• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Bende bir kere böyle bir konuşmaya denk geldim size böyle diyoruzki herkes oraya gelmesin dedi şok oldum.
Bi keresinde Yaşlı bir teyzeyle aynı uçakta yolculuk yapmıştım. Teyze söyle demişti , “asıl hayat Türkiye’de Avrupa’da esek gibi çalışıp Türkiye’ye gelip o paraları yiyeceksin” 😂😂

Bi keresinde Yaşlı bir teyzeyle aynı uçakta yolculuk yapmıştım. Teyze söyle demişti , “asıl hayat Türkiye’de Avrupa’da esek gibi çalışıp Türkiye’ye gelip o paraları yiyeceksin” 😂😂
Doğru söylemiş ama mümkün olsa gidip çalışmak gidicez zaten 😂 benim çok tartışmışlığım vardır orada yaşayıp burada gelip oy kullanmaları hakkında olsun ülke siyaseti hakkında yorum yapmalarına olsun..

Doğru söylemiş ama mümkün olsa gidip çalışmak gidicez zaten 😂 benim çok tartışmışlığım vardır orada yaşayıp burada gelip oy kullanmaları hakkında olsun ülke siyaseti hakkında yorum yapmalarına olsun..
Bende oy vermelerine karşıyım. Ama politikadan pek haz etmesemde ülkenin gidişatıyla ilgili tepki gösterdiğim oluyor. Sonuçta ailem ve tüm sevdiklerim orda yaşıyor .

Ne iş yapıyorsunuz merak ettim?

Bir de şu var ülkede karnın doyuyorsa şükret diyorlar.
Karnım doyuyor belki ama ev iş arası mekik dokumak hayat mı ?
Yazın tatile gitmek istiyorum desen özlük haklarından dolayı o da mümkün değil çoğunlukla paran varsa iznin yok
Şükret işin var diyorlar
Yurtdışında bizim akranlar hayatı dolu dolu yaşarken biz neden kendi ülkemizi bile gezemeyelim?
Ben böyle düşünüyorum.
Endüstriyel temizlik ürünlerinin satışını yapıyoruz. Daha çok otel ve restaurantlar ile çalışıyoruz.

Hangi insan sadece karın doyurmak için onca sene okullarda dirsek çürütür ki. Daha iyi standartlarda yaşamak için değil mi hepimizin çabası. Çocuklarımızın eğitimi için en iyisini yapmak istememizin sebebi bile bu.
Bugün hiç okumayıp bir tekstil atölyesinde işe başlasan en kötü ihtimalde asgari ücret alır yaşar gidersin. Ki çevremde ben okula giderken bu yolu seçen insanlar var. Onlarda yiyip içiyor bende. Ama sosyal zevklerimiz, tatil anlayışımız, çocuk eğitimine bakış açımız bile çok farklı.

Yaşam amacını doymak, üremek olarak gören birinin “karnın doyuyorsa şükret” bakış açısı beni çokta enterese etmiyor açıkcası.
Zamanında verdiğin emeğin karşılığını istemek nankörlük olabilir mi?

Benim dedemler zamaninda calismaya gelmisler. Sonra herkes ailesini getirmis. Derken babam gitti, o da bizi getirdi. 20 yil once bile 9 kere istek yapmak zorunda kalmisti, bir turlu kabul etmiyorlardi. Ki o zaman avrupaya yabanci girisi minimum seviyede idi. Ilk 1 senem aglamakla gecmisti haha😁 Simdi de 2 hafta izine gidecek olsam 1 hafta sonra bu duzenimi, buralari ozluyorum. Yasim buyudukce cok karsilastirmalar yaptim. Egitim olsun, is ahlaki olsun. Kendim deneyimledim sonucta. Burda bile Turkler birbirlerini kaziklamanin yerini ariyorlar cogunlukla. Bizzat kaziklar yedim de akillandim.

Ben vatanim da vatanim diyenlerden degilim. Beni ulkeme baglayan tek sey su radde de erkek kardesimin mezari. Onun haricinde ozlem duymuyorum, yillarca gitmesem kimseyi ozlemem zaten akrabalar ile baglantim minimumda. Bu belkide 14 15 yaslarimda geldigimdendir. Donmeyi hic dusunmedim, dusunmem de..

Cevremde cogu kadin veya erkek evlenip geldiler. Kacak gocek yasanlara da rastladim. Bence linkedn is basvurusu yapmak icin en uygun platform. Netflix'in Amsterdam'da merkezi var. Ara sira Turkce konusabilen insanlar ariyorlar cagri merkezi olsun, iletisim departmani olsun. Bana linkedn'den 2 sefer davet gelmisti. Ben olsam ona bir goz atardim.

Valla ben kınamıyorum sonuçta Allah diyor ki arşım sana dar mı geldi? Burada olmuyorsa git.
Ben bi dönem şirketimin ofisine gittim, bi dönem okumaya gittim, bi dönem de birikimimle yaşamaya..

Fintech sektorune bakacaksin o zaman ne mezunusun? Bunun için biraz kodlama ogrenmen lazim özellikle python. ben londradayim deli gibi is var finans teknolojisinde. Çünkü adamlar dünyayı yönetiyor ama bizim 20 yil gerimizde gibiler fintechte ilginc gelcek size ama. Bi kredi cekeyim desen oyle iki tikla cart diye asla halledemiosun guvenlik onlemleri yüzünden her sey 2000lerin başı gibi. Ama yapilandiriolar devamli o yuzden is cok teknolojik islerin. Finans sektörü diye genellersek adini, finanstan gelen gelirler komple uk gdp sinin %8 i falan öyle büyük bi alandan bahsediyoruz.
Londra’da mı doğdun ve ne iş yapıyorsun ?
Türkiye’de mali müşavirim ama artık mesleğin bir değeri kalmadı. Mesleği seviyorum da düzeni sevmiyorum. Anlatsam çok ilkel bir sistem bizdeki de
Doğacak çocuklarıma daha iyi bir gelecek bırakmak istiyorum

Evet aşırı is var üstüme contract yagio resmen donduruyorum hesaplari open to market degilim diyorum bacadan fax çekecekler nerdeyse şu isi yapar misiniz diye. Öyle abuk sayida is var londrada. İşi yapandan çok işin pezevengi var burda bi de adina recruiter diyolar :) sana devamli is pasliolar. Bir kere gelebilmis olmak yeterli yani. Çünkü şu bilinen bisey londrada çalışan biri işini iyi yapar. Bugun amerikali firma bile londrada çalışan insan ariyor linkedinde. Yazilim ve data science özelinde konuşuyorum.
Arkadaşım işletme mezunu
Gs üni de master yaptı
Bir şekilde Londra’da ünv programına kayıt olmuş
O arada Londra’da bir şirkette işe başlamış
Çok aşırı bir İngilizcesi de yok
Ama sonuç olarak sterlin bazında maaş alıyor
Senelik izinleri bize göre daha fazla
20 sene çalışsa 50 yaşında Türkiye’ye dönse zengin oluyor burada
Tabi o zamanın ekonomik koşullarını öngöremeyiz belki ama az çok tahminen

Şöyle bi sey var burda bi firmanin sana sponsorship verebilmesi için senin ikameni tüm avrupada aramis bulamamis olmasi lazim kanunen. Bi sekilde kilifina uyduruluo genelde bu ama turkiyeden eleman alana kadar baska bi yerden buluolar o yuzden. Sen burda firma icin ciddi bi yuksun aslinda sirf maddi anlamda da degil bi suca karisirsan firma sorumlu olur.
Almazlar yani zor diyorsunuz :(

Nereye atayım kendimi 😰

Endüstriyel temizlik ürünlerinin satışını yapıyoruz. Daha çok otel ve restaurantlar ile çalışıyoruz.

Hangi insan sadece karın doyurmak için onca sene okullarda dirsek çürütür ki. Daha iyi standartlarda yaşamak için değil mi hepimizin çabası. Çocuklarımızın eğitimi için en iyisini yapmak istememizin sebebi bile bu.
Bugün hiç okumayıp bir tekstil atölyesinde işe başlasan en kötü ihtimalde asgari ücret alır yaşar gidersin. Ki çevremde ben okula giderken bu yolu seçen insanlar var. Onlarda yiyip içiyor bende. Ama sosyal zevklerimiz, tatil anlayışımız, çocuk eğitimine bakış açımız bile çok farklı.

Yaşam amacını doymak, üremek olarak gören birinin “karnın doyuyorsa şükret” bakış açısı beni çokta enterese etmiyor açıkcası.
Zamanında verdiğin emeğin karşılığını istemek nankörlük olabilir mi?
Tabi ki öyle

Ama düşünün en basitinden bir üni bitirmenin bilr maliyeti nereden baksanız devlete Üni ( harç parası , yurt parası , dershane , kitap vs ) derken 100 bin yapıyor en düşük.
İnsan sadece maddi boyutu değil bunun bir de emek boyutu var
Karşılığını almak istemesi çok lüks gibi görünüyor.

Finlandiya için bu siteleri ziyaret edip, bilgi alabilirsiniz!

Benim dedemler zamaninda calismaya gelmisler. Sonra herkes ailesini getirmis. Derken babam gitti, o da bizi getirdi. 20 yil once bile 9 kere istek yapmak zorunda kalmisti, bir turlu kabul etmiyorlardi. Ki o zaman avrupaya yabanci girisi minimum seviyede idi. Ilk 1 senem aglamakla gecmisti haha😁 Simdi de 2 hafta izine gidecek olsam 1 hafta sonra bu duzenimi, buralari ozluyorum. Yasim buyudukce cok karsilastirmalar yaptim. Egitim olsun, is ahlaki olsun. Kendim deneyimledim sonucta. Burda bile Turkler birbirlerini kaziklamanin yerini ariyorlar cogunlukla. Bizzat kaziklar yedim de akillandim.

Ben vatanim da vatanim diyenlerden degilim. Beni ulkeme baglayan tek sey su radde de erkek kardesimin mezari. Onun haricinde ozlem duymuyorum, yillarca gitmesem kimseyi ozlemem zaten akrabalar ile baglantim minimumda. Bu belkide 14 15 yaslarimda geldigimdendir. Donmeyi hic dusunmedim, dusunmem de..

Cevremde cogu kadin veya erkek evlenip geldiler. Kacak gocek yasanlara da rastladim. Bence linkedn is basvurusu yapmak icin en uygun platform. Netflix'in Amsterdam'da merkezi var. Ara sira Turkce konusabilen insanlar ariyorlar cagri merkezi olsun, iletisim departmani olsun. Bana linkedn'den 2 sefer davet gelmisti. Ben olsam ona bir goz atardim.
Oraya da bir bakayım

Peki şunu sorabilir miyim

Orada asgari ücretle bir işe girsem en kötü ihtimalle hayat standartım kira ve faturaları ödeyebilmeye yeter mi ?

Ben burs alıp okumaya geldim. Okulum bitti, parendeler atarak geri geliyorum. 😁😁😁
Evet, ekonomik olarak emeğinin karşılığını alıyorsun, rahatsın. Yürüyüş yapmak istediğinde etraf yeşillik, güvenli. Bunlar gerçekten güzel şeyler. Benim farklı ülkelerde de bir çok arkadaşım var, bulunduğum ülkede de bayağı çevrem var. Hepsi terapi alıyor yada almak için sıra bekliyor.
Allahim ne dertler var, çok şükür biz sadece belediyenin ucuz ekmek kuyruklarında sıraya giriyoruz. Böylece sosyallesebiliyoruz. Biçaklanmadan eve dönebilirsek mutlu olup depresyondan korunuyoruz. Cennet cennet...

+1111111111111

Yurt dışında yaşayan arkadaşımın bana imrenmesi (memleketimdeymisim) kendisi de ülke ülke geziyor vize sorunu yok. Sen benden şanslısın diyordu yanımda olsa tokatlamak isterdim 🤣

Olabilir maddi sıkıntı olsa da sonuçta memleketin demişti. Aç kalınca ailemi kemireyim o zaman demiştim.
Gel madem o zaman desen hiç biri gelmez

Açılın geldim developerım:)

Hem ABD ve hem Alman şirketinde çalışmış biri olarak söyleyeyim, şöyle ki özlük hakkını düşünen kimse tanımıyorum.
Öncelikle Türkiyede gerçekten profesyonel software production yapan şirket bilmiyorum, bu yapıyordur dediğim e-ticaret siteleri var onun dışında burası şahane iş yapıyor dediğim bir şirket yok. Hiçbir planlama yok, agile metodları zaten yok, biri biraz kod koyuyor, öbürü gelip aynı kodu 1 ay sonra bozuyor, sonuç olarak herkes uzun saatler çalışıp pert oluyor ama üretim bir yere varamıyor.
İkinci olarak ben süper çalışıyorum, şahane kariyer fırsatı sunan yer arıyorum derseniz o da yok. Software yapmayı bilen az sayıda insan var onlar da çıkıp gidiyorlar zaten.
Üçüncü olarak yazılımdan bağımsız olarak çoğu işyeri profesyonellikten bihaber. Mobbing, yönetmeyi bilmeyen yöneticiler, işyerinde dedikodu, ayrımcılığın her türü... Kadın-erkek ayrımcılığı da var, şefle/takım lideriyle sigara molasına çıkıp kanka olanlar var, kankaya iyi davranmak var, sevmediğin çalışana kötü davranmak var, o var bu var derken profesyonellik 0. Takım liderinden mobbing görüyorsan şikayet edebileceğin bir üst yönetim yok, çünkü onlar da sevdikleri kanka oldukları adamı şef yapıyor.
Kısacası belki para kazanıyorsun ama çalışma ortamı aşırı stresli. Ya hakkın çiğneniyor, adam kayırılmaya kurban gidip nefret ediyorsun, ya kadın olduğun için ayrımcılığa uğrayıp nefret ediyorsun, ya etnik kökeninle ayrımcılığa uğruyorsun derken şöyle bir ortamda adam gibi kafa boş çalışmak zaten mümkün değil.

Benim çalıştığım her yer çok rekabetçi, çok çok iyi şirketlerdi. Bir kez asla fazla mesai yok, her şey planlı akşam 6ya kadar disiplinli çaılıp 6da çıkıp evinde gidiyorsun. haftasonu çalışma zaten yok, yasalar aykırı zaten. Şirketler yasalara çok saygılı, hakkın neyse mutlaka alıyorsun. Ayrımcılık asla yok, en az 50 tane iş mülakatı yapmışımdır bir kez evli misin bekar mısın çocuğun var mı sorusunu soran olmadı hem profesyonelce değil hem yasaya aykırı zaten.

Ben takım lideriyim, çalıştığım herkese güveniyorum. Bugün hastayım yatıcam ya da evden çalışıcam yazan birine sadece tamam yazarım. Ofisteyken benim patrona cuma günü yoruldum bugün biraz erken çıkıyorum dediğimde adam tamam derdi. Zaten adam gibi çalışıyorum, yorulmuşsam cuma akşamı saat 5te 1 saat sürüye sürüye yapacağım işten kimseye hayır gelmez.

Kısacası 6ya kadar temiz çalışıp paranı alıp gidiyorsun. Tatiline, tazminatına, hastalık iznine saygı var. Kafa rahatken özlük hakkı düşünen tek kişi tanımıyorum, adam gibi yaptığın işe yoğunlaşıyorsun. 100 kez yazdım, Türkiyedeki çalışma ortamında profesyonelliğin Psi yok maaelsef.
Miss var mı Developer ihtiyacınız? Valla 2 yıldır eşime yurtdışına gitmem diyorum ama özendim şimdi :)

Yaşadığım yerde insanlar genelde bağ,bahçe işiyle uğraşıyor.Çoğu kişi aileden zengin bu yüzden.Şöyle ki;sezon da dayılar bağ bahçe işinden çok yüklü miktarda kazanıyor.Bu yüzden burada pavyon kültürü çok yaygın😂.
Manisa da yaşıyorsun bence. Memleketim de mahsulü satan dayılar pavyonda soluğu alıyor oradan tahmin ediyorum 😁

Back