Merhabalar. Öncelikle herkese iyi seneler dilerim
Umarım isteyen herkes bebek sahibi olur, bebeği olanlar da sağlıkla büyütür.
Ekim ayında amh düşüklüğü(0,34) ve eşimin sperm hareket sorunu sebebiyle devlet hastanesinde tedavi oldum. 12. gün yapılan opuda 7 yumurta çıktı, 4ü kalitelidir, 3ü döllendi, birini 4. Gün transfer ettiler, kalan ikisinden biri blast oldu ancak dondurulacak kadar iyi olmadığı söylendiği için dondurulmadı.
İkinci sefer özel hastanede denemeye karar verdik. İlk muayenede dört yumurta gördü doktor, hemen başlamak istedi. Ben de yumurtaların her ay farklı olabildiğini okuduğum için önümüzdeki ay başlamak daha mı iyi olur diye sordum. Hastanın bu tarz sorularını kendi otoritesini sarsma çabası olarak gören her kibirli hekim gibi sert çıktı. Amh değerimin düşük olduğunu, önümüzdeki aylarda daha iyi olmasının mümkün olmadığını söyledi.
Biz tedaviye başladık. İlk günler güzel ilerledi. Tedavinin 9. günü için yüksek ihtimal çatlatma iğnesinin vurulacağını söyledi. Sol tarafta 4 yumurtanın olduğunu sağ taraftakilerin saklanmış olabileceğini söyledi. 4ten daha fazla yumurta görebilme ihtimalinin heyecanıyla 9. gün gittiğimde başlangıçtaki gibi büyümediklerini söyledi. Sonrasında her gördüğünde yumurtaların büyümesinin 2 yumurtanın iyi durumda olduğunu diğerlerinin ilerlemediğini söyledi. Bu süre zarfında günde 2 kez estroferm ve bitkisel agnucaston kullandım. Rahim kalınlığımın ilaçlarla iyi hale geldiğini ama yumurtaların gelişmediğini söyledi.
Bu şekilde opuya kadar geçen süre 17 gün. 17 gün maddi olarak da bizi çok yıprattı. E2 değerimi gördüğümde de değerimin 236 olduğunu bunun iyi bir değer olmadığını kaliteli yumurta çıkmamasına dair bir işaret olup olmadığını sordum. Değerimin çok iyi olduğunu söylediler. Ben de önceki tedavide 1136 olan değerimi gösterdim. 50nin altında değilse opuya aldıklarını söylediler. Sonuçta ben basit bir hastayım ne bilirim.
Opudan sonra yanıma gelen doktor çıkan 2 yumurtanın da döllenme durumda olmadığını eşimin spermini embriyologdan haber bekleyene kadar almayacaklarını söyledi. Ve tabii embriyologdan o haber gelmedi. Yani ben boş yere haftalardır ilaç kullanmış psikolojik olarak yorulmuş 90 binden fazla çıkan parayla maddi olarak dibi görmüş boşuna anestezi almış boşuna ilaç hormon yükü çekmiş oldum.
Doktor genetik olabileceğini söyledi. Benim ailem yakın akrabalarımda 40 yaş üstü kadınların tedavisiz olarak gerçekleşen sürpriz hamilelik ve doğumları var annem dahil. Daha önceki tedavimin de olumlu gittiğini yumurta kalitenin 2 ayda mı bu kadar düştüğünü söyleyince orada bulunmadığını hastanenin başarı oranlarını artırmak için yalan söyleyebileceğini söyledi. Devlet hastanesinin böyle bir yalana ihtiyacı var mı size bırakıyorum. Üstelik o hastanedeki beklemelerde başarısız süreçleri birçok hastadan bizzat dinledim. Yalnızca bana mı yalan söylediler. Bir gün önce konuştuğum e2 değeri konusunda ise e2 değerinin tek başına bir anlam ifade etmediğini söyledi.
Bir de yumurta sepetinde 3 ayda bir yenilendiğini benim sepetimin tam 3 ay olmadığı için yenilenmediğini kaliteli yumurtaların Ekim ayında alındığını söylediler. E ben önümüzdeki ay başlayabilir miyiz dediğimde neden sert çıktın bana? Demek ki benim dediğim olsa bambaşka sonuç alabilirmişiz bu ifadeye göre. Başta neden daha iyi olması mümkün değil diye konuştun.
Burada tecrübeli ve bilgi sahibi olan çok insan var. Tedavim neden başarılı olmadı sizce? Hekim açıklayamıyor ama eminim açıklayabilecek insanlar vardır.
Bu üç ay spor yaptım, iyi beslendim, iyi uyudum. Arı sütü keçi boynuzu hurma avakoda kabak çekirdeği bol bol incir koenzim q10 folik asit balık yağı d vitamini agnucaston argifertil( sonrasında da genowoman).. kullanabileceğim her şeyi kullandım kendime çok iyi baktım. Psikolojik olarak da son günlere kadar hep mutluydum. Çıkacak 3 yumurtanın da çok iyi çıkacağına o kadar emin ve mutlu bir şekilde girdim ki opuya.
Bu sorun neden oldu? Transfer aşamasına bile gelemedim. Yumurtaların çürük genetiğin bozuk diyen doktoru dinlersem bir daha hiç denememem gerek. Neyi yanlış yaptım neden bu sonucu aldım ben?