• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında boşanmak

Öncelikle yanlış bir bilginiz var düzelteyim, sizin eşiniz ab vatandaşı olduğu için almanyada 1 sene beraber yaşadıktan sonra boşansaniz bile oturumunuz bağımsız devam eder. O 1 seneyi doldurmak ilk hedef olsun ama bodanmadan önce de her şeyi denemek lazım. Beraber terapi alamaz mısınız?

Tabii. Ben 20 günlük Lohusayken üniversitedeki işinden ayrıldı hastalık bahanesi ile. Doktora gitmesi için zorladım gitti ama tedavi olmadı. Yazılımcı olucam diye tutturdu 2 tane yazılım işine girdi ikisinden de 1 hafta dolmadan kovuldu. Almanya’daki işini ben buldum geldi çalışıyordu ben vizemi alıp gelince işten çıkacağım sosyal yardım alırken dil kursuna gideceğim dedi sosyal yardım için evrak sürecindeysen işinden ayrıldı sonra sosyal yardım işten ayrıldığı için tek seferlik bağladı. İşsiz kaldığı dönem bizi kızımla Türkiye’ye gönderdi yeniden iş aradı buldu çalışmaya başladı biz türkiyede 1.5 ay kalıp geri geldik. Ama bu süreçte ben sanırım çok yıprandım. Artık tahammülüm kalmadı. İnsan bebeği olunca kendini güvende hissetmek istiyor. Şimdi ben tamam her şey iyi hoş deyip yeniden güveneyim ok. Ama yarın başka bir şeyi bahane edip istifasını vermeyeceğine nasıl emin olabilirim? Çocuk doğduğundan beridir bana bunları yaşatan adama nasıl güveneyim?
Şimdilik çalışıyor
Eğer sürekli benim paramı yiyorsun baskısı yapmıyorsa bence çalıştığı kadar kalın
Almanya’da kendinize düzen kurma planı yapsın öyle boşarsın

Sorun goremedim adamda bocalamis olabilir nevar yani bunda ssu anda calisiyor siz kendinizi tedavi edin evdesiniz hicbisey yapmiyosunuz birbucuk yasinda cocuk kreste bu normalmi? Okadar ufak cocugu hicbisey yapmadiginiz halde neden krese veriyosunuz anlamadim siz kendinize ceki duzen verin saten turkiyede aizi bekleyende yok

Buraya gelsen 1,5 yaşındaki çocuğu kreşe göndermek için asgari ücret ödeyeceksin. Seni istemeyen ailen çocuğuna bakmaz bile. İş desen zar zor bulursun. Depresyondaysan tedavi ol. Belki de ilaç kullanman gerek. Online tedaviyi bırak ve git doktora. Ne güzel bebeğim okula gidiyor dil öğreniyor. Bu bile kalman için bir sebep. O sırada sen de dil öğren işe başla. Birilerine sırtını dayamaya çalıştıkça düşersin. Ya kocaya ya aileye muhtaç olup durursun. Kendine gelmelisin bence. Sonra da sağlıklı düşünmeye başlayınca yani istersen boşanırsın

Sorun goremedim adamda bocalamis olabilir nevar yani bunda ssu anda calisiyor siz kendinizi tedavi edin evdesiniz hicbisey yapmiyosunuz birbucuk yasinda cocuk kreste bu normalmi? Okadar ufak cocugu hicbisey yapmadiginiz halde neden krese veriyosunuz anlamadim siz kendinize ceki duzen verin saten turkiyede aizi bekleyende yok
Bilmemeniz çok normal açıklayın. Almanya’da kreşe yazılabilmek çok uzun ve zor bir süreç. Almanlar daha hamile kalır kalmaz kreşlere başvuru yaparlar çünkü hepsi dolu. Bizim de şansımıza kreş kabulü 16. Ayda oldu. Ve aynı zamanda kızım 5 saatlik olarak yazıldı çünkü ben dil kursu başvurusunda bulundum dil öğrenmek için bu yüzden kreşe gidiyor. Ben kurstayken o da kreşte olmalı. Ve dil öğrenmesi için kreş şart. Hiç bir şey yapmamaktan kastınız çalışmamakta burada Almanca bilmeden zaten çalışamam. Almanca kursu için de bekleme aşamasındayım. Burası evrak kürek ülkesi bürokrasi yavaş ilerliyor.

Şimdilik çalışıyor
Eğer sürekli benim paramı yiyorsun baskısı yapmıyorsa bence çalıştığı kadar kalın
Almanya’da kendinize düzen kurma planı yapsın öyle boşarsın
Paramı yiyorsun baskısı mı? Öyle bir şeyi ima bile edemez. Öyle evlilik mi olur ? Herkes haddini biliyor o açıdan sorun yok.

Buraya gelsen 1,5 yaşındaki çocuğu kreşe göndermek için asgari ücret ödeyeceksin. Seni istemeyen ailen çocuğuna bakmaz bile. İş desen zar zor bulursun. Depresyondaysan tedavi ol. Belki de ilaç kullanman gerek. Online tedaviyi bırak ve git doktora. Ne güzel bebeğim okula gidiyor dil öğreniyor. Bu bile kalman için bir sebep. O sırada sen de dil öğren işe başla. Birilerine sırtını dayamaya çalıştıkça düşersin. Ya kocaya ya aileye muhtaç olup durursun. Kendine gelmelisin bence. Sonra da sağlıklı düşünmeye başlayınca yani istersen boşanırsın
Üslubunuz neden bu kadar sert ve saldırgan? “Seni istemeyen ailen çocuğuna bakmaz bile.” Bilmem ne? İlaç kullanıyorum hanımefendi sadece online terapi almıyorum. Online terapi aldığım kişi psikiyatristim. Ve analimde terapi aldığım için de bırakmaya hiç niyetim yok. Kimseye sırtımı falan dayadığım muhtaç olduğum falan yok. Her şey sırayla dil öğrenmek için de süreç başladı. Emin olun ben dil öğrenirsem parasını harcamama bu kadar takıldığınız kocamdan daha fazla kazanırım. 🤷🏻‍♀️

Tek başıma bebeği büyütebilir miyim zor olur ama olur. Almanya evet iyi doğru söylüyorsunuz. Türkiye’den kat be kat daha iyi. Ama eşimin zamanında bana çektirdiği sıkıntının acısı şu an çıkıyor. Annem unut artık yaşananlar eskide kaldı diyor ama ben unutamıyorum. Ya yine işten çıkarsa diye kendimi yiyorum.
Büyük ihtimal yasin baya küçük yazdıklarından anlaşılıyor kendi kendinize sorun çıkartmayın evin içinde ne yaşadığınızı bilemem yazmış olduğunuz şeyi yorumluyorum bende yurt dışındayım keyfi olarak boşanmak istemem boşanirsam da buraya bırakıp turkiyeye asla gitmem bunu yapmanız için hem çocuğunuzdan hem kendinizden vazgeçmiş olmalısınız 7-24 sigara içeceğinize mutlu olabileceğiniz aktivitleer yapın çocuğunuz 3 yaşına gelince de çalışın sosyal olun bence...

Selam arkadaşlar,

Buraya daha önce eşimin sorumsuzlukları vs hakkında yazmıştım. Almanya’da yaşıyoruz 1 buçuk yaşında kızımız var kreşe başladı. Eşim şu an çalışıyor Allah’a şükür maddi bir sıkıntımız yok. Ama ben iyi değilim. Ev işi yapmak içimden gelmiyor ki her gün evimin işini eksiksiz yapan bir insandım. Çocukla yeterince ilgilenmediğimi düşünüp her gün kendimi suçluyorum. Eşimle iletişim bile kurmuyorum. Günümün çoğunu sigara içip telefona bakarak geçiriyorum. Sanırım çok ağır depresyondayım. Dil kursu için başvurdum cevap bekliyorum ama inanın içimde hiç bir şey için gram istek yok. Evden gerekmedikçe asla markete bile çıkmıyorum. Eşimden ayrılmak istediğimi çocuğumu alıp geri dönmek istediğimi anneme anlattım. Asla dönme ayrılacaksan da bir şekilde Almanya’da kal dedi annem. Ailemin de beni bu hayata mecbur bıraktığını hissedince iyice bunalıma girdim. Önceden eşim yeter ki çalışsın maddi sıkıntımız olmasın ben kursa gidip dil öğreneyim her şey iyi güzel olur diye düşünüyordum. Şu an her şey o kadar anlamsız ki. Neden uğraşmışım ki ne manası varmış diyorum. Sadece çocuğumu da alıp Türkiye’ye dönmek istiyorum. Parası da pulu da yerin dibine batsın. Kocam bir derdimiz yok Allah’a şükür neden böylesin deyip duruyor. Açıklama bile yapmıyorum. Sesini duymak istemiyorum yeter ki sussun. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Ben neden ülkeme dönemiyorum ailem sırf almanyadayım diye beni bu hayata neden zorluyor? İçimi dökmek istedim sadece 😓
sizi çok iyi anlıyorum. Yeni evliyim ben de evlendikten sonra eşimin yanına Avusturya'ya yerleştim. Ama tahminimden zor motive ediyorum kendimi hatta bazı günler edemiyorum. Türkiyede bi hayatım vardı işim gücüm kültürüm en önemlisi ailem.. şu an ise eşimden başka hiçbir şeyi olmayan nitelikli bir ev hanımı gibiyim. göç travması diye bir kavram varmış araştırdım bunu da buraya geldikten sonra öğrendim öncesinde böyle olacağımı hiç tahmin etmiyordum. Şu an bende de ne gezmeye ne dil öğrenmeye ne iş aramaya motivasyon yok. Herkes gittin oralara gezin diğer ülkeleri de diyor ama işte davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.. Allah yardımcımız olsun.

Anksiyete bozukluğu deniyor buna. Tedavisi var. Maddi olarak kaygılarınız var. Ve eşiniz şuan çalıştığı halde kendinizi yiyip bitiriyorsunuz.

Bilmemeniz çok normal açıklayın. Almanya’da kreşe yazılabilmek çok uzun ve zor bir süreç. Almanlar daha hamile kalır kalmaz kreşlere başvuru yaparlar çünkü hepsi dolu. Bizim de şansımıza kreş kabulü 16. Ayda oldu. Ve aynı zamanda kızım 5 saatlik olarak yazıldı çünkü ben dil kursu başvurusunda bulundum dil öğrenmek için bu yüzden kreşe gidiyor. Ben kurstayken o da kreşte olmalı. Ve dil öğrenmesi için kreş şart. Hiç bir şey yapmamaktan kastınız çalışmamakta burada Almanca bilmeden zaten çalışamam. Almanca kursu için de bekleme aşamasındayım. Burası evrak kürek ülkesi bürokrasi yavaş ilerliyor.

Çok şanslısınız. Türkiye de 18 aylık bebeği asgari ücret alan bir annenin kreşe vermesi çok zor. Hem o yaş grubu için çok az kreş var olanların da fiziki imkanları berbat. Hem de çok pahalı. Türkiye de çocuklu bir hayat yaşamadığınız için şu an dönmek istiyorsunuz ama siz mutsunuz Türkiye de daha da mutsuz olacaksınız.
2 yaşında bebeğim var. oturduğumuz semtte kreşler 150-200 bin tl civarı 10 aylığı. Aylık 15bin. Asgari ücret 11.5bin.
Ara tatillerde ne yapıcaz hastalanırsa ne yapıcaz diye kreşe veremedik. Bakıcıyla devam ediyoruz. 22bin.
Bu şartlarda boşanmış ve çocuklu bir kadın olarak Türkiye de ne yapabilirsiniz.
Eşiniz de çalışmazsa size hiçbir şey ödemez.
Kalın orada ayaklarınız üzerinde durmak için çaba gösterin.

Back