Onun için vatandaşlık gerekiyor bildiğim kadarıyla sizin bir bilginiz var mı acaba yoksa tabiki tercihlerim arasında olacaktır, hem de dil de aradan çıkacak dediğiniz gibi :)
Tercih kitapçığında seçilebilecek okulların olması lazım, benim zamanımda öyleydi. Çifte vatandaşlığa gerek yok yani. Ama kendi araştırmanı kendin yapman daha yerinde olur, hocalarının bilgisi vardır. Olmazsa google amcaya sor.
Bulgarca'yı öğrenirsen Rusça'yı da anlarsın ve az bir zahmetle Rusça'yı da kolaylıkla sökersin. Ama sanırım İngilizce eğitim veren yerler de var. Hazırlık okumadan 1. sınıftan başlayabilirsin. (Ben olsam Bulgarca eğitimi seçerdim İngilizce'nin kaçarı yok zaten)
Çok eskiden bahsediyorum şimdi nasıldır bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla burada üniversite öğrencisine verilen harçlıkla orada aile geçiniyordu; örneğin harçlığın aylık 500 lira, orada 300 liraya aile geçiniyordu. Oraya giden öğrenciler en güzel yerde rahatlıkla ev tutabiliyorlardı.
Türklerin karşılaştığı zorluklar çok farklı bir ortamla karşılaştıkları için bocalayarak dersleri boşlamaları. Gece hayatına kapılıyorlar. Aslında bu söylediğim daha çok erkekler için geçerli o yüzden senin çok etkileneceğini sanmam:) Sırf bu yüzden gidenlere tembih edilen şey orada Türklerle takılma, arkadaş çevren ağırlıklı Bulgarlar olsun. Çünkü onlar o ortamın içine doğdukları için normal bir şekilde ders çalışıyorlar, Türkler burada öyle bir şey olmadığı için kendilerini şaşırıp eğlenceye dalıyorlar.
Ama dediğim gibi erkek öğrenciler için daha geçerli bir şey bu. Her halükarda kendini bilen dersini okuyup döner.
Tercih rehberinde yıllık öğrenim ücretleri de yer alıyordu diye hatırlıyorum. Şimdiki aklım olsa inan sana söylediklerimi değerlendirirdim. Çünkü dediğim gibi oradan vatandaşlık alamasan da çalışma izniyle ilgili sorunun olmayacak. Hiçbir Avrupa ülkesinde olmayacak!
Son olarak detaylıca araştır, hocalarına danış, aklında kalanları artıları eksileri diye yazıp değerlendir deyip kaçıyorum
Senin için hayırlısı neresi ise orası olsun!