Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

canım benim anlamadığım bu kadar tedavi sürecinde eşinden hiç mi tahlil veya spermiogram istemediler.
Bunda sormamdaki amaç tedavilerde hep kadınlara yöneliyorlar erkeklerden ayrıntılı birşey istemiyorlar.
canım arkadaşım dedikleri şey ancak yeterli derecede sperm var diyorlar
her bir tahlil yaptırdık
eşinde sorun yok diyorlar
ama urolog diyorki nasıl yok morfolojı 0 arttık büyük bir sorun
onunçin soruyorum allah aşkına eşinin morfolojısı 0 olup gebe kalan varmı
donasyondannnnn

Anladım c
kızlar her kese koşuyorum sorularına cevap veriyorum
lütven benim sorumada cevap verin
bildiklerinizi paylaşın
Canim kadinlar klubunde morfoloji 0 olup hamile kalanlar diye bir konu basligi var oraya bak istersen.
Bir de nette arastirdim onceki yillarda morfoliji 0 olunca gebelik sansi dusuk diyorlarmis ancak son yillarda tek basina bu sonuca bakilmamasi gerektigi soyleniyor

Zazacım bence olur çünkü 0 morfolojiyle normal hamile kalan örnekler var,bencece denenir ..
Umut canım
11 defa kendi yumurtalarımla olmayınca ve
Donasyon son çare dedik buda olmadı artık eşimdenmi
Morfolojısı 0
Sayısı az
Napıcam bilmiyorum
Canım nasıl olurda daha önceki denemelerinizde böyle bir sorunun varlığından bahsedilmedi,belki o 11 denemende bu sorundan dolayı başarısızlık oldu,ama bence olur bi doktoruna danış bakalım ne denilecek,0 morfolojiyle doğal gebelik olur ,donasyonda bence şansın yüksektir inşallah herşey iyi olacak

Z Zaza74 arkadasim merhaba, tesaduf gordum yazdiginizi.

Nette yabanci sitede arastirdim biraz ve morphology sperm sayi ve sekli anlamina geliyor ve de dusuk olmasi hic gebelik olusturamayacagi anlamina gelmiyor yaziyor canim.
Dusuk morphology; genetik sebepler,enfeksiyon ve zehirli kimyasallara maruz kalmis olmakla ilgili olabiliyormus.

Ve sanirim KKda da sayi ve hiz sorunu ile ilgili bir konu vardi ve tup bebekle evlat sahibi olan arkadaslar vardi.

Hepimizin gonlune gore olsun insallah

bildiklerinizi paylaşın
Zaza, senin icin yabanci sitelerin forumlarina baktim, 0 % morph. ile hamile kalan bir cok kadin var. daha cok IVF with ICSI yontemiyle hamile kalinmis, bir de erkekeler icin urolog tavsiye ediliyor ve bir ameliyati varmis, moph duzeltmek icin. bu kadar bulabildiklerim. burada vakit kaybetme direk urologa danisin, morph icin yapilabilecek ameliyatlari arastirin.

bildiklerinizi paylaşın
zazacım soruyu sorduğundan beri düşünüyorum inan.hatta üzüldüm aynen senin dediğin gibi kızcağız herkese yetişiyor biz yardımcı olamıyoruz diye.inan bildiğim bir konu değil.ama şu an birkaç yazı buldum internette.eğer ki soruna yanıt bişeyler bulabilirsem hemen paylaşırım.sevgiler..

bildiklerinizi paylaşın
Zazacım bir dorumda doktora soru sorulmuş ve cevap şöyle gelmiş;

Soru: Morfoloji 0, son tüp bebek tedavisinde sperm sayı 700.000′ di embriyoların kalitesinde bu durum çok önemli bir rol oynar mı? normal yolla gebe kalma şansım % kaçtır.

Cevap: 0. Morfoloji %4 ün altında olduğu zaman, tüp bebek sonuçlarını bile olumsuz etkileyebiliyor.

Umut canım
11 defa kendi yumurtalarımla olmayınca ve
Donasyon son çare dedik buda olmadı artık eşimdenmi
Morfolojısı 0
Sayısı az
Napıcam bilmiyorum

morfoloji bozukluğu ile hamile.kalan çok var..ozellikle tüp bebekte...bence bunu en iyi netleştirecek dna hasarı bakılması.. .siz ona batırmıştınız kabul edilebilir sınırlar içinde çıkmıştı sanirim zazacim.. Isterseniz bir daha baktirin en azından embriyo donasyonuna karar vermeden önce kesin karar vermiş olursunuz..Benim eşimde kıbrısta 11 milyondu yani çok yuksek değil.. morfolojiye hiç bakamamışlardı bile...Ama daha önceki tüp denemelerimde %3 civarında çıkıyordu.. 2 aya yakın proxeed kullandirmistim ozaman kibrisa gitmeden olcturdugumuzde morfoloji %16 ya çıkmıştı yani ilaç ise yaradı.. Istersen sende ilaç kullanır ve sonra tekrar testleri tekrarlayıp karar verirsiniz ...
Diğer yandan senin kalan emriyolarinin kalitesi de fena değildi.. Onları nasıl olsa alacaksin..Oyuzden öncelikle rahme odaklan derim..ne gerekiyorsa yap.. akapunktur..yoga..nefes terapisi..duzenli yürüyüş...kontroller...Beslenme, akdeniz usulü..
Dualarım seninle csnim inşallah bu transferin son olur kıbrısta seni bekleyen miniklerin seni anne yapar...

Zazacım kendi yumurtanla denediğin tedavilerde ICSI yöntemi kullanıldımı?Bu tarz sorunlarda kullanılıyor ve başarıyı yükseltiyor..Bide senin için ufak bi araştırma yaptım bu problemle doğal gebelik elde eden bi sürü kadın var,biran önce iyi bi Ürologla görüşün bakalım ne denilecek,moralini bozma herşey iyi olacak inşallah

Canlarım benim hepinize teşekkür ederim
İnanın her şeyin en yüksek seviyesini yaptırdık hem antioksidantların hem dna hasarın ne deseniz
Sadece acaba aranızda eşi benim eşim gibi olan varmı ilgimi çekti
Doktorlara kalınca heresi bir şarkı okuyor
Benimçin önem taşıyan artık hayata kimin başına ne geliyor sohbeti

Csnım
Canım tanıdığım kimse yok daha doğrusu erkek infertilisi yaşayıp bebekleri olmuş bi sürü tanıdığım var ama,sorun morfoloji kaynaklımı bilmiyorum..Forumlarda okuduğum tedavi veya tedavisiz bu problemi olan bir sürü Aile bebeklerine kavuşmuş,eşinin yaşı kaç bilmiyorum ama gençse deneyin,olmazsa zaten sen hazır embiryoyu düşünüyordun,ona yönelirsin..Ama inşallah eşinin spermiyle bebeğine kavuşursun canım

Kızlar lütven bana cevap yazın eşinin morfolojısı sıfır olupta ve sperm sayısı 3-5 mln olup gebe kalıp anne olan varmı????
Aciiil lütven
Zaza tatlım benim bu konuda maalesef hiç bir fikrim yok benim eşim de hiç sperm yok o yüzden bir şey bilmiyorum keşke yardımcı olabilseydim

bildiklerinizi paylaşın
canım eşinin sperm dna hasarına mutlaka baktır ayrıca morfoloji de baş anomalisi varsa sperm dna hasarı ile doğru orantılı sana nacizane tavsiyem antioksidan al bir de proxeed vitamin ve sigara alkol bunlardan uzak durması gerek bir de telefon hazır tavuk bu tip şeyler bayanlarda aynı etkiyi yapıyor iyi bir üroloğa gitsin kadın doğumcular koca karı gibiler kadından diyorlar başka birşey yok geçen bir arkadaşa yapıldı tüp bebek traji komik adam profosör doktor kızın kanında mikrop çıktı ve beş yumurta toplanmadan kaldı ve sorduğumda eşinin on yıllık sperm sonucuyla işlem yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…