-
- Konu Sahibi ShellShock
Yuva yıkan kadın benim babaannem! Tanıştıklarında dedem evli ve 4 çocuklu, kendisi de evli ve çocuğu var. Dedemle kaçıyor, ilk eşlerinden boşanıp evleniyorlar, babam dünyaya geliyor, dedem ilk evliliğinden olan çocuklarını tamamen dışlıyor… Ben onları bilecek yaşa geldiğimde boşanmışlardı. Babaannem, babam askere gidince ilk iş dedemi kapının önüne koymuş :) Dedemle kaçtığını da hiç kabul etmez, “beni zorla kaçırdı” derdi. Pişmandı, mutsuzdu vs. Dedem hiç iflah olmadı zaten, dünya kadar malı mülkü yedi bitirdi, 5 çocuğuna bir çöp bırakmadı :)Hanımlar valla psikolojim bozuldu mazur görünüz. Bana şöyle kanlı canlı evett bir tanıdığım vardı yuvayı yıktı üzerine kurdu ama neler geldi başına diye anlatacağınız olayları dinlemeye geldim. İçim başka türlü soğumaz zira. Çok hakkım yendi önce benim mutlu olmam gerekmez miydi ? Hadi çekirdeğide aldım sizi bekliyorum. Allah ini seven beni linçlemesin olur mu
Nihalim, o evlilikler bir nevi ortaklık gibi oluyor aslında. “Birlikte bir halt yedik, açığa da çıktı, evliliğim de konforluydu aslında, bu rahatı x ile devam ettiririm…” düşüncesindeki erkekle, buna ortak olan ve çıkarları doğrultusunda erkeği yönlendiren diğer kadın evleniyor… Senin eski eşin küçük bir servet kazansa kaç yazar, ben o kadının yerinde olsam “beni ne zaman bir başkası için terk edecek.” ya da “maddi manevi hep vermem gerekecek ki adamı elimde tutayım” kaygısından uyuyamazdım! Çünkü tatlım, senin eski kocan karaktersiz! Sen rahat uyuyorsun ama değil mi, mis gibi kocana sarılıp ? Allah bozmasın, kimin kazanıp kimin kaybettiği her zaman yakın vadede bilinmiyor. Benim eski eş beni aldatmadı ama aklına hayaline gelmez psikolojik şiddete maruz kaldım. Günün sonunda ikimizde başkalarıyla evliyiz, üzerinden de yıllar geçti ama tahmin et bu nisan ayı başında telefonda ağlayan hangimiz ? Allah var, ve hikmetinden de sual olunmuyor. Sen ben hakkımızı helal etsek, mutlu olsunlar desek bile bir de Allah’ın hakkı var, sen davacı olmasan da kamu davası açılması gibi :) Seni tanımasam da seviyorum, umarım çok mutlu olursunDiğer konuda da yazdım. 15 senelik evliliğim ihanetle bitti. Beni aldattığı kadınla biz boşandıktan 3 ay sonra evlendi. 7 senedir evliler. Ortak tanıdıklarımız ex eşimin çok mutlu olduğunu ve zenginlediğini söylüyor.
İlahi adaletin bu dünyada tecelli etmesini beklemiyorum. Pusuya yatıp onun hayatını şizofrence takip etmiyorum. Yaşanmış, bitmiş bir şey. Hayatta herşeyin bir sebebi vardır. Beraber iyi günlerde yaşadık. Allah herkesin yolunu açık etsin. Ex eşimin mutlu olması benden bir şey kaybettirmez. Mutsuz olsa ben bir şey kazanmam.
Ben kendi hayatıma bakıyorum. 2. Eşimle yuvamızda mutlu, huzurlu olmaya odaklandım.
Yuva yıkanın yuvası olur/olmaz orasını bilmiyorum ama, hala yıkılmış yuvasının küllerini karıştıranın yeni bir yuvası veya hayatı olamaz orasına eminim. O yüzden geçmişe bi çizgi çekip kendi hayatınıza odaklanmanızı tavsiye ederim.Hanımlar valla psikolojim bozuldu mazur görünüz. Bana şöyle kanlı canlı evett bir tanıdığım vardı yuvayı yıktı üzerine kurdu ama neler geldi başına diye anlatacağınız olayları dinlemeye geldim. İçim başka türlü soğumaz zira. Çok hakkım yendi önce benim mutlu olmam gerekmez miydi ? Hadi çekirdeğide aldım sizi bekliyorum. Allah ini seven beni linçlemesin olur mu
Öyle bir durum var ise aldatmak ve aldatana eşlik etmek bir seçenek değil suçtur.Ben kimsenin birilerinin yuvasini yıktığını dusunmuyorum acikcasi boyle konularda. Ortada dogru durust bir evlilik ve yuva olsa yikilmazdi. Başkasina gidiliyorsa o evlilik zaten bitmiş sadece sizin haberiniz yokmuş.
Başa gelince elbette öfke duymaniz ve mutsuz olmalarini istemeniz doğal ama mutlu olan da var olmayan da kişilerle alakali, yuva yikmayla degil.
Not: Kimsenin kocasini filan almadim.
Öyle bir durum var ise aldatmak ve aldatana eşlik etmek bir seçenek değil suçtur.
Bu durumda ortada yuva yok ise mert olan adam eşinden adabı ile mağdur etmeden ayrılır ve yoluna öyle devam eder.
Yok hem evinde eşi tüm ihtiyaçlarını görsün hemde dışarda gönlünü hoş eylesin..
Yok yaa! Bal gibi de yuva yıkmak ve ihanet emek oluyor.
Tam anlamıyla şeref yoksunluğu bunun adı!
Annemin iş arkadaşinin olayini bir kere anlatmişdim burda. Eşi 2 çocukla karisini aldatti. Maddi anlamda zor bir sureçde yalniz birakti. Ve asla ailesini arayip sormadi. Evlendi aldattigi kadinla ve bir iki sokak uzağa taşindi. Uzerinden yillar geçti. Bu kadinin her iki çocuğu buyudu universite okjdu. Maddi durumlari harika. Galiba oğlu avukatti. Şu an hatirlayamadim. Yani kadin da çok mutlu MasaAllah. Birgun eski eşinin komşusu bu kadina soylediki eski eşin ağir yatak hastasi karisi da bakmiyor. Aç aç evde birakip gece geliyor. 3 çocuğu varmiş. Onlar da evden ayrilmişlar. Artik yemegini bile komşular veriyor o kadin da akşamlara kadar nerelerde surtuyor belli değil. Bazen arabalara binerken goruluyormuş. Neyse annemin iş arkadaşi çocuklarina soyledi once yanaşmasalar da tedavi için tum parayi karşiladilar ve hastaneye yatirdilar. Ama vefat etti çok ilerlemişdi. Annem kendisi şahit eski eşinin pişmanlikdan ağlamasi. Annem diyorki ayaklarina kapanmak istiyordu eski karisinin. Oyle vicdan azabiyla da goctu gitti.Hanımlar valla psikolojim bozuldu mazur görünüz. Bana şöyle kanlı canlı evett bir tanıdığım vardı yuvayı yıktı üzerine kurdu ama neler geldi başına diye anlatacağınız olayları dinlemeye geldim. İçim başka türlü soğumaz zira. Çok hakkım yendi önce benim mutlu olmam gerekmez miydi ? Hadi çekirdeğide aldım sizi bekliyorum. Allah ini seven beni linçlemesin olur mu
Ah evet nasılda hatırladın:) bir ay önce bana yalvaran adam bir ay sonra kadınla evleniyor. Bence kadın da gayet farkındadır yani çok seviyor herhalde karaktersiz adamlarıShellshock, daha aylar evvel bu adam sana geri dönmek için baskı yapıyordu, şimdi seni aldattığı kadınla evleniyor. Kadının bundan haberi var mı? Eğer kadın da eski kocan gibiyse gül gibi geçinir giderler. Kavga dövüş yaşasalar, birbirlerine lanet de etseler bırakmazlar.
Ah evet nasılda hatırladın:) bir ay önce bana yalvaran adam bir ay sonra kadınla evleniyor. Bence kadın da gayet farkındadır yani çok seviyor herhalde karaktersizShellshock, daha aylar evvel bu adam sana geri dönmek için baskı yapıyordu, şimdi seni aldattığı kadınla evleniyor. Kadının bundan haberi var mı? Eğer kadın da eski kocan gibiyse gül gibi geçinir giderler. Kavga dövüş yaşasalar, birbirlerine lanet de etseler bırakmazlar.
Birde diyormuş ki kızına çok iyi abla Olurum hahahahahahahaha sinirim bozuldu.Shellshock, daha aylar evvel bu adam sana geri dönmek için baskı yapıyordu, şimdi seni aldattığı kadınla evleniyor. Kadının bundan haberi var mı? Eğer kadın da eski kocan gibiyse gül gibi geçinir giderler. Kavga dövüş yaşasalar, birbirlerine lanet de etseler bırakmazlar.
Ay bırak ona güvenirsen yandın.Ah evet nasılda hatırladın:) bir ay önce bana yalvaran adam bir ay sonra kadınla evleniyor. Bence kadın da gayet farkındadır yani çok seviyor herhalde karaktersiz
Birde diyormuş ki kızına çok iyi abla Olurum hahahahahahahaha sinirim bozuldu.
Önce o adama eş olabilsin de ablalığa sonra bakar artık.Ay bırak ona güvenirsen yandın.