- 26 Eylül 2010
- 1.186
- 1
bir de demissiniz türkiyeye göre saglik acisindan hastane gibi filan öyle sorunlar olmuyor diye benim haziran ayinda elim kesildi kemigim gözüküyordu bi ton kan akti sasirdim resmen hastaneye gittik saat gec bile degildi saat 8 filandi yinede elimle ilgilenen olmadi orda sürekli ugrastik bi bakin filan diyeee kanim durmuyordu kansiz kalcammm sanki öyle kötü haldeydim bi de insan bi kötü oluyoo o halde yinede tam 1 saat 45 dk beklettilerrrr kanim o kadar cok akmisti ki hastanede beklerken annem yazmayla sardi elimi kan dursun diye tabi akan kan durur mu hayir....sonra bi de söyle bi durum var ben ankara da ikisi özel biri normal olmak üzere hastaneye gittim aslinda kontrol icin gitmistim gözümde miyop oldugundan fakat miyop haricinde bir de göz tansiyonu cikti üc hastanedeki doktorda prof.dü ve ücüde ayni seyi söyledi göz tansiyonu var dedi almanyaya geldim doktora geldim randevuyu 2012 yilina verdi cok sasirdik sonra babamin arkadasinin calistigi bi alman hastanesine gittik erken termin ( randevu) verdiler gittik hayir yok dedi simdi braunschweig königslutter e tasincaz orda gitcem bir de bakalim ne diycek bir de sunu söyleyim kardesim futbola yazilcakti kulübe saglik kontrolü icin doktordan rapor istemisler dislerini filanda kontrol etmisler türkiyede siyah dolgu yani gri metal rengi dolgu yapmislardi bunlar burda yasak cikarcaz filan demislerdi ayyy anlat anlat bitmiyoo hep de bizim basimiza denk geliyooo sonra almanyaya ilk geldigimizde babam dis doktoruna o kadar para yatirdi dolgu yaptilar 600 küsür euro tuttu sonra sigorta yaptirdik sigorta yari parasini verdi hadi parasini gectim babamin o disindeki dolgu cok ciddi söylüyorum bir hafta sürmedi elma yerken birden düstü dahada gitmedi öyle duruyo güzel olan tek sey sanirim almanca ögrenmek bence en güzeli bu fazla bir dil onun disinda insanlari filan cok soguk hic alisamadim
flocke sen gercekten iyi insanlara denk gelmissin
kisi ne konumda olursa olsun büyük bir önyargi var türklere karsi
senin dedigin gibi domuz yemiyorum diye saygi duyanlardan cok
domuz eti yiyemiyosunuz diye neredeyse alayci bir tavirda üzüntü gösterisi yapanlar bile gördüm
noelde iyi noeller deyip aaa ama siz noel kutlamiyosunuz degilmi diyenler
sonra ramazanda kendinizi ac birakiyosunuz gibi sacma sapan sakalar
neyse ....
sizinde dedigiiniz gibi kisiye göre degisir saygi duyanda var duymayanda
müsterilerim bazen soruyor nerelisin diye
türküm dedigimde bi garip bakiyolar
sonrada ilginc !! deyip bas örtüsü takmiyosun ve iyi almanca konusuyorsun...
bas örrtülü tipik türk kadini degilsin diyor almancada biliyosun hayrettt ...der gibi bakiyolar iste
bu saygili bir davranis bicimi degil bence
demekki bas örtülü bi kadina bakis acisi farkli diye düsünmeden edemiyor insan
dedigim gibi mutlaka öyleside vardir böyleside..
Benim karsima cikanlar ama cok sükür gayet sicak kanli insanlardi, belkide gercekten bulundugum yerin kücük olmasi ve herkesin birbirini taniyip güvenmesinden kaynaklanan bir durumdur bu..
dün aksam kanal d de eurohaber.de gördünmü canim
hastane kan alimina ihtiyac varmis türklerde gitmis vermeye
türklerin kanini almamislar :))