• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışına çıkmak için..

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Kızlar eşim devlet memuru ben şuan çalışmıyorum, yurtdışında akrabalarım var bi on günlüğüne filan gidip kalmak istiyoruz, hangi evrakları toplamamız lazım??
İnternette diyor ki ordaki belediyelerden onaylı davetiye filan diyor
Pasaportlarımız var vize için başvurcaz
Aranızda giden varsa prosedürü bi anlatabilir mi??

davetiye şart değil, ihtimali arttırır.

Normalde turist vizesine başvurmak için,
Her ülkenin kendine göre istediği bir başvuru formu, pasaport, vize ücretini yatırdığınız makbuz, fotoğraf yeterli.
Ek olarak çalıştığınıza dair belge ve gelirinizi gösteren bir belge duzenleyebilirseniz, şansınız artar.
Yada kaç gün kalacaksanız, uçak ve otel rezervasyonları, yada yakınınızda kalacaksanız onların adres ve iletişim bilgilerini, kısacası seyahat planınızı gösterebilirsiniz bu da ihtimali arttırır...
Başvuracağınızın yerin konsolosluk sayfasına bakın. İnternette çok fazla kafanız karışır ve kaybolursunuz..

Gideceğiniz ulkenin konsolosluk sayfasinda basvuruda gerekli belgeler yer alir. Genelde basvuru formu, pasaport, fotograf , kimlik fotokopisi , varsa davetiye yoksa kalacaginiz otel rezervasyonu veya kalacaginiz yerin iletisim bilgileri, ucak biletleri, calistiginiza dair belge, esiniz devlet memuru oldugu icin sgk dokumu, son 3 aylik banka hesap dokumu ve ohalde oldugumuz icin isyerinden izin belgesi.
Biz yakin zamanda gittik bunlari hazirlamistik. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Kızlar eşim devlet memuru ben şuan çalışmıyorum, yurtdışında akrabalarım var bi on günlüğüne filan gidip kalmak istiyoruz, hangi evrakları toplamamız lazım??

davetiye bir ihtimal ama sizi cagiran kisiye maddi kulfet, mesela fransa'da 6 sene evvel 60 euro idi davetiye cikartma.
evraklarinizi hazirlayin, bookingten gideceginiz sehire iptal edilir bir otel rezervasyonu yaptirin. vizeye basvurun. avrupa'ya gidecekseniz en fazla 4 gunde cikiyor.

Genel olarak istenilen seyler aynı olsada ülkeden ülkeye değişiklik gösteren istekler de olabilir en garantisi gideceğiniz ülkenin kendi sitesine bakmak orada ayrıntılı yazacaktır zaten.. eğer kendi imkanlarınızla gitmek istiyorsanız davetiye gerekmez kendi gelirlerinizle ilgili evraklara bakılır.. ama şayet gideceğiniz sekil aile arkadaş ziyareti olacaksa karşı tarafın davetiye göndermesi şarttır her giden kişi için ayrı ayrı bu davetiyenin amaçı karşı tarafın her türlü masraflarını ben karşılıyorum ben de kalacak ben ağırlayacağım deme seklidir.. bir de bazı ülkeler firmalar aracılığıyla da vize verebilir ben uğraşamam diyorsanız o firmalarda her şeyi ayarlayabiliyor

Memurlar için istenilen belgiyi toplucak eşin .çok birsey istenmez zaten memur olduğu için .akrabaların davetiye yollasın .uzun zamanlı vize verilir böylece ..aa bide üstüne ev araba vs tapu artı ruhsat fotokopisi ayrıca bankada nakit göstermesi gerek ..

Teşekkür ederim kızlar..ozaman ben fransız konsolosluğunun sitesine bi bakayım
Davetiye şart diyorsunuz yani
Davetiye şart değil.eşin işyeriyle ilgili evrakları hazırlıcak.tam vukuatlı nüfus kağıt örneği alıcaksınız.3aylık banka hesap dökümanı ve üzerinize tapu ruhsat falan varsa onlarda işinizi kolaylaştırıyor

onlar davetiye yollarsa daha kolay gidersiniz biz 1 gunde vize almıstık hatta korktuk bune böyle diye esim daha önce gitmisti onda 1 ay sürmüs biz sorunsuz hallettik klasık is maas bodrosu bankaya git ıslak imzalı alıyosun onlar biliy zaten hesaplarınızda para olsun yada sen calısmıyosan esinin ve esin dilekce yazıcak imzalıcak esimin tüm harcamaları bana aittir falan filan diye

hangi ülke acaba

Teşekkür ederim kızlar..ozaman ben fransız konsolosluğunun sitesine bi bakayım
Davetiye şart diyorsunuz yani
söyle ki onlarında kafası rahat oluyo diyelim cünkü fransadan bu evde kalıcaklar bizim akrabamız tanıdıgımız diye bi delil yani davetiye daha iyi öbür türlü sorun cıkar cıkmaz ama cıkcagı tutar vize ücretin yanar biddaha basvurusun

Back
X