istanbulda ev kiraları da özel yurt ücretleri de fazla. devlet yurtları da pek iyi sayılmaz. bir de okul yurtları var ki en iyi tercih o bence. çok para vermezsin, aynı üniversiteden insanlarla kalacağın için seçimlerini doğru yaparsan iyi arkadaşlar edinebilirsin. bazı üniversitelerin yurtları da gerçekten güzel oluyor. içinde mini bir mutfak olursa arada orada birşeyler pişirir yemeği ucuza getirebilirsin. hem böyle yurt ortamında kimin ne mal olduğu çok iyi anlaşılıyor. dışarıdan ay ne kafa kız bunla eve çıkılır dediğin birinin tuvaletten çıkınca elini yıkamadığını, banyoyu saç içinde bıraktığını çok rahat gözlemleyebilirsin. bence mutlaka bir süre yurtta kalmalısın. hem iyi kötü insanları tanırsın, hem o arada düzgün bir ev arkadaşı seçecek zamanın olur. ben de bir yıl istanbulda pek de özele benzemeyen bir özel yurtta kaldım. sonra yurt çıkmadığı için karambole biriyle eve çıktım. yurtta da ev arkadaşımla da anlaşamadığım pek çok konu oldu. sonrasında tek başıma eve çıktım 2 yıldır yalnız yaşıyorum çok da mutluyum. ama maddi yönden inanılmaz çökertiyor. cebime giren paranın yarısı kiraya gidiyor. eve çıkmak da başlı başına masraf aslında. ailenin durumu çok iyi değilse eve çıkma yurtta kal. ne aileni zora sok. ne de faturayı mutfak masrafını ödeyemeyerek ev arkadaşlarını kızdır. ayrıca eve çıkmayı düşünüyorsan mutlaka biraz temizlik biraz yemekten anla. ama her şeyden önce yurt olsun ev olsun farketmez, cebindeki paranın hesabını tutmayı öğren. maddi durumuna göre seç arkadaşlarını. çok paran yoksa, çok gezen pahalı yerlere giden insanlarla samimiyet kurma. belki iyi anlaşırsın ama her dışarı çıkışında cebinden çıkan para yüzünden diğer günler simit alacak para bulamazsın. ev arkadaşında özellikle bu duruma dikkat et. ev için ayırabileceğiniz para çok farklı olmasın. sen titizsen karşındaki de öyle olsun. sen çok düzenli değilsen gene kendin gibi birini bul. erkek arkadaş, eve gelen misafir, sigara, içki, gürültü... bunların hangilerinden rahatsızsan ya da hangilerini sen yapacaksan hepsini baştan konuş. inan sonra çok sorun yaşarsın.
uzun lafın kısası, uygun bir yurtta bir süre kal, o sürede uygun kişiyi bul eve çık. kimseye de aşırı güvenme.