yumurta ve sperm kaliteli ama döllenme olmadı ???

benimde ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurta olmuştu,bunlar işlem görenlerin yani kaliteli olanların sayısı.eşimin de spermlerinin iyi olduğunu söylediler.ama malesef döllenme olmadı.bende çok üzüldüm ama insan kabulleniyor bir süre sonra.herşey kader kısmet.bu arada sana özelden mesaj atacaktım ama özelin kapalı.merkezim kadıköy acıbadem hastanesi.

merhabalar.öncelikle ilk 2 denemen için geçmiş olsun.tekrar denemene sevindim.senin msjlarını öncedende okumuştum.acıbademde tüp bebek yaptırdığını bilmiyordum.şimdi başladınızmı tedaiye.bende ilkini orada denedim,olmadı.şimdi 2. denemedeyim.inşallah haftaya cuma cumartesi gibi yumurtalar toplanacak.uzun protokolle başladım ben.2 gündür puregon 225 kullanıyorum.haberleşelim tedavi sürecinde...inşallah acıbademde karşılaşırız.....:eek:

badenur canım onceden yazılarını takıp edıyodum 7 yumurta sayısı yukselmıs cok guzel hersey nasıp kısmet demek kı zamanı var daha beklıcez acıbadem hastanesındemı yaptırdın bende agustos ta nasıpse tekrar denıcem hakkımız da hayırlısı moralını bozma yola devam etmek zorundayız

Badenur laboratuvar ortamından kaynaklanma olayını çıkar canım aklından, nasip meselesi olarak bak olaya sen, bak canım kiminin 20 kaliteli yumurtası oluyor ama 5i dölleniyor, geriye kalan 15 niye döllenmiyor, benim 9 yumurtadan sadece 6sı döllendi, oysa hepsi kaliteliydi, eşimin sperm durumu da gayet iyi Allaha şükür, demek ki tüp bebek de olsa mikro enjeksiyon da olsa Rabbimin o ymurta ve sperme ol emrini vermesi gerekiyor, o isteyecek olacak, o isterse rahme tutanacak, kalbi atacak, sağlıkla dünyaya gelecek... Bu şekilde septik yaklaşırsan hiçbir merkeze, doktora güvenin kalmaz, bir dahaki sefere belki de hepsi döllenecek, bizim yolumuz sabır gerektiriyor ve sabretmek zorundayız canım, üzülme, inşallah tedaviye bile gerek kalmadan olacaktır belki.

Badenur laboratuvar ortamından kaynaklanma olayını çıkar canım aklından, nasip meselesi olarak bak olaya sen, bak canım kiminin 20 kaliteli yumurtası oluyor ama 5i dölleniyor, geriye kalan 15 niye döllenmiyor, benim 9 yumurtadan sadece 6sı döllendi, oysa hepsi kaliteliydi, eşimin sperm durumu da gayet iyi Allaha şükür, demek ki tüp bebek de olsa mikro enjeksiyon da olsa Rabbimin o ymurta ve sperme ol emrini vermesi gerekiyor, o isteyecek olacak, o isterse rahme tutanacak, kalbi atacak, sağlıkla dünyaya gelecek... Bu şekilde septik yaklaşırsan hiçbir merkeze, doktora güvenin kalmaz, bir dahaki sefere belki de hepsi döllenecek, bizim yolumuz sabır gerektiriyor ve sabretmek zorundayız canım, üzülme, inşallah tedaviye bile gerek kalmadan olacaktır belki.

doğru söylüyorsun, aslında herşey nasip kısmet... bu yolda çaba harcarken ne kadar canımız yansada sabırlı ve mantıklı olmak zorundayız. bende biraz daha zaman geçince daha salim kafa ile düşünebilicem... sevgiler...

merhabalar.öncelikle ilk 2 denemen için geçmiş olsun.tekrar denemene sevindim.senin msjlarını öncedende okumuştum.acıbademde tüp bebek yaptırdığını bilmiyordum.şimdi başladınızmı tedaiye.bende ilkini orada denedim,olmadı.şimdi 2. denemedeyim.inşallah haftaya cuma cumartesi gibi yumurtalar toplanacak.uzun protokolle başladım ben.2 gündür puregon 225 kullanıyorum.haberleşelim tedavi sürecinde...inşallah acıbademde karşılaşırız.....:eek:

teşekkür ederim,evet ilk iki denemeyide acıbademde yaptık.üçüncüyüde orada yapıcaz Allah kısmet ederse.merkezimden ve doktorumdan çok memnunum.o yüzden değiştirmeyi düşünmedik hiç.tedaviye başlamadım henüz,haftasonu görüşmeye gidicez.sana tedavinde başarılar dilerim.haberleşiriz...a.s.

canım sanada geçmiş olsun.gerçekten zor bir durum.hangi merkezde yaptırdınız denemenizi*benim 2.denemem olacak.acıbadem kadıköyde yaptırıyorum.çok memnunum.doktorum cem bey de çok bilgili.inşallah en kısa zamanda bebeklerine kavuşursun:teselli:

sizin probleminiz neydi budebe

badenur öncelikle geçmiş olsun..yazılarını okudum vede üzüldüm..badenur neden hastanenin ismini vermek istemiyosun.. kafama takıldı..benimde 4 tane yumurtam bugün toplandı.. bakalım yarın arayacam döllenen oldumu .. bende merak içindeyim.. korkuyorum.. rabbim inşallah isteyen herkeze nasip eder..

badenurcum öncelikle geçmiş olsun.canım bizleri transfere hazırlayan doktorlar gerçekten çok önemli.negatif sonuç alanlardanım.ama bunu doktorum yüzünden olduğunu düşünüyorum.çünkü çok ilgilenmedi ve bana ilaç dozunu iyi ayarlayamadı.ben 17 gün iğne kullandım millet en fazla 8-10 gün kullanırken.ama keşke bana tedavinin iyi olmadığı konusunda bişeyler söyleyebilseydi ve tedaviyi erteleseydi.ama bu ders oldu bir daha içime sinmedikçe tüpbebek denemeyeceğim.iyi bir doktor bulmak şart.
canım herşeyde vardır bir hayır üzülme eminim bir sonraki ay olucaktır.herşey gönlünce olsun.pozitif düşünelim herşey iyi olsun.şükretki ne sende ne eşinde problem yokkkk.ya olsaydııııııııı???????

badenurcum öncelikle geçmiş olsun.canım bizleri transfere hazırlayan doktorlar gerçekten çok önemli.negatif sonuç alanlardanım.ama bunu doktorum yüzünden olduğunu düşünüyorum.çünkü çok ilgilenmedi ve bana ilaç dozunu iyi ayarlayamadı.ben 17 gün iğne kullandım millet en fazla 8-10 gün kullanırken.ama keşke bana tedavinin iyi olmadığı konusunda bişeyler söyleyebilseydi ve tedaviyi erteleseydi.ama bu ders oldu bir daha içime sinmedikçe tüpbebek denemeyeceğim.iyi bir doktor bulmak şart.
canım herşeyde vardır bir hayır üzülme eminim bir sonraki ay olucaktır.herşey gönlünce olsun.pozitif düşünelim herşey iyi olsun.şükretki ne sende ne eşinde problem yokkkk.ya olsaydııııııııı???????

canım sağol güzel sözlerin için... allah herkesin yüzünü güldürsün... tedavide kısa protokol, uzun protokol olayı var. Benimki kısa protokoldü 10 gün uygulandı, 11. gün yumurtalar toplandı. seninki uzun protokolmü acaba? yumurtalar gelişmeyince iğnelerin süresini uzatıyorlar. Ama bu seferde yumurta kiste dönüşebiliyormuş. Dediğin gibi iyi bir doktor (deneyimli, titiz), iyi bir merkez (bu işi sadece ticaret için yapmayan) ve en önemliside çok gelişmiş bir teknoloji kullanan laboratuvar şart. Embriyologta tecrübeli uzman biri olmalı. hepsinin toplamında başarı sağlanıyor.
sevgiler...

Bizim 2.denememiz aynı olay başımıza geldi embriyolar gelişmiyor.
Tedavimizin başında herşey olumlu (1.deneme 33 yumurta-2 deneme 28 yumurta toplandı) ve sperm değerleri normal (yumurta toplama aşamasına kadar herşey normal) ama döllenme aşamasında ikinci denememde 28 yumurtadan 20 tanesine işlem yapıldı mikroenjeksiyon yöntemi ile dölleniyor (hatta bölünmeyi kolaylaştıracak kalsiyum kullanıldığı halde) ilk gün 8 embriyo ölüyor ve ikinci gün kalan 12 embriyo kalitesi düşük en iyileri 3.kalite 4 hücreli olarak gelişimleri duruyor. Ve bu halde genede Allahtan umut kesilmez 4 tane nakil yapıldı sonuç negatif. Doktorumuz ya spermden yada yumurtadan dedi ama çözüm üretemedi. Bizimde aynı sorunumuz var.
.

Tedavimizin başında herşey olumlu (1.deneme 33 yumurta-2 deneme 28 yumurta toplandı) ve sperm değerleri normal (yumurta toplama aşamasına kadar herşey normal) ama döllenme aşamasında ikinci denememde 28 yumurtadan 20 tanesine işlem yapıldı mikroenjeksiyon yöntemi ile dölleniyor (hatta bölünmeyi kolaylaştıracak kalsiyum kullanıldığı halde) ilk gün 8 embriyo ölüyor ve ikinci gün kalan 12 embriyo kalitesi düşük en iyileri 3.kalite 4 hücreli olarak gelişimleri duruyor. Ve bu halde genede Allahtan umut kesilmez 4 tane nakil yapıldı sonuç negatif. Doktorumuz ya spermden yada yumurtadan dedi ama çözüm üretemedi. Bizimde aynı sorunumuz var.
.

sanada çok geçmiş olsun... hayal kırıklığı çok büyük... nedeni hakkında tam bir bilgi verememeleri de kötü... bundan sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz?

.

merhaba cnm bizdede senin gibi oluyor fakat ben şimdi ımcs yöntemini arastırıyorum istersen onu bir arastır o bizim için daha uygun bazen istenilen spermi bulamayabiliyor merkezler bunu benim doktorum kendisi ddei bazen labaratuarda düzgün görünen sperm işlem sırasında bozulabiliyor dedi bende ımcsı arastırdım ve kesinlikle ımcs ile deniycez 4, tüpümüzü

Piezo Elektrik Yöntemi ile Yumurta Aktivasyonu

Önceki denemelerinde yumurtalarında hiç döllenme kaydedilemeyen vakalarda, semendeki sperm hücrelerinin tamamının hareketsiz olduğu durumlarda ve bazı TESE olgularında elonge ve round spermatid (immatür sperm) ile enjeksiyon sonrasında uygulanan etkin bir yöntemdir.
Yumurtalara piezo elektrik verilmesi, yumurta aktivasyonunu tetiklemekte, döllenmeyi (fertilizasyonu) kolaylaştırmaktadır.
Piezo elektrik mucizesi ilk kez Gen-Art'ta... Daha önce yumurtası hiç döllenmeyen ve hiçbir denemesinde embriyo elde edilememiş 6 hastamız uyguladığımız Piezo elektrik metodu ile yumurta aktivasyonu sayesinde sağlıklı çocuk sahibi olabilmişlerdir.

sanırım sadece gen art ta var bu uygulama.ilk defa duyuyorum.
bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim guldali.

Merhaba bizde Genartta tedavi görmeye başladık. Eşime mikroTESE uygulaması yapılacak. Sperm durumuna göre bizede bu piezo elektrik uygulamasını yapacaklarmış. Cok etkili bir yöntemmiş. Spermlerin yumurtayı döllemesini kolaylaştırmak için sanırım yumurta aktive ediliyor. Mantıkende diğer merkezlerin uyguladığı tekniklere göre bu yöntemin bizim işimize daha cok yarayacağını düşünüyorum. Googledan biraz araştırma yaptım piezo elektrik hakkında karşıma bu yöntemle ilgili bilimsel kanıtlar çıktı. Sanıyorum genartın bu uygulaması bilimsel olarak kanıtlanmış ve genart türkiyede bu işi yapan tek merkez. Sizde bir inceleyin derim ben.

ScienceDirect - Fertility and Sterility : The effectiveness of intracytoplasmic sperm injection combined with piezoelectric stimulation in infertile couples with total fertilization failure

Piezoelectric Stimulation of Oocytes Used to Improve ICSI Outcome in Total Fertilization Failure | IVF NEWS.Direct!

Arkadaşlar, aynı durumda olan benim yakın bir arkadaşım var onlarında ilk 3 denemesinde döllenme olmadı. ama dördüncü denemelerini bursa'da yaptılar ve 8 yumurtadan 2 tanesi döllendi. yani anlayacağınız arkadaşlar sakın olaki umudunuzu yitirmeyin ve bolca dua edin inş.gönülden isterseniz Rabbim de size nasip eder. Yeter ki; siz olacağına inanın.Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin...selam ve dua ile...

merhaba badenur
bizim de gecen hafta 14 olgunlaşmış yumurtamız döllenmedi.. internette araştırma yaparken aynı üzücü tecrübeyi paylaştığımıza rastladım.. sonrası hakkında biraz bilgi verebilir misin? sanırım bu olay senin başına geçen sene gelmiş..tekrar denemeniz oldu mu? teşekkürler, sevgiler..

Arkadaşlar,
benden 7 yumurta toplandı. bunlardan 5 tanesinin kaliteli olduğu bildirildi. Eşimin sperm problemide yok. fakat yumurta ile spermler birleşmemiş, yani döllenme olmamış. Dolayısıyla embriyo oluşmadığı için tedavim kesildi. sadece o kadar iğne, ilaç ve yumurta toplandığı ile kaldı. Böyle bir sonuç beklemiyordum. çok üzgünüm. yumurta ve sperm kalitesinde bir sorun yokken neden böyle oldu bilemiyorum. Doktorum yaşanabilir bir durum olduğunu söyledi. ama benim mantığıma uygun bir cevap gerekiyor. Benzer durum yaşayan var mı aranızda????? :1no2:

bende öyleyimm.4 denemeden sonuç yok

Arkadaşlar, aynı durumda olan benim yakın bir arkadaşım var onlarında ilk 3 denemesinde döllenme olmadı. ama dördüncü denemelerini bursa'da yaptılar ve 8 yumurtadan 2 tanesi döllendi. yani anlayacağınız arkadaşlar sakın olaki umudunuzu yitirmeyin ve bolca dua edin inş.gönülden isterseniz Rabbim de size nasip eder. Yeter ki; siz olacağına inanın.Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin...selam ve dua ile...

arkadaşım bursada hangi hastanede yazarsan sevinecem.

benimde ikinci denemede embryolarım gelismesini durdu cok korkuyorum ya

X