Yurtdışında tıp mı Türkiye'de diş mi?

Forumlar sanki gelme gibisinden hep kötü eleştirilerle dolu inanır mısınız?Suyunun problemli olduğunu, bir azd onların para birimi yanlış hatırlamıyorsam 3 TL'ye denk geliyormuş.Birde tıpına hep kötü demişler inat edercesine.Sadece ulaşım çok ucuzmuş.Kesinlikle iyice bakmadan gözüm kapalı gidemem dediğiniz gibi.

Ne olursa olsun herseye ragmen sevdigin meslege yönel.
Ben meslek lisesi cikisliydim.o donemdeki yasaya gore sinavsiz 2 yillik devlet direk unv yerlestiriyordu bizleri.sinifta 19 kisiydik.17 si bu haktan yararlanip unv yerlesti.2 tanesi meslek lisesi bolumumyz olan giyim ogrt kazandi okudu.sadece 1 i simdi o meslegi yapiyor.diger okuyan cagri merkezinde calisiyor yillardir.

Gelelim bana.benim okul puanim 2 yillik marmara mimar sinan gbi unv yetmesine ragmen aile cevre baskisina ragmen tercih etmedim.
Tum arkadaslarim unv olumca cok kotu oldum.etkilendim.herkes cok pisnan olacagimi soyledi.ama ben giyim bolumu ile ilgili hic birsey istemiyordum.istedigim ogretmenlikti turkce veya tarih.ama tercih veremiyorduk meslek lisesi oldugumuzdan.gel gelelim rabbim oyle guzel bir kapi actiki bana.
Resim kursuna yazildim.ve yetenegimi kesgettim..sabah aksam gece gunduz resim cizdim.ve 1 yil sonra selcuk unv resim ogretmenligini kazandim coksukur
Simdi ogretmenim 6 yillik.ve bidahadunyaya gelsem yine ogretmen olurdum.3 yil gorev yaptim.son 2,5 yildir kpss calistim.ve simdi atanmayi bekliyorum ins.

Lisede 2 yillik gecis yapan arkadaslarim ise;cogu okulu birakti mezun bile olmadi.hic biri meslegini yapamiyor.evlendiler.calisanlar ise alakasiz islerde calisiyor..simdi hepsi bana imreniyor.
Kendini dis hekimli icin ikna ettirme.
Parasizlik icin tiptan vazgecme.
Ve gercekten ama gercekten bi omur yapabilecegin tek meslek tip ise oyle tercih et.yolum acik olsun

Kıbrıstaki üniversitelerin herhangi bir bölümünü tam burslu kazanmış olmak, ne yazıkki yurt ve yemek bursunu kapsamıyor. Mimarlık ve hukuk tam burslu okuyan bikaç arkadaşım var onlardan biliyorum.
Bunun dışında dayım azerbaycan tıp mezunu. YÖK denklik veriyor ama diplomanı al gel gir burda çalış demiyor. Ben o üniversiteleri tanıyorum evet, bu yüzden burada mezun olduktan sonra gelip yeterlilik sınavlarına giriceksin.Eğer bu yeterlilik sınavını verirsen Türkiye'de çalışabilirsin çünkü okuduğun okulu tanıyorum diyor.
Denklik meselesi bu yani.

Ne kadar güzel bir yorum bu.İnanın pişman olmamak için ikinci kere denedim hiç böyle bir şey olacağını düşünmemiştim kazanırım diyordum.Bilmiyorum şu an ikna etmeye çalışıyorum dediğiniz gibi kendimi.Üçüncü seneyi gözüm almıyor bir yıl daha gideceğinden değil inanın öz güven denen şeyden zerre kalmadı bende çok yıpratan bir süreç sizde bilirsiniz.Yoksa gitsin 1 yıl daha istediğim meslek olacaksa ama insan kendini aptal hissediyor iki yıl olmuş hala olmayınca.Umarım sizin gibi hayalimi yaşarım.Yorumunuz için çok teşekkürler..

Dayınız acaba altı+bir eğitimini orada mı tamamladı?Benim dediğimde ilk üç yıl orada son üç yılı Trakya, Atatürk, Yıldırım Beyazıt veya Namık Kemal gibi dört güzel tıp fakültesinde tamamlamış oluyorsun.Bana çok karışık geldi açıkçası o kısım zaten..

Bakın onu bilmiyodum, dayım bütün tıp eğitimini azerbaycanda aldı. Bu durumun ona katkısı Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Rusça ve Azerice öğrenmesi oldu. E tabi bir de doktor oldu.Denklik sınavına girdi yalnız sonunda onu kazanıp Türkiye'de çalışmaya başladı. Belki sizin söylediğiniz şekilde son 3 yılı Türkiye'de okuduğunuz zaman denklik sınavına gerek kalmıyordur onu bilmiyorum o zaman yanıltmıyım şimdi

Olsun yine de çok yardımcı oldunuz, sanırım bunda Türkiye'de bu dört üniversiteden çıkışlı oluyorsunuz anladığım kadarıyla.Bende İngilizce istediğim için bunu öğrenmem çok iyi oldu.Peki dayınız okuduğu sürece oradan memnun muydu bir bilginiz var mı acaba?Yani pahalı diyorlar oraya çünkü..

Hiçbir fikrim yok tıp öğrenimi hakkında ama yine de başarın için tebrik etmek istedim seni..
Hakkında en hayırlısı olsun..

Eğer tıp istiyorsan, diş hekimi olma. Ülkedeki diş hekimliği öğrencilerinin isyanına denk gelmiştim geçenlerde ayrıca. Ekşi sözlükte aratırsan bulabilirsin.
Bana kalırsa git Azerbaycan'da tıp oku. Hayırlısı olsun hakkında. Ayrıca sonucun da gayet güzel, çok zor bir şeyi başarmışsın. Tebrikler.

diş hekimi olarak sana önerim sakın yazma..hani diş hekimliği istiyor olsan tamam diycem bütün sıkıntıntılarına katlanırsın ama asıl istediğin tıp okumakmış..tıp eğitiminin zor olmasından bahsediyor herkes ama inanınki diş hekimliği daha zor..sadece oturup ders çalışmakla olmuyor el becerisi de çok önemli..yaptığı iş teslim aşamasında bir anda elinden düşüp kırıldığı için sınıfta kalan arkadaşım oldu mesela..bu sadece bir örnek..çok zor bir eğitim süreci seni bekleyecek..mezun olunca evet zorunlu hizmet olmayacak ama iş kapıları ardına kadar açık seni bekliyor da olmayacak..bin lira maaş teklif yerler var diş hekimlerine..benden sana tavsiye iyice araştırmadan emin olmadan sakın diş hekimliğine yönelme..

Kibris yurtdisimi :/ bence sen ileride ne yapabileceksen neye dayanabileceksen onu sec. Hicbir bilgim yok o bolumlerle ilgili ancak kendini nerede gormek istiyorsan onu yap. Birak sen parasini pulunu onlar hallolur hep

Sende ne yaptin :) 1000 lira veremez asgari ucret belli :) hayirlisi olsun hakkinda arkadasin

Dogu akdenizde tip yok ki?

Maddi imkanınız yoksa bulaşmayın hiç yurtdışına çünkü gerçekten toplam 1000 euro tutuyorsa o olur size 1200 1500 euro
Her zaman planlananın üstüne çıkar yani..
Diş hekimliği çok güzel kesinlikle o yoldan gitmeniz belki sizi de daha mutlu edecek ve nasıl özendim ben 14000 dim bizim zamanımızda tıpı bırak diş ezacılık bile olmuyordu bu sıralamaya:)

Aile demek fedakarlik demek. Van o kadar da kotu deil hele ki kars cogunlugu kafkas turklerinin yasadigi bir yer. Sarikamista arkadasim ogretmenlik yapti zor birakti aglaya aglaya. Bir ev tutabilirsiniz ve anneniz sizinle yasayabilir iki ayda bir gelir gider bi ay kalir. Babaniz da sik sik gelir gider. İnsallah hayallerinizi gerceklestirmenizde size destek olurlar

Vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerini %25 50 burslu yazıp bir sene okuyup ortalamanı yüksek tutup devlet üniversitelerine yatay geçiş yapabilirsin .Başarı sıralamaları seninkinden düşük bu şekilde yapan arkadaşlarım var

Ben Kars'ta yaşıyorum. Eşim burada veteriner hekim. Üniversiteden de stajyerlerimiz oluyor yanında çalışan, diğer bölümleri bilmem ama veterinerlik fakültesi Türkiye'nin en iyilerinden.
Ayrıca Erzincan mı Kars mı derseniz ben ikinciyi tercih ederdim. Yaşadığım için değil katiyen. Bana göre Tunceli'den sonra yaşanabilir yegane şehir Kars doğuda.

Aileniz sizi dönemden ötürü göndermek istemiyor ama metropoller buradan çok daha tekinsiz. Orada o kadar olaylar olurken burada her şey süt limandı. Normal yasantimizda değişen hiçbir şey olmadı.

Tercih edebiliyorsaniz, hiç düşünmeyin gelin Kafkas'a.

Tıpı bilmem ama çok yakınım 4/5 sene önce Azerbaycan'dan mezun oldu. Çok gelenekçi kötü bir eğitiminin olduğunu söylüyor. Profun bir defteri vardı ordan açıp okur bize yazdırırdı demişti. Bölümü konusunda da bu yüzden kendine hiç güvenmiyordu nitekim başka bi meslek seçti. Bu arada kimya mezunu

Azerbaycan'dan uzak dur derim. Eğitimin içinde bu denli yozlaşmanın ve rüşvetin olduğu bir yer görmedim. Arkadaşım mimarlık okuyordu, ilk sene derslere girdim ders başı 100$ verip geçtim. İkinci sene hiç girmedim 200$ verip geçtim dedi. Ki sadece bu örnek değil bir süre yaşadım orada. İlkokul çağında bile ciddi bir rüşvet döngüsü var. Hayat çok pahalı. Türk doktorlar orada çok kıymetli çünkü kendi eğitim sistemlerini biliyorlar. Biz oradayken sağlık problemi yaşadığımızda çok iyi doktor Rusya' da okumuş diyorlardı. Başka yerde okumuş olmak bile yetiyor o döngüye. Afrika'da kabilelerin içinde bile bulunmuş birisi olarak gördüğüm en kötü ülkelerdendi diyebilirim.

Gercekten tip istiyorsan zor olacak ama 1 yil daha denemeni tavsiye ederim. Cunku yurtdisi tip hem maddi acidan hem de turkiye'de denklik acisindan oldukca zor ve yipratici olacak. Ama tiptan vazgecerim diyorsan dis hekimligi yaz ailene yakin bir yerlerde rahat rahat oku.
Bir de hakkimizi alamadigimiz sinav olayi cok sacma geldi bana, calisan basaran hakkini alir. 7.000'den 16.000'e dusmene uzuldum ama bunun icin matematik ve fen netlerini gormek lazim, onlar yeterince iyi olsa bu kadar dusmezdi siralaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…