O ilk doktor randevusu icin de 3 hafta bekliyorsun. Eeee yani grip icin 3 hafta bekleyesiye zaten iyilesiyorsun.
Doktoru gormek o kadar zor ki, ulasamiyorsun.
Buyuk sehirlerde jinekoloji, pediyatri gibi alanlarda cogu doktor yeni hasta kabul etmiyor, doktor bulamiyorsun.
Turk saglik sisteminde iyi kotu bir sekilde doktoru goruyorsun hizmeti aliyorsun, en kotu gidip hastanede sira bekliyorsun. Burda hasta halinle elinde telefon doktoru kovalamak zorundasin. Doktor randevusunu 3 ay sonraya alip bekle bekle olen kanser hastalari var (abartmiyorum).
Gerçekten bu tür konularda gerçekçi yazan beğendiğim bir kızsınız.
Aynı durumu ablamda yaşıyor. Biran evvel dönmeyi bekliyor. Günü birlik dr. İçin Türkiye ye geldiği oldu ablamın. Ve bütün alışverişini Türkiye de yapıyor. Kıyafet ,tabak ,halı vs. Çocukların eğitimi için gittiler. Onda da çok açıkçası memnın değiller. Malum ırkçılık. Bari dil öğrensinler diye sabrediyor şimdilik.
Hayat yurtdışında da oldukça pahalı.Maalesef. Şuanda dünya da hayat pahalı.
İyide kayınvalidenizin okutacak çocukları yok en basitinden.Hanımlar peki esime ve kvme karsi nasi argümanlar gelistirmeliyim?ne desem nedense onlar cok olumlu bakiyorlar.
Kv bana diyor ki biz 1000tl emekli maasla geciniyoruz siz 2 bin alsaniz yeter. Ya nasu yetsin. Biz ayakabiyi en basitinden deichmanndan aliyoruz. Burda 20euro ise orda 100tlden basliyor. 2 bin tl ile nasi olacak bu is?.
Kaynimdan örnek vereyim.
Cok tutumlu bi insan ama ailesiyle tatile veya bir defa olsun bir yemege avmye gitmisligi yok...neden gerek yok...eltimde boyun egmis durumda...ne anladim ben gencligimi yasayamadiysam...kvde saniyor ki onlar öyle diye herkes öyle olmali
Ya ben bu ülkeden çıkamayacak mıyımYani her yer pahali, dediginiz gibi ucuz sehir artik yok. Almanya nispeten ucuz.
Ingiltere, Irlanda o kadar pahali ki hem daire bulmak mumkun degil hem de aileler bile tek goz odada yasiyor daire kiralamak imkansiz. Londra'da 1 tek oda 1000strelinden basliyor, haftalik parayla kiraya verilen yerler bile var?!
Kiyafet, tabak canak tekstil ben de Turkiye'den aliyorum. Cula caputa tonla para dokmeye gerek yok.
Dunyada issizlik de cogaldi maalesef. hayat sartlari artik her yerde zor. Issizlik en zengin ulkede bile var. Acikcasi, gelecek 50 yil icin beni en cok korkutan sey issizlik, toplumsal patlama yaratabilir. Valla dogdugum donemden mutluyum gayet. Issizligiydi, ekonomisiydi derken dunyanin civisi iyice cikmadan temizce 50 yil daha ysayip olmek istiyorum.
Siz sevdinizmi almanyayi peki.orda kalmakmi istiyorsunuz yoksa ankaradami yasamak istiyorsunuz.yani sizin mutlu oldugunuz yer neresiMerhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Yani her yer pahali, dediginiz gibi ucuz sehir artik yok. Almanya nispeten ucuz.
Ingiltere, Irlanda o kadar pahali ki hem daire bulmak mumkun degil hem de aileler bile tek goz odada yasiyor daire kiralamak imkansiz. Londra'da 1 tek oda 1000strelinden basliyor, haftalik parayla kiraya verilen yerler bile var?!
Kiyafet, tabak canak tekstil ben de Turkiye'den aliyorum. Cula caputa tonla para dokmeye gerek yok.
Dunyada issizlik de cogaldi maalesef. hayat sartlari artik her yerde zor. Issizlik en zengin ulkede bile var. Acikcasi, gelecek 50 yil icin beni en cok korkutan sey issizlik, toplumsal patlama yaratabilir. Valla dogdugum donemden mutluyum gayet. Issizligiydi, ekonomisiydi derken dunyanin civisi iyice cikmadan temizce 50 yil daha ysayip olmek istiyorum.
Sizin yerinizde olsam dönmezdim çünkü eviniz olsa bile 2 bin tl 2 çocuklu aileye yetmez her şeyi asgari de tutsanız en ucuz alışverişi de yapsanız kıt kanaat geçinmek zorında kalırsınız.örnek verirsek aylık en az 500 600 mutfak masrafı elektrık su doğalgaz ve internet de olursa bunlara da yazın toplam 300 gitse kışın doğalgaz dann dolayı bu rakam 600 olacaktır giyme gezme eğitim harcamaları derken elinizde para kalmaz haberiniz ola yani olmaz çünkü burda herşey para içtiğimi suya bile kdv ödüyoruzMerhaba hanımlar
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Çok kötüymüş bu örnekler:/// Allah özellikle doktorun vicdanlısıyla karşılaştırsın.
Oo çokmuş gerçekten. Bizim 2+1 1000 faturalar içinde. Londra kiralar konusunda en pahalı şehirlerden. Bilmiyorum ben yaşadığım şehre aşığım herşeyiyle.Kiralarla ilgili yorumun çok doğru. Benim ev iki oda bir salon aylık kira 1450 pound. !! Ve iki kisi icin extra oda luxe bile kaçıyor burda.
Oo çokmuş gerçekten. Bizim 2+1 1000 faturalar içinde. Londra kiralar konusunda en pahalı şehirlerden. Bilmiyorum ben yaşadığım şehre aşığım herşeyiyle.
Gecenin bir vaktini birakin gunduz bile bir yere gidemiyoruz bizler yolda yürurken elli kere arkamizi donup bakiyoruz biri takip mi ediyor eslerimiz erkek olduklari halde arabasiz gece vakti disari cikamiyor sokaklar icip sizanlarla uyusturucu cekenlerle sapiklarla dolu.. Apartmanimda 20 yasindaki delikanli uyusturucu satiyor polis gelip aliyor sabah olmadan geri evde kapimin önünde 10 11 yasindaki kucuk cocuklar uyusturucu icin sira bekliyor gördukce icim parcalaniyor. Cocuklarimiz kendi basina ne parka ne okula gidebiliyor. Ülkemizi seviyorum vatanimiz cennet ama insana muamele sifirinda altinda akliniz varsa dönmeyin hatta bizide götürün..Ben de almanyadayim ve uzun süredir türkiyede yasama hayalim var ama son zamanlarda ülkede yasanan seyler, erkeklerin %90‘in comar gerizekali olmasi beni asiri korkutuyor, bana zararlari olmasi cocuklarima olur, icim rahat gecenin bi saati hicbir yere gitmeyi cesaret edemem...böyle hayat ister miyim? hayir! Bilerek neden yasam kalitemi düsüreyim? € oldu 5, dolar uctu, millet acliktan ölüyor türkiyede, rahatca fikrini bile söyleyemiyorsan hapse atarlar diye....güzelim ülke ne hale geldi
Merhaba hanımlar
Etin kilosu burda 7-8€.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?