Sevgili Yas41, herkesin burada arayisi farkli, fikirleri farkli, ben hic donor bilgilerine, gorunusune onemsemeden bu ise girisen arkadaslara da ozeniyorum, en stressiz, rahati oyle zira. Ama iste bu insan yapisi, bazi seyler elimdeyse, biraz benimde insiyatifim varsa, bunu kullanmak istiyorum. Ha kendi yumurtamla cocugun genetik problemleri olmayacak mi elbette ki, benim annem 18 sene ozurlu kardesime bakti, kendi cocuguydu. arti hastaligi 12 yasindan sonra belirdi. Ama o kabul etti tabii ki, kimsenin hatasi degil, kendisi hamile kaldi, kendi genleri. Ha obur turlu olursa, o zaman bu biraz ihmalkarliga girer bence, keske arastirsaydim der miyim derim. ben de su an onu yapiyorum. kaderden kacilmaz ama sevgili peygamberimiz der ki kadere inanin ama elinizden geleni de yapin.
evet amerika'da donor ile istersen tanisiyorsun sart degil tanismaniz. Resimlerine bakiyorsunuz tabii. ama alipta duvariniza asmiyorsunuz, bir kere, 2 dakika gordugunuz resmi 10 sene sonra hatirlamazsiniz bile.ama kimimiz icin rahatlaticidir. ben cocuga baktigim zaman mechul bir bilinmeyen supriz kutusuna bakmak istemiyorum. Istediginiz kadar hiiic onemi yok deyin, aklinizdan gecicek, hmm saclari siyahmis demek ki, kollari uzunmus, teni beyazmis, mis mus istemiyorum. ben bir kere gordum mu, nerelidir, asli nedir, ne yapar bunlari ogrendikten sonra o sayfa kapanir benim icin.
Ileride bu cocuklar buyudugunde karsilastigi insanlarin kardesi olmamasi adina, korumak adina da donorun tum gecmisini, irkini cinsini, nerede yasadigini herseyi bilmek zorundayim evet. Cocugum kanada da buyuyecek, ama dunya kucuk, ama hadi tanistigi insan donorle ayni ulkeden, biraz biliyorsam donorle ilgili az biraz benim de icim rahat olur.
yani kisacasi arkadaslar herkesin ici nasil rahat ederse. Bu acidan elimden geleni yapicam, ha ben yapayim da sonuc, kader tabii ki olan olucak, ama yapmadim demeyim.