canım. benim erken menopoz. yani yumurta donasyonu oldu. ben 34 yaşımdayım.
daha önce doğuşta yaptırmıştım. tutmadı. zaten memnunda kalmadık. orada bir fresh bide dondurulmuslar ile denedik. dundurmak için ek 500€ birde transfer icin yine 1000€ödedik.
daha sonra iki ay ara verdik. zaten kıbrıstada toplantımız vardı. hit le ön görüşmeye gittik. o gün sürecimiz başlamış oldu. rahim filmi istedi. bende kenisine çektirdim. 450tl narkoz altında çekti. ortamı cok begendim.hastane ortamı ve hersey kayıt altında.
sonra adetin ikinci günü günde 3 tane estrofeme basladık. elevit ve coraspirin. benim icin blastosist uygun olacagindan besinci gün tranferi ön görüldü. bende progesteron tahlili istendi. onuda yaptırdım. günde 3defa 8saat ara ile 200 progestana basladık.bu şelilde kıbrısa gittik öncesinde biraz tatil yaptık kaya artemiste. sonrada transfer günü hastaneye gittik. araba kiralamıstık.transferden önce bana 3 tane transfer yapılacagını daha fazla olamayacagını söylediler. 5 tanede iyi kalite donduruldu.
bu arada ilk yedi gün 3estrofem 8.gün günde 4estrofem. ve transferden sonra 5 estrofem ve 3x2 progestan yine 8 saat ara ile vitaminlere aynen devam.
tranferden 3 gün sonra e2 ve progestan testi istiyorlar tekrar doz ayarlamak icin bunlar standart doz dediler. ama ben unutmusum 5 gün yaptırdım:)
daha öncesinden yaptırdığım testleri soracak olursanız. otoimin hastalıgı, kanda pıhtılaşma, tiroid vs.. testlerin hepsi yapıldı.
ayrıca bu hastanede en cok hosuma giden bizim islemlerimiz icin bizden bir şifre istediler. telefonda bizden başka kimseye bilgi vermemek için. orada esimle ortak sifre belirledik.
tedafi 4500€ tuttu. dondurmak için ücret alınmadı. konaklama ve yol kendimiz ayarladık.(biz tatil yapmak istediğimiz için öncesinde tur şirketi ile gittik)
daha başka sorusu olan olursa seve seve cevaplarım.
yanlız benim tek korkum yine olmamış olması. hiç bir belirtiiii yooook
sanki transfer olmamış gibiyim. hiç bir değişiklik his etmiyorum...