Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

dil kursuyla gideceğim mayısta, eğer istersen İngilizce speaking alıştırması yapabiliriz
Kızlar yine ben,yine bedava bir öneriyle geleyim...
Çok güzel bir app var, Rosetta Stone diye.
30 yıllık bir dil öğrenme programı, oldukça da kaliteli . Ama applicationu aylık 50 TL, ömürlük de 1900 lira. Yani çoğu insan için pahalli.
Amaaaa cumhurbaşkanlığı kütüphanesi onu satın almış, yani edevlet ile kütüphaneye üye olup ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Linki şöyle paylaşayım, Aşağıda Rosetta stone'a gelin, detayı göre basın. Orada tarif ediyor nasıl yapacağınızı

Var yemez amca canlandı gözümde
Yaa evet vallahi öyle ya en küçük oğlu hariç hiç bir çocuğuna koklatmiyor o en küçük oğluşu da para gelmiyor diye kandırıyor dedemi... Ama dedem çok zeki biri aslında o yalanları yemiş gibi yapmak işine geliyor.

Facebookta expat grupları eskiden olsa iş görürdü. Benim de çok aklıma gelmişti oralara yazıp yeni gelen kişilerle görüşmek, gezişmek, yabancı arkadaş ve global network edinmek xjsjhdk. Sadece bir Amerikalı çiftle buluşmuştuk çünkü kendisi post atmıştı. Bu şekilde ben paylaşım yapsam biliyorum ki Tüm ortadoğulu adamlar üşüşecek.

Gürcistan mı ?
Yazayım bunu bir kenara
Ona doğrudan kimlikle gidiliyor değil mi ?

O tur için instada bir sayfa aç
İstanbuldan değişik manzara fotoğrafları Çek ve İngilizce olarak reklam ver ağırlıklı olarak turistleri takip et
5 kişi gezdirsen günlük 50 Euro yapar
Bence iyi rakam

Yalnız tur rehberi ruhsatı olmadan böyle grup gezdirirse ceza kesilebilir

Hangi siteden basvuru yapmıştınız ?
Çok uzun zaman oldu, hatırlamıyorum. O dönem vazgeçtik zaten. 5 yıl önce de eşim oradan direkt bir şirketle anlaştı, iş buldu. Şirket avukat ayarladı, 5000 Kanada doları yatırmamız gerekiyordu, o dönem elimizde yoktu. Eşim burada iş kurunca tamamen vazgeçtik.

Ben Couchsurfing kullanıyorum, düzenli olarak sık sık buluşup gezip tozariz zaten. Bazen bisiklet turları organize ederim,bazen kanoya bineriz,bazen piknik yapar bazen mezatlara katiliriz:) tam o tarz bir kitle arıyorum aslında, bir haftalığına turist olarak gelmiş sirintos insanlar...ama nereden başlayacağımi bilemiyorum. Acaba Couchsurfing'de ilan mi açsam diyorum, ama ya yasaksa ve beni kovarlarsa diye korkuyorum çünkü site tamamen gönüllülük ve para almamak üzerine

Yalnız tur rehberi ruhsatı olmadan böyle grup gezdirirse ceza kesilebilir
Free Walking Tour'lar çok rehberli tur gibi değil, sadece yürüyorsun, arkadaşınla gezer gibi.
öyle tarihi marihi anlatmıyorsun.
Ben Avrupa'da bir kere katılmıştım, gençten univeriste öğrencisi bir kız gezdirmisti bizi...
Arkadaş gezdirmek gibi daha çok, zaten adı gibi free tur, kar amacı gutmuyor çok fazla.
Ama tabii reklam vs yapılamaz.

Ve defne-28 pasaporta gerek yok,girişte form veriyorlar. Onu kaybetmemen yeterli . Ha bir de PCR testi

Gönüllü free tour ok ama ücret almak yasak diye biliyorum. Tur rehberi arkadaşım vardı da hep kimliği asardı boynuna. Bir keresinde ben de demiştim boş vaktimde birilerini gezdiriyim ya zevkli iş diye de, para cezası var demişti Ayy pandemi başlamadan kafileden biri 100 oyro bahşiş vermişti de bizi tayland restoranına götürmüştü dhsmkfs. Couchsurfingi ben sadece accomodation olarak kodlamışım kafama ya. Ben de bakınayım İngilizce konuşacak insan veritabanı olarak faydası olur haha

Eğer bir sene çalışmadan yaşayacak paran varsa balkanlara yerleşip iş kurabilirsin ve oturum izni alırsın şirket kurarak .
Karadağ, Sırbistan, Makedonya , Kosova vs vs .. elbette bir İngiltere Hollanda değil buralar ama Türkiye'ye göre çok çok ucuz , medeni , huzurlu , doğaya ve insana saygılı ülkeler
Ben mecburen koronadan döndüm ülkeye , döndüğüm günden beri her sabah ağlayarak başlıyorum güne , o kadar özlüyorum oraları , eğer varsa kenarda birikmiş 15-20 k EUR paran çok rahat gider iş kurur hayatını yasarsin

Siz çakışacak mısınoz ?
Eşiniz sadece okula mı gidip gelecek
Ben şuan evden çalışıyorum. Işten ayrılmayı düşünmüyorum o yüzden orada da çalışmaya devam edeceğim. Ayrıca freelance olarakta oradan da çalışabilirim. Zaten uk de devlet bana tam zamanlı çalışma hakkı veriyor. Ama sürekli gideceğim bir işte çalışmayacağım. Eşim okuyacağı için haftada sadece 20 saat çalışma izni var. O da haftasonlari falan belki çalışabilir. Biz oraya giderken calisamama ihtimaline gore bütçemizi ayarlamaya calisiyoruz.

Hiç denemedim
Linkedin hesabı bile yeni açıyorum
Türk iş bulma siteleriyle boşa zaman kaybetmişim kimse de geri dönmüyordu zaten

Aslında bütün şirketlerin listesini çıkarıp tek tek CV atmakta mantıklı geldi şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…