yurt disinda yasamanin olumlu yanlarida vardir herhalde..

cok haklisin,bende geleli yaklasik 5 yil oldu ma bi türlü alisamadimtamam tr ye dönsek özleyecegim seyler olacaktir mutlaka.ama burda insanlar cok soguk. ben en cok neyi seviyorum bi almana almancayi gecen yillara nazaran iyi ögrenemedim diyorum, cevap tabi hep cevrenizde türklerle görüsüyorsunuz ve hep türkce konusuyosunuz.yani alttan alttan laf sokmalar, allahimin asosyal insanlari! komsularina hallo dan baska bisey demezler hatir sormazlar türklerle kaynasmayi istemezler sonra türkler almancayi ögrenemiyo derler. soguk insanlar soguk!
halbuki sen baska sehirlere degil de söyle bana yakin nrw ye gelsen senle hemen kaynasirdik.
valla türkiye den gelin gelenler klubü kurcam hic dogru dürüst arkadas bulamiyorum

bencede saglik konusunda sifirlar..
Babamin apandisti patlamisti ve hastaneye gittiginde patlayali 2gün olmustu bile farketmemis..
Birinci ameliyati yaptilar, odasina geldi babam ve diger gün aniden bir telefon geldi yeniden ameliyata alinmis babam.. Ondan sonra kabus basladi, tam 2ay hastanede yatti babam bunun 25gününü yogun bakimda gecirdi.. Hastanede yalvardim doktorlara neyi var neden ameliyat yapiyorsunuz sürekli diyorum aciklama yapamayiz diyor, bana yapmican kime yapacan arkadas diye olay cikardim birton.. Türkiyeden doktorla görüstük onlar söylediler bize neyi oldugunu ve aslinda yapilmasi gerekenleri.. Kendi hatalari oldugu icin söyleyemiyorlardi neyi oldugunu pislikler, o günden beri nefret ediyorum hastanelerden doktorlardan, Allahim düsürmesin kimseyi o vicdansizlarin eline..

konu iyi yönleriydi arkadaslar siz hemen köötü yönlerine kaymissiniz
almanlar bizden cok farkli insanlar bes sene önce buraya gelin gelen arkadasim
su anki almanyanin haline inanki dua edersin 20 sene öncesine göre cok sey degisti
iyi yönde ..önceden aksamlari saat 18.00 da kapanirdi bütün carsilar
cumartesi 13.00dekapatiyorlardi in cin top oyardi adeta sokaklarda..
resmen evlerine gidip panjurlari kapatip otururdu gencide yaslisida.
gerci hala var öyleleri ama yine buna sükür diyorum ben
saglik yönünden cok haklisiniz allah ellerine düsürmesin diyebiliyorum sadece
hasta olsan ilac vermiyorlar eczanede
allah herkesin yardimcisi olsun özellikle sonradan gelen insanlarin

O zaman iyi yönlerinide söyleyelim=)
Bastaki partilerin degismesiyle bütün sistem degismiyor türkiyedeki gibi..
Örnegin türkiyede secimleri hangi parti kazanirsa belediyedeki cöpcüleri bile kendi partisini destekleyen adamlarla degistiriyor..
Sonra secimmi var, kimse sehir sehir gezip ortalikta bas bas beni sec sana seker alirim yalanlari atmiyor hersey gayet sakin sessiz sakin bir sekilde yapiliyor..
Her kafasina esen eline silah alamiyor bide..
Ufacik cocuklar sokaklarda polisi taslamalari icin öne atilmiyorlar..
Daha cok var aslinda ama simdi aklima gelen bunlar=)

kadın erkek fark etmez,sana birey olduğunu hatırlatıyor,hakların ve özgürlüklerinin olduğunu.demokrasiyi kimse size oturup anlatmak zorunda değil,çünkü bunu hissederek yaşıyorsunuz.multi kültürel bir yaşama ayak basıyorsunuz.pek çok milletten arkadaşım vardı benim ve hepsinin evinde onlara uygun davranıyordum.güney amerikalıdan tutun pakistanlıya,vietnamlıdan tutun polona ve hatta iranlı,kazak ya da finli....hepsinin adetleri farklı,hepsinin de gelenekleri o kadar değişikti ki...ortak dil daima almancaydı tabi.birinin evine gittiğim vakit neyin yapmamam gerektiğini ya da nasıl oturmam gerektiğini biliyordum.yehova şahidi bir arkadaşım vardı örn.:kızı ne doğum günüme çağırabilirdim ne o kimseyi davet edebilirdi.bunu bildiğimden hiç çağırmazdım onu.ya da hindu olan diğeri bize gelecekse mesela annem ona hayvan ve hayvan ürünlerinden yapılına(kek mesela...yumurta süt içeriyo yemezler)hiç bir şey ikram etmezdi.ama ben de bir polonun evine gittiğim vakit bana domuz eti sunmazlardı ya da onların meşhur şaraplı tatlılarından...bu hoş görüdür anlatabiliyor muyum.bunlar türkiyeye adaptasyonumu zorlaştırmıştı.hala da çenemi tutmasını öğrenemedim mesela,her ne kadar saygı çerçevesi içersinde fikrimi beyan etsem de,daima hep kısıtlı konuşmaya ayarlamalıyım kendimi...

flocke sen gercekten iyi insanlara denk gelmissin
kisi ne konumda olursa olsun büyük bir önyargi var türklere karsi
senin dedigin gibi domuz yemiyorum diye saygi duyanlardan cok
domuz eti yiyemiyosunuz diye neredeyse alayci bir tavirda üzüntü gösterisi yapanlar bile gördüm
noelde iyi noeller deyip aaa ama siz noel kutlamiyosunuz degilmi diyenler
sonra ramazanda kendinizi ac birakiyosunuz gibi sacma sapan sakalar
neyse ....

acikcasi bende almanlardan hic böyle tavirla karsilasmadim..
Gayet saygi duyuyorlar inancimiza,hatta hic unutmam oruc tutuyordum diye bir alman arkadasim benimle tutmustu birgün..
Bende onlara saygi duyuyorum cünkü, karsilikli bir hosgörü icinde yasadik simdiye kadar ve benim suan en yakin arkadaslarim alman.. Bizim insanimizdan gördüklerimden sonra bir daha yaklasmadim.. Mutlaka her türkün ayni olmadigi gibi her almanda ayni olmayabilir.. Bence bölgeye göre degisiyor bu durum.. Ben 9sene boyunca Sachsende yasadim ve burda yabanci orani cok düsük o yüzden merak ediyorlardi kültürümüzü.. Kiz arkadasim her seferinde türk sucugu, lokum, ve daha baska bircok sey ister benden cünkü bu tatlari taniyor, evimde pisen her yemege hayran ve bende ayni sekilde onlarin evinde agirlanirim annesi babasi bas köseye oturtur ailemin hal hatirini sorar selam söyler..
Herkes ayni olmuyor tabiki ama bende buna göre seciyorum arkadasimi..

sizinde dedigiiniz gibi kisiye göre degisir saygi duyanda var duymayanda
müsterilerim bazen soruyor nerelisin diye
türküm dedigimde bi garip bakiyolar
sonrada ilginc !! deyip bas örtüsü takmiyosun ve iyi almanca konusuyorsun...
bas örrtülü tipik türk kadini degilsin diyor almancada biliyosun hayrettt ...der gibi bakiyolar iste
bu saygili bir davranis bicimi degil bence
demekki bas örtülü bi kadina bakis acisi farkli diye düsünmeden edemiyor insan

bence kesinlikle, meraktan kaynaklanan bir durum bu..
Yani bazisi patavatsizca bunu dile getirsede, bana normal geliyor yani yadirgayamiyorum, tanimiyorlar cünkü bizi tam olarak..
Oturdugum köydeki bir cok alman seninde dedigin gibi neden basin acik, nasil türksün gibi sorular sordular ama bunun ardinda dinimi merak ettiklerini ve onlara neye inandigimizi ne yiyip ictigimizi anlatmami istediler bende yaptim..
Ama bunu Berlin gibi bir yerde örnegin hicbir almanin yapacagini sanmiyorum, cünkü o kadar cok kisi varki almanlarda farkli farkli türklerle karsilasip tanisabiliyorlar ve farklari kendileri kesfedebiliyorlar..
tabi burda gördügüm bircok gencler bizi ve kültürümüzü ne kadar iyi yansitiyorlar buda bence ayri bir tartisma konusudur..

malesef öyle degil canim
ben Frankfurtda yasiyorum
isim geregi bir cok almanla diyolog halindeyim
ince ince laf sokmalar cok
müzik calar radyoda ne kadar güzel bir müzik hangi dilde diye sorar türkce deyince surat asilir:))
bunun gibi okadar cok örnek varki anlatamam
hem merak olsa dedigin gibi artik bilgiye ulasmak cok kolay
zaten biraz merak edip okusalar böyle yapmazlardi sanirim
önyargi baska hic birsey degil
tabi haklarini yemiyim simdi cok sevdigim cok cici müsterilerimde var

dedigim gibi mutlaka öyleside vardir böyleside..
Benim karsima cikanlar ama cok sükür gayet sicak kanli insanlardi, belkide gercekten bulundugum yerin kücük olmasi ve herkesin birbirini taniyip güvenmesinden kaynaklanan bir durumdur bu..

dün aksam kanal d de eurohaber.de gördünmü canim
hastane kan alimina ihtiyac varmis türklerde gitmis vermeye
türklerin kanini almamislar :))

dün aksam kanal d de eurohaber.de gördünmü canim
hastane kan alimina ihtiyac varmis türklerde gitmis vermeye
türklerin kanini almamislar :))

ben zaten biliyordum cennette yasadigimi=)
ya dedigim gibi Dresdende 9senedir tek sorunla bile karsilasmadim, bunlari duyunca gercekten orayi dahada coook seviyorum=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…