Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Ben yurtdışında değilim ama bir dönem biz de Kanada düşünüyorduk. Şartların neredeyse tamamını karşılıyorduk. İlk olarak yabancı dilinizin olması lazım. Kanada için İngilizce ya da Fransızca. Oradaki açılan iş başvurularını takip edin. Size göre bir iş olursa başvurabilirsiniz. Önceden iş bulmak avantajlı. IELTS sınavına girip belli bir puanı aşmanız gerek. Aracı şirketler var. Onlarla anlaşırsanız süreç hızlanıyor.

Evli misin bekar mısın diye bile sormamalarına çok şaşırdım.
Ben zamanımda burada bir iş görüşmesine gittim. Anne baba ne iş yapıyor demişlerdi.
Babam vefat etti , demiştim.
E o zaman hiç teyze hala size maddi destekte bulunuyor mu diye sordu ik müdürü düşün yani
Ve sözde kurumsal yer burası

Diğer bahsettiğin çoğu şey burada da var.
Bu şirketlere misal nasıl başvurdun ?
ABD ve Almanya için
Dilin iyiydi o zaman dili burada mı orada mı hallettin ?

Aslında şöyle moda tasarımı okuyup italyada yüksek yapıp
Orada yasamak isterdim
İtalyan bir arkadaşım var,kadın yılbaşında görüntülü aradı beni.Harika bir mekanda kutlama yapıyor,siz de gelin buraya falan diyor.Biz de evde portakal falan soyuyorduk işte.Geliriz geliriz dedim ama,vallahi iki bilet alıp sinemaya bile zor gidiyoruz.

Doktoraya gerek yok, master programı da olur. Almanya için önemli olan Alman diploması sahibi olmak veya Türkiyeden denkliği olan master mezunu olmak.
Bir arkadaşım İngiltere’de master yaparken orada iş buldu
Master kabul edilsem bile iş bulma konusu biraz şans sanırım

Hepsi eskiden gitmişler
Yani çok eski olmasa da
İş ve master a başvurup gerisini şansa bırakmak ya da referans bulmak sanırım önemli olan

Ablam o 20 bin havadan geliyomus zaten gidop birde ise girsin biri ya da ikisi cok iyi yasarlar o zaman. Yani havadan o kadar parayi kim kime veriyor bu devirde, hic birsey yapmadan sikayet etmek biraz nankorluk.
Havadan mı nereden bilmiyorum da
Kız işe girdi kocası çok çalışıyorsun değer mi 4-5 bin için dedi çıktı
Sonra akrabaları karı koca çalışsınlar diye ikisini işe alayım demiş kocası
Ben bir işte çalışamam dediği için kız da çalışmıyor.

Yengeç gel seninle seyahat şirketi kuralım
Bayılıyorum yol maceralarına
Gezerim geliyor seni okudukça
Sonra maaşımın TL olduğunu düşünüp umutsuzluğa kapılıyorum
Hazır su an işsizim Free Walking Tour düzenlemek istiyorum aslinda. Yani bir yerde buluşuyorsun turistlerle, şehri gezdiriyorsun. Memnun kalırlarsa tamamen kendi istedikleri kadar bahşiş veriyorlar, 5-10 Euro . İyi de olduğum bir konu,zaten bedavaya yapıyorum yıllardır,bari cebime para girsin diye...
Ama nereden başlayacağımi , kişileri nereden bulacagimi bilmiyorum
İş konusunda bir basiretsizligim var nedense kendimi bildim bileli...
Ayrıca maaşın TL de olsa hala ucuz yerler var ya, geçen bahsetmiştim Trabzon'dan 65 TL otobuse verip Gürcistan'a gitme seçeneğinden:) pamuk gibi ülke, yemekleri de en meşhur yemeği hinkali 5 lari/20 TL. Görece ucuz bir şehir yani. İki kişi beş gün bin TL bile harcayabilirsiniz (130 TL'ye banyosu balkonu içinde,şehir merkezinde,eliyuzu düzgün otel bulmak mümkün)

Bildik o şehri

Mangalda çok var orada

Siz çakışacak mısınoz ?
Eşiniz sadece okula mı gidip gelecek

Akdeniz’e gidiyorum açılın

Sermaye ne

Bence Almanya başvurun ilk etapta, ABDli şirketler iyi tanımadıkları biriyle fulltime anlaşamaz. Ben 6 ay freelance yaptım şimdiki şirketime, sonra fulltime teklif ettiler.

Almanya için işilanı bolca oluyor, glassdoor ve Linkedin iş ilanlarını tavsiye ederim Başvurun, görüşün bakın. Ben ilk işime bolca başvuru yaparak zıpladım. İlk işi bulunca gerisi kolay geliyor

Başvurmadan önce mutlaka online varlığını ve bir yerde portfolyonuz olsun. Githubta fazla koyunuz yoksa örnek projeler yapıp koyun, ufak demo appleri süper olur. Linkedin profilinizi düzenleyin, yetenekleri sıralayın Online görünürlük için bir de mümkünse Medium veya benzeri bir sitede teknik blog yazın mesela. Sonra da başvurunsn zamanlarda bolca gele Türk dev var, şirketler de alıştı yani başvurun ilanlara CV gönderin çekinmeyin.

Ekleme yapayım Almanya'daki çoğu IT şirketinde çalışma dili İngilizce, ingilizceniz iyiyse yardırın gitsin. Ben Almanyaya çok iyi İngilizce'ye geldim, genelde uluslararası şirketlerde çalıştım Almanca işyerinde hiç kullanmadım diyebilirim. İş mülakatı yapacak, işyerinde iletişim kuracak kadar İngilizce gerekli, Almancaya pek gerek yok

Var yemez amca canlandı gözümde

Akdeniz’e gidiyorum açılın

Sermaye ne
Onun için de yüklü bir sermaye gerek tabikide öncelik tarımlık arsayı kiralayacan mi alacan mi? Alacam dersen kesinlikle maddi sıkıntı çekiyorum deme bana inanmam hele birde üzerine muz serasini hemen anında yaparım dersen senin çooook zengin olduğunu ama haberinin olmadığını söyleyebilirim

Hangi siteden basvuru yapmıştınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…