Yürüyen merdivende yürüyen var mı?sebep?

details

pozitif olabilmek..
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
521
7
96
İstanbul
arkadaşlar,
aranızda yürüyen merdivende yürüyen var mı?
ben de artık takıntı oldu,birini durdurup sorucam yakında.
aranızda bunu yapan varsa lütfen açıklasın.
genelde metrolarda hem normal merdiven hem de yanında yürüyen merdiven oluyor.
ya da alışveriş merkezlerinde.
neden insanlar normal merdivenden inmez de ya da çıkmaz da,
yürüyen merdivene biner ve merdivenin götürmesini beklemeden bir de üstünde yürür?
elimde her defasında çantalar,poşetler oluyor ve arkamdan biri müsade edermisiniz diyor ve kenara çekilmemi istiyor ki yürüyerek insin ya da çıksın.
e be kardeşim madem kendin yürüyeceksin ne diye binersin
merdivene?
sanki bir önceki metroya mı yetişeceksin?
maksimum 1-2 dakika fark ediyor.
ya da amacın spor yapmaksa neden normal merdiveni kullanmazsın?
aranızda bunu yapan varsa lütfen sebebini açıklasın,
cidden çok merak ediyorum.
hımm bu arada,levent metrosunda yapan varsa,
içimden selamlıyorum,
söyleyim :)

Ben yürüyen merdivende ancak acelem varsa yürürüm. Yoksa keyfini çıkarırım merdivenin!

Yürürüm kardeşim.:lepi:, Normal değilim ki zati-tatlicadiarzu-

Diğerlerini bilmiyorum ama İstanbul'da hemen herkes yürüyo zaten.Milletin hep acelesi var. Hep biryerlere yetişmek zorunda insanlar. Doğru metronun saati belli yeri belli ama öyle bir şartlanma varki. Yürüyolar. Bide dikkat ettinizmi İnsanların yüzüne bakın . Hepsi mutsuz gibi. Hayat yormuş bizi ya.

Evet bende yürürüm acelem olduğu zamanalrda vakit kazanırım işte kendimce...
Iyi de oluyor amaaa:))))))

bende yürürüm ...çünkü asansöre ve yürüyen merdivene binince başım dönüyo..biran önce inmek istiyorum bu yüzden yürürüm...o zaman normal merdivenle çık diceksiniz...avmlerde normal merdiven yok mecburen....
metrodada merdivenler çok uzun üşeniyorum....

çok yorgun değilsem ve acelem varsa yürürüm...
yürümek istemeyenler de merdivenin sağında beklemeliler... toplum kuralı budur...
böylece kimse " pardon geçebilir miyim" demek zorunda kalmaz...

bizim burda sagda durulur solda yürülür
bende genelde yürüyorum ama sebebini bilmiyorum acelem oldugundan degil
bazen yürüyen merdivenle yukari asagi cikabilmek icin uzun sira oluyor bende soldan gecip yürüyorum
hem hareket oluyor :))

ben özellikle dikkat ediyorum
mümkün olduğu sürece asla yürüyen merdivende yürümem
hep normal merdivenle iner çıkarım
ama bazı yerlerde merdiven yok malesef

ben de eğer merdiven boşsa, insanlar rahatsız olmayacaksa yürümeyi bırak, koşarım bile kaydirigubbakcemile
acelem olur genelde çünkü.

yürüyen merdivende önümde biri varsa, ve inatla müsaade etmiyorsa etmiyorsa geçmeme gıcık olurum. (söz meclisten dışarı details :teytey: )
Çünkü böyleleri yüzünden birkaç kere metroyu kaçırmışlığım var. birkaç saniye farkla dakikalarca bekledim. e dört-beş dakika dememek lazım, sonra da ring otobüsü kaçıyo, 15 dakika da onu bekle. Al sana yarım saat....klava:

Ha bi de alışveriş merkezlerinde elimde araba, alışverişimi yapıp işten eve dönmeye çalışırken, yürüyen bantta, önümdeki herifçioğlu merdivenin bitişinde bir türlü ilerlemez de sen de tabi trafiği tıkarsın...
klava:
Arkadakiler seni sen öndekini ezersin....
O stres başka yerde yok.
Şeytan diyo ki elindeki alışveriş arabasıyla dümdüz et adamıkötükedihüso

ben acelem olsun olmasın yürürüm alışkanlık benim için yürüyen merdiven veya normal merdiven farketmez ama kalabalık olduğunda istisna olur.
bi fıkra aklıma geldi
temel alışveriş merkezinde yürüyen merdivene binmiş elektrik gidince 1 saat merdivende mahsur kalmış:))))

yürürüm

genelde acelem varsa yürürüm..çünkü merdiven çok yavaş çıkıyor.(1-2 dk farkediyor demişsin haklısın ama o saniyeler içinde kaç dolmuş kaçırıyorum bir bilsen)

bir kitap okumuştum. yürüyen merdivenlerde sağ tarafta durunuz ki sol taraftan acelesi olanlar gitsin diye..

ve her yürüyen merdivene bindiğimde bu cümle aklıma gelir.insanları izlerim.gerçekten sağ tarafta durmak benim gibi acelesi olup yürüyenler için iyi oluyor.

böylelikle de kimseye(sağ tarafta duranlara yani) MÜSAADE EDER MİSİNİZ? dememiş oluyoruz..

Son düzenleme:
Ben de yürürüm valla.. Ama yürüyen merdivenden yürüyerek çıkınca daha hızlı oluıyor hem arada durup dinlensen de çıkmaya devam ediyorsun. Ve merdiven yavaş çıkınca sıkılıyorum beklemekten bazen de ondan yürüyorum :))

acelem olduğu zamanlarda mutlak yürürüm..gerçi acelem olmasada yürürüm..yaa evet neden yürüyorum ben ya...

----------
tamamdır,bunu anladım:)
hakikaten başı dönen,fobisi olan olabilir,
bir an öncesi bitmesi açısından hızla,yürüyerek iniyor olabilirsiniz.
zaten ben de sağda dururum,
bu normal olandır,olması gerekendir.
ama çok dar olan bir merdivende,elimde alışveriş poşetleri vs varken,
hatta küçük çocuklar annelerinin babalarının elinden zar zor tutarken,
herkes aynı metroya binecekken koştura koştura pardon,pardon diyerek
geçenleri sanırım anlamak istemiyorum.
bazı arkadaşlar dolmuşu kaçırmaktan,ring seferi kaçırmaktan bahsetmişler.
bence de istanbul yorgunluğunda bir sonraki
seferi beklemek işkence olabilir.
saygıyla çekiliyorum efenim sağa,iyice sağa,
hatta poşetlerimi daha bi kucaklıyorum,
müsade sizin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…