiğimde boşanmışlardı. Babaannem, babam askere gidince ilk iş dedemi kapının önüne koymuş :) Dedemle kaçtığını da hiç kabul etmez, “beni zorla kaçırdı” derdi. Pişmandı, mutsuzdu vs. Dedem hiç iflah olmadı zaten, dünya kadar malı mülkü yedi bitirdi, 5 çocuğuna bir çöp bırakmadı :)
Çocukluğumda İzmir’e üvey halalarımı ziyarete gittiğimiz bir gün dedemin ilk eşiyle tanıştım, sarı saçlı, mavi gözlü, beyaz tenli, yaşlanmasına karşı çok güzel olduğu her halinden belli bir kadındı. Doğrusu babaannemden güzeldi :) Beni sevdi, öptü, çocuktum ne de olsa. Ama kaşla göz arasında dedi ki “deden ölmüş, ben gidene kadar ahirette ayakta beklesin! İzmirin köyünde tek başına 4 çocuk büyütmüş, 3 öğretmen kız, bir de doktor yetiştirmiş, o güzelliğine rağmen yeniden evlenmemiş o kadının ahirette dileği kabul olmuştur umarım…

Nihalim, o evlilikler bir nevi ortaklık gibi oluyor aslında. “Birlikte bir halt yedik, açığa da çıktı, evliliğim de konforluydu aslında, bu rahatı x ile devam ettiririm…” düşüncesindeki erkekle, buna ortak olan ve çıkarları doğrultusunda erkeği yönlendiren diğer kadın evleniyor… Senin eski eşin küçük bir servet kazansa kaç yazar, ben o kadının yerinde olsam “beni ne zaman bir başkası için terk edecek.” ya da “maddi manevi hep vermem gerekecek ki adamı elimde tutayım” kaygısından uyuyamazdım! Çünkü tatlım, senin eski kocan karaktersiz! Sen rahat uyuyorsun ama değil mi, mis gibi kocana sarılıp ? Allah bozmasın, kimin kazanıp kimin kaybettiği her zaman yakın vadede bilinmiyor. Benim eski eş beni aldatmadı ama aklına hayaline gelmez psikolojik şiddete maruz kaldım. Günün sonunda ikimizde başkalarıyla evliyiz, üzerinden de yıllar geçti ama tahmin et bu nisan ayı başında telefonda ağlayan hangimiz ? Allah var, ve hikmetinden de sual olunmuyor. Sen ben hakkımızı helal etsek, mutlu olsunlar desek bile bir de Allah’ın hakkı var, sen davacı olmasan da kamu davası açılması gibi :) Seni tanımasam da seviyorum, umarım çok mutlu olursun

Yuva yıkanın yuvası olur/olmaz orasını bilmiyorum ama, hala yıkılmış yuvasının küllerini karıştıranın yeni bir yuvası veya hayatı olamaz orasına eminim. O yüzden geçmişe bi çizgi çekip kendi hayatınıza odaklanmanızı tavsiye ederim.

Öyle bir durum var ise aldatmak ve aldatana eşlik etmek bir seçenek değil suçtur.
Bu durumda ortada yuva yok ise mert olan adam eşinden adabı ile mağdur etmeden ayrılır ve yoluna öyle devam eder.
Yok hem evinde eşi tüm ihtiyaçlarını görsün hemde dışarda gönlünü hoş eylesin..
Yok yaa! Bal gibi de yuva yıkmak ve ihanet emek oluyor.

Tam anlamıyla şeref yoksunluğu bunun adı!

Üzmek istemem ama sadece vicdanı olan biri ilerde başına gelenleri"ben zamanında şunun ahını aldım şimdi işim rastgitmiyor"diyebilir. Vicdanı olmayanın aklına bile gelmez size yaptıklarından dolayı kötü şeyler yaşadığı.
Yerinizde olsam,hayatımın bundan sonrasını milat kabul eder, geriye bakmadan yaşamaya çalışırdım. Zor biliyorum ama olmasi gereken bu inanın. Bu dünyaya 1 kez geliyoruz,tabi ki keşke hiç yaşanmasaydı dediğimiz şeyler oluyor/olacak ama önemli olan en az hasarla atlatabilmek.

onlar mutlu olur ama siz hala yuvamı yıktılar düşüncesinde olduğunuz sürece zaten mutlu olamazsınız. önünüze bakmak zorundasınız.

[/QUOTE]
Evli adamlarla birlikte olmak dogrudur demiyorum zaten.
Ama yuvayi yikan disardan biri degildir yinede.
Ortada bir aldatma ve ihanet var, suçlusu da evli olan kimse en çok odur.

Evlilik icinde başkasina asik olduysa da dediginiz gibi uzatmadan aciklar ayrilir.

Annemin iş arkadaşinin olayini bir kere anlatmişdim burda. Eşi 2 çocukla karisini aldatti. Maddi anlamda zor bir sureçde yalniz birakti. Ve asla ailesini arayip sormadi. Evlendi aldattigi kadinla ve bir iki sokak uzağa taşindi. Uzerinden yillar geçti. Bu kadinin her iki çocuğu buyudu universite okjdu. Maddi durumlari harika. Galiba oğlu avukatti. Şu an hatirlayamadim. Yani kadin da çok mutlu MasaAllah. Birgun eski eşinin komşusu bu kadina soylediki eski eşin ağir yatak hastasi karisi da bakmiyor. Aç aç evde birakip gece geliyor. 3 çocuğu varmiş. Onlar da evden ayrilmişlar. Artik yemegini bile komşular veriyor o kadin da akşamlara kadar nerelerde surtuyor belli değil. Bazen arabalara binerken goruluyormuş. Neyse annemin iş arkadaşi çocuklarina soyledi once yanaşmasalar da tedavi için tum parayi karşiladilar ve hastaneye yatirdilar. Ama vefat etti çok ilerlemişdi. Annem kendisi şahit eski eşinin pişmanlikdan ağlamasi. Annem diyorki ayaklarina kapanmak istiyordu eski karisinin. Oyle vicdan azabiyla da goctu gitti.
Bu hayatta kim ne kotuluk yaparsa ya bu dunyada ya da ahirette cezasini bulur. Bizler gozumuz gorsun isteriz aci çekdiginin ama ahiret azabi o kadar sancili ki. Umarim sizi incitenler de cezasini bulur

Bunu beklemek ve takılmak yerine kendi hayatınıza odaklansanız yani hep aman yıkılsın mutsuz olsunlar ayrılsınlar beklentisi onlara zarar vermez önce size zarar verir.yaşanmış olmuş bitmiş mutlu da olabilirler demek ki sizinle olmamış aldatılmak berbat birşey ama ilk yaşayan siz değilsiniz illa bu dünyada adalet beklemek anlamsız

Ben de öyle bir hikaye yok. Size sadece hayata dair inancımdan bahsetmek istiyorum. İnsanlar kendilerini yaralayan bir olay yaşadıklarında veya haksızlığa uğradıklarında bunu yapanların bu dünyada bir ceza almalari gerektiğine inanırlar. Onların başına olumsuz birşey gelince de "ilahi adalet" derler, ya da "bedduam tuttu" derler. Böyle düşünmek çok doğaldır. Buna psikolojide "adil dünya inancı" diyorlar. Oysa hiçbirisi doğru değildir. Yani haksızlık yapanlar çok mutlu ve iyi bir hayat da sürebilir, mutsuz da olabilirler. İnsanların başına zaman zaman olumlu ve olumsuz olaylar gelecektir. Bu olayların nedeni olarak bedduaya veya ilahi adalete sığınmak doğru değil benim düşünceme göre. Hiç umursamadan kendi hayatınıza bakın, daha güzel bir hayat için çabalayin. Zor ama zamanla geçecek. Bir süre sonra aklınıza bile gelmeyecek. İlahi adalete inanıp beklentiniz olmasın. Mutlu bir hayat dilerim size...

Shellshock, daha aylar evvel bu adam sana geri dönmek için baskı yapıyordu, şimdi seni aldattığı kadınla evleniyor. Kadının bundan haberi var mı? Eğer kadın da eski kocan gibiyse gül gibi geçinir giderler. Kavga dövüş yaşasalar, birbirlerine lanet de etseler bırakmazlar.

Ah evet nasılda hatırladın:) bir ay önce bana yalvaran adam bir ay sonra kadınla evleniyor. Bence kadın da gayet farkındadır yani çok seviyor herhalde karaktersiz adamları

Ah evet nasılda hatırladın:) bir ay önce bana yalvaran adam bir ay sonra kadınla evleniyor. Bence kadın da gayet farkındadır yani çok seviyor herhalde karaktersiz
Birde diyormuş ki kızına çok iyi abla Olurum hahahahahahahaha sinirim bozuldu.

Ay bırak ona güvenirsen yandın.

Ay bırak ona güvenirsen yandın.
Önce o adama eş olabilsin de ablalığa sonra bakar artık.
Annesi olan bir çocuğa samimiyetsiz bir şekilde "ablalık" yapmaya kalkılmasına da ben uyuz oluyorum.
Şimdi bana çoğu kişi kızar, ama kocamın beni aldattığı kadının çocuğuma yaklaşmasını ben istemezdim şahsen. Çocuğum için uygun bir örnek değil bu birincisi, ikincisi ise zaten bir annesi var ikinci bir namzete ihtiyaç yok.

Mutluluğunuzu buna bağlamanız çok sağlıklı değil. Sizi mutsuz etmişler ama bu onların mutlu bir evlilik sürmesine engel olmaz, hayatta işler böyle yürümüyor, yuva yıkanın yuvası olmaz romantizmi geçerliliğini yitireli çok oldu.

Kendi hayatınıza odaklanın, bırakın hayatınızdan çıkanlar ne yapıyorlarsa yapsınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…