How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

Sen yasayan biri olarak bunlari anlatiyosun, konu sahibi saglik konusunda hersey bedava yazmis mesela?

Sen eskisi gibi degil ucu ucuna yetiyo desende burda herkes donmeyin diyor.. yorumlara bakarsanda bu forumdada kapagi oraya atmak isteyenler var.
Sağlık konusunda çok komik durumlar var. Çok yakın bir arkadaşım almanyada. Doktora gitmek için önce aile hekiminin sekreterine mektup yazıyor. Adam uygun görürse çağırıyor. Öyle kafana göre hastaneye gidemiyorsun zaten. Aile hekimi seni muayene etmeye karar verirse ve hastaneye gitmen gerekiyor derse sevk ediyor. Kız resmen her gelişinde Almanya'ya dönmeden önce doktor bakımına sokuyor kendini.

Sağlık konusunda çok komik durumlar var. Çok yakın bir arkadaşım almanyada. Doktora gitmek için önce aile hekiminin sekreterine mektup yazıyor. Adam uygun görürse çağırıyor. Öyle kafana göre hastaneye gidemiyorsun zaten. Aile hekimi seni muayene etmeye karar verirse ve hastaneye gitmen gerekiyor derse sevk ediyor. Kız resmen her gelişinde Almanya'ya dönmeden önce doktor bakımına sokuyor kendini.
Konu sahibi yalan mi soyluyor peki?

Konu sahibi yalan mi soyluyor peki?
Yok estağfurullah. Öyle bir şey demek istemedim. Belki konu sahibinin çalıştığı yer özel haklar vs sunuyordur ya da güzel yerlerine odaklanıyordur. Ama acayiplikler var. En basiti burada Suriyeliler için ne yorumlar yapılıyor. Müslüman olarak gidince sizi öyle gören insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Çünkü gidip bir sürü çocuk yapan sosyal yardım alıp çocuklarına harcamayan türklersiniz. Avrupanın hümanizminde de kimse yabancıyı bağrına basmıyor.

Yok estağfurullah. Öyle bir şey demek istemedim. Belki konu sahibinin çalıştığı yer özel haklar vs sunuyordur ya da güzel yerlerine odaklanıyordur. Ama acayiplikler var. En basiti burada Suriyeliler için ne yorumlar yapılıyor. Müslüman olarak gidince sizi öyle gören insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Çünkü gidip bir sürü çocuk yapan sosyal yardım alıp çocuklarına harcamayan türklersiniz.
Anladim canim.. bulundugun yerden yere gorede degisebilir. Sonucta Tutkiyedede Edirne baska Kars baska.. Almanyada su sekil demek yanlis o zaman

24 Haziran’da aynı terane devam ederse hiç düzelemeyecek dkdkdkdk

Ps; siyasi görüşümü bu kadar net belli etmek istemezdim :KK43:
Seni siyaset topigine bekliyoruz :)
Konuyu dagitmadan soyliyim 24 haziranda degisim olsa bile ulkenin duzelmesi en iyi ihtimalle 10 seneyi bulacak , kimsenin elinde sihirli degnek yok maalesef , bu yikilmislik kolay kolay toparlanamaz

Asla dönmeyin bakın çocuklarınız size dua edecek.bu ülke bitmiş durumda her yönden çöküntü içerisinde.düzelene kadar zaten bir 10-15 yıl geçer tabi düzelirse.gençliğimin bu şekilde harcanacak olması canımı sıkıyor.siz çocuklara bu eziyeti yapmayın.okul bitsin bende şansımı denemek istiyorum.

Biz uzun zamandan Sonra döndük. Çokta mutluyuz arada da gidip geliyoruz. Herkes olaya maddi açıdan bakmış. Eğer çok fazla manevi değerlerine bağlı olmayan birileriyle bu konuyu çok takmıyor, şayet öyleyse çocukların ordaki psikolojik gelişimini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Burda maddi açıdan sıkıntı yaşamaktansa tabiki orayı tercih etmekte haklısınız. Artıları eksileri herkes kendine göre tartıp güzel bir karar vermeli. Dediğim gibi biz çok memnunuz
Maddiyati bir yana birakalim.. cocuklar imam hatipte okusun, pozitif bilimler ögrenmesin, mezun olunca is bulamama korkusu yillar önceden depresyona soksun, her gün saliverilen tacizci, tecavüzcü, hirsiz vs ile ayni sokaklarda dolassin.. isin bu yönü de pek cazip görünmüyor degil mi? Haaa anamin babamin dibinde olayim, cocugumu düsünmeyim, ac da kalsam ille de vatanim diyorsa o ayri..

Biz 2,5 sene önce almanyadan ankaraya yerleştik kiradayız ama eşimin maaşı iyi. Mutluyuz burda geldiğimizde de pişman olmadık. Ama 2 çocukla 2000 TLye geçinmek zor olur sizde çalışmanız lazım, birde gerçekten istemeniz lazım. Çevremizde gelip tekrar dönemlerde oldu, ama onlar zaten olmazsa döneriz diyenlerdi.

Dönmezdim tabi ki.. Burada sağlık bedava derler, maaşımdan 300-400 tl gibi kesintisi oluyor, ayrıca eczaneye gittiğimde bedava olan muayene için 40 tl gibi de masraf çıkıyor.. Öyle bedava kreş filan yok.. Çocuk evde sizinle oturur.. Eşiniz 2000 tl ile ev sizin olsa dahi geçindirmekte zorlanır.. Zaten herşey kötüye gidiyor, hukuk yok, adalet yok, eğitim zaten hiç yok.. Neden gelesiniz? Mesele aile ile her gün bir saat görüntülü konuşun ama dönmeyin..

Esiniz almanyada mutlu degilse donusu dusunmek gerekir. Goc etmek son zamanlarin en buyuk intihar sebeplerindenmis. Maddiyat konusunda ise 2 bin iyi bir para sayilmaz ama ev kirasi odemeyen gecinir saniyorum. Cocuklari krese veremezsiniz tabi ki. Sizin calismaniz cok zor olur 2 kucuk cocukla.

Dönmezdim tabi ki.. Burada sağlık bedava derler, maaşımdan 300-400 tl gibi kesintisi oluyor, ayrıca eczaneye gittiğimde bedava olan muayene için 40 tl gibi de masraf çıkıyor.. Öyle bedava kreş filan yok.. Çocuk evde sizinle oturur.. Eşiniz 2000 tl ile ev sizin olsa dahi geçindirmekte zorlanır.. Zaten herşey kötüye gidiyor, hukuk yok, adalet yok, eğitim zaten hiç yok.. Neden gelesiniz? Mesele aile ile her gün bir saat görüntülü konuşun ama dönmeyin..
Orda da tabi ki bedava değil, sağlık sigortası ödeniyor onlarda çeşit çeşit

Almanya'da vergi yüksektir. Bedava değil yani.

Arkadaşım kusura bakma ama aylık 2000 tl ile 2 çocukla ankara'da geçiniriz diyorsa senin kocan düpedüz aptaldır net!!!!!!! neyse başka bişey yazmıcam yaaaa.

Almanya'da vergi yüksektir. Bedava değil yani.
Turkiyede benim odedigim vergi %38 , almanyada %40 bildigim kadariyla
Esimin kendi isi var , gelir vergisi , kdvsi , stopaji zirti pirti nerdeyse %60'a yakin vergi oduyor
Yani evde 6.kisi olarak devleti besliyoruz biz , gelirimizin buyuk kismina ortak

Burda kreş parası filan yok , dizini kırıp oturup çocuğuna kendin bakıyorsun paran olmayınca haberin olsun. 2000 ile Türkiye zor.

Anladim canim.. bulundugun yerden yere gorede degisebilir. Sonucta Tutkiyedede Edirne baska Kars baska.. Almanyada su sekil demek yanlis o zaman
Tontrikocum, mesela benim yaşadığım yer 15 bin nüfuslu bir şehir. Geçen gün kayıt yapalım dedik,aile doktoruna..boşluk varmış,gelin muayene olun dediler,hiç beklemedim. Eşim başka bir küçük şehirde, muayene için telefonla randevu almak istedi geçen ekim ayında. Birkaç defa aradılar(nereniz ağrıyordu falan filan için), hala randevu vermediler:/
Çalışanlara göre de değişiyor olabilir.
Bak mesela burda kızım için üniversite hastanesinden aldığım hizmetin onda birini bile Türkiye’de muayenesine 500 tl baydığım prof.dan göremedim.

Çocuğun grip olur, devlet hastanesine gidersin, adı ücretsiz muayene. Bir burun spreyi yazar 40lira, sıkıysa alma. Çocuklara canımız feda.
Ağzında aft çıktı ufaklığın, yiyemedi içemedi, ağız spreyi verdiler 45 lira .
Yüzünde benekler çıktı, egzema dediler verdikleri ilaçlarIn hiçbirini devlet karşılamıyor. En basit merheme 30 lira veriyorsunuz.
Çok şükür önemli hiçbir rahatsızlığı yok çocuklarımın, ama bu tarz ufak tefek rahatsızlıklar için bile eczaneye girğnce 150 lira verip çıkıyoruz.
Allah kronik, mühim hastalığı olanlara yardım etsin.
İşte iki binle ölmeyecek kadar, yarı aç yarı tok yaşarız derseniz dönün tabi

Back