- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
KesinlikleÖzlüyorum diyor da benden çok geziyor
Yazılım mühendisliği mezunu muydunuz ?5 yil oldu,
ilk yillar duzen kurma acisindan zor oluyor, sonrasinda baya baya kolaylasiyor.
Ben turkiyede de gurbetteydim, ailemden uzakta yasiyordum, o yuzden mutluyum.
Ailesiyle ayni sehirde yasayip da tasinan arkadaslarim cok daha zor alistilar / alisamadilar.
Benim tavsiyem mumkun oldugunca fazla HR firmasi ile iletisime gecin.
Atanmak için 4. 5. Üniversitesini okuyan arkadaşlarım varKesinlikleya özlesin sorun değil, insan özler ülkesini, ah canım ülkem
Ama artık yaşanılacak gibi değil gerçekten..
Gezmek görmek için gelmek isteyebilir, ama yaşamak istemesi bana mantıklı gelmiyor. Evi isi olmayan insanlar sürünüyor resmen, ay sonunu zor getiriyoruz.
IT
IT sektorunde suan Avrupada ciddi acik var, o yuzden sansli sayilirdik. Gerci biz tasinali 5 yili gecti.
Bende olsam kendimi sorgulardımEşim IT müdürü, ortalamadan biraz ust geliri var hiç riske girmek istemiyor yahu memnunmuş işinden.Ben AB vatandaşiyim ustelik ona rağmen duruyoruz Turkiyede, ailem yurtdisindan Turkiyeye donmustu bi kac yil once onlar bile yurtdisina geri gitti yerleşti. Millet yurtdisi yurtdisi diye bu kadar tirmaladikça kendimi sorguluyorum elimde pasaportumla otururken.
Şuan bende sorguluyorum siziEşim IT müdürü, ortalamadan biraz ust geliri var hiç riske girmek istemiyor yahu memnunmuş işinden.Ben AB vatandaşiyim ustelik ona rağmen duruyoruz Turkiyede, ailem yurtdisindan Turkiyeye donmustu bi kac yil once onlar bile yurtdisina geri gitti yerleşti.
Millet yurtdisi yurtdisi diye bu kadar tirmaladikça kendimi sorguluyorum artik elimde pasaportumla otururken.
Yoo aslında pek öyle sayılmaz.Ama canisi bu heryerde boyle.. koronadan dolayi.. her yerde zam var marketlerde vs. Turkiyeye has birsey degildir emin ol
Şuan bende sorguluyorum sizi
geçen biri bana diyor ki Almanya'da elektriğe yüzde bilmem kaç geldi bizimkine bilmem kaç (bizimki oran olarak daha düşük) dedim ki bananeYoo aslında pek öyle sayılmaz.
Konuştuğum bir alman bebe var, geçenlerde beni ziyarete gelmişti. O günlerde de yandaş kanallar Almanya'nın son yılların en yüksek enflasyonuna sahip olduğunu söylüyordu. Tabii ki çevirisini yaptım, bizim kedi mamaları ekimden aralığa yüzde yüz zamlanirken başka ülkelerin enflasyonuna b.k atmamizi.
Çocuk bana marketlerde rahatsız edici bir artış olmadığını, geçen sene pandemi nedeniyle dükkanların vs yeterince yardım aldığını, insanların pandemi nedeniyle parasını harcayamadigini (kafeler barlar konserler tatiller) ve zaten ülkede fazla para olduğunu söylemişti.
Ayrıca burada bir araba almak istesen iki araba parası da vergi ödüyorsun. Asgari ücret 3 binken ortalama beş altı yillik ikinci el araba 200 bin lira. Yani yeme içme sıçma 6 yılda anca parasını çıkartırsin. Oysa avrupada birkaç aylık birikimle araba almak normal çünkü 5-10 bin Euro'ya da eski ama sağlam arabalar var. İki seneligine eğitim için giden arkadaşım vardı, dağlık bölgede yaşıyor diye gider gitmez arabasını aldı,dönerken de aynı paraya sattı. Bahsettiği rakami TL'ye cevirdiginde o zamanın kuruyla mahalle arasında yemekli , basık düğün salonu parasına geliyordu (aynı tarihlerde arkadaşım evlendiği için böyle kalmış aklımda)
Arkadaşım aralıkta 170 ödediği elektriğe bu ay 300 ödedi. 20 günlük doğalgaza 500 ödedi.geçen biri bana diyor ki Almanya'da elektriğe yüzde bilmem kaç geldi bizimkine bilmem kaç (bizimki oran olarak daha düşük) dedim ki bananebenim burada elektriğe fahiş fiyat ödediğim gerçeğini değiştiriyor mu bu durum?
pandemiydi koronaydı enerji kriziydi bir sürü konuya girdi dedim peki tamam, koronadan önce nasıldı ki dedim, değişen bir şey yok ki yine aynı yine elektriğe fahiş fiyat ödüyorduk yalan mı ? o yüzden banane almanyanın zammından dünyadaki enerji krizinden.
Zaten en sinir olduğum söz “ne işiniz var burda burada hayat bitti sürünüyoruz biz burda vs vs” madem sürünüyorsunuz dönün ülkenize vatanınızda sürünün bariEe çok istiyorsa dönsün tutan mı var?
Ama dur tahmin edeyim kurulu düzeni vardır napsın
Ben samimi bulmuyorum bu ağlaşmaları, gelmek isteyen bir sekilde dönüyor. Düzense burada da kurulur her yerde kurulur, çok tanıdığım var artık yeter ülkemi özledim deyip de dönen. Demek ki dönülüyor.
öyle öyle, hepimiz öyle. bana geçen ay 500 geldi doğalgaz ki o kadar çok yakmadım bile. simdi soğuk daha da yükselttik en az 700/800 gelir.Arkadaşım aralıkta 170 ödediği elektriğe bu ay 300 ödedi. 20 günlük doğalgaza 500 ödedi.
İstanbul'da yaşıyor.
çok yaşlıları anlayabiliyorum ben mesela, bi akrabamız 40 küsür senedir yurt dışındaydı yeni döndü e yaşlılıkta var biraz bocaladı hastanesiydi vs. ama gençlere inanmıyorum benZaten en sinir olduğum söz “ne işiniz var burda burada hayat bitti sürünüyoruz biz burda vs vs” madem sürünüyorsunuz dönün ülkenize vatanınızda sürünün bari
ben de turkiyeye geri donucem diye kendimi sorguluyorum butun insanlar yanlis dusunuyor olamaz diye.Eşim IT müdürü, ortalamadan biraz ust geliri var hiç riske girmek istemiyor yahu memnunmuş işinden.Ben AB vatandaşiyim ustelik ona rağmen duruyoruz Turkiyede, ailem yurtdisindan Turkiyeye donmustu bi kac yil once onlar bile yurtdisina geri gitti yerleşti.
Millet yurtdisi yurtdisi diye bu kadar tirmaladikça kendimi sorguluyorum artik elimde pasaportumla otururken.
Haklisin.. turkiyeyi yurt disiyla ki her ulke sartlari ayni degil zaten.. kiyas etmek zaten yanlis bana gore…cok iyi durumda olsaydi zamaninda zaten onca isci gitmezdi avrupaya. Ulkemizde Refah duzeyi yok, hic bir zaman refah duzeyi yuksek olmadi.. insanlari bencil asosyal..arkadas cafeler kapandi filan dedigi icin oyle soyledim…korona en cok restoran kafeleri vurdu.Yoo aslında pek öyle sayılmaz.
Konuştuğum bir alman bebe var, geçenlerde beni ziyarete gelmişti. O günlerde de yandaş kanallar Almanya'nın son yılların en yüksek enflasyonuna sahip olduğunu söylüyordu. Tabii ki çevirisini yaptım, bizim kedi mamaları ekimden aralığa yüzde yüz zamlanirken başka ülkelerin enflasyonuna b.k atmamizi.
Çocuk bana marketlerde rahatsız edici bir artış olmadığını, geçen sene pandemi nedeniyle dükkanların vs yeterince yardım aldığını, insanların pandemi nedeniyle parasını harcayamadigini (kafeler barlar konserler tatiller) ve zaten ülkede fazla para olduğunu söylemişti.
Ayrıca burada bir araba almak istesen iki araba parası da vergi ödüyorsun. Asgari ücret 3 binken ortalama beş altı yillik ikinci el araba 200 bin lira. Yani yeme içme sıçma 6 yılda anca parasını çıkartırsin. Oysa avrupada birkaç aylık birikimle araba almak normal çünkü 5-10 bin Euro'ya da eski ama sağlam arabalar var. İki seneligine eğitim için giden arkadaşım vardı, dağlık bölgede yaşıyor diye gider gitmez arabasını aldı,dönerken de aynı paraya sattı. Bahsettiği rakami TL'ye cevirdiginde o zamanın kuruyla mahalle arasında yemekli , basık düğün salonu parasına geliyordu (aynı tarihlerde arkadaşım evlendiği için böyle kalmış aklımda)
Valla yaşlılar bile dönmek istemiyor . Çok para kazanıp sırf birikimleri bile geçindirecek kadar durumu iyi olanlar hariç. Benim ailem döndü mesela ama onların zaten durumu iyiydi , daha bir kaç sene öncesine kadar gidip kışı İngiltere’de geçiriyorlardı .çok yaşlıları anlayabiliyorum ben mesela, bi akrabamız 40 küsür senedir yurt dışındaydı yeni döndü e yaşlılıkta var biraz bocaladı hastanesiydi vs. ama gençlere inanmıyorum ben
ben de turkiyeye geri donucem diye kendimi sorguluyorum butun insanlar yanlis dusunuyor olamaz diye.
buyuk ihtimalle sen de benle aynisin cunku ben turkiyede nasil desem halka pek karismam (quuen mode)toplu tasima kullanmam, gittigim market bellidir, bir iki tanesi haric avmye gitmem, hep ayni yerlerde takilirim vs. yani ulkedeki demografik bozulma da beni cok etkilemiyor cunku insanlari pek gormuyorum kendi cevrem haric. o yuzden donmek bana mantikli geliyor. okul isi olmasa gitmezdim de.
ama yine de yorucu tabi turkiyede olmak, en basitinden twittera girince morali alt ust oluyor insanin. ama o yurt disindayken de oluyor.
Zaten en sinir olduğum söz “ne işiniz var burda burada hayat bitti sürünüyoruz biz burda vs vs” madem sürünüyorsunuz dönün ülkenize vatanınızda sürünün bari
Sanırım kimse gelmesin istiyorlar , ekmeklerini ellerinden alacaklarına inanıyorlartipik gurbetci laflari.. bunu neden yapiyolar? Cunku cok ustlerine gidiyo turkiyedekiler onlarda cogunlukla yalan soyluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?