• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında tıp mı Türkiye'de diş mi?

İnsan başta öyle diyor ama sen okula başla bak hayatın değişecek üniversite bambaşka bir yer. Dis hekinligi bence çok iyi bi meslek devlette okumani tavsiye ediyorm. Özele gitme bnce. Devlet en iyisi
Bende devlette okuyayım diyorum.Birde hayatımda özel lisede okuma şansım varken hep o taraflardan kaçtım ya başarım düşerse ya burs giderse şimdi zorunlu olduğum için böyle oldu maalesef..Diş sanırım daha iyi gibi benim açımdan ama yine de hayalinden hemen vazgeçemiyor insan oğlu işte..
 
Herkese merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi size özellikle de yurt dışında okuyan arkadaşlarıma yöneltmek istedim bu soruyu.Geçen sene tıp istediğim için ikinci seneye kaldım ama çoğu kişinin bildiği siyasi faktörler bizim sınavlara yansıyınca çok fazla yığılma oldu kısaca hakkımızı aldığımız bir sınav olmadı maalesef.Şimdi MF3 sıralamam hiç beklemediğim şekilde 7000'den 16000'e düştü.Ülkemizin güzide gençleri inatla tıp yazdıklarından dolayı devlet üniversiteleri en düşük 15500'den alıyor.Şimdi Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nde tam burslu tıp tutabilir.Ama bu bursun içine yurt ve yemeği dahil mi bilmiyorum bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi?Veya Azerbeycan'da ücretli tıp okumak kalıyor ki 22000'den-Azerbeycan- alıyormuş.Üç sene orada okuyup geri kalan üç yılı Türkiye'de ki dört güzel tıp fakültesinden birinde tamamlıyorsun.Kısaca YÖK denkliği oluyormuş.Ücretli tıp senelik 3500 dolar olmakla beraber aylık yurdu 500 dolar olarak bütün ucuzluğu gitmiş oluyor.Maalesef Türkiye'de %50'lere ancak sıralamam yetişiyor bunlar da yaklaşık 28.000 TL'ye tekabül ediyor.Yani ne yapacağımı şaşırdım.Ailemin maddi durumu anlayacağınız üzere böyle miktarları karşılayacak durumda değil.Para için tıp isteseydim dişte de var para deyip geçerdim ama gönlümden geçen tek meslek tıp.Zamanla diş hekimliğini sever miyim emin değilim açıkçası.Sırf tıp için ikinci seneye kalmışken bütün hayallerimden vazgeçip diş hekimliği mi yazayım açıkçası tıp hariç hiç bir bölümde bilgim dahi yok.Yani onun hakkında da bilgi sahibi olanlar nasıl olduğunu yazarlarsa çok sevinirim.Görüşlerinizi merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..

7000'Den 16000e Obp attı sanırım?

Tıp fakültesi hayalinizse dis hekimligi dusunmeyin,sevmeden yapilabilecek bi meslek degil.
 
Haklısınız zaten bende onları düşünüyorum orada tamam pasif yaşarım da bir yıl boyunca mutlaka ek masraflar çıkacaktır.Ailemi o kadar zorlayamam onlar destek verir gizlice benden saklarlar..
Evet kontenjanlar maalesef çok fazlalaştı günümüzde o yüzden şimdi hiç düşünmediğim bir şekilde geleceği nasıl olur ki bu mesleğin diye düşünmek zorunda kalıyorum..
diş ve tıptan yana sıkıntı olmaz epey daha bu konuda şüphen olmasın;)
 
Bende devlette okuyayım diyorum.Birde hayatımda özel lisede okuma şansım varken hep o taraflardan kaçtım ya başarım düşerse ya burs giderse şimdi zorunlu olduğum için böyle oldu maalesef..Diş sanırım daha iyi gibi benim açımdan ama yine de hayalinden hemen vazgeçemiyor insan oğlu işte..


Olsun canım boşver. Bence Türkiye'de devlete git. Ve mümkün olduğunca ailene yakın üni seç. Çünkü çok zor oluyor uzak olunca
 
Evet sermaye ve çevre gerektiren bir alanmış.Acaba oradaki zorlukları biliyorsanız yazabilir misiniz?
sadece hazirlik da okuduklarini biliyorum kendisi erkekti hic muhabbetim olmadi bilmiyorum birde aile ozlemi vardi tabiki her istediginde gelemiyordu
 
mesajlarınızda sıkça bahsettiğiniz yığılmadan kastınız nedir ben tam olarak anlayamadım açıkçası. Ben geçen sene yerleştim ve dediğiniz gibi geçen sene bize sorulan sınav bu seneye göre gerçekten çok zordu. Bu seneki sınav gerçekten kolaydı lakin herkese kolaydı. Bizimki zordu ama herkese zordu. Ben bir adaletsizlik göremiyorum çünkü herkese ortak sorular soruluyor sonuçta. 7k dan 16 k ya atmanızın sebebi rakiplerinizin LYSde sizden daha iyi netler yapmış olması.
Ben de geçen sene YGSde 7k idim ve LYSde 11k ya geriledim malesef,çünkü rakiplerimden kötü netler yaptım. Obp nin size çok az bir faydasının olmasının sebebi ise size yakın sıralamadA bulunan insanların obp puanlarının da size yakın olması. Böylelikle pek bir fark yaratmamış oluyor.
Tıp fakültesini ikinci girişimde kazandım, ve tekrar hazırlansığım için pişman değilim çünkü hep tıp istemiştim. Öncelikle ne istediğinize karar verin tüm hayatınız boyunca bu mesleği yapacaksınız çünkü. Yurtdışına bence hiç girişmeyin çünkü gerek maliyeti gerek buraya dönünce çalışma şartları olsun sizi sıkıntıya sokar bence. Ailem ve çevresinden ötürü fazlaca doktorla konuşma şansım oluyor ve ben de sizin gibi yurtdışı düşünüyordum önceden . Azerbaycanın tıp eğitiminin ülkemize kıyasla gerçekten çok kötü olduğunu söylemişlerdi. Kıbrıs nasıldır bilmiyorum ama en azından maddi anlamda büyük bir külfet diye biliyorum.
Eğer imkanınız varsa tekrar hazırlanın derim,inanın değiyor :)
Okuduğum okulda diş hekimliği de çok zor tıp da. İnanın ikisinde de çok çalışmak zorunda kalacaksınız. Kendi bölümüm adına, diğer arkadaşlar da belirtmiş zaten, muazzam bir ezberle karşılaşacaksınız. Bazen günde 2 saat uyuyup okula gittiğimi biliyorum. İki haftanız var iyi düşünün,yeterli bir süre.
Hakkınızda hayırlı olsun :)
 
Yurtdisi deyince bende avrupa falan sandim. Oyle olsa yurtdisi tip derdim ama yurtici dis diyorum.
 
Önce bir omur hangi meslegi yapacagina karar ver.. tip pismanliktir. Dis hekimligi konusunu bilemem.. 300 kisilik amfide ders dinlemek,30 kisi hasta basi yapmak.. tercih edecegin fakulte kibris ? Ilk sene gittin diyelim 4. Sinifa kadar bircok universite ders denkligin olmadigi icin yatay gecise musade etmeyecek (egitimi begenmezsen de orda kalacaksin tus diye bisey var egitim sart.onu gectim zorunlu hizmette acildesin hasta gormeden acilde ne yapacaksin) zaten ozel universitelerden 90+ ortalamayla gelenleri saymiyorum.. bunu kibris ya da tr olarak dusunme ince arastir. Gecme kalma sistemini incele suan anlamiyorsa o universiteyi secme.. mezun bul facebook uzerinden iletisim kur.. fikir al.. biz yandik sen yanma.. iyice arastir tercih yapmadan once
 
Öncelikle belirtmek isterim ki gönlünde yatan meslek hangisiyse onu seç.

Tabii her mesleğin ayrı bir zorluğu var.

Diş hekimliğini okumak çok masraflı oluyor. Giderleri karşılayan tek üniversite Erciyes üniversitesi diye biliyorum. Diş hekimliği için el becerinin yüksek olması sana katkı sağlar. Yoksa çok sıkıntı çekersin bu bölümde. İlk senen zaten alçıya sabuna diş oymakla geçiyor

Ben de tıp okuyorum. Tıp okumak çok meşakkatli iş. Sürekli ezber, sürekli masa başı(ilk 3 sene için özellikle), üst üste koyunca dağ gibi olan notlar, 6.sınıfta intern olduğunda seni köle gibi kullanmaları, nöbetlerde geçirdiğin uykusuz geceler, yeni uygulama çıktı mı bilmiyorum pratisyen hekim olduktan sonra da 2 yıllık mecburi hizmet gibi bi durum gelecekmiş, daha sonra TUS sınavı, sonrasında en az 3 yıllık eğitim, sonra bi daha 2 yıllık mecburi hizmet... Bu saydıklarım en zor kısımları işte. İyi yanları yok mu? Var tabii :) En basiti mesela; hastandan alacağın bi hayır duası bi çift güzel söz yetiyor da artıyor bile ;) Eğer gerçekten seviyorsan gerçekten yapabileceğine inanıyorsan tıp oku derim ;)

Yurt dışı gerek uzaklık, gerek denk olup olmaması ve maddi açıdan çok sıkıntılı olur. Tam burslu gitsen bile ordaki harcamaların baya fazla olabilir ister istemez. Yapabilirsen %75 %50 burslu üniversiteleri değerlendir. Devlet üniversitesinde van veya adıyaman gelebilir. Şunu da ekleyeyim ki tıpı okuduğun üniversite çok önemli değil sana asıl katkı sağlayacak olan uzmanlığı okuyacağın üniversitedir ;)
 
Onun için vatandaşlık gerekiyor bildiğim kadarıyla sizin bir bilginiz var mı acaba yoksa tabiki tercihlerim arasında olacaktır, hem de dil de aradan çıkacak dediğiniz gibi :)

Tercih kitapçığında seçilebilecek okulların olması lazım, benim zamanımda öyleydi. Çifte vatandaşlığa gerek yok yani. Ama kendi araştırmanı kendin yapman daha yerinde olur, hocalarının bilgisi vardır. Olmazsa google amcaya sor.

Bulgarca'yı öğrenirsen Rusça'yı da anlarsın ve az bir zahmetle Rusça'yı da kolaylıkla sökersin. Ama sanırım İngilizce eğitim veren yerler de var. Hazırlık okumadan 1. sınıftan başlayabilirsin. (Ben olsam Bulgarca eğitimi seçerdim İngilizce'nin kaçarı yok zaten)

Çok eskiden bahsediyorum şimdi nasıldır bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla burada üniversite öğrencisine verilen harçlıkla orada aile geçiniyordu; örneğin harçlığın aylık 500 lira, orada 300 liraya aile geçiniyordu. Oraya giden öğrenciler en güzel yerde rahatlıkla ev tutabiliyorlardı.

Türklerin karşılaştığı zorluklar çok farklı bir ortamla karşılaştıkları için bocalayarak dersleri boşlamaları. Gece hayatına kapılıyorlar. Aslında bu söylediğim daha çok erkekler için geçerli o yüzden senin çok etkileneceğini sanmam:) Sırf bu yüzden gidenlere tembih edilen şey orada Türklerle takılma, arkadaş çevren ağırlıklı Bulgarlar olsun. Çünkü onlar o ortamın içine doğdukları için normal bir şekilde ders çalışıyorlar, Türkler burada öyle bir şey olmadığı için kendilerini şaşırıp eğlenceye dalıyorlar. :KK50:Ama dediğim gibi erkek öğrenciler için daha geçerli bir şey bu. Her halükarda kendini bilen dersini okuyup döner.:cool:

Tercih rehberinde yıllık öğrenim ücretleri de yer alıyordu diye hatırlıyorum. Şimdiki aklım olsa inan sana söylediklerimi değerlendirirdim. Çünkü dediğim gibi oradan vatandaşlık alamasan da çalışma izniyle ilgili sorunun olmayacak. Hiçbir Avrupa ülkesinde olmayacak!

Son olarak detaylıca araştır, hocalarına danış, aklında kalanları artıları eksileri diye yazıp değerlendir deyip kaçıyorum :KK25:Senin için hayırlısı neresi ise orası olsun!
 
mesajlarınızda sıkça bahsettiğiniz yığılmadan kastınız nedir ben tam olarak anlayamadım açıkçası. Ben geçen sene yerleştim ve dediğiniz gibi geçen sene bize sorulan sınav bu seneye göre gerçekten çok zordu. Bu seneki sınav gerçekten kolaydı lakin herkese kolaydı. Bizimki zordu ama herkese zordu. Ben bir adaletsizlik göremiyorum çünkü herkese ortak sorular soruluyor sonuçta. 7k dan 16 k ya atmanızın sebebi rakiplerinizin LYSde sizden daha iyi netler yapmış olması.
Ben de geçen sene YGSde 7k idim ve LYSde 11k ya geriledim malesef,çünkü rakiplerimden kötü netler yaptım. Obp nin size çok az bir faydasının olmasının sebebi ise size yakın sıralamadA bulunan insanların obp puanlarının da size yakın olması. Böylelikle pek bir fark yaratmamış oluyor.
Tıp fakültesini ikinci girişimde kazandım, ve tekrar hazırlansığım için pişman değilim çünkü hep tıp istemiştim. Öncelikle ne istediğinize karar verin tüm hayatınız boyunca bu mesleği yapacaksınız çünkü. Yurtdışına bence hiç girişmeyin çünkü gerek maliyeti gerek buraya dönünce çalışma şartları olsun sizi sıkıntıya sokar bence. Ailem ve çevresinden ötürü fazlaca doktorla konuşma şansım oluyor ve ben de sizin gibi yurtdışı düşünüyordum önceden . Azerbaycanın tıp eğitiminin ülkemize kıyasla gerçekten çok kötü olduğunu söylemişlerdi. Kıbrıs nasıldır bilmiyorum ama en azından maddi anlamda büyük bir külfet diye biliyorum.
Eğer imkanınız varsa tekrar hazırlanın derim,inanın değiyor :)
Okuduğum okulda diş hekimliği de çok zor tıp da. İnanın ikisinde de çok çalışmak zorunda kalacaksınız. Kendi bölümüm adına, diğer arkadaşlar da belirtmiş zaten, muazzam bir ezberle karşılaşacaksınız. Bazen günde 2 saat uyuyup okula gittiğimi biliyorum. İki haftanız var iyi düşünün,yeterli bir süre.
Hakkınızda hayırlı olsun :)
Hayır şöyle diyeyim geçen sene bu netlerle 7-8k filan olunuyordu ama şimdi ilk 20k da küçücük puanlar önüne en az 1'k lık kişi atıyıor ve bu ciddi bir yığılmadır.Benim netlerim 13 k da olan çocuktan tek eksiği ge0metrinin daha kötü olması yoksa kimya, biyoloji 28 net matematiğim 42net sama fizik ve geometrim düşük çünkü kendi alan derslerimin bu kadar kolay olup fizikten yapanın öne geçeceğini hiç düşünmemiştim buna dayalı çalışmamıştım ve bunun bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.Zor olsaydı kendi alan derslerimde öne çıkabilirdim şimdi daha iyi açıkladım sanırım.
Tekrar hazırlanmak inanın bu devlete güvenemiyorum.Seneye de tamamen farklı bir sistem olacağı söyleniyor açık uçlıu sorular gibi.Ayrıca müfredat çok değişti kendi başıma zaten hazırlanmam imkansız.İnanın sisteme güvenseydim denerdim ama güvenim sıfır.
Diş hekimliğinin zor olduğunu bildiğim için soruyorum zaten.Sevmediğim istemediğim bir mesleği o kadar zorlukla nasıl katlanırım diye.Bu tıpta aile baskısıyla girip çok zorlanan arkadaşlarımı hatırlatıyor bana.İşte ama insan düşünüyor girdikten sonra severim belki diyorum..Ezber evet ama sevdikten sonra hepsine katlanılır zaten senelerdir tıp için bir çok kişiyle konuştum biliyorum zorluklarını..
Tıp dediğiniz gibi yurt dışı külfetli ama en azından hayalim olacak diye bir seçenek olarak aklımda tutuyorum..
 
Öncelikle belirtmek isterim ki gönlünde yatan meslek hangisiyse onu seç.

Tabii her mesleğin ayrı bir zorluğu var.

Diş hekimliğini okumak çok masraflı oluyor. Giderleri karşılayan tek üniversite Erciyes üniversitesi diye biliyorum. Diş hekimliği için el becerinin yüksek olması sana katkı sağlar. Yoksa çok sıkıntı çekersin bu bölümde. İlk senen zaten alçıya sabuna diş oymakla geçiyor

Ben de tıp okuyorum. Tıp okumak çok meşakkatli iş. Sürekli ezber, sürekli masa başı(ilk 3 sene için özellikle), üst üste koyunca dağ gibi olan notlar, 6.sınıfta intern olduğunda seni köle gibi kullanmaları, nöbetlerde geçirdiğin uykusuz geceler, yeni uygulama çıktı mı bilmiyorum pratisyen hekim olduktan sonra da 2 yıllık mecburi hizmet gibi bi durum gelecekmiş, daha sonra TUS sınavı, sonrasında en az 3 yıllık eğitim, sonra bi daha 2 yıllık mecburi hizmet... Bu saydıklarım en zor kısımları işte. İyi yanları yok mu? Var tabii :) En basiti mesela; hastandan alacağın bi hayır duası bi çift güzel söz yetiyor da artıyor bile :KK66: Eğer gerçekten seviyorsan gerçekten yapabileceğine inanıyorsan tıp oku derim :KK66:

Yurt dışı gerek uzaklık, gerek denk olup olmaması ve maddi açıdan çok sıkıntılı olur. Tam burslu gitsen bile ordaki harcamaların baya fazla olabilir ister istemez. Yapabilirsen %75 %50 burslu üniversiteleri değerlendir. Devlet üniversitesinde van veya adıyaman gelebilir. Şunu da ekleyeyim ki tıpı okuduğun üniversite çok önemli değil sana asıl katkı sağlayacak olan uzmanlığı okuyacağın üniversitedir :KK66:
Evet onu duydum önemli olan uzmanlığı okuyacak üniversiteymiş.Onları zaten yazacağım ama geleceğini sanmıyorum ve tahminlerime göre bu sene 15500 den kapatan tıp 14000 hatta 13000'e kadar düşebilir çünkü inanılmaz talep var.
El becerim yüksek mi değil mi okumadan bilemiyorum.Ama tıp okursam cerrahi düşünen biri olarak zaten el becerisine sahip olmalıydın diyorum kendime.
Azerbeycan'da denklik var ama maddi açıdan zorluyor maalesef.%50 burslu hem ailemle yaşasam en az yine 25.000Tl ediyor.Bu fiyat ister istemez çok geliyor bana yoksa ailemin yanında okuyayım isterim.
Evet tıpta ast üst ilişkilerini çok duydum ama bir yazıyı okumuştum çok güzel anlatmıştı oradaki kişi.Mesela bir asistanın mesleğinden nefret ettirecek davranışları varken bir başka asistanın kendine bir idol olabilecek kadar iyi bir yaptığı gibi..
Araştırdıkça kafam bulanıyor ister istemez.Ne yapacağımı iyice şaşırmış durumdayım..
 
diş ve tıptan yana sıkıntı olmaz epey daha bu konuda şüphen olmasın:KK66:
Umarım öyle olur tıpta bile 2010'dan itibaren kontenjanlar 4 katına çıkmış durumda ve ilk mezunlar daha bu sene geliyor.Ama tıp için bunları hiç düşünmedim hayalim sonuçta.Ama dişte de sorun olur diyenler var insan ister istemez düşünüyor bu kadar kontenjan artmışken sorun olur mu diye..
 
sadece hazirlik da okuduklarini biliyorum kendisi erkekti hic muhabbetim olmadi bilmiyorum birde aile ozlemi vardi tabiki her istediginde gelemiyordu
Aile zaten tamamen ayrı bir konu onu gidersem yaşarken anlayacağım..Anladım çok teşekkürler yine de :)
 
Önce bir omur hangi meslegi yapacagina karar ver.. tip pismanliktir. Dis hekimligi konusunu bilemem.. 300 kisilik amfide ders dinlemek,30 kisi hasta basi yapmak.. tercih edecegin fakulte kibris ? Ilk sene gittin diyelim 4. Sinifa kadar bircok universite ders denkligin olmadigi icin yatay gecise musade etmeyecek (egitimi begenmezsen de orda kalacaksin tus diye bisey var egitim sart.onu gectim zorunlu hizmette acildesin hasta gormeden acilde ne yapacaksin) zaten ozel universitelerden 90+ ortalamayla gelenleri saymiyorum.. bunu kibris ya da tr olarak dusunme ince arastir. Gecme kalma sistemini incele suan anlamiyorsa o universiteyi secme.. mezun bul facebook uzerinden iletisim kur.. fikir al.. biz yandik sen yanma.. iyice arastir tercih yapmadan once
Denklikte 4.sınıfa kadar olduğunu bilmiyordum ve tıpta da mı özellerde okuyanlar yine önde sanırım parası olanın yaşadığı bir dünyadayız..Mezun bulmaya çalışıyorum yarın tercih kongresi yapılacak oraya gidipte soracağım tek tek ama bir öğrencinin ağzından dinlenilenler tamamen farklı oluyor tabiki..
 
Umarım öyle olur tıpta bile 2010'dan itibaren kontenjanlar 4 katına çıkmış durumda ve ilk mezunlar daha bu sene geliyor.Ama tıp için bunları hiç düşünmedim hayalim sonuçta.Ama dişte de sorun olur diyenler var insan ister istemez düşünüyor bu kadar kontenjan artmışken sorun olur mu diye..
ama şu an diğer meslekler daha da dolu diğerlerini düşünmek iki kat zor inanki...sen bilirsin tabi en önemlisi gönlünden ne geçtiği hangisini azimle istekle yapabileceğin
 
Hayır şöyle diyeyim geçen sene bu netlerle 7-8k filan olunuyordu ama şimdi ilk 20k da küçücük puanlar önüne en az 1'k lık kişi atıyıor ve bu ciddi bir yığılmadır.Benim netlerim 13 k da olan çocuktan tek eksiği ge0metrinin daha kötü olması yoksa kimya, biyoloji 28 net matematiğim 42net sama fizik ve geometrim düşük çünkü kendi alan derslerimin bu kadar kolay olup fizikten yapanın öne geçeceğini hiç düşünmemiştim buna dayalı çalışmamıştım ve bunun bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.Zor olsaydı kendi alan derslerimde öne çıkabilirdim şimdi daha iyi açıkladım sanırım.
Tekrar hazırlanmak inanın bu devlete güvenemiyorum.Seneye de tamamen farklı bir sistem olacağı söyleniyor açık uçlıu sorular gibi.Ayrıca müfredat çok değişti kendi başıma zaten hazırlanmam imkansız.İnanın sisteme güvenseydim denerdim ama güvenim sıfır.
Diş hekimliğinin zor olduğunu bildiğim için soruyorum zaten.Sevmediğim istemediğim bir mesleği o kadar zorlukla nasıl katlanırım diye.Bu tıpta aile baskısıyla girip çok zorlanan arkadaşlarımı hatırlatıyor bana.İşte ama insan düşünüyor girdikten sonra severim belki diyorum..Ezber evet ama sevdikten sonra hepsine katlanılır zaten senelerdir tıp için bir çok kişiyle konuştum biliyorum zorluklarını..
Tıp dediğiniz gibi yurt dışı külfetli ama en azından hayalim olacak diye bir seçenek olarak aklımda tutuyorum..
İşte demek istediğim de şu,geçen senenin sorularıyla bu senenin sıralamasını karşılaştırıyorsunuz. Yanlış. Her sınavda eleme şekli farklıdır. Alan derslerini kolay sormuşlar ama fizik ve geometriden eleme yapmışlar. Sayısal bölümde olduğunuz için fizik ve geometriyi de iyi yapmak zorundasınız,nihayetinde onlar da etkiliyor.
Aynı zamanda fizik , kimya ile aynı oranda veya hemen hemen aynı oranda etkiliyor diye aklımda kalmış. Binlerce insanla aynı sorulara tabi tutuluyorsunuz, herkes sizinle aynı durumda. Sizden daha çok fizik çalışan yapmış demek ki. Nihayetinde totalde sizden daha iyi yapan önünüze geçmiş,öyle düşünüp de kendinizi boş yere üzmeyin. Geçti gitti artık sınav.
Evet zaten insan isteyerek seçmezse katlanamaz tıbba diye düşünüyorum. Ne güzel,her zorluğunu göze almışsınız o zaman peşinden gidin derim.
Tekrar hazırlanma konusunda ise,özel ders alabilirsiniz ya da etüt merkezine gidebilirsiniz. Dershane şart değil diye düşünüyorum..
 
Back