Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Bende bir kere böyle bir konuşmaya denk geldim size böyle diyoruzki herkes oraya gelmesin dedi şok oldum.
Bi keresinde Yaşlı bir teyzeyle aynı uçakta yolculuk yapmıştım. Teyze söyle demişti , “asıl hayat Türkiye’de Avrupa’da esek gibi çalışıp Türkiye’ye gelip o paraları yiyeceksin”

Doğru söylemiş ama mümkün olsa gidip çalışmak gidicez zaten benim çok tartışmışlığım vardır orada yaşayıp burada gelip oy kullanmaları hakkında olsun ülke siyaseti hakkında yorum yapmalarına olsun..

Bende oy vermelerine karşıyım. Ama politikadan pek haz etmesemde ülkenin gidişatıyla ilgili tepki gösterdiğim oluyor. Sonuçta ailem ve tüm sevdiklerim orda yaşıyor .

Endüstriyel temizlik ürünlerinin satışını yapıyoruz. Daha çok otel ve restaurantlar ile çalışıyoruz.

Hangi insan sadece karın doyurmak için onca sene okullarda dirsek çürütür ki. Daha iyi standartlarda yaşamak için değil mi hepimizin çabası. Çocuklarımızın eğitimi için en iyisini yapmak istememizin sebebi bile bu.
Bugün hiç okumayıp bir tekstil atölyesinde işe başlasan en kötü ihtimalde asgari ücret alır yaşar gidersin. Ki çevremde ben okula giderken bu yolu seçen insanlar var. Onlarda yiyip içiyor bende. Ama sosyal zevklerimiz, tatil anlayışımız, çocuk eğitimine bakış açımız bile çok farklı.

Yaşam amacını doymak, üremek olarak gören birinin “karnın doyuyorsa şükret” bakış açısı beni çokta enterese etmiyor açıkcası.
Zamanında verdiğin emeğin karşılığını istemek nankörlük olabilir mi?

Benim dedemler zamaninda calismaya gelmisler. Sonra herkes ailesini getirmis. Derken babam gitti, o da bizi getirdi. 20 yil once bile 9 kere istek yapmak zorunda kalmisti, bir turlu kabul etmiyorlardi. Ki o zaman avrupaya yabanci girisi minimum seviyede idi. Ilk 1 senem aglamakla gecmisti haha Simdi de 2 hafta izine gidecek olsam 1 hafta sonra bu duzenimi, buralari ozluyorum. Yasim buyudukce cok karsilastirmalar yaptim. Egitim olsun, is ahlaki olsun. Kendim deneyimledim sonucta. Burda bile Turkler birbirlerini kaziklamanin yerini ariyorlar cogunlukla. Bizzat kaziklar yedim de akillandim.

Ben vatanim da vatanim diyenlerden degilim. Beni ulkeme baglayan tek sey su radde de erkek kardesimin mezari. Onun haricinde ozlem duymuyorum, yillarca gitmesem kimseyi ozlemem zaten akrabalar ile baglantim minimumda. Bu belkide 14 15 yaslarimda geldigimdendir. Donmeyi hic dusunmedim, dusunmem de..

Cevremde cogu kadin veya erkek evlenip geldiler. Kacak gocek yasanlara da rastladim. Bence linkedn is basvurusu yapmak icin en uygun platform. Netflix'in Amsterdam'da merkezi var. Ara sira Turkce konusabilen insanlar ariyorlar cagri merkezi olsun, iletisim departmani olsun. Bana linkedn'den 2 sefer davet gelmisti. Ben olsam ona bir goz atardim.

Valla ben kınamıyorum sonuçta Allah diyor ki arşım sana dar mı geldi? Burada olmuyorsa git.
Ben bi dönem şirketimin ofisine gittim, bi dönem okumaya gittim, bi dönem de birikimimle yaşamaya..

Londra’da mı doğdun ve ne iş yapıyorsun ?
Türkiye’de mali müşavirim ama artık mesleğin bir değeri kalmadı. Mesleği seviyorum da düzeni sevmiyorum. Anlatsam çok ilkel bir sistem bizdeki de
Doğacak çocuklarıma daha iyi bir gelecek bırakmak istiyorum

Almanca varsa ankara anlasmasiyla almanya veya hollandaya da basvurabilirsiniz. Ingiltere icin bitmesinin sebebi brexit.
Almanca var ama çok ileri düzey değil
Bu yaz ful Almanca kasar bir de teknik Almanca bakarsam ilerletirim ama

Arkadaşım işletme mezunu
Gs üni de master yaptı
Bir şekilde Londra’da ünv programına kayıt olmuş
O arada Londra’da bir şirkette işe başlamış
Çok aşırı bir İngilizcesi de yok
Ama sonuç olarak sterlin bazında maaş alıyor
Senelik izinleri bize göre daha fazla
20 sene çalışsa 50 yaşında Türkiye’ye dönse zengin oluyor burada
Tabi o zamanın ekonomik koşullarını öngöremeyiz belki ama az çok tahminen

Almazlar yani zor diyorsunuz

Nereye atayım kendimi

Tabi ki öyle

Ama düşünün en basitinden bir üni bitirmenin bilr maliyeti nereden baksanız devlete Üni ( harç parası , yurt parası , dershane , kitap vs ) derken 100 bin yapıyor en düşük.
İnsan sadece maddi boyutu değil bunun bir de emek boyutu var
Karşılığını almak istemesi çok lüks gibi görünüyor.

Finlandiya için bu siteleri ziyaret edip, bilgi alabilirsiniz!

Oraya da bir bakayım

Peki şunu sorabilir miyim

Orada asgari ücretle bir işe girsem en kötü ihtimalle hayat standartım kira ve faturaları ödeyebilmeye yeter mi ?

Allahim ne dertler var, çok şükür biz sadece belediyenin ucuz ekmek kuyruklarında sıraya giriyoruz. Böylece sosyallesebiliyoruz. Biçaklanmadan eve dönebilirsek mutlu olup depresyondan korunuyoruz. Cennet cennet...

Gel madem o zaman desen hiç biri gelmez

Miss var mı Developer ihtiyacınız? Valla 2 yıldır eşime yurtdışına gitmem diyorum ama özendim şimdi :)

Manisa da yaşıyorsun bence. Memleketim de mahsulü satan dayılar pavyonda soluğu alıyor oradan tahmin ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…