Haklisin..birde soyle birsey var bizim Turk doktorlarinin cogu hepsi demiyorum..okuduklari doktor olduklari icin bi hava bi civa.. soru sormaya korkuyo millet..ama yabancilarin cogu oyle degil.. daha alcak gonullu ve hastaya veya yakinina sorularini cevabini veriyorlar.. adam isimi yapiyorum diye bakiyor, bizimkiler ole mi? Adam baNa muhtacsiniz mentalitesinde..hastalar olmasa bi ise yaramaz haberi yokTontrikocum, mesela benim yaşadığım yer 15 bin nüfuslu bir şehir. Geçen gün kayıt yapalım dedik,aile doktoruna..boşluk varmış,gelin muayene olun dediler,hiç beklemedim. Eşim başka bir küçük şehirde, muayene için telefonla randevu almak istedi geçen ekim ayında. Birkaç defa aradılar(nereniz ağrıyordu falan filan için), hala randevu vermediler:/
Çalışanlara göre de değişiyor olabilir.
Bak mesela burda kızım için üniversite hastanesinden aldığım hizmetin onda birini bile Türkiye’de muayenesine 500 tl baydığım prof.dan göremedim.
Açıklamalarına istinaden yazdım..Orda da tabi ki bedava değil, sağlık sigortası ödeniyor onlarda çeşit çeşit
Bizde de herşey de var vergi.. Maaş kesintilerine ilaveten hâlâ veriyoruz da.. 2000 tl ile burada yaşaması daha zor.. Bu bana göre.. Size göre çok çok rahat geçinilebilir.. Ayrıca bu ülkede bunlardan bedava yararlanan var da onlar biz değiliz..Almanya'da vergi yüksektir. Bedava değil yani.
Üstelik bedava denilen hastane için de muayene ücreti ödüyoruz..Çocuğun grip olur, devlet hastanesine gidersin, adı ücretsiz muayene. Bir burun spreyi yazar 40lira, sıkıysa alma. Çocuklara canımız feda.
Ağzında aft çıktı ufaklığın, yiyemedi içemedi, ağız spreyi verdiler 45 lira .
Yüzünde benekler çıktı, egzema dediler verdikleri ilaçlarIn hiçbirini devlet karşılamıyor. En basit merheme 30 lira veriyorsunuz.
Çok şükür önemli hiçbir rahatsızlığı yok çocuklarımın, ama bu tarz ufak tefek rahatsızlıklar için bile eczaneye girğnce 150 lira verip çıkıyoruz.
Allah kronik, mühim hastalığı olanlara yardım etsin.
İşte iki binle ölmeyecek kadar, yarı aç yarı tok yaşarız derseniz dönün tabi
Sağlık konusunda çok komik durumlar var. Çok yakın bir arkadaşım almanyada. Doktora gitmek için önce aile hekiminin sekreterine mektup yazıyor. Adam uygun görürse çağırıyor. Öyle kafana göre hastaneye gidemiyorsun zaten. Aile hekimi seni muayene etmeye karar verirse ve hastaneye gitmen gerekiyor derse sevk ediyor. Kız resmen her gelişinde Almanya'ya dönmeden önce doktor bakımına sokuyor kendini.
Üstelik bedava denilen hastane için de muayene ücreti ödüyoruz..
artık hayattada kalamazsınız.Bi arkadasim acilen kalp ameliyatina alinda universite hastanesinde ve muayene+rontgen+proflarin girdigi ameliyat+hastanede 10 gun yatis+ameliyat sonrasi bakim vs hicbir ucret odemedi.
Ayrica cocuklarin muayene ve ilaclarini devlet karsiliyor. (18 yasina kadar) Bu da buyuk bir avantaj.
Oglum futbol okuluna, tenise, yuzmeye, resim kursuna gidiyor. Donemlik 28 Euro veriyoruz mesela futbol icin.
Bi de dogasi guzel, yemyesil her yer. Trafikte saygililar.
Ama ozluyorum ben Turkiye'yi. Istanbul'un bogazini, Izmirimi, Eskisehiri, Manisa'yi, Marmarisi... en cok da arkadaslarimi, candan sohbetlerimizi, cayi koy pogacalari aldim geliyorum diyen dostlarimi..
Gurbet zor..ama 2000 TL ile kirada ve de 2 cocukla sadece hayatta kalirsiniz. Yasamak denmez ona pek.
Allah yardimcimiz olsun hepimizin
Evet öyle. Demek istediğim Avrupa Amerika'da da hayat çok çok rahat değil. Burada Türkiye'de sıra bekleniyor, vergiler yüksek konusuna cevaben yazdım. Hayat dünyanın her yerinde farklı bir mücadele. Her yerin artısı eksisi var, gerçekçi olmak lazım.ama zaten aile hekiminin mantığı o, Türkiyede de bu hayallerle geçildi, çünkü bizde 5ten sonra bedava diye acile yığılma vardı, karnı ağrıyan tam teşekküllü hastaneye gidiyodu, bunun önüne geçilmek istendi, ama bizde bu mekanizma yürümüyor, aile hekimleri rapor yazıyor ya da yaşlı ve kronik hastalığı olanlara akşama kadar ilaç yazıyor
Simdi baktim internetten 2018 yili icin:artık hayattada kalamazsınız.
Ben de onu diyorum. Türkiye'de de Almanya'da da vergiler yüksek. O açıdan farklı görmüyorum.Turkiyede benim odedigim vergi %38 , almanyada %40 bildigim kadariyla
Esimin kendi isi var , gelir vergisi , kdvsi , stopaji zirti pirti nerdeyse %60'a yakin vergi oduyor
Yani evde 6.kisi olarak devleti besliyoruz biz , gelirimizin buyuk kismina ortak
artıdan para ödemiyoruz sigorta yetiyor demiş yani bedava dememiş sigortaya da para gidiyor.Açıklamalarına istinaden yazdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?