Yurtdışında tıp mı Türkiye'de diş mi?

insallah duzelir her sey. olan bizlere oluyor cunku
 

Tebrik ederim büyük cesaret ikinci sene hazırlanmak :)
Sanırım şu üç günde o duyguya kapılmaya başladım ben de.Davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama gerçekten yapabilir miyim ki demiyor değilim.Ezber bana sıkıntı olmaz diyorum ama öğrenciler diyor 50 dakikalık derste 20 sayfa öğreniyorsun o kadar büyük bir ezber kapasitem yoktur ama öğrendikçe mantıkla birbirleriyle bağlantılarını kurarsın gibime geliyor bir yandan benim için.Biyoloji için 12.sınıfın sonunda sistemleri öyle anlamıştım çok basit bir örnek oldu ama olsun
Kıbrıs'ta bir arkadaşım okuyor onun orada ablası çalışıyormuş en azından gidip gördüğü bir yer benim gibi gitmeyen birini bulmam lazım sonuçta alışma süreci mutlaka zor olacak benim için diye düşünüyorum :)
O depresif dönem heralde tıpta en baştan başlıyor.Dişin de kendine göre çok zorluğu varmış işte.Mesela ben tıp kazanırsam cerrahi düşünüyordum şimdi dişte de el pratikliği olunca zaten psikoloji göz gibi bir bölüm istemiyordun ya deyip kendimi avutuyorum..Van tutarsa yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ben ama tabiki beenim gibi düşünüp yazan kaç kişi vardır Allah bilir..
Diş kesinlikle istemiyorum değil de hep ikinci seçenek deyip durmuştum.Tıp kazancak diye düşünmüş bilinç altım benden habersiz sanırım.tamam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için soracağım..
Tamam elimden geldiğince enerjimi korumaya çalışıyorum, çokk teşekkürler tavsiyeleriniz için :)
 
Kibris yurtdisimi :/ bence sen ileride ne yapabileceksen neye dayanabileceksen onu sec. Hicbir bilgim yok o bolumlerle ilgili ancak kendini nerede gormek istiyorsan onu yap. Birak sen parasini pulunu onlar hallolur hep
Kıbrıs'ta parçamız olmasına rağmen aklıma böyle yerleşmiş.Bizden değilmiş gibi, benim hatam tamamen bu kelime kullanımı.Keşke ideallerimin peşinde düşünmeden koşsam da bunun bir ucu da aileme dayanıyor sonuçta..İşte insan yine de düşünmeden edemiyor bunları da ..
 

O 12.sınıftaki biyolojiyle hic bir alakası yok aslınd, acı ama gercek.

Ve anatomide mantığı kurdugun yerler cok cok az. Yoksayabilirsin yani. Gerçekten de 50 dk'lık derste 20 sayfalık sey ezberliyosun ve bunlar totalde 120 slayt ediyor bir sunumda. Ve bunun gibi günde 7 ders gördüğünü düşün. 1 buçuk aylık bir konitede kac sayfa eder bir hesap et. Ve yilda ortalama 5-8 arasi komite oluyor. Tabı dönemler arasi degisiyor bu.

Ezber yapan yerlerin bi yerden sonra kanamaya başlıyor

Eger diş konusunda cok karamsar degilsen tercih edebilirsin. Her iki meslek de halkin çoğunluğunun gözünde aynı sey nasıl olsa biz tıp hekimi olucaz onlar da dis hekimi. Sonucta ikisi de hekim. :)

Sen dedigim sitede konulara bak orda da sor hatta bu ikilemini. Ve muhakkak facebooktan sor yasayanlara. Bana bile kac kere mesaj geliyor tercih döneminde.

Canını sıkma 2 güzel bölüm arasnda kararsz kaldın sonuçta, neyi seçersen seç sonucu kötü olmaz. :)

Ama sehri secerken en az 6 yılını gecirip geciremiycegini de göz önünde tut.
 
Haklısınız zaten bende onları düşünüyorum orada tamam pasif yaşarım da bir yıl boyunca mutlaka ek masraflar çıkacaktır.Ailemi o kadar zorlayamam onlar destek verir gizlice benden saklarlar..
Evet kontenjanlar maalesef çok fazlalaştı günümüzde o yüzden şimdi hiç düşünmediğim bir şekilde geleceği nasıl olur ki bu mesleğin diye düşünmek zorunda kalıyorum..
 
Olacaklarını düşünüyorum, olay Doğu'da olması değil zaten çok fazla çatışma yaşanması sanırım.Orada aslında pek yok benim bildiğim ama anne yüreği bilmiyorum ama ideallerimin önünde durmaz onun pişmanlığını yaşar çünkü.Çok şükür ailem iyi isteyerek göndermeselerde biraz konuşmayla ikna edebilirim onları
 

Çok içten bir özet oldu bu da
Kesinlikle güzel iki bölüm de şükür ki.Şehri dediğim gibi yatay geçişle belki hallederim ama burada yaparım diye kesin bir şey de diyemem.Tek kesinlik tekrar bir hazırlık sürecini kaldıracağımı sanamam çok zor yani :)
Tamam facebooktan da sorayım bu hiç aklıma gelmemişti çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler :)
 
Kıbrıs pahalı birica yer üniversitede bunun önemi çok büyük. Türkiye'de dış diyorum ben
 
Onun için vatandaşlık gerekiyor bildiğim kadarıyla sizin bir bilginiz var mı acaba yoksa tabiki tercihlerim arasında olacaktır, hem de dil de aradan çıkacak dediğiniz gibi :)
 
Kıbrıs pahalı birica yer üniversitede bunun önemi çok büyük. Türkiye'de dış diyorum ben
Öyle tam burslu da yemek yurt kapsıyorsa olur diyordum, hani zaten sosyal yaşamı çok olan bir bölüm olmayacak tıp ama işte iyice araştırmak lazım..
 
Eczacilik oku gec ... azicik asin agrisiz basin ....okulda kalayim desemmm oooo buyur gec derler kpsss atanma dertleri uok siralamayla hupppp die hastane eczanelerindeler ... vs vs ...
Ya hiç oturarak halledeceğim bir bölüm istemedim hani bu tıpta psikatristlik ya da gözde olsun hiç düşünmedim o yüzden eczacılık düşünmedim açıkçası ama haklısınız derdi yok tasası yok bir sermaye lazım açarken o kadar..
 
Yurtdisinda kaliyorum. Sana en mantiklisi yurtdisinda avrupada tip okumak demek isterdim. Ama avrupada tip ogrencisi kolayca olamazsin bunu bil. Ornegin evet bildgimiz gibi burdada turkiyedeki gibi 8 sene ilk okul var. Sonra okulu bitirirken puan aliyosun ve ona gore bi okula yaziliyosun.
Misal eger en yuksek puani kazandiysan vwo derecesiyle okulu bitirirsin, lisede 6 senelik bi seruven baslar, sonra universiteye baslarsin 6 sene surer. yonun eger doktor olmaksa. Bu ´genel doktorluk'diplomasidir. Eger kulak burun bugaz doktoru olmak istiyosan bi 2 3 sene daha okuycaksin. Etti sana ilk okuldan snra +15 sene.
Var sayalimki en yuksek dereceyle degil bi dusuguyle kapattin ilk okulu.
Oda lise 5 sene+ 2 sene vwo yani en yuksek dereceyi bitirmek+ 6 sene o olmak istedgin universiteyi bitirmek+ 3 sene uzmanlik doktorluk. Etti ilk okuldan snra 5+2+6+3=16 sene..
Yani anliycagin o universiteye ulasmak gerek. Eger dusuk dereceyle bitirirsen ilk okulu yolun universiteye varmak icin daha fazla uzar.
Misal vmbo-b le vmbo-t dereceleri 4 senelik bi lise sureci var. Sonra 4 senelik bi liseden sonra + 5 sene daha lise tamda en yuksek dereceyi yakalamak icin. Ancak ondan sonra universiteye baslaya bilirsin. Yani etti ilk okuldan snra 4+4+5+6+3=22 sene....
Turkiye kac sene halbuki..

tabi tum bu teorileri kulak ardi edebilirsin avrupayi dusunmuyosan( yazdiklarim hollanda ulkesi icin)
 

Ne demek :) yatay geçişe de çok güvenme onda ne olacagi belli olmuyor.

Allah kolaylık versin :)
 
Avrupa'da okuyabileceğimi sanmıyorum belki ihtisas için seçebilirim ama hem şimdi maddi koşullardan - ihtisasta kendi paramı kendim ödeyebileceğim bir seviyeye geleceğim sonuçta- hem de yurt dışından öğrenci alımı çok zordur bence.Türkiye'de üniversiteden başlayarak bir uzmanlık yine en az 15 sene 6 yıl zorunlu hizmet 6 yıl uzmanlıkyan dal 6 yıl tıp dün bir tıp öğrencisi yazmıştı oradan biliyorum bende :) Yine de çok teşekkürler :)
 
Ben de bunu demeye gelmiştim ama Azerbeycan Tıpın bizden daha tanınır olduğunu sanmıyorum.
Orası öyle Türkiye'de özel ve birkaç devlet üniversitesinin uluslar arasında tanınırlığı var bildiğim kadarıyla ki onlarda gayet yüksek sıralamalarla alıyorlar zaten..
 
Hayır çok yığılma ve heyecandan matematik sınavım beklediğimden kötü geçti.Ama şöyle diyeyim ilk 20.000 gibi bir sıralamada 8 puan fazla alsam 12.000inci oluyorum ki bu çok yüksek bir değer.20-100 aralığı hani tamam da zaten başarılı başarısızı ayırıyorsun.Birde geçen sene bu seneki aldığım puanla 8.000 ci oluyorum saçma bir sınav yaptılar bizden çıktı açıkçası..Obpm ortalama bir değer hatta 50 kişi geriye attı sadece..
 
Öyle tam burslu da yemek yurt kapsıyorsa olur diyordum, hani zaten sosyal yaşamı çok olan bir bölüm olmayacak tıp ama işte iyice araştırmak lazım..

İnsan başta öyle diyor ama sen okula başla bak hayatın değişecek üniversite bambaşka bir yer. Dis hekinligi bence çok iyi bi meslek devlette okumani tavsiye ediyorm. Özele gitme bnce. Devlet en iyisi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…