Yurt Mu Öğrenci Evi mi?

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
Öğrenci arkadaşlar,yada öğrenci velileri... Önümüzdeki sene için yurt yada öğrenci evinden birini tercih etmek zorundayım. Ailemden uzakta kalacağım için.. Bu konu tecrübesi olanlar hangisini tavsiye ederler?
Şimdiden teşekkürler a.s.

Edebest, aslında bu seçim senin beklentilerine göre değişir. Ben her zaman öğrenci evi derim, bu sene olmasa bile öğrencilik hayatın bitmeden mutlaka bunu deneyimlemelisin. Yurtta hiç kalmadığım için karşılaştırma yapamam ama arkadaşlarım zor olduğunu anlatırlardı hep. Eğer ilk senense ve gideceğin şehirde tanıdığın kimse yoksa benim sana tavsiyem yurtta bir süre kalıp güvenebileceğin arkadaşlar edindikten sonra eve çıkmandır. İnşallah herşey gönlüne göre olur. yerimseniben
bu arada hangi şehre gidiyorsun?

Teşekkürler sevgili kays..
Öğrenci evi daha rahatmış ama temizlik ve mutfak nöbeti oluyormuş.. Yurtta bunları düşünmüyor öğrenciler:) Bu yurtlar için bir avantaj olarak değerlendirilebilir ama öğrenciyiz diye temizlik ve yemek yapma hususlarında geri kalmayalım haftada bir de olsa bu işleri de yapalım diye de düşünülebilir tabii:)) tanıdığım bir arkadaş evde bir diğeri yurtta kalıyor başka da kimseyi tanımıyorum.. Daha önce böyle bir durumda yaşamamıştım şimdi hiç tanımadığım insanlarla aynı ortamda yatıp kalkmak zorunda kalacağım. Yurtta olsa evde olsa böyle...
Bu arada evet ilk senem Kocaeli'nden ıstanbul'a gidiyorum inşallah.. Tekraren teşekkürler kays

yurt

temiz bir yurt iyi bir seçim olur.

evde sorunlar çıkıyor. arkadaşlarınla anlaşamazsan ya yeni arkadaşlar ya yeni bir ev veya yurda bakmak zorunda kalıyorsun. en güzeli yurt. yemek temizlik derdin olmuyor. ev arkadaşım diye kimsenin ağzının kokusunu çekmek zorunda değilsin a.s

öğrenci evi çok daha rahat olur.Yemeğini yaparsın,istediğin zaman rahatça banyona girersin,uyumak istediğinde gürültü olmaz,eşyaların kaybolmaz,misafir ağırlarsın....Ev arkadaşlarına dikkat et ama,mutlaka huzursuzluk çıkacaktır,umarım sorun yaşamazsın

ilk sene kesinlikle yurtta kalmalısın eve çıkıcağın arkadaşları çok iyi seçmen lasım herkesle aynı eve çıkılmıyo sen toplusundur o dağınıktır bu çok prblem olur en iyisi baştan karşındakini iyice bi tanımak

bence de ilk sene yurtta kalmalısın... güvenebileceğin anlaştığın kişi veya kişilerle 2. sene eve çıkarsın

1.aynı bölümden bir arkadaşınla aranız ne kadar iyi olursa olsun eve çkma özellikle de rekabet olan bi sınıfta ve ya bölümdeysen
2.bölmün zorsa yemek yapmak temizlik yapmak çok zaman alıyo,çıkabilrsen tek kişilik -2 kişilik bi yurt bul.(1.yazdığım yurt odan içinde geçerli olsun)
3.eve çıkarsan çıkacağn arkadaşınla en başından herşeyi açık açık konuş mesela ben yurttaki oda arkadaşlarım anlaşamadım apar topar eve çıktım bu yüzden biz konuşmamıştık kızın erkek arkadaşı 1 dönem boyunca kaldı..ben ordu evine gittiğim için bişey demedim umursayıpta sinirimi bozmak istemedim kapımın kilidini değiştirdim çilingire falan..yani kurallarını koy şimdiden düşün ve bi yere yaz hatta unutuluyo sonra.. mesela işte ortak alanlarda sigara içilmesin.
4.bunu üniversite için gene söylüyorum kimseye güvenme gez toz ama güvenme,sınıfta kimseyle samimi olmaya gelmiyo bölümünde yada sınıfında rekabet varsa diyeyim.hatta bir derdim vardaki konuları oku
5.özel yurtlar pahalı oluyo,ev daha ucuz.ama ilk yıl yurtta kal.hazırlık okuyacaksan devlet yurdunda kal,bölümün zor değilse de devlet yurdunda kal paran cebinde kalır.gerçi devlet yurdunda kalmadım nasıldır bilemem.ama özel yurt deyice de akına çook iyi koşullar gelmesin.

kesinlikle ve kesinlikle yurtsengözlerimebaksanab

ilk yıl yurta çık derim.her açıdan rahat olur.hem tanımadığın insanlarla nasıl kalcaksın ki aynı evde zor olur.yurtta güvendiğin samimi bi arkdaşın olursa beraber çıkarsınız sonraki sene...

Canım bende sana şöyle birşey söliyim. hem yurt hemde ev ortamı ayrı ayrı çok güzel. ben ikisinide yaşamış olarak sana verebileceğim tavsiyenin en başında kalıcak bi yere değil kalacak kişilere daha önem veremeni söylerim. çünkü yanında güvenebileceğin anlaşabileceğin arkadaşlarının olması daha önemli. tabikide yurrta yemek temizlik fatura gibi sorunların olmuyor ama evde herşeyle sen ilgilenmek zorundasın.. Ayrıca ev maddi açıdan biraz daha pahalı..

Başka bir başlıkta da yazmıştım.Kesinlikle ev derim.
Bir ay yurtta kaldım daha sonra tek başıma eve çıktım.İlk başta tam yerleşene kadar bazı problemler oluyor ama zamanla evde herşey yerli yerine oturunca bize tadını çıkarmak kalıyor.Temizlik ve yemek sanıldığı kadar problem değil.Çünkü ben zaten yurtta da temizlikçilere güvenmeyip odamın temizliğini kendüm tekrar yapıyordum.Yemek de haftasonları yapıyorum.Hafta içi okulda falan yiyerek bir şekilde geçiyor.Ayrıca yurtta kalınca sürekli hazır yemek insanı boğuyor.İnsan arada kahvaltılık vs gibi şeyler de yemek istiyor.Yurtta bir odada tıkılıp kalmaktansa evde istediğin gibi özgür yaşamak çok daha güzel.Yurtta insan sıkılabiliyor ama evde sıkılacak zaman bile olmuyor, istediğinde tv istediğinde müzik istediğinde pc ile zaman geçirebilirsin.
Arkadaşların sürekli gelip rahatsız etmesi de senin kişiliğinle alakalı.Bana daha bir defa bile ''Çıkışta sana gidelim.'' diyen olmadı.Uygun olunca ben çağırıyorum zaten.Ama arkadaşımın evi bu konuda sorunlu, onun arkadaşları sürekli ama sürekli onun evinde.Seni rahat görürlerse ve bu problem başlarsa kurtulamazsın, sınav zamanı falan dinlemezler.Ama otoriter bir yapın varsa, öyle haberli habersiz misafir almayacak biriysen ve bunu yansıtıyorsan problem olmaz.Belki ben biraz katıyım ama öğrenci evi olunca ve ipleri bir kere elinden bırakırsan işler çığrından çıkar.

istanbulda ev kiraları da özel yurt ücretleri de fazla. devlet yurtları da pek iyi sayılmaz. bir de okul yurtları var ki en iyi tercih o bence. çok para vermezsin, aynı üniversiteden insanlarla kalacağın için seçimlerini doğru yaparsan iyi arkadaşlar edinebilirsin. bazı üniversitelerin yurtları da gerçekten güzel oluyor. içinde mini bir mutfak olursa arada orada birşeyler pişirir yemeği ucuza getirebilirsin. hem böyle yurt ortamında kimin ne mal olduğu çok iyi anlaşılıyor. dışarıdan ay ne kafa kız bunla eve çıkılır dediğin birinin tuvaletten çıkınca elini yıkamadığını, banyoyu saç içinde bıraktığını çok rahat gözlemleyebilirsin. bence mutlaka bir süre yurtta kalmalısın. hem iyi kötü insanları tanırsın, hem o arada düzgün bir ev arkadaşı seçecek zamanın olur. ben de bir yıl istanbulda pek de özele benzemeyen bir özel yurtta kaldım. sonra yurt çıkmadığı için karambole biriyle eve çıktım. yurtta da ev arkadaşımla da anlaşamadığım pek çok konu oldu. sonrasında tek başıma eve çıktım 2 yıldır yalnız yaşıyorum çok da mutluyum. ama maddi yönden inanılmaz çökertiyor. cebime giren paranın yarısı kiraya gidiyor. eve çıkmak da başlı başına masraf aslında. ailenin durumu çok iyi değilse eve çıkma yurtta kal. ne aileni zora sok. ne de faturayı mutfak masrafını ödeyemeyerek ev arkadaşlarını kızdır. ayrıca eve çıkmayı düşünüyorsan mutlaka biraz temizlik biraz yemekten anla. ama her şeyden önce yurt olsun ev olsun farketmez, cebindeki paranın hesabını tutmayı öğren. maddi durumuna göre seç arkadaşlarını. çok paran yoksa, çok gezen pahalı yerlere giden insanlarla samimiyet kurma. belki iyi anlaşırsın ama her dışarı çıkışında cebinden çıkan para yüzünden diğer günler simit alacak para bulamazsın. ev arkadaşında özellikle bu duruma dikkat et. ev için ayırabileceğiniz para çok farklı olmasın. sen titizsen karşındaki de öyle olsun. sen çok düzenli değilsen gene kendin gibi birini bul. erkek arkadaş, eve gelen misafir, sigara, içki, gürültü... bunların hangilerinden rahatsızsan ya da hangilerini sen yapacaksan hepsini baştan konuş. inan sonra çok sorun yaşarsın.
uzun lafın kısası, uygun bir yurtta bir süre kal, o sürede uygun kişiyi bul eve çık. kimseye de aşırı güvenme.

ben de bir süre yurtta kalıp sonra eve çıkmayı düşünüyoruma.s

yurtta nasıl oluyo mesela banyoya girmek istediğmde bunun bi sınırı falan vardır heralde haftada kaç defa duş alabilirim bi de yurt çıkmama ihtimali de oluyo galiba odalar kaç kişilk oluyo genelde cevaplarsanız sevinirim

Yurtlar ne kadar temiz olursa olsun şöyle dezavantajları var;
1-Oda arkadasını sen secemezsin
2-üzerinde sürekli çılgınn bir yurt müdürnün baskısı
Evin dezavantajları ise;
1-Temizlik sana ait
2-Güvenlik sorunu
Sen hangisinden ödün vereceğine karar ver ona gore çık bence..

devlet yurdu mu özel yurt mubilmiyorumkismile

duşa girmenin çetelsini tutmuyorlar :lepi:

ben parasız yurtta,özel yurtta kalan ve şimdide evde kalan biri olaraktan devlet yurtları kötü,özel yurtlar para tuzağı,ev için de kafana uyan kişiyi bulman lazım bayanlar arası çekememezlik çok oluyor ve kavga çıkıyor ben eğlenmeyi ve gezmeyi seven,geveze,inek olmayan aktiviteyi seven gezilere tatillere gelebilecek vs vs derli toplu düzenli ve titiz ve en önemlisi ÇEKEMEMEZLİK huyu olan bir bayan ankarada bulamadığım için tek başıma çıktım çok da rahatım yanıma çok kişi gelmek istiyor ama almıyorum=) imkanın varsa tek kişi gerçekten rahat

çıkmak istediğin yurdun cesidine göre değisir bn devlet yurdu hakkında bilgi vereyim; ankarada 3 kişilik odaları olan yurtlar da var , 12 kişilik olanlar da...
benim de herkes gibi ilk tavsiyem önce yurtta kalmalısın.tamam eve cıkmak cok rahat ben de düsünüyorum eve cıkmayı ama 1 yıl devlet yurdunda kaldım kesinlikle pişman değilim.devlet yurdunun eksileri var tabi ;mesela temizlik sorunu yemeklerden pek hoslanmıyordum giriş saatleri gibi ama bunun dışında bi problemim olmadı özellikle oda arkadaslarımla hepsini de seviyorumopuyorumnanaktan
ilk odaya girdigimde o kadar cok yadırgadım ki ben yapamıyacagım galiba dedim.sonradan alısmaya basladım o kadar alıstım ki şimdi eve cıksam bile odadan arkadaslardan baskasını düsünmem heralde .bazı odalarda gercekten iletişim kopuklugu oluyordu huzurlu olmadıgın bi yerde mutlu olmak mümkün değil.bence yurdu denemelisin belki bazı zorlukları vardır ama aşalabiliyor yeterki yanında sevdiğin arkadasların olsun:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…