Küçük ev, yatılı gelmek isteyen kayınaile

Merhaba hanımlar,

tecrübesi yada fikri olan bana yardım edebilir mi?

Yurtdışında yaşıyorum.
İş buldum eylül’de çalışmaya başlıyorum.

Şuan 3 odadayım Haziranda 2 odalı eve geçicez. Yani 1+1
Koridor bile yok mutfak salon yatak odası ve banyo (50m2 ev)

Kaynanam kayınpederim ve küçük görümcem 3 ay kalmaya gelecekmiş. Kaynanamın canı sıkılıyormuş Türkiyede.
Salondaki L koltuğum açılıyor yatabilirler ama ev çok küçük ve ekstra bi odam daha yok.
Önceden kayınpederim sürekli gelir 3 ay kalıyordu. 3 senelik evliyim ve 5 kere geldi gitti yeşil pasaportu var diye.
Eşime söyleyince diyor ki babama nasıl evime gelme diyeyim. Hak veriyorum ama artık sabrım kalmadı. Kaynanamın 5 kızı ve 1 oğlu var. Kücük görümcem hariç hepsi evli.
Hiçbirinde kimse gidip kalmıyor. Sadece bende kalmak istiyorlar (oğulları evlendikten sonra çok değerlendi nedense)

Buna bi çözümü olan var mı acaba? Onların yüzüne diyemem gelmeyin diye çünkü saygımı bozmak istemiyorum.
Mesela geldiklerinde eşyalarını nereye koyacaklar yatak odam dışında bir yer yok ki?? Habire odama girip çıkacaklar mı yani nasıl bi terbiyesizlik? Küçük eve geçiyorum diye sevinmiştim artık gelmezler diye ama yüzsüzler durmadan geliyorlar. Lanet olası yeşil pasaport. Kocama yer yok dediğimde diyor ki koltuğumuz büyük sığarlar…
Ben 24 yaşındayım ve bıktım bunlardan! Acaba bunun bi çözümü var mı? 😢😔

Ay insan kendine 24 yaşında bu işkenceyi ne diye yapar. Ben olsam açıkça söylerim yer dar diye. Gelsinler tamam ama sürekli ve aylarca nedir ya.

Nasıl rahat etmeyi düşünüyorlar 3 ay birde.
Sizin için ayrı zor.
Ben birinin evinde değil 3 ay 2 haftayı zor ederim.
Rahat edemem.Bu insanlar çok garip geldi

Kaynana için birşey diyemem eşinin annesidir ama diğer leri için kimse gereksiz yere bir yerde uzun süre yatıya kalamaz buna kimse dayanamaz ev büyük olsa bile gereksiz ben şahsen birinin evinde gidip haftalarca kalamam bu kalmak isteyenleri de anlayamıyorum

3 ay kalmalarının sebebi de yeşil pasaportla vizesiz maksimum 3 ay kalabilmek. Sonra çıkış yapmaları lazım. 6 ay müsade etseler 6 ay kalırlar:KK70:
Maksimum üç ay kalma hakkı var diye atıyorum bir ay sonra gitmeye kalksalar yollar kapalı falan sanıyorlar muhtemelen. 🤣

böyle düşündüğün sürece zaten bi şey çözemezsin. arıycaksın diyceksin ki anne baba kusura bakmayın burası eski evim gibi büyük değil ne siz ne de ben asla rahat edemeyiz bu kadar uzun misafirlik kabul edemeyeceğim kusura bakmayın. bitti bu kadar
Sizinkiler bu kadarla bitmiş miydi? Bu kafalar bitmez. 😁

Ailem de Turkiye disinda ucakla 3,5 saat gidince 1 hafta kaliyoruz max, ailem de oyle yapar zaten Turkiyede evleri var.

Yakinda biz de gidecegiz. Esimin ailesi Turkiyede yesil pasaportlari filan yok zaten kolay kolay gelemezler ama 3 ay kalmaya niyet eden olsa istemiyorum derim gayet. Saygisizlik bunun neresinde? Asil saygisizlik bit kadar eve 3 ay doluşmak istemek. Saygi kismina cok degisik bakiyirsunuz.

Merhaba hanımlar,

Yurtdışında yaşıyorum.

Kaynanam kayınpederim ve küçük görümcem 3 ay kalmaya gelecekmiş. Kaynanamın canı sıkılıyormuş Türkiyede.
Salondaki L koltuğum açılıyor yatabilirler ama ev çok küçük ve ekstra bi odam daha yok.
Önceden kayınpederim sürekli gelir 3 ay kalıyordu. 3 senelik evliyim ve 5 kere geldi gitti yeşil pasaportu var diye.
Eşime söyleyince diyor ki babama nasıl evime gelme diyeyim. Hak veriyorum ama artık sabrım kalmadı. Kaynanamın 5 kızı ve 1 oğlu var. Kücük görümcem hariç hepsi evli.
Hiçbirinde kimse gidip kalmıyor. Sadece bende kalmak istiyorlar (oğulları evlendikten sonra çok değerlendi nedense)

Buna bi çözümü olan var mı acaba? Onların yüzüne diyemem gelmeyin diye çünkü saygımı bozmak istemiyorum.
Mesela geldiklerinde eşyalarını nereye koyacaklar yatak odam dışında bir yer yok ki?? Habire odama girip çıkacaklar mı yani nasıl bi terbiyesizlik? Küçük eve geçiyorum diye sevinmiştim artık gelmezler diye ama yüzsüzler durmadan geliyorlar. Lanet olası yeşil pasaport. Kocama yer yok dediğimde diyor ki koltuğumuz büyük sığarlar…
Ben benzer bir durumda 1 ay kadar yasadim cunku dogum yapmistim. Birinin öldürmemek icin zor tuttum kendimi. Herseyi gectim tuvalet ve banyo isi tam bir iskenceydi. Gün saydim gitmeleri icin.
Sacma sapan davranmasin kocaniz. 2 haftalik gelmeleri yeterli. Gelsinler ama 2 hafta falan de. Ben oyle dedim. Cekemem valla bir de cok daginiklar. Iki tane cocuk bile bunlardan daha derli toplu duruyor.
Yasanmaz imkansiz.

Siz gidin onlar yerleşin şaka bir tarafa sinir bozucu.Sorun sizi kaale almamalari ne eş ne de ailesi.İnsan bı sorar ev küçük sıkış tepiş nereye kadar.3 ay nedir ya Bu oglumuzun evi bizim evimiz kafasındakileri normale dondurmenin yolu bunları başbaşa birakip gitmek Yapın demiyorum da bilemem yani daha çok çekersiniz siz.Allah sabır versin ki sonunda cennet yok bu işin.Bence sizde ailenizi çağırın ne duruyorsunuz yapardım bir artı bir eve 4 kişi 3 ay sığarsa sizde anne baba kardeş onun eşi çağırın ciddiyim

Merhaba hanımlar,

Yurtdışında yaşıyorum.

Madem onlara gelmeyin diyemiyor, siz üç aylığına kalacak bir yer ayarlayın. Eşiniz yedirsin,içirsin , yatırsın karışmayın o zaman anlar üç aylık misafirlik nasıl oluyormuş

Eşin akşam çaya gelecekler falan sandı herhalde üç ay nedir yahu. Bu zamana kadar sen buna nasıl katlandın pes doğrusu. Hastalık değil mecburiyet değil… asıl aklımdakini sorayım sizler evlenmeden önce bunları konuşmuyor musunuz???

X