Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Özelden yaz kız, cidden istedğiniz zaman CVyi gönderirsiniz ben de iletişim kanallarımı yazarım

Çok teşekkür ederim. Valla aklımdasın eşimle uzun zamandır gitsek mi kalsak mi kararsısız. Biraz çocuğun ırkçılığa maruz kalmasından yana çekindiğimden biraz da yalnızlıktan korktuğumdan inatla hayır diyorum ama yanlış mı yapıyorum diye de hep aklımda soru işaretleri. Ekonomik sıkıntımız yok ama zaten beyin göçünün sebebi ekonomik kaygılar değil...

Özelden yaz kız, cidden istedğiniz zaman CVyi gönderirsiniz ben de iletişim kanallarımı yazarım

ehehe refenrans olanlar da iyi para kiriyorlar cherry, o sekilde benim arkadasim developer lik yaninda yilda ciddi bir miktar da referans parasi aliyor.
Adam networking uzmani ne edersin

ehehe refenrans olanlar da iyi para kiriyorlar cherry, o sekilde benim arkadasim developer lik yaninda yilda ciddi bir miktar da referans parasi aliyor.
Adam networking uzmani ne edersin
Bizim burada da referans kampanyaları başladı arkadaşlar. Mesela bizim firma referans olup birini getirirsen 10.000₺ veriyor ama deneyimli developer kalmadı ülkede 5+ tecrübeli...
Bizim gibi kalanlarin da fikir değiştirmesi yakın.

wow iyi paraymis, degerlendirmek lazim :)

ben hic yapamam bu isleri.

o bahsettigim arkadas turkiyede benim yoneticimken bile bana baska firmalardan is oneriyordu, su ise basvur cok iyi falan diyerek,
bazi insanlarin yapisi boyle herhalde bilemiyorum.

sizin de hakkinizda hayirlisi olsun, aceleye gerek yok, icinize sinen karari verin.

Teşekkür ederim. Biz ülkemize 1 yıl daha verdik umutla gelecek seçimleri bekliyoruz.
Siz neresinden Manisa'nın?
Akhisar :)

Diyorum ya kimin ne dediği benim düşünceme uymuyorsa ve doğruyu yaptığımdan eminsem çok umrumda değil.
Misal biz iş kurarken yatırım amaçlı aldığımız iki tane 1+1 evimizi sattık. Sermaye ihtiyacımız vardı ve zaten adı üstünde yatırım için yaptığımız iki evimiz dışında bir şeyimiz yoktu. Ebeveynlerimiz çok söylendi yapılan mal satılır mı, iş tutmazsa ne yaparsınız diye. Evet tutmayabilirdi o zaman en kötü ihtimalde 5 sene önceki halimize dönecektik.
Eşime “sen bu işi senelerce istedin, tutmama ihtimalide var. Elimizde iyi kötü mesleklerimiz var, yeniden işe girer çalışırız. Yeter ki kaybetmeye başladığımızı gördüğümüz an zorlamayalım yüklü borçlar açmayalım” dedim.

Konunun özü cesaret olmadan bir sonra ki adımı atamıyorsun, yerinde sayıyorsun. Sen bugün yurtdışına gitmeyi kafana koyar kendini o konuya adapte edersen ve amaç edinirsen olur. Çünkü işin içine girince öğrenirsin, öğrendikçe farkındalığın artar. Farkında oldukça artı eksi dengesini daha iyi yapıp cesaret edebilirsin.

Bugün bir profösör ve uzman doktor aynı ücretle muayene etmez hastasını. Çünkü prof seninde dediğin gibi o ünvan için zamanını, emeğini veriyor. Yeni kitaplar alıp okuyor, seminerlere katılıyor, uzmanlık alanıyla ilgili araştırmaları takip ediyor. Doğal olarak yaptığı yatırımın karşılığını istiyor.
Biz millet olarak vermeye alışığız ama almaya gelince hakkımız olmadığını düşünüyoruz. Kendimize yaptığımız en büyük haksızlıkta burada başlıyor. En basitinden bir mütahhit yaptığı evin özelliklerine, kalitesine göre bir bedele satmak istiyor. Verdiğim emeğin, zamanın, harcadığım maddiyatın karşılığını istemekle aynı mantık bence.

Bu pavyoncu dayılar her yerde meşhur sanırsam babamın şehri de hasat parası yiyen pavyoncu dayıdan geçilmiyor
Kesin Ege'dir. Valla bunlar endemik bir tür, sadece kıyı ve iç batı ege civarlarinda rastlanıyorlar. Bana sorsan anavatanları Manisa, tüm ülkeye buradan yayılıyorlar

Yani yani haksızsınız diyemem, yalnızlık kesinlikle var. Bebenin okul da şans işi çok iyi bir okula da düşebilir, öğretmenlerin yabancı diye gözardı ettiği bir yere de.

Maddi durumunuz iyiyse, işlerinizden memnunsanız mobbing taciz vb yoksa, hayattan da memnunsanız bence mutlu olduğunuz hayatı bırakmayın. Evet memleket kötü durumda ama göç etmek de hiç kolay bir şey değil. Ben 25 yaşında geldim, 8.yıldayım 8 yılın 8nde de hep yabancı hissetim, Almanya için burda doğmadıysan böyle, toplumda sonsuza kadar yabancı olarak kalıyorsun. Hayat iyiyse aileyi arkadaşları bırakmayın. Haydi bakalım derseniz de kötü değil, evi satmayın, olmadı 2 yıl takılır macera yapar beğenmezseniz de dönersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…