Yumurta toplama sonradı hayal kırıklığı 😔

Hayırlı sı olsun inşallah darısı başımıza.bende Balıkesir şehir Hastanesi'nde tedavi oluyorum. Şimdi adetliyim adetim 5 günündeyim 15-20 gün önce ilk tüp bebek tedavisine girdim 5 tane yumurtalık büyüdü ama yumurta toplama işleminde hepsi boş çıktı işlemer otuara bile girmedi
Rabbim tez vakitte pozitifi görmeyi nasip etsin canım biliyorum çok zor süreçler inşallah bu zamanları ileride zor günlerden geçtik ama sonucu güzel oldu diye anarsınız. Bizim de nboş çıktı ilk opuda sonrakinde de iki tane döllendi ama kaliteleri çok iyi değildi. Tutmadı zaten. 3 ay sonra çok şükür kendiliğinden oldu. Doktorun kim ?

Rabbim tez vakitte pozitifi görmeyi nasip etsin canım biliyorum çok zor süreçler inşallah bu zamanları ileride zor günlerden geçtik ama sonucu güzel oldu diye anarsınız. Bizim de nboş çıktı ilk opuda sonrakinde de iki tane döllendi ama kaliteleri çok iyi değildi. Tutmadı zaten. 3 ay sonra çok şükür kendiliğinden oldu. Doktorun kim ?
İnşallah darısı başıma .doktorum Mine islimye

Peki neler yaptınız bu süreçte vitamin yada herhangi bir şey
Merhaba öncelikle umarım tedavin olumlu şekilde ilerliyordur 🥰 ben de aynı hastaneden yarın için randevu aldım hilmi beye. Ademimin 3. Günü yarın. Bana biraz süreçten bahseder misin? Hiç bir bilgim yok konuyla ilgili. Ben de her kadın gibi anne olmak istiyorum 🥺

Peki neler yaptınız bu süreçte vitamin yada herhangi bir şey
Ya mesajların gözümden kaçmış kusura bakma. Ben bu süreçte doğal beslenmeye dikkat ettim sütü doğal aldım yoğurdu ke dimi mayaladım. Vitamin olarak d vitaminim eksikti dahiliyeden baktırmıştım bütün değerlerime d vitamini yazdı onu kullandım. Hilmi hoca thancss woman diye bir folik asit verdi onu kullandım. 1 ay spora gittim. İşte polikistikover olduğum için diyetisyen ile görüşüp kendime bir beslenme düzeni oluşturdum düşük glisemik indeksli ürünler tükettim. Yani aslına bakarsan o kadar çok da nizami olmadı tabiki. Ama en önemlisi sabahları yeşillik tükettim her sabah koca bir kase roka Maydanoz dereotu semiz yedim. Normalde hiç yemem sevmem de ama o ay düzenli her sabah yedim ve bence çok faydası oldu

Merhaba canım o sürec ve psikoloji ile olumsuzluklara biraz takmış olabilirim. Yumurtam döllenmedi o tedavide bir sonraki tedavide olumsuz sonuçlandı.
Tüp bebeğe ara verdik 3 ay sonra rabbime şükürler olsun ki doğal yolla hamile kaldım şuan 16 haftalık hamileyim bir kızım olucak Rabbim bu yollardan geçen her kadına kolaylıkla nasip etsin inşallah 🤲🤲
Çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Selam kızlar,
Aynı durum yada benzer süreçleri yaşayan varsa benimle tecrübelerşnizi paylaşabilir misiniz?

Bu gün opu vardı. Kontrollerde birden fazla folikül gözükmesine rağmen bu gün opu sonrası doktorum sadece 1 tane yumurta toplandı dediğinde çok üzüldüm folikülller hep boş çıktı. Sebebi ne neden böyle oldu hiç bilmiyorum.
Ben pkoyum burda okuduğum konularda pkoluların çok fazla yumurtası toplandığını hep görüyordum yüksek bir rakam bekliyordum açıkçası 😔
Tedaviyi size anlatayım adetin 2. Günü kany verdim prolaktin 69.37 çıktı yüksek olduğunu bizzat doktora söyledim bizim için problemse ilaç kullanayım sonraki ay başlayalım diye doktorum bu aşamada sadece yumurta büyütücez prolaktin çok önemli değil demişti. Gonalf 900 yazdı 5 gün 150 dozda kullandım kontrole gittim değerler yükselmiş foliküller büyümeye başlamaıştı yine 150 den devam ettim 2 gün yine kontrol herşey yolundaydı yine 150 den devam etmemi söyledi iki gün bu sefer cetroide verdi gonalf ile aynı saatte vuruldum. 2 gün sonra yine kontrol oldum kontrolün akşamında 1 kez gonalf 150 ve cetroide vurulmamı ertesi akşamı her zamanki saatte cetroide ve satt 12 de cumartesiyi pazara bağlayan gece ovitrelle vurulmamı istedi herşeyi tamamen tam saatinde yaptım hergün folik asidimi kullandım.

Şimdi gelinen noktada bir yumurtam var döllenirmi döllenmez mi allahın taktiri isyan etmiyorum ama gönlümü de üzülmekten alıkoyamıyorum.
Normalde rahim dinlendirmek işlemi planlanmıştır doktorum bu gün perşembe yada cuma transfer yaparız dedi yumurtanın durumuna göre bu durumda prolaktin nolucak ya bide bana verdiği ilaçlar progestan monodoks ve tekrar diye iki antibiyotik bu ilaçlar beni transfere hazırlar mı ? Opu sonrası rahim kalınlığı 7 küsür çıktı bu taçransfer için ideal mi? Yoksa tüm bunları doktor beni daha da üzülmeyeyim diye mi söyledi.

Bu gün çektiğim tüm sıkıntılara değer inşallah diye gittiğim merkezden ağlayarak döndüm rabbimin taktiri diye kendimi avama bir yere kadar. 😭

Laboratuvarda yumurtanın durumu için beni ne zaman ararlar döllenmesi ne kadar sürüyor?
Benimle tecrübelerşnizi paylaşabilir misiniz?
Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bende de pcos var geçen pazartesi opu oldum 21 yumurtam toplandı. 16 tanesi foku çıktı ve döllendi bugün 3.gündü 15 tanesi de gelişim gösterdiği için dondurmadılar 5.güne kadar bekleyeceklerini söylediler. Ben gonalf 900ü 200ml şeklinde kullandım sonrasında oxotide ve gece çatlatma iğnesini yapıp sabah yumurta toplama işlemine gittim. Sizin yazınızda en çok kafama takılan şey pcos hastalarında taze transfer önerilmez hem şansı düşürüyor hem de ohss sendromu riski oluyormuş acaba az yumurta toplandığı için mi böyle bir şey önerdiler?

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bende de pcos var geçen pazartesi opu oldum 21 yumurtam toplandı. 16 tanesi foku çıktı ve döllendi bugün 3.gündü 15 tanesi de gelişim gösterdiği için dondurmadılar 5.güne kadar bekleyeceklerini söylediler. Ben gonalf 900ü 200ml şeklinde kullandım sonrasında oxotide ve gece çatlatma iğnesini yapıp sabah yumurta toplama işlemine gittim. Sizin yazınızda en çok kafama takılan şey pcos hastalarında taze transfer önerilmez hem şansı düşürüyor hem de ohss sendromu riski oluyormuş acaba az yumurta toplandığı için mi böyle bir şey önerdiler?
Merhaba, bizim hem az yumurtamız döllendi hemde 5. Güne gitmeyebilir demişlerdi 3. Günde dondurma seçeneğini de sundular ama çözünürken de sıkıntılar olabiliyormuş biz istememiştik. Ohss için de takipteydim doktorum sağolsun çok ilgiliydi.

X