Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Buradan ev alabiliyor değil mi? Burada tatil yapıyor???

Zaten en sinir olduğum söz “ne işiniz var burda burada hayat bitti sürünüyoruz biz burda vs vs” madem sürünüyorsunuz dönün ülkenize vatanınızda sürünün bari

Tamamen hava atmak olduğunu düşünüyorum.
2 hafta önce arkadaşım sadece (2 günlüğüne) Ankara Beypazarı Üreğil köyündeki 15 dk yamaç paraşütü atlayışı için geldi.
Neyse hadi götüreyim seni dedim vurduk kendimizi çakıl yollara aynı zaman da sohbet muhabbet hiç abartmıyorum, benim ondan daha mutlu ve daha iyi şartlarda yaşadığıma inandırdı beni.
Neyse yolcu ettim havaalanından dönerken ulan ben ne yaşadım dedim. Kız 15 dk atlayış için geldi gezdi tozdu yedi içti, ben bunu bırak hesabım şaşar diye plansız programsız İstanbul'a gezmeye gidemem.
Türkiye şöyle iyi böyle güzel, ye iç gez çık git................................. Euro'nun Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza verdiği rahatlığa kurbannnnnnn

Yaşadığı ülkede alamaz maalesef
Ama Türkiye’de alsa o da yeter
O zaman şartlar pek farksız ...sadece orada daha sakin ve dingin hayat ...Hayırlısı olsun bu arada inşallah gidersiniz

Sanırım kimse gelmesin istiyorlar , ekmeklerini ellerinden alacaklarına inanıyorlar
Herkes kismetini yer..sadece Allah Turklerin eline dusurmesin diyorum.

Yani oralari b.k edende gene bizim insanimiz. Hic zamaninda bende bu yoldan gectim demezler vururlar kirbaci

Yengeç sen o bebeyle Almanya’da iş tutmanın yollarını arasana

Yengeç sen o bebeyle Almanya’da iş tutmanın yollarını arasana
Benimle tanışan bebeler Türkiye'de yaşamanın yollarını arıyor valla yaaa, neden bilmem
Bu arkadaş da bir geldiği ülkeye ikinci kere asla gelmeyen,dünyayı gezmek isteyen biriydi. Şimdi üçüncü Türkiye tatilini planlıyor baharda

ay geçen sene birisi biz böyle konusuyoruz diye bizi gurbetçileri kıskanmakla itham etmişti, kuduruyormuşuz biz onlar buraya gelip rahat rahat yiyip içiyorlar diye
Valla ben kuduruyorum yalan yok

Kız benim çalıştığım gün kadar tatil yapıyor

ay geçen sene birisi biz böyle konusuyoruz diye bizi gurbetçileri kıskanmakla itham etmişti, kuduruyormuşuz biz onlar buraya gelip rahat rahat yiyip içiyorlar diye
Ben çok kıskanıyorum şahsen. Ülkemde benden çok krallar bu haksızlık. Cefasını biz çekiyoruz sefasını onlar sürüyor.

Hem de ne tatil kral dairesi veriyorlar
Olursa inşaallah olsun ..ama bu ülke şimdi olmuş gibi gösterilmesi beni yıpratıyor ... Yok yavrum yok Osmanlı'dan beri bir üretim yok, yok yok. O yüzden böyle burun surter. Almanya harıl harıl motor üretirken bizimkiler ne yapıyordu acaba??? Şimdi onlar karınca gibi kışın oturur yer bizde Ağustos böceği gibi gezeriz böyle....

Ama canisi bu heryerde boyle.. koronadan dolayi.. her yerde zam var marketlerde vs. Turkiyeye has birsey degildir emin ol
Yoo heryerde böyle değil. Ekonomisi güçlü ülkelerde esnaf kapatmak zorunda kalsa dahi devletten destek alıyor. Onu da geçtim, bizim kadar enflasyonla boğuşmuyor; elektriğinden suyuna, işçilik maliyetlerine %50 -150 zam gelmiyor. O yüzden bu durum Türkiye’ye has.

Sanırım kimse gelmesin istiyorlar , ekmeklerini ellerinden alacaklarına inanıyorlar
Benim meslek başka ülkede yapılacak meslek değil yeni baştan okumam lazım. Mecbur yurtdışında dönerci açacağız ne yapalım şuan yurtdışındaki dönerci sektörü sallantıda. Ktrmtm gelirse ne yaparız aman Allahım diyorlar, dönerciler odası isyan etmek üzereymiş benim yüzümden öyle dediler

Sorun aslında ekonomik problemlerin psikolojik problem yarattığına inanılmaması. Oysaki en büyük sorun bu. Buradaki insanların genel problemi herseyi rutin olarak yaşamamız. İşe git eve gel evde vakit geçir sonra tekrar ise git vs vs. Ben diğer insanlara göre bir nebze daha sosyalim arkadaş ve çevre konusunda (pandemi dönemi dışında) buradaki bir çok genç kendini yanlız ve mutsuz hissediyor. Türkiye’ye gelince istedikleri gibi harcıyor ve gezip tozuyorlar bu da onları Türkiye’deki insanların daha mutlu olduğuna inandırıyor. Yani tencere dibin kara seninki benden kara

Mesela hangi
Ulkeler boyle? Yani destek paketleri olan ulkeler var..ama biraz uzaktan bakip yorumluyoruz bence.. cafe restoran sahiplerine sormak lazim

Bekarsanız evlilik başka bir alternatif mesela

O zaman şartlar pek farksız ...sadece orada daha sakin ve dingin hayat ...Hayırlısı olsun bu arada inşallah gidersiniz

Ulkeye ve işine gore değisir. Benim yakinlarim yurtdisinda kari koca calisiyorlar Turkiyede evleri vari zaten 2. bir ev aldilar ama bulunduklari ulkede de ev araba aldilar tabi direkt nakit değil.

Açıkcası benim cesaretim yok gidip yerleşmeye ama Oğlanı yollayacağım.
Seneye 12.sınıf olacak, bu yaz bi git dedim, 2-3 hafta gözlemle kuzenim var, arkadaşlarım var.
Bir arkadaşımda Hannover Üniversitesinde öğretim görevlisi okulu filan gezdirip, ders saatleri sosyal aktivitelerden bahsedeceklermiş.
Tıp olursa burada okumak istiyor ama olmazsa fizik istiyor, Fizik Mühendisliğini burada okutmak istemiyorum sonu yok enazından orada kursun düzenini bizim maalesef Ülkece sonumuz iyi görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…