M
Mira_88
tum yazan arkadaslarin yorumlarini okudum, zamaninda Ankara‘ dan Almanya‘ ya yerlesmis biri olarak soyluyorum asla donmeyin. Tatil icin bile bir destinasyon olarak gormuyorum o kadar soyleyeyim.
Hem maddi hem manevi olarak oralarda yapamazsiniz. Esim siz gibi dogma buyume burali ve konuyu ozet gectim, yapamaz orda esi tek gitsin dedi.
Turkiye de maalesef hayat cok pahali bazi arkadaslar maddi yonu birakin maneviyat icin bile gidilir demis.
Insan isterse dinini her yerde yasayabilir, daha gecen kv min yunan komsusu uzun zamandir bizleri goremedigini soyleyip selamlasip ramazanimizi tebrik etti. Boyle nezaketli davranislari oralarda gormek mumkun degil.
Buyume cagindaki cocuklariniz et, sut, yogurt, meyve&sebze, kuruyemis vs. yeterli yiyebilsin ki gelisimini en guzel sekilde tamamlasin. Birini bulup, birini bulamamak ama nice insanlar yemeden de buyutuyor diye savunma mekanizmasi olamaz.
Egitim bence en buyuk sorun esit sartlar, esit haklar getirmiyor maalesef. Iyi egitim almasi icin iyi okul bulmak gerek bunlarin hepsi icin ozel okul, ozel hoca, dershane o bu yine is maddiyata geliyor. Insanlar cocuklarini cogunluktan siyirmak icin ne paralar dokuyor.
Bir standardi yok ulkenin calisma saatlerinden, alinan maaslara, verilen egitim, saglik hizmetlerinden, hak hukuga kadar adaminiz varsa isiniz yurur. Yoksa her is eksik, her is yarim.
Esiniz gitsin bir is bulup o 2000 tl ile evin buzdolabini bir doldursun, 1lt sut, 1 paket bez alsin gorsun uzaktan atip tutmanin yasamakla bir olmadigini. Elektrik, su, dogalgaz derken belini dogrultamaz.
Ilk zamanlar bende donmek istiyordum iyi ki kafami cabuk toparlamisim. Ki bizim sartlarimiz daha iyiydi.
Sizde calissaniz daha iyi kazanclar elde eder sik sik ziyaret eder, ozlem giderirsiniz.