geçmiş olsun arkadaşım
benimde tedavim döllenme olmadığı için iptal edildi şubat ayında.
bizim eşimde azo problemi var ama bundanmı kaynaklıydı bilinmiyor.11 yumurtam topandı benimde.doktor normal bir durum olduğunu bazı hastalarda böyle bir durumla karşılaşabileceklerini söyledi.bende çok üzülmüştüm kahrolmuştum.siz hangi merkezde denemiştiniz canım biz şimdi daha iyi bir merkezde denemek istiyoruz
hakkınızda hayırlısı olsun
merhabalar...öncelikle geçmiş olsun. hangi merkezde yaptırdınız. eğer mikroenjeksiyon yöntemi yapılıp döllenme olmadıysa sperm veya yumurtada genetik problem olabilir.ama klasik tüp bebek yapıldıysa onu bilemem merkezinize ayrıntısını sorun bence...genelde artık ICSI denen mikroenj. yapılıyor.
selamlar.yaşadığınız problemin aynısını bende yaşadım.eşimde hareket ve sayı problemi var,hiç aşılama olmadan direk tüp bebek yapmak zorunda kaldık.ocak ve mayıs ayında 2 kez tüp bebek denedik,ilkinde uzun protokolle 11 ikincisinde kısa protokolle 6 yumurta toplandı.ama malesef her ikisindede döllenme olmadı.doktorumuz bunun çok sık rastlanmayan bir durum olduğunu ve yapılacak fazla bir şey olmadığını söyledi.kök hücre yöntemini beklememiz gerekebileceğini söyledi.bizde bir süre bekleme karrı aldık eşimle.ama bu ay 3.denemeye başlamaya karar verdik.bundada olumsuz sonuç alırsak kök hücreyi bekliycez.şunu da söyleyeyim,doktorumdan ve merkezimden çok memnunum.her iki denemedede mikroenjeksiyon uygulandı.
benimde ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurta olmuştu,bunlar işlem görenlerin yani kaliteli olanların sayısı.eşimin de spermlerinin iyi olduğunu söylediler.ama malesef döllenme olmadı.bende çok üzüldüm ama insan kabulleniyor bir süre sonra.herşey kader kısmet.bu arada sana özelden mesaj atacaktım ama özelin kapalı.merkezim kadıköy acıbadem hastanesi.hayal kırıklığı büyük oluyor. üstelik benim eşimde hiç problem de yok. benim yumurta sayım azdı. ama bu sefer 7 yumurta çıktı ve 4 tanesi kaliteli dendi. sonra da hiç biri döllenmedi dendi. Kafam çok karışık.
1. tüp bebek denememde 1 tane kaliteli yumurtam vardı, o bir tane 1. kalite olarak embriyo haline gelmişti. şimdi nasıl dördüde dölllenmez. taktım kafama. akşama kadar bunu tekrarlıyorum. kendi kendime konuşuyorum.
merkezin neresi ?
benimde ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurta olmuştu,bunlar işlem görenlerin yani kaliteli olanların sayısı.eşimin de spermlerinin iyi olduğunu söylediler.ama malesef döllenme olmadı.bende çok üzüldüm ama insan kabulleniyor bir süre sonra.herşey kader kısmet.bu arada sana özelden mesaj atacaktım ama özelin kapalı.merkezim kadıköy acıbadem hastanesi.