Öf zaten ya ITci ya da selebriti/influencer olmak gerekiyor bu çağda öbür türlüsü rezalet çekmek. Eskinin gözde meslekleri doktor ve avukat arkadaşlarım bile çok mutsuz. 10 yılda her şey ne kadar değişti yaIT
IT sektorunde suan Avrupada ciddi acik var, o yuzden sansli sayilirdik. Gerci biz tasinali 5 yili gecti.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 15 Ekim 2016
- 22.626
- 1
- 129.890
- 598
Valla gına geldi ya şu laftan da.Ama canisi bu heryerde boyle.. koronadan dolayi.. her yerde zam var marketlerde vs. Turkiyeye has birsey degildir emin ol
Bakıyorum evet kıyaslama yaptığında bazı kalemlere daha az zam geldi , dünya ekonomik bir krizde. Enerji aşırı pahalılandı evet Türkiye’ye has bir durum vs vs değil ama sizin anlamadığınız şu var; bu ülkede artık bana göre huzur yok, insanlar kalitesiz. Demografik yapı bozuldu, İstanbul’un bir çok ilçesi küçük Arabistan’a döndü. Sokağa çıkmaya korkar olduk
Oturmasını kalkmasını yemesini içmesini bilmeyen ayılarla aynı ülkede yaşıyoruz. Hatta bir çok insan onlara hizmet ediyor, yeri geliyor hakaretlerine maruz kalıyor
Ülkede kalite sıfır, insan bir sıkıntı çekse dahi bir yerden tutunacak bir şey arıyor o da artık kalmadı. O yüzden özellikle Türkiye’de yaşamayanların bu konuda yorum yapmasını saçma buluyorum. ( bildiğim kadarıyla yurt dışındaydınız)
- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
Turkiyede alir ev ama yasadigiEvet tatlım illa ki zam var illa ki zorluk her yerde
Ama düşün yurtdışında benle aynı mesleği yapan arkadaşım 5 sene çalışsa biriktirse gelip en lüks evi alabiliyor , en güzel yerde tatilini yapabiliyor , bir nebze daha nezih ortamlarda çalışıyor.
Ulkede alamaz tek caresi banka kredisi. Turkiyede buyuk bir sorun var o da enflasyon ve insanimizin herseyi
Dovizle
Almak
Zorunda
Olmasi.. tabii firsatcilarda yok degil..
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Evet tabiSen evliydin esin ne iş yapacak
O da araştırıyor mu
birlikte gideceğiz olursa
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
İnfluencer için ajanlar varÖf zaten ya ITci ya da selebriti/influencer olmak gerekiyor bu çağda öbür türlüsü rezalet çekmek. Eskinin gözde meslekleri doktor ve avukat arkadaşlarım bile çok mutsuz. 10 yılda her şey ne kadar değişti ya
Doktorlarda ülkeden kaçıyor
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Yaşadığı ülkede alamaz maalesefTurkiyede alir ev ama yasadigi
Ulkede alamaz tek caresi banka kredisi. Turkiyede buyuk bir sorun var o da enflasyon ve insanimizin herseyi
Dovizle
Almak
Zorunda
Olmasi.. tabii firsatcilarda yok degil..
Ama Türkiye’de alsa o da yeter
- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
+1111111111111Valla gına geldi ya şu laftan da.
Bakıyorum evet kıyaslama yaptığında bazı kalemlere daha az zam geldi , dünya ekonomik bir krizde. Enerji aşırı pahalılandı evet Türkiye’ye has bir durum vs vs değil ama sizin anlamadığınız şu var; bu ülkede artık bana göre huzur yok, insanlar kalitesiz. Demografik yapı bozuldu, İstanbul’un bir çok ilçesi küçük Arabistan’a döndü. Sokağa çıkmaya korkar olduk
Oturmasını kalkmasını yemesini içmesini bilmeyen ayılarla aynı ülkede yaşıyoruz. Hatta bir çok insan onlara hizmet ediyor, yeri geliyor hakaretlerine maruz kalıyor
Ülkede kalite sıfır, insan bir sıkıntı çekse dahi bir yerden tutunacak bir şey arıyor o da artık kalmadı. O yüzden özellikle Türkiye’de yaşamayanların bu konuda yorum yapmasını saçma buluyorum. ( bildiğim kadarıyla yurt dışındaydınız)
Yurt dışında yaşayan arkadaşımın bana imrenmesi (memleketimdeymisim) kendisi de ülke ülke geziyor vize sorunu yok. Sen benden şanslısın diyordu yanımda olsa tokatlamak isterdim
Olabilir maddi sıkıntı olsa da sonuçta memleketin demişti. Aç kalınca ailemi kemireyim o zaman demiştim.
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Almanya’da çalışıyor arkadaşım İzmir’e senede 4-5 defa geliyor+1111111111111
Yurt dışında yaşayan arkadaşımın bana imrenmesi (memleketimdeymisim) kendisi de ülke ülke geziyor vize sorunu yok. Sen benden şanslısın diyordu yanımda olsa tokatlamak isterdim
Ben 2 senede bir
- 15 Ekim 2016
- 22.626
- 1
- 129.890
- 598
Ee çok istiyorsa dönsün tutan mı var?+1111111111111
Ama dur tahmin edeyim kurulu düzeni vardır napsın
Ben samimi bulmuyorum bu ağlaşmaları, gelmek isteyen bir sekilde dönüyor. Düzense burada da kurulur her yerde kurulur, çok tanıdığım var artık yeter ülkemi özledim deyip de dönen. Demek ki dönülüyor.
- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
- 548
benim vatandasligim vardi, ayni zamanda exchange icin gittigim okula basvurup oraya gecis yaptim. mezun olunca da master icin kaldim. arkadaslarimin cogu da okul sebebiyle geldiler. bunlari kendi yasitim olanlar icin yazdim.
onun disinda tanidigim cogu insan zaten bir sekilde yurt disiyla baglantili calisiyordu. yaptiklari isler vs uluslararasi gecerliligi olan islerdi. mesela avukat arkadasim gitti apple genius oldu cunku meslegini yapamazdi.
bir de bir adamla tanistim, fransada insaat sirketi varmis. turkiyeden insanlari goturup vatandaslik islerini hallediyormus ama 2 yil boyunca sadece kalacak yer veriyormus yani maas vermiyormus. 2 yil sonra serbest istersen onunla istersen baskasiyla calisiyormussun. kendisine cok sinirlenip hakaret ettim, benden sikayetci oldu.
onun disinda tanidigim cogu insan zaten bir sekilde yurt disiyla baglantili calisiyordu. yaptiklari isler vs uluslararasi gecerliligi olan islerdi. mesela avukat arkadasim gitti apple genius oldu cunku meslegini yapamazdi.
bir de bir adamla tanistim, fransada insaat sirketi varmis. turkiyeden insanlari goturup vatandaslik islerini hallediyormus ama 2 yil boyunca sadece kalacak yer veriyormus yani maas vermiyormus. 2 yil sonra serbest istersen onunla istersen baskasiyla calisiyormussun. kendisine cok sinirlenip hakaret ettim, benden sikayetci oldu.
Çok katılıyorum. Buradaki sorun sadece enflasyon değil. Demografi değişti ve iyice kalabalıklaştı şehirler. Daha pis ve sıkışık gelmeye başladı bana. Ne göze ne kulağa hitap ediyor. Dışarı çıkmaktan nefret eder oldum. Temiz hava değil sigara dumanı soluyorum zaten sokaklar o kadar tıkış tıkış ki Ayrıca ne adalete güveniyorum ne toplum vicdanına. Sürekli başıma bir şey gelir mi aksiyetesi var. Özgürlük yok güven yok para yok estetik de yok (boğaza nazır yaşamıyorsak)Valla gına geldi ya şu laftan da.
- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
Söyledim.Ee çok istiyorsa dönsün tutan mı var?
Ama dur tahmin edeyim kurulu düzeni vardır napsın
Ben samimi bulmuyorum bu ağlaşmaları, gelmek isteyen bir sekilde dönüyor. Düzense burada da kurulur her yerde kurulur, çok tanıdığım var artık yeter ülkemi özledim deyip de dönen. Demek ki dönülüyor.
Ama eşim (eşi akrabası doğmadan oraya gitmis ailesi, kocası Almanyada doğmuş) burada büyümüş. Burda düzeni var birden bırakmak olur mu?
İmkan olsa insan neden ülkesine gelmek istemesin demişti.
Onun da kocası inşaatçı benim ki de.
Kocası 3 4 bin euro maaş alıyor benimkine is bile yok.
Eşi işsiz kalınca devlet kiranın bir kısmını bazen hepsini ödüyormuş ayrıca yardım ediyormuş. Hayatımızı kendiyle kıyaslaması bile akıl dışı.
He ayrıca 2 yıldır orda daha dilini bilmiyor insanlar soğuk tip tip bakıyorlar diyo (yersen) sen ülkeye o kadar yabancı davransan tabi yalnız hissedersin.
Yazacak o kadar şey var ki, keşke diyorum bu kendini memleket diye yiyip bitirenler gelse de biz gitsek.. Bıktım.
defne-28 konuyu takipte kalacağım. İnşallah bir yolunu bulursunuz. Ben de çok istiyorum gitmeyi.
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Sonra ne oldu şikayet bir sonuca vardı mı ?benim vatandasligim vardi, ayni zamanda exchange icin gittigim okula basvurup oraya gecis yaptim. mezun olunca da master icin kaldim. arkadaslarimin cogu da okul sebebiyle geldiler. bunlari kendi yasitim olanlar icin yazdim.
İnanmıyorum ya neler neler var
Ama vatandaşlığın olmadı büyük avantaj bu arada
- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
- 548
bilmem ki ben yokken eve kagit gelmis ama bakmadim tabi ki. gidip bir de o salakla ugrasamazdim. yaptigi resmen insan kacakciligi. yani gidip ne diye sikayette bulundu acaba dangalak.Sonra ne oldu şikayet bir sonuca vardı mı ?
İnanmıyorum ya neler neler var
Ama vatandaşlığın olmadı büyük avantaj bu arada
bu sekilde insanlarin kotu durumlarindan yararlanip insan onuruna yakismayacak tekliflerde bulunulmasina, bu tekliflerin kabul edilmesine cok karsiyim. evet ben de turkiyeye gelince daha cok anladim durumun vehametini ama ne olursa olsun kacak yollardan gitmek, orada kendini kullandirmak bence turkiyede kalmaktan daha iyi degil
- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
O arkadaşım da geliyor Türkiyeye, Türkiye'de başka şehirlere gezmeye de gidiyor hala neyin nankörlüğü aklım almıyor.Almanya’da çalışıyor arkadaşım İzmir’e senede 4-5 defa geliyor
Ben 2 senede bir
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Kesinlikle öylebilmem ki ben yokken eve kagit gelmis ama bakmadim tabi ki. gidip bir de o salakla ugrasamazdim. yaptigi resmen insan kacakciligi. yani gidip ne diye sikayette bulundu acaba dangalak.
bu sekilde insanlarin kotu durumlarindan yararlanip insan onuruna yakismayacak tekliflerde bulunulmasina, bu tekliflerin kabul edilmesine cok karsiyim. evet ben de turkiyeye gelince daha cok anladim durumun vehametini ama ne olursa olsun kacak yollardan gitmek, orada kendini kullandirmak bence turkiyede kalmaktan daha iyi degil
İnsanların mağduriyetini kullanmış resmen
- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
Ne zaman gittiniz ?
Ve memnun musunuz
5 yil oldu,
ilk yillar duzen kurma acisindan zor oluyor, sonrasinda baya baya kolaylasiyor.
Ben turkiyede de gurbetteydim, ailemden uzakta yasiyordum, o yuzden mutluyum.
Ailesiyle ayni sehirde yasayip da tasinan arkadaslarim cok daha zor alistilar / alisamadilar.
Benim tavsiyem mumkun oldugunca fazla HR firmasi ile iletisime gecin.
- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
Ne zaman gittiniz ?
Ve memnun musunuz
5 yil oldu,
ilk yillar duzen kurma acisindan zor oluyor, sonrasinda baya baya kolaylasiyor.
Ben turkiyede de gurbetteydim, ailemden uzakta yasiyordum, o yuzden mutluyum.
Ailesiyle ayni sehirde yasayip da tasinan arkadaslarim cok daha zor alistilar / alisamadilar.
Benim tavsiyem mumkun oldugunca fazla HR firmasi ile iletisime gecin.
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Özlüyorum diyor da benden çok geziyorO arkadaşım da geliyor Türkiyeye, Türkiye'de başka şehirlere gezmeye de gidiyor hala neyin nankörlüğü aklım almıyor.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Ülkemi çok seviyorum ama verdiğimiz emeklerin , okuduğumuz okulların karşılığını alamamak yıprattı.
30 lu yaslardayım. Hayatımda ilk kez insanları bu kadar mutsuz görüyorum. İstanbul’un en işlek yerinde çalışıyorum. Bulunduğum cadde üzerindeki cafelerin çoğu kapandı.
mesleğiniz nedir ? bazı meslekler için çok rahat ama bazıları için zor.
bilişim sektöründeyseniz mesela iş süreci daha kolay ilerleyebilir.