Selam kızlar,
Aynı durum yada benzer süreçleri yaşayan varsa benimle tecrübelerşnizi paylaşabilir misiniz?
Bu gün opu vardı. Kontrollerde birden fazla folikül gözükmesine rağmen bu gün opu sonrası doktorum sadece 1 tane yumurta toplandı dediğinde çok üzüldüm folikülller hep boş çıktı. Sebebi ne neden böyle oldu hiç bilmiyorum.
Ben pkoyum burda okuduğum konularda pkoluların çok fazla yumurtası toplandığını hep görüyordum yüksek bir rakam bekliyordum açıkçası
Tedaviyi size anlatayım adetin 2. Günü kany verdim prolaktin 69.37 çıktı yüksek olduğunu bizzat doktora söyledim bizim için problemse ilaç kullanayım sonraki ay başlayalım diye doktorum bu aşamada sadece yumurta büyütücez prolaktin çok önemli değil demişti. Gonalf 900 yazdı 5 gün 150 dozda kullandım kontrole gittim değerler yükselmiş foliküller büyümeye başlamaıştı yine 150 den devam ettim 2 gün yine kontrol herşey yolundaydı yine 150 den devam etmemi söyledi iki gün bu sefer cetroide verdi gonalf ile aynı saatte vuruldum. 2 gün sonra yine kontrol oldum kontrolün akşamında 1 kez gonalf 150 ve cetroide vurulmamı ertesi akşamı her zamanki saatte cetroide ve satt 12 de cumartesiyi pazara bağlayan gece ovitrelle vurulmamı istedi herşeyi tamamen tam saatinde yaptım hergün folik asidimi kullandım.
Şimdi gelinen noktada bir yumurtam var döllenirmi döllenmez mi allahın taktiri isyan etmiyorum ama gönlümü de üzülmekten alıkoyamıyorum.
Normalde rahim dinlendirmek işlemi planlanmıştır doktorum bu gün perşembe yada cuma transfer yaparız dedi yumurtanın durumuna göre bu durumda prolaktin nolucak ya bide bana verdiği ilaçlar progestan monodoks ve tekrar diye iki antibiyotik bu ilaçlar beni transfere hazırlar mı ? Opu sonrası rahim kalınlığı 7 küsür çıktı bu taçransfer için ideal mi? Yoksa tüm bunları doktor beni daha da üzülmeyeyim diye mi söyledi.
Bu gün çektiğim tüm sıkıntılara değer inşallah diye gittiğim merkezden ağlayarak döndüm rabbimin taktiri diye kendimi avama bir yere kadar.
Laboratuvarda yumurtanın durumu için beni ne zaman ararlar döllenmesi ne kadar sürüyor?
Benimle tecrübelerşnizi paylaşabilir misiniz?