Yani pozitif deneyim de negatif deneyim de hem orada hem burada var.
Bana ve pekcok insana gore, Turk doktorlari daha iyi, klinik deneyimleri daha fazla. Alman doktorlarini yurtdisinda ABDde, Kanadada yasmais Almanlar bile yetersiz buluyor. Patronumun karisi karin agrisiyla doktora gitmis, gida zehirlenmesi diye eve gondermisler. Sonra yaslica Turk bir doktora gittim, apandisitinizi hemen alinmasi gerek demis, daha sonra kadinin apandisitten saatler boyu zehirlendigi ortaya cikti.
Ayni sekilde ben PhDdeyken baska Turk bir kiz karin agrisiyla doktora gitti, Doktor bir sey bulamamis. Allahtan ertesi gun, sansina kizin ucagi vardi Istanbulda iner inmez hastaneye gitmek zorunda kalmis, doktor hemen ameliyata almis.
Alman doktorlari gercekten klinik acidan yetersiz ve internette teshis konana kadar 5-6 doktor gezdim seklinde yorumu hem Alman hem de yabancilardan, expatlardan gorebilirsiniz.
Baska rezil bir hastane deneyimi, yine PhDdeyken dusuk yapan Italyan bir postdoc abladan. Hastaneye gitmis neyse, mudaheleden sonra yataginda aglamaya baslamis. Hemsire gelip cok agladigini, psikiyatri hastanesine sevk edeceklerini soylemis?!?! Eee yani kadin dusuk yapmis tabi ki aglayip uzulecek, bu insanlar robot mu ne yani. Kocasi da aglama yoksa bunlar seni timarhaneye tikayacaklar, eve gidene kadar bekle demis zavalli adam. Kocasi da PostDoctu zaten bu olaydan birakc ay sonra tasi taragi toplayip Italya'ya donduler.
Bir baska rezil yorum da simdiki isyerinin sekreteri teyzeden. Bu teyze 45 yaslarinda, hastaneye meme agrisi icin gitti. Bilenler bilir, Almanya'da ciplaklik dogal karsilaniyor, parkta golde ciplak guneslenen nudist insanlari gorebilirsiniz. neyse, bizim teyzeyi bir odaya almislar. Orda soyun demisler ama muayene onlugu falan vermemisler?! Daha sonra cihazin oldugu diger odaya gecmesini soylemisler, kadini koridorda ciplak yurutmusler
Sacmalik yani, rezillik.
Ben burdaki doktorlara hic guvenmiyorum acikcasi hasta olursam Istanbula giderim.