Küçük ev, yatılı gelmek isteyen kayınaile

Tam bir airbnb tutun diyecektim ki 3 ay yazısını gördüm. 3 ay misafirlik mi olur? 1+1 evde yatılı en çok 2-3 gün kalınır. Hadi yurtdışı diye zorlayalım 1 hafta olsun. Onlar da rahat edemez ki.

Siz hiçbir şey söylemeyin. Ne deseniz gelin kötü olacak. Eşiniz de evin boyutlarının farkındadır herhalde. Onu ikna edin konuşsun ailesiyle. Başka çözümü yok.

Koltugun yaylarini bozun, rahatlarini kacirin, yemeklerinizi asiri tatli, tuzlu, acili yapin, disari çıkmak isteyeceklerdir, yorgun ve hasta olun. Basiniz agrisin surekli odaniza çekilin, sabah kalktiginizda daha kahvalti hazir degil mi diyerek surat asin, oglene dogru, anne bugun yemege ne yapacaksın diye sorun.

Ozetle huzur vermeyin.

Merhaba hanımlar,

tecrübesi yada fikri olan bana yardım edebilir mi?

Yurtdışında yaşıyorum.
İş buldum eylül’de çalışmaya başlıyorum.

Şuan 3 odadayım Haziranda 2 odalı eve geçicez. Yani 1+1
Koridor bile yok mutfak salon yatak odası ve banyo (50m2 ev)

Kaynanam kayınpederim ve küçük görümcem 3 ay kalmaya gelecekmiş. Kaynanamın canı sıkılıyormuş Türkiyede.
Salondaki L koltuğum açılıyor yatabilirler ama ev çok küçük ve ekstra bi odam daha yok.
Önceden kayınpederim sürekli gelir 3 ay kalıyordu. 3 senelik evliyim ve 5 kere geldi gitti yeşil pasaportu var diye.
Eşime söyleyince diyor ki babama nasıl evime gelme diyeyim. Hak veriyorum ama artık sabrım kalmadı. Kaynanamın 5 kızı ve 1 oğlu var. Kücük görümcem hariç hepsi evli.
Hiçbirinde kimse gidip kalmıyor. Sadece bende kalmak istiyorlar (oğulları evlendikten sonra çok değerlendi nedense)

Buna bi çözümü olan var mı acaba? Onların yüzüne diyemem gelmeyin diye çünkü saygımı bozmak istemiyorum.
Mesela geldiklerinde eşyalarını nereye koyacaklar yatak odam dışında bir yer yok ki?? Habire odama girip çıkacaklar mı yani nasıl bi terbiyesizlik? Küçük eve geçiyorum diye sevinmiştim artık gelmezler diye ama yüzsüzler durmadan geliyorlar. Lanet olası yeşil pasaport. Kocama yer yok dediğimde diyor ki koltuğumuz büyük sığarlar…
Ben 24 yaşındayım ve bıktım bunlardan! Acaba bunun bi çözümü var mı? 😢😔
Tabiki onların gelip kalmasını istemekte haklı eşiniz ama 2 hafta kalınır en fazla ya
3 ay çok uzun süre
2-3 hafta en fazla idare edilebilir ama 3 ay ağırlayamam diye söyleyin eşinize
Kv ile aranız iyiyse ona da söyleyebilirsiniz
Biz ancak 2 hafta müsaitiz diyin çünkü taviz tavizi doğurur

Ben benzer bir durumda 1 ay kadar yasadim cunku dogum yapmistim. Birinin öldürmemek icin zor tuttum kendimi. Herseyi gectim tuvalet ve banyo isi tam bir iskenceydi. Gün saydim gitmeleri icin.
Sacma sapan davranmasin kocaniz. 2 haftalik gelmeleri yeterli. Gelsinler ama 2 hafta falan de. Ben oyle dedim. Cekemem valla bir de cok daginiklar. Iki tane cocuk bile bunlardan daha derli toplu duruyor.
Yasanmaz imkansiz.

Valla kanka sen değil onlar düşünsün ben olsam her gün pörç pörç kaka yapıp sifon çekerim onlar da dinler o kadar😁😁

Valla ben de ayni sizin durumunuzdayim. 1+1 evde yasiyoruz yurt disinda. Gelmek isteyen olursa (ki kendi ailemden bahsediyorum) “valla tek kisilik kontenjanimiz var gelmek isteyen tek tek gelsin” diyorum… alinacak gucenecek bir sey yok surekli dip dibe kucucuk evde nasil aylar geciriyorsunuz korkunc… dur demezseniz onunu alamazsiniz.

Merhaba hanımlar,

Yurtdışında yaşıyorum.

Kaynanam kayınpederim ve küçük görümcem 3 ay kalmaya gelecekmiş. Kaynanamın canı sıkılıyormuş Türkiyede.
Salondaki L koltuğum açılıyor yatabilirler ama ev çok küçük ve ekstra bi odam daha yok.
Önceden kayınpederim sürekli gelir 3 ay kalıyordu. 3 senelik evliyim ve 5 kere geldi gitti yeşil pasaportu var diye.
Eşime söyleyince diyor ki babama nasıl evime gelme diyeyim. Hak veriyorum ama artık sabrım kalmadı. Kaynanamın 5 kızı ve 1 oğlu var. Kücük görümcem hariç hepsi evli.
Hiçbirinde kimse gidip kalmıyor. Sadece bende kalmak istiyorlar (oğulları evlendikten sonra çok değerlendi nedense)

Buna bi çözümü olan var mı acaba? Onların yüzüne diyemem gelmeyin diye çünkü saygımı bozmak istemiyorum.
Mesela geldiklerinde eşyalarını nereye koyacaklar yatak odam dışında bir yer yok ki?? Habire odama girip çıkacaklar mı yani nasıl bi terbiyesizlik? Küçük eve geçiyorum diye sevinmiştim artık gelmezler diye ama yüzsüzler durmadan geliyorlar. Lanet olası yeşil pasaport. Kocama yer yok dediğimde diyor ki koltuğumuz büyük sığarlar…
3 ay eirbiemden ev bulsun eşiniz orada kalsınlar ya da siz oraya gidin. Üç ay minicik evde ne yapacaklar yaa

Merhaba hanımlar,

Yurtdışında yaşıyorum.

Ben aynı şehirdeyken yatıya geliyorlar 2 gün 😁benim evimde 2+1 ama bir oda full eşya dolu adım atacak yer yok desem yeridir. Geriye benim odamla oturma odası kalıyor. Kayınbabam saat 10 da başını koyar uyur. Bizde kocamda mutfakta hiç rahat etmez ama seste çıkarmaz 😂 yani çözüm varsa bana da seslenin memnun kalırım 😊

~ Mümkünse onların eşyalarını odanıza koymayın, koltuk yanında azıcık yer varsa orada kalsın ki kendileri de rahatsız olsun.
~ Yatak odanıza girmelerine müsaade etmeyin. Biri içeride biraz uzanayım diyebilir belki, kesinlikle karşı çıkın. Salona tıkılıp kalsınlar da tek odalı eve misafirliğe gitmek neymiş görsünler.
~ Tek başınıza hizmet etmeyin. Hem o düşüncesiz insanlar hem de onlara hayır diyemeyen eşiniz ağırlıklı olarak işleri yapsın.
~ Eğer çalışıyor olursanız işten çıkınca dışarıda vakit geçirip eve geç gelin.
~ Eve geldiğinizde onların yanında fazla durmayıp odanıza geçin uzanın.
~ Asla rahat ettirmeyin, sürekli önlerine kek, börek koyayım olaylarına girmeyin.
~ İki haftadan sonra onların yanındayken suratınızı asmaya başlayın, uzun misafirlikten hoşlanmadığınızı anlasınlar. Gerçi anlasalar da umursamama ihtimalleri de var neyse.
~ En önemlisi eşinizle kardeş gibi takılın 3 ay. Bir yerden sonra patlayıp kendisi kovabilir 😄

Valla kanka sen değil onlar düşünsün ben olsam her gün pörç pörç kaka yapıp sifon çekerim onlar da dinler o kadar😁😁
Ya kakami dinlesinler o sorun degil :KK70: gelip kapiyi caliyorlar kim var tuvalette diye :KK70: ya da tam tuvalete gidicem isim var yikanicam falan dolu anasini satayim. Bir de bir gurultululer ki sorma ben aliskin degilim. 17 yasimdan beri tek kaliyorum. Simdi kocam ve 2 cocuk var ama daha fazlasini kafam kaldirmiyor. Bir de bizim de ev 50 m2 falandi o zaman. Elimde kalacaklardi yeminle :KK70:

Valla ben de ayni sizin durumunuzdayim. 1+1 evde yasiyoruz yurt disinda. Gelmek isteyen olursa (ki kendi ailemden bahsediyorum) “valla tek kisilik kontenjanimiz var gelmek isteyen tek tek gelsin” diyorum… alinacak gucenecek bir sey yok surekli dip dibe kucucuk evde nasil aylar geciriyorsunuz korkunc… dur demezseniz onunu alamazsiniz.
En dogrusunu yapiyorsunuz valla. Kaldi ki ev buyuk olsa bile ne isin var senin benim evimde 3 ay. Ben de onu hic anlamiyorum ya. Gel iste bir iki hafta sonra git.

Yok zannetmiyorum öyle sandıklarını, ne kadar kalabiliyorsak kalalım, sineğin yağını çıkaralım kafasındalar bence.
Ya oradaki mantik ucak biletleri pahali diye geldiklerinde uzun kalip ucak parasinin ederini cikarma derdine dusuyorlar. O yuzdende kalabildikleri son gune kadar da kalmaya calisiyorlar ne isleri varsa o kadar sure.

X