Forumlar sanki gelme gibisinden hep kötü eleştirilerle dolu inanır mısınız?Suyunun problemli olduğunu, bir azd onların para birimi yanlış hatırlamıyorsam 3 TL'ye denk geliyormuş.Birde tıpına hep kötü demişler inat edercesine.Sadece ulaşım çok ucuzmuş.Kesinlikle iyice bakmadan gözüm kapalı gidemem dediğiniz gibi.Kuzenim orda bir ailenin yanına yerleşti önce çok cuzzi bir miktar yaşlı bir Teyzenin yanına. Fakat yapamadı eve çıktı yakın zamanda. Göze alabilmek lazım. Onlar bağlantıları nedeniyle böyle bir aile bulabilirler. Belki sizde araştırma yaparsanız forumlarda bilgi çıkar Azerbeycan ile ilgili. Ama gelip gitme masraflarını da hesap edin
Ne olursa olsun herseye ragmen sevdigin meslege yönel.
Ben meslek lisesi cikisliydim.o donemdeki yasaya gore sinavsiz 2 yillik devlet direk unv yerlestiriyordu bizleri.sinifta 19 kisiydik.17 si bu haktan yararlanip unv yerlesti.2 tanesi meslek lisesi bolumumyz olan giyim ogrt kazandi okudu.sadece 1 i simdi o meslegi yapiyor.diger okuyan cagri merkezinde calisiyor yillardir.
Gelelim bana.benim okul puanim 2 yillik marmara mimar sinan gbi unv yetmesine ragmen aile cevre baskisina ragmen tercih etmedim.
Tum arkadaslarim unv olumca cok kotu oldum.etkilendim.herkes cok pisnan olacagimi soyledi.ama ben giyim bolumu ile ilgili hic birsey istemiyordum.istedigim ogretmenlikti turkce veya tarih.ama tercih veremiyorduk meslek lisesi oldugumuzdan.gel gelelim rabbim oyle guzel bir kapi actiki bana.
Resim kursuna yazildim.ve yetenegimi kesgettim..sabah aksam gece gunduz resim cizdim.ve 1 yil sonra selcuk unv resim ogretmenligini kazandim coksukur
Simdi ogretmenim 6 yillik.ve bidahadunyaya gelsem yine ogretmen olurdum.3 yil gorev yaptim.son 2,5 yildir kpss calistim.ve simdi atanmayi bekliyorum ins.
Lisede 2 yillik gecis yapan arkadaslarim ise;cogu okulu birakti mezun bile olmadi.hic biri meslegini yapamiyor.evlendiler.calisanlar ise alakasiz islerde calisiyor..simdi hepsi bana imreniyor.
Kendini dis hekimli icin ikna ettirme.
Parasizlik icin tiptan vazgecme.
Ve gercekten ama gercekten bi omur yapabilecegin tek meslek tip ise oyle tercih et.yolum acik olsun
Dayınız acaba altı+bir eğitimini orada mı tamamladı?Benim dediğimde ilk üç yıl orada son üç yılı Trakya, Atatürk, Yıldırım Beyazıt veya Namık Kemal gibi dört güzel tıp fakültesinde tamamlamış oluyorsun.Bana çok karışık geldi açıkçası o kısım zaten..Kıbrıstaki üniversitelerin herhangi bir bölümünü tam burslu kazanmış olmak, ne yazıkki yurt ve yemek bursunu kapsamıyor. Mimarlık ve hukuk tam burslu okuyan bikaç arkadaşım var onlardan biliyorum.
Bunun dışında dayım azerbaycan tıp mezunu. YÖK denklik veriyor ama diplomanı al gel gir burda çalış demiyor. Ben o üniversiteleri tanıyorum evet, bu yüzden burada mezun olduktan sonra gelip yeterlilik sınavlarına giriceksin.Eğer bu yeterlilik sınavını verirsen Türkiye'de çalışabilirsin çünkü okuduğun okulu tanıyorum diyor.
Denklik meselesi bu yani.
Dayınız acaba altı+bir eğitimini orada mı tamamladı?Benim dediğimde ilk üç yıl orada son üç yılı Trakya, Atatürk, Yıldırım Beyazıt veya Namık Kemal gibi dört güzel tıp fakültesinde tamamlamış oluyorsun.Bana çok karışık geldi açıkçası o kısım zaten..
Olsun yine de çok yardımcı oldunuz, sanırım bunda Türkiye'de bu dört üniversiteden çıkışlı oluyorsunuz anladığım kadarıyla.Bende İngilizce istediğim için bunu öğrenmem çok iyi oldu.Peki dayınız okuduğu sürece oradan memnun muydu bir bilginiz var mı acaba?Yani pahalı diyorlar oraya çünkü..Bakın onu bilmiyodum, dayım bütün tıp eğitimini azerbaycanda aldı. Bu durumun ona katkısı Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Rusça ve Azerice öğrenmesi oldu. E tabi bir de doktor oldu.Denklik sınavına girdi yalnız sonunda onu kazanıp Türkiye'de çalışmaya başladı. Belki sizin söylediğiniz şekilde son 3 yılı Türkiye'de okuduğunuz zaman denklik sınavına gerek kalmıyordur onu bilmiyorum o zaman yanıltmıyım şimdi
diş hekimi olarak sana önerim sakın yazma..hani diş hekimliği istiyor olsan tamam diycem bütün sıkıntıntılarına katlanırsın ama asıl istediğin tıp okumakmış..tıp eğitiminin zor olmasından bahsediyor herkes ama inanınki diş hekimliği daha zor..sadece oturup ders çalışmakla olmuyor el becerisi de çok önemli..yaptığı iş teslim aşamasında bir anda elinden düşüp kırıldığı için sınıfta kalan arkadaşım oldu mesela..bu sadece bir örnek..çok zor bir eğitim süreci seni bekleyecek..mezun olunca evet zorunlu hizmet olmayacak ama iş kapıları ardına kadar açık seni bekliyor da olmayacak..bin lira maaş teklif yerler var diş hekimlerine..benden sana tavsiye iyice araştırmadan emin olmadan sakın diş hekimliğine yönelme..Dayınız acaba altı+bir eğitimini orada mı tamamladı?Benim dediğimde ilk üç yıl orada son üç yılı Trakya, Atatürk, Yıldırım Beyazıt veya Namık Kemal gibi dört güzel tıp fakültesinde tamamlamış oluyorsun.Bana çok karışık geldi açıkçası o kısım zaten..
Sende ne yaptin :) 1000 lira veremez asgari ucret belli :) hayirlisi olsun hakkinda arkadasindiş hekimi olarak sana önerim sakın yazma..hani diş hekimliği istiyor olsan tamam diycem bütün sıkıntıntılarına katlanırsın ama asıl istediğin tıp okumakmış..tıp eğitiminin zor olmasından bahsediyor herkes ama inanınki diş hekimliği daha zor..sadece oturup ders çalışmakla olmuyor el becerisi de çok önemli..yaptığı iş teslim aşamasında bir anda elinden düşüp kırıldığı için sınıfta kalan arkadaşım oldu mesela..bu sadece bir örnek..çok zor bir eğitim süreci seni bekleyecek..mezun olunca evet zorunlu hizmet olmayacak ama iş kapıları ardına kadar açık seni bekliyor da olmayacak..bin lira maaş teklif yerler var diş hekimlerine..benden sana tavsiye iyice araştırmadan emin olmadan sakın diş hekimliğine yönelme..
Dogu akdenizde tip yok ki?Kıbrısta okuyan/yasayan cok arkadasım var ve surekli gidip geldiğim icin Oraya hakimim. Yakın Doğu Lefkoşa'da, ama tam merkezde degil çevre yolu gibi bi seyde. Kampüsün icinde yurtlar mevcut ama minimum 10bin lira en düşüğü ve cok konforsuz. Eve çıksan okula gidiş geliş problemi yasarsın, merkezden okul servisleri var gerci ama surekli çekilmez. ve yakın doğuyu biraz araştırırsan siyasi olayların cok oldugunu gorursun. Biraz karışık bi okul. Burs konusunu bilmiyorum okulun sitesinden bak. Bide kayıt büroları var yaşadığın şehirde de vardır mutlaka. Bir görüş.
Benim onerim puanın yeter mi bilmiyorum ama Doğu Akdeniz tıp dene yakın doğudan ziyade. Doğu Akdeniz magosada. Üniversite merkezde. Magosa Kıbrıs'ın en ucuz sehri. Yurt fiyatları makul. Ayrıca kyknın da yurdu var kampüs icinde. Ve 3 sene Doğu Akdeniz'de geri kalan 3 seneyi de sanırım Marmara ya da Gazi'de okuyacaksın. Üniversiteler arası boyle bi anlaşma var.
Kıbrıs genel olarak pahalı ama kesinlikle istanbuldan pahalı degil. Gözün korkmasın
Aile demek fedakarlik demek. Van o kadar da kotu deil hele ki kars cogunlugu kafkas turklerinin yasadigi bir yer. Sarikamista arkadasim ogretmenlik yapti zor birakti aglaya aglaya. Bir ev tutabilirsiniz ve anneniz sizinle yasayabilir iki ayda bir gelir gider bi ay kalir. Babaniz da sik sik gelir gider. İnsallah hayallerinizi gerceklestirmenizde size destek olurlarDediğiniz gibi öyle yapacağım artık.Onlar hayatım boyunca bana karışmadılar bir bunda karıştılar evlat korkusundan sanırım ama annem ideallerimi kapatmak isteyecek biri değil Allah'tan.Belki gidip bakarsak gönüllerine yatar tabi tutarsa inşallah..
Vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerini %25 50 burslu yazıp bir sene okuyup ortalamanı yüksek tutup devlet üniversitelerine yatay geçiş yapabilirsin .Başarı sıralamaları seninkinden düşük bu şekilde yapan arkadaşlarım varHerkese merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi size özellikle de yurt dışında okuyan arkadaşlarıma yöneltmek istedim bu soruyu.Geçen sene tıp istediğim için ikinci seneye kaldım ama çoğu kişinin bildiği siyasi faktörler bizim sınavlara yansıyınca çok fazla yığılma oldu kısaca hakkımızı aldığımız bir sınav olmadı maalesef.Şimdi MF3 sıralamam hiç beklemediğim şekilde 7000'den 16000'e düştü.Ülkemizin güzide gençleri inatla tıp yazdıklarından dolayı devlet üniversiteleri en düşük 15500'den alıyor.Şimdi Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nde tam burslu tıp tutabilir.Ama bu bursun içine yurt ve yemeği dahil mi bilmiyorum bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi?Veya Azerbeycan'da ücretli tıp okumak kalıyor ki 22000'den-Azerbeycan- alıyormuş.Üç sene orada okuyup geri kalan üç yılı Türkiye'de ki dört güzel tıp fakültesinden birinde tamamlıyorsun.Kısaca YÖK denkliği oluyormuş.Ücretli tıp senelik 3500 dolar olmakla beraber aylık yurdu 500 dolar olarak bütün ucuzluğu gitmiş oluyor.Maalesef Türkiye'de %50'lere ancak sıralamam yetişiyor bunlar da yaklaşık 28.000 TL'ye tekabül ediyor.Yani ne yapacağımı şaşırdım.Ailemin maddi durumu anlayacağınız üzere böyle miktarları karşılayacak durumda değil.Para için tıp isteseydim dişte de var para deyip geçerdim ama gönlümden geçen tek meslek tıp.Zamanla diş hekimliğini sever miyim emin değilim açıkçası.Sırf tıp için ikinci seneye kalmışken bütün hayallerimden vazgeçip diş hekimliği mi yazayım açıkçası tıp hariç hiç bir bölümde bilgim dahi yok.Yani onun hakkında da bilgi sahibi olanlar nasıl olduğunu yazarlarsa çok sevinirim.Görüşlerinizi merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..
Birde 15500 'le aldıkları Kars ve Van'daki oluyor.Ben gözüm kapalı giderim ama annemler bu dönemde göndermek istemiyorlar.Erzincan olur dediler oda 14000 zaten.Kız çocuğu olduğumdan birazda sanırım karşılar oysa çok güzel şehirler işte yanlış zamana denk geldim.
Herkese merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi size özellikle de yurt dışında okuyan arkadaşlarıma yöneltmek istedim bu soruyu.Geçen sene tıp istediğim için ikinci seneye kaldım ama çoğu kişinin bildiği siyasi faktörler bizim sınavlara yansıyınca çok fazla yığılma oldu kısaca hakkımızı aldığımız bir sınav olmadı maalesef.Şimdi MF3 sıralamam hiç beklemediğim şekilde 7000'den 16000'e düştü.Ülkemizin güzide gençleri inatla tıp yazdıklarından dolayı devlet üniversiteleri en düşük 15500'den alıyor.Şimdi Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nde tam burslu tıp tutabilir.Ama bu bursun içine yurt ve yemeği dahil mi bilmiyorum bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi?Veya Azerbeycan'da ücretli tıp okumak kalıyor ki 22000'den-Azerbeycan- alıyormuş.Üç sene orada okuyup geri kalan üç yılı Türkiye'de ki dört güzel tıp fakültesinden birinde tamamlıyorsun.Kısaca YÖK denkliği oluyormuş.Ücretli tıp senelik 3500 dolar olmakla beraber aylık yurdu 500 dolar olarak bütün ucuzluğu gitmiş oluyor.Maalesef Türkiye'de %50'lere ancak sıralamam yetişiyor bunlar da yaklaşık 28.000 TL'ye tekabül ediyor.Yani ne yapacağımı şaşırdım.Ailemin maddi durumu anlayacağınız üzere böyle miktarları karşılayacak durumda değil.Para için tıp isteseydim dişte de var para deyip geçerdim ama gönlümden geçen tek meslek tıp.Zamanla diş hekimliğini sever miyim emin değilim açıkçası.Sırf tıp için ikinci seneye kalmışken bütün hayallerimden vazgeçip diş hekimliği mi yazayım açıkçası tıp hariç hiç bir bölümde bilgim dahi yok.Yani onun hakkında da bilgi sahibi olanlar nasıl olduğunu yazarlarsa çok sevinirim.Görüşlerinizi merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..