• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdişina giden nişanlı

Kesinlikle 13 yıldır turizmciyim ve Rus'ları çok iyi tanıyorum erkekler istemese bile onlar erkekleri yoldan çıkarılar çoğuda ülkemize para kazanmayı geliyorlar
rusyada iş yapmış bi firmada çalışıyorum, kadınların kendilerinin bizzat tanışmaya geldiklerini ilk ağızlardan duydum...haklısınız.

Eh eh. Ya bir Rus hanımı da acaba Türkiye'ye gelen eşi/nişanlısı için forumlarda böyle başlık açıyor mudur acaba çok merak ediyorum.

Bizim toplumumuzun kadınlarına o şekilde bir bakış açısı olsa ne hissederdik acaba?

Sanırsın Rusya'daki bütün kadınlar hazır kıta bekliyor. Her yerde Türk erkeği radarı var. Bu tarz ortamların döndüğü belli başlı yerler var. Bu Türkiye'de de böyle, Amerika'da da, dunyanin herhangi bir yerinde de. Gittiği yerin önemi yok. Istek ve yaklaşım önemli.

Bu yüzden o gidilen yerlerdeki yerel halk nefret ediyor bizden.

Geçen sene eşim, ben, kuzeni Batum'da Ukrayna mutfağı olan bir restorana oturduk. Türk olduğumuz için (ki benim ailem Gürcü'dür, derdimi anlatacak kadar da dil bilirim. ) önümüzde servis açılmadı. Daha sonra Tiflis'e gittik. Oturduğumuz mekanda içeceklerin ücretleri sadece bizden peşin istendi. Yerin dibine girdik, oraya giden zihniyetin yarattığı bakış açısı yüzünden.

Yapacak olan adam sizinle görüntülü konuşurken de yapar. Kasmayın o yüzden.

2-3 değil demekki. Hoşunuza gitmiyor diye gördüklerimi soylemeyecek değilim.

Ee iyi o zaman kardeşim Almanlar da bize laf edince sesinizi çıkarmayın o zaman olur mu ?
Orda da 2-3 Türk yok mesela.
Bıktım ya ben bu üsluptan.Bir biz iyiyiz,bir biz ahlaklıyız tavırlarından.Belki sitede Rus var,Ukraynalı var ? Düşünüyor musunuz hiç bunu ? Aman onlar da öyledir zaten mi diyorsunuz yoksa ? Beklerim sizden.

Ee iyi o zaman kardeşim Almanlar da bize laf edince sesinizi çıkarmayın o zaman olur mu ?
Bıktım ya ben bu üsluptan.Bir biz iyiyiz,bir biz ahlaklıyız tavırlarından.Belki sitede Rus var,Ukraynalı var ? Düşünüyor musunuz hiç bunu ? Aman onlar da öyledir zaten mi diyorsunuz yoksa ? Beklerim sizden.
Enteresan ya:) nedir bu savunmacilik. Yıllardır gorduklerimi anlattım. 1 tane duzgununu gormedim, gorsem onuda anlatirdim. Yillardir üyeyim, bilen bilir herzaman doğruyu yazdım. Uslubumuda tavrimi da herkes bilir. Ne Rusmus.Noldu herkes yazmış bana mı patliyorsunuz. Çok mutaasip insanlar pardon pardon...

@Defnehannn2 tango da olur skype da olur, tango daha güzel olur çünkü skype bi dengesiz. Bi gün cam gibi görüntü ön sıradan konsere gitmiscesine kaliteli bi ses, bi gün piksellerin biri şama biri bagdata bakıyo ses desen karsındaki sanırsın kekeme olmuş.

Whatsapp da kendi numarası üzerine kayıtlı kalır hangi ülkeye giderse gitsin, internet oldugu sürece oradan da yazısıp araşırsınız ama görüntülü olmaz tabi.

Line ı denemedik yanlıs yönlendirmeyeyim.

Konu dısı yorumlara gelince forumda hem üye olan hem dısarıdan takip eden Rus kökenli Türkiye'ye yerlesmis evli, çocuklu kadınlar oldugunu hatırlıyorum ben. Denk gelip de "onlar bi bardak vodka için her şeyi yapar" gibi cirkin yorumları okurlarsa alınıp gücenmesinler nolur, herkes böyle pervasız ve zalim düsünceler savurmuyor hakkınızda merak etmeyin.

Enteresan ya:) nedir bu savunmacilik. Yıllardır gorduklerimi anlattım. 1 tane duzgununu gormedim, gorsem onuda anlatirdim. Yillardir üyeyim, bilen bilir herzaman doğruyu yazdım. Uslubumuda tavrimi da herkes bilir. Ne Rusmus.Noldu herkes yazmış bana mı patliyorsunuz. Çok mutaasip insanlar pardon pardon...

Ben çok mutaasıp hepsi demedim zaten.

Ha ayrıca lafım sadece size değil.Konunun başından beri ''3416471 erkekle aynı anda beraberler,erkekleri eşlerini satıyorlar,vodka için her şeyi yaparlar,erkek delisiler'' tarzında yorum yazanlara.

Şu bir milleti genelleme huyunuzu bırakın artık yine lafım sadece size değil.Rusya deyince aklınıza sadece kadın geliyorsa üzgünüm o ülkenin tarihine kültürüne haksızlık ediyorsunuz demektir.

Konu sahibi gerçekten özür dilerim konuyu dağıttığımın farkındayım ama iş buraya gelince dayanamıyorum.
Lütfen yazarken burada bir Rus'un da bulunabileceğini,bunları okuyabileceğini düşünerek yazın.
Bu da konuya son mesajım.

Hiç boşuna nefes tüketme arkadaşım. Milleti, dili, cinsi fark etmiyor. Insanlar bu vizyonsuzluğa sahip olduğu müddetçe ikili ilişkilerindeki insanlar arayış içinde olmaya mahkûm.

"Kezbanlık yapmayın, sahip çıkın o zaman kocalarınıza. " zihniyetine hiç girmek istemiyorum ama bazıları cidden nobranlıktan anlıyor.

En basitinden iki ülke arasındaki okuryazarlık, lisans öğretimi seviyesinde eğitim, kadınların aktif iş hayatındaki sahip olduğu yerin istatistiklerine bakılması yeterli diyebiliyorum.

Sanki bizim taşrada, varoşta yaşayan erkekler de Rusya'nın aynı ortamda yaşayan erkeklerinden çok farklı karısına zulmetme konusunda.

Benim bildigim bir facebook chat var, bir Skype var goruntulu konusmasi iyi olan.

Eklemeden gecemeyecegim. "Aaa nasil gider, ben asla izinvermem, soyle olay cikaririm, boyle mahvederim" yorumlarinizin sonuna "ben de cok guveniyorum kocama" eklemiyor musunuz, cok gulesim geliyor. Guven sozde degil, ozde olur derim hep. Yine hakli ciktim. Guven'i kahvaltida yenilen bir cesit saniyor galiba bazilari. :KK70:

Ben çok mutaasıp hepsi demedim zaten.

Ha ayrıca lafım sadece size değil.Konunun başından beri ''3416471 erkekle aynı anda beraberler,erkekleri eşlerini satıyorlar,vodka için her şeyi yaparlar,erkek delisiler'' tarzında yorum yazanlara.

Şu bir milleti genelleme huyunuzu bırakın artık yine lafım sadece size değil.Rusya deyince aklınıza sadece kadın geliyorsa üzgünüm o ülkenin tarihine kültürüne haksızlık ediyorsunuz demektir.
İnsan direkt gözüyle gördüğü şeylere o kadar iyimser olamıyor maalesef. Kimseyi genellemem tanıyorsaniz az çok beni. Muş miş demeden bizzat gözümle gördüğüm şeyleri yazdım. Neyse konu dağılmasın daha fazla ben de yazmayacagim

Bazi mantiklara bakilirsa, disaridan Turkiye'ye gelecek olan bir kadin turiste birisi rahatca "Turkiye'ye gitme, butun Turk erkekleri soyle abaza, boyle sapik, boyle tecavuzcu, katil" derse haklidir. Ne de olsa abazalikta dunyaya un salacak kadar cok sapik herif var ulkemizde, herkes biliyor. Konudaki kimi zihniyetlere cok sastim. Dunya kendi kucucuk dunyanizdan ibaret degil. Hayatinda gordugu Rus insan sayisini tum Rusya sanan insanlari cok sig buldum. Rusya deyince akliniza biraz da o ulkenin gezilecek, gorulecek yeri gelsin Allah askina biraz ya. Rusya dendi mi kuyruguna basilmis gibi Rus kadinlari geliyor cogu kisinin aklina. Milletce kadini erkegi bir garip olmusuz yemin ediyorum. Kiz daha konunun en basindan kiskanclik sorunu olmadigini yazmis, ama yorumlarin cogu hala Rus kadininda, aldatmakta, bilmem fanfinifinfonda. Pff bu zihniyetler...

Bazi mantiklara bakilirsa, disaridan Turkiye'ye gelecek olan bir kadin turiste birisi rahatca "Turkiye'ye gitme, butun Turk erkekleri soyle abaza, boyle sapik, boyle tecavuzcu, katil" derse haklidir. Ne de olsa abazalikta dunyaya un salacak kadar cok sapik herif var ulkemizde, herkes biliyor. Konudaki kimi zihniyetlere cok sastim. Dunya kendi kucucuk dunyanizdan ibaret degil. Hayatinda gordugu Rus insan sayisini tum Rusya sanan insanlari cok sig buldum. Rusya deyince akliniza biraz da o ulkenin gezilecek, gorulecek yeri gelsin Allah askina biraz ya. Rusya dendi mi kuyruguna basilmis gibi Rus kadinlari geliyor cogu kisinin aklina. Milletce kadini erkegi bir garip olmusuz yemin ediyorum. Kiz daha konunun en basindan kiskanclik sorunu olmadigini yazmis, ama yorumlarin cogu hala Rus kadininda, aldatmakta, bilmem fanfinifinfonda. Pff bu zihniyetler...

turist kadınları Türkiye için uyaran haklıdır
her şey ortada zaten biz bile 4ahat edemiyoruz
ama Rusya'nın da gezilecek görülecek neresi var
deniz desen zaten girilmez
oraya gidecek adamlar bile kendilerini burada onları savunanlar kadar savunmaz direkt derler evet eğlenceye gidiyoruz
diğer Avrupa ülkelerinin suyu mu çıktı
gezilecek görülecek yer istiyorsa gitsin Floransaya vs.
o kadar belli ki eğlence ve gece hayatı için gidildiği
bunun karşılığında güveniyorum demek komik oluyor

Sorun rus kadinlarinda degil turk erkeklerinde bence
Yabanci gorunce gormemisler gibi yapisiyolar kizlara bazilari sirf cinsel deneyim icin

Rusyanin adinin bu yonde cikmasi rus kadinlari degil abaza turk erkekleri yuzunden
Neden avrupa amerika seyahatine gidildiğinde kadinlar endiselenmiyo da rusya ukrayna diyince endiseleniyo

Sebebi turk erkeklerin yarattigi kotu algi olabilir mi

Konu sahibi zaten nisanlisini iyi tanıyordur guveniyo demekki
Capkinlik amaciyla gidecek olsa kendi sezerdi durumu

Ama o ulkelere sirf capkinlik icin giden cok kisi biliyorum
Akla kulturel gezi gelmiyosa bu erkeklerin yarattigi algi yuzunden bence
Bunda rus kadinlarinin bir sucu da yok

turist kadınları Türkiye için uyaran haklıdır
her şey ortada zaten biz bile 4ahat edemiyoruz
ama Rusya'nın da gezilecek görülecek neresi var
deniz desen zaten girilmez
oraya gidecek adamlar bile kendilerini burada onları savunanlar kadar savunmaz direkt derler evet eğlenceye gidiyoruz
diğer Avrupa ülkelerinin suyu mu çıktı
gezilecek görülecek yer istiyorsa gitsin Floransaya vs.
o kadar belli ki eğlence ve gece hayatı için gidildiği
bunun karşılığında güveniyorum demek komik oluyor
Iyi de kimin nereye gittiginin hesabini mi soracagiz? Oraya niye gidiyon, suraya gitsene , bence orasi daha guzel mi diyecegiz herkese? Kimsenin keyfinin kahyasi degiliz, cani ister Rusya'ya gider, cani ister TR'ye gelir. Size gore Rusya'nin guzel bir yani yoktur, baskasi bayila bayila gider. E eglencesine gitsin diyelim, eee? Ille de kadina kiza gidiyor anlamina geliyor bu?... Yazdiginiz sey neresinden tutsam elimde kaldi. Sozun ozu su. Herkes istedigi yere gider. Bu esini, sevgilisini aldatacagi anlamina gelmiyor. Hele ki burada bize bambaska bir soru sormus birinin aklina zorla kadinlari filan sokmaya calismak anlamsiz bir caba. Bu kadar kadinin paranoyasindan konu sahibi de nasiplenmek zorunda degil sonucta. Ne mutlu ona ki, boyle bir sorunu yok.

Iyi de kimin nereye gittiginin hesabini mi soracagiz? Oraya niye gidiyon, suraya gitsene , bence orasi daha guzel mi diyecegiz herkese? Kimsenin keyfinin kahyasi degiliz, cani ister Rusya'ya gider, cani ister TR'ye gelir. Size gore Rusya'nin guzel bir yani yoktur, baskasi bayila bayila gider. E eglencesine gitsin diyelim, eee? Ille de kadina kiza gidiyor anlamina geliyor bu?... Yazdiginiz sey neresinden tutsam elimde kaldi. Sozun ozu su. Herkes istedigi yere gider. Bu esini, sevgilisini aldatacagi anlamina gelmiyor. Hele ki burada bize bambaska bir soru sormus birinin aklina zorla kadinlari filan sokmaya calismak anlamsiz bir caba. Bu kadar kadinin paranoyasindan konu sahibi de nasiplenmek zorunda degil sonucta. Ne mutlu ona ki, boyle bir sorunu yok.

böyle bir sorunu olmasa görüntülü konuşma istemezdi

zaten benim de demek istediğim herkes istediği yere gitsin ama buradaki birkaç kişi adamı öyle savunmus ki adam bile kendini o kadar savunmaz benim demek istediğim bu

İşte bazen milletin derdi bizi gerince böyle oluyor :KK70:
Biri diyor patlıcan yemeğinin yanına bulgur pilavı mı yapayım pirinç mi? Hayır ya makarna yap diyorlar :deli:
Biri diyor bayrama görümcemler, kaynımlar, eltimler geliyor nasıl ağırlasam? Eltinlerin işi ne neden geliyorlar neden kabul ediyorsun vs diyorlar :deli:
Burada da arkadaş demiş rusyaya gidecek görüntülü konuşmak için program önerin? Neden gidiyor nasıl izin veriyorsun sen fazla güvenme bak erkek bu bla bla bla:confused:
İyi de onu sormuyor ki konu sahibi :KK51:
Durduk yere polemik yaratır bu gereksiz yorumlar, boşuna gerginlik:işsiz:

rusya değil arkadaşlarla yurtdışı hiçbiyere izin vermezdim. arkadaş grubuyla batuma giden adamın hikayesini hepimiz okuduk burda

tango tafsye ederm.. ayyyy çok mu anlayışlısn sen :KK43: bn hayatta izn vermem

Back
X