yurt disinda yasamanin olumlu yanlarida vardir herhalde..

scheker

herseyin hayirlisi...
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
3.151
146
Merhabalar bayanlar

Yurt disinda yasamanin türkiyeye göre olumlu yanlarida var öyle degilmi?
Bunlari yazmaya ne dersiniz?

ben bir kac tanesini yazayim
almanyada yasiyorum kaymak gibi yollari var otobanlar düzgün sokaklar temiz
türkiyeye göre daha ucuz olan seyler var mesela burda
elektronik esyalar, kozmetik ürünleri, araba, benzin
bunlar ilk aklima gelenler

ev sahipleri kafasina göre kirayi artiramiyo mesela,saglik konusunda da türkiyedeki özel muayenehaneler gibi yerlerde tedavi görüyoruz kuyruga gir sira numarasi al derdi yok,ayni sey elektrik,su gaz icinde gecerli,trafik mükemmel,ulasim sorunsuz,alisveriste secenek cok,engelliler icinde hayati kolaylastirmislar kaldirim,asansör v.b gibi aklima gelenler bunlar

haklisin... elektrik dogal gaz sigort vs. gibi kurumlardanda bir mektupla kurtulabiliyoruz
kapilarina gidip tüm gün sira beklemek zorunda degiliz ...

canimcim seninde dedigin gibi yollar cok düzgün
trafik olayi yok , herkes trafik kurallarina uyuyor
aldigimiz herseyin üzerinde fiyati yaziyor
sokaklarda korkmadan rahatca yürüyebiliyorsun
istedigini giyebiliryorsun kimse arkandan laf atip agzinin sularini akitmiyo
aklima gelenler bunlar simdilik

Son düzenleme:

evet canim haklisin saat kac olursa olsun istersen gece 3 te dolas yine kimse bakmaz
bisey diyende olmaz:13:

trafik kurallarına herkes aşırı bir şekilde bağlı.
bir yaya, yaya geçidini kullanmadan karşıya geçerse ceza yiyebilir.
yaya geçidinde beklerken, arabalar bir anda durup size yol verirler.

en güzeli deeee, eğer türklerin çok az olduğu bir yerde yaşıyorsanız yanınzdaki kişiyle herkesi çekiştirebiliyorsunuz kimse neden bahsettiğinizi anlamıyor

otobüs, taksi vb. ulaşım araçları çok ucuz.

olumsuz yanı ise, mevye, sebze bizdeki gibi bol bol satılmıyor, pahalı.

insan hayati daha ciddiye aliniyor...
kadinlarda cogunlugu erkek olan mesleklerde calisa biliyorlar...
egitime daha cok önem veriliyor...

insan hayati daha ciddiye aliniyor...
kadinlarda cogunlugu erkek olan mesleklerde calisa biliyorlar...
egitime daha cok önem veriliyor...

egitim konusuna pek katilmiyorum almanya egitim konusunda
biraz geride yüksek okul okumaya tesfik yerine daha cok
calismaya tesfik ediliyor ögrenciler
ama söyle bisey var okuyan issiz kalmaz
trde ki gibi bos gezen yüksek okul mezunu yoktur burda:13:

yani benim demek istedigim meslege basladiginda bile o meslek üzerine egitim görüyorsun...tükiyede böyle oldugunu pek sanmiyorum
kücük yasta krese basliyorsun mesela
türkiyede maddi durumun iyi olursa cocugunu krese, iyi/ özel okullara göndere biliyorsun

Merhaba bayanlar ben türkiyede yaşıyorum ve almanyaya yerleşme gibi bir durmumuz var herkes o kadar olumsuz yaklaşırken sizin yazdıklarınız içimi biraz olsaun rahatlattı saolun :)

orda doğup büyüyen buraya adapte olamıyo.en azından bende böyle.ben kendimde şunu tespit ettim:ya yanlış bi ülkede doğdum(almanya) ya da yanlış bi ülkede yaşıyorum(türkiye).

orda doğup büyüyen buraya adapte olamıyo.en azından bende böyle.ben kendimde şunu tespit ettim:ya yanlış bi ülkede doğdum(almanya) ya da yanlış bi ülkede yaşıyorum(türkiye).

cevap acik canim yanlis bir ülkede dogmussun
insallah adapte olursun oraya

neden canim yasin kac?
ben evliyim canım...hayatımı artık burda kurdum.ama bizimkiler tanışınırken fikrimi almadılar.ve almanca eğitim veren bi liseye yerleştirdiler beni.köküm kökenim burası olsa da ben burayı vatanım olarak görsem de memleketim olarak benimseyemedim.belki daha küçük yaşlarda buraya gelmiş olsaydım adapte olmam daha kolay olurdu ama nerdeyse bi yetişkin olarak gelince çok problemler yaşandı.zamanla kabullendim artık ama bak noel yaklaşıyo.avrupa yıkılıyo şimdi.böyle zamanlarda içime oturmuyo desem de yalan olur.

sikayetlerim agir bastiriyor tabi ki fakat en faydali olumlu yönü almanca ögrenmek mesela yabanci dil acisindan cok iyi fakat genel olarak bahsedersem 4 yildir almanyadayim su an bremen de yasiyorum fakat bir ay sonra braunschweig a tasinacagiz kisaca sevmiyorum alisamadim pek

bir de demissiniz türkiyeye göre saglik acisindan hastane gibi filan öyle sorunlar olmuyor diye benim haziran ayinda elim kesildi kemigim gözüküyordu bi ton kan akti sasirdim resmen hastaneye gittik saat gec bile degildi saat 8 filandi yinede elimle ilgilenen olmadi orda sürekli ugrastik bi bakin filan diyeee kanim durmuyordu kansiz kalcammm sanki öyle kötü haldeydim bi de insan bi kötü oluyoo o halde yinede tam 1 saat 45 dk beklettilerrrr kanim o kadar cok akmisti ki hastanede beklerken annem yazmayla sardi elimi kan dursun diye tabi akan kan durur mu hayir....sonra bi de söyle bi durum var ben ankara da ikisi özel biri normal olmak üzere hastaneye gittim aslinda kontrol icin gitmistim gözümde miyop oldugundan fakat miyop haricinde bir de göz tansiyonu cikti üc hastanedeki doktorda prof.dü ve ücüde ayni seyi söyledi göz tansiyonu var dedi almanyaya geldim doktora geldim randevuyu 2012 yilina verdi cok sasirdik sonra babamin arkadasinin calistigi bi alman hastanesine gittik erken termin ( randevu) verdiler gittik hayir yok dedi simdi braunschweig königslutter e tasincaz orda gitcem bir de bakalim ne diycek bir de sunu söyleyim kardesim futbola yazilcakti kulübe saglik kontrolü icin doktordan rapor istemisler dislerini filanda kontrol etmisler türkiyede siyah dolgu yani gri metal rengi dolgu yapmislardi bunlar burda yasak cikarcaz filan demislerdi ayyy anlat anlat bitmiyoo hep de bizim basimiza denk geliyooo sonra almanyaya ilk geldigimizde babam dis doktoruna o kadar para yatirdi dolgu yaptilar 600 küsür euro tuttu sonra sigorta yaptirdik sigorta yari parasini verdi hadi parasini gectim babamin o disindeki dolgu cok ciddi söylüyorum bir hafta sürmedi elma yerken birden düstü dahada gitmedi öyle duruyo güzel olan tek sey sanirim almanca ögrenmek bence en güzeli bu fazla bir dil onun disinda insanlari filan cok soguk hic alisamadim

haklisin canim saglik sektöründen bende memnun degilim bir cok sey yasadim
allah ellerine düsürmesin
ne burda ne de türkiyede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…