Yürüyen merdivende yürüyen var mı?sebep?

yürüyen merdivenin üzerinde bir kaç kişi varsa bende yürürrüm. :))orda merdiven çıkana kadar dikilip beklemek sıkıcı geliyor.hareketli bir yapıya sahibim o nedenle herhalde! :))
ama yürüyen merdiven çok kalabalıksa yürümem,başkalarını rahatsız etmemek için!

evet bazı merdivenler çok dar oluyor gerçekten..

işte o zaman geçenlere bende kızıyorum.gamyoncuiremsu

Yürüyen merdiveni acelem varsa kullanırım ve durmam,yürürüm.
Çünkü biz tek adım atana kadar merdiven bizim 2 adım daha öteye gitmemizi sağlar..
Yani işimizi kolaylaştırır..
Ama acelem yoksa ve normal merdiven varsa tercihim normal merdivenden yana olur..
Ayrıca aklınızda bulunsun..
Merdiven çıkarken topuğunuz yere temas etmesin,parmak uçlarıyla çıkın,gastrocnemius (baldır) kasınızı çalıştırmanızı sağlar..
yerimseniben

Son düzenleme:
acelem varsa ve önüm boşsa yürürüm mıy mıy beklemenin anlamı yokki :)

Bende yürürüm. Toplumda yazılı olmayan ama genelin uyduğu kurallar vardır bunlardan biride yürüyen merdivenin sol tarafını yürümeyi tercih edenler için boş bırakmaktır. Bende hergün metroya biniyorum ve iş çıkışı yada iş başı olan saatlerde herkes bu kurala uyuyor ama alakasız bir zamanda bindiğimde sol tarafı inatla bırakmayan hatta arkasında müsade isteyene yürüyeceksen normal merdiveni tercih etseydin diye tartışma yapanlara bile rastlıyorum. Durmak isteyen sağda dursun solu boş bıraksın. Metrodan inip otobüs saatine yetişmek için saniyeleri hesap eden insanlar var özellikle İstanbul'da... sengözlerimebaksanab

Ankarada da genellikle sol taraf boş bırakılır.
yürümek isteyenler için.
çok acelem olduğu zamanlarda ben de yürürüm.
iki kat hızlı ulaşmış oluyorum yukarıya..
ne var ki bunda :1closedeyes:

ama önümde biri varken,
çekilin ben geçicem olayı yapmam,
yapana da sinir olurum -tatlicadiarzu-

içgüdüsel bişey bence bu yada bende var diyelim, yolda yürürken, merdiven çıkarken yürüyen merdivende nedenseee hep aceleci ve bir an önce bitsin derdivardır bende, ama bunu yaparken kimseyi rahatsız etmem, bazen araba yarışçıları gibi hissederim kendimi engelleri aşa aşa hedefe varan , gidecğim yere hep hızlı varmaya çalışırım bu sebeple yürüyen merdivende de kimseyi rahatsız etmeden yürürüm, önümde poşetli çocuklu biir varsa beklemesinide bilirm, müsade istemem

bende yürürüm yafff......ama acelem oldugu zamanlaarrr...eger acelem yooosaaa keyfini çıkartırım..
hatta bazen yürümek zorunda kalmasakta gideceğimiz yere tıpkı taşıt seferleri gibi yürüyen merdiven seferleri olsa diye düşünürdüm..
ayy ne cazip yaaaa......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…