aymen sperm kalitesi kötü derken morfoloji ve hareket yavaşlığımı birde yaşla sperm kalitesi bozulabiliyormu acaba....
gerçi çok duyuyoruz 60 yaşında adamlardan birçok sağlıklı çocuk dünyaya geliyor....
Kıbrıs ta sperm seçimi nasıl yapılıyor ki...
gözle seçilen spermin kalitesini siz düşünün artık... daha hareketlisini seçiyorlardır fakat morfoloji bozukluğunda göz nekadar işlevseldir...birde kromozal bozukluk varsa o zaman ne yapıyorlar... tabi yumurta donasyonu denince sperm ikinci plana atılıyor oysa embriyoyu oluşturan yumurta ve sperm... bizdede bu sorun olabilir..
çok önce sizlere sormuştum sperm seçiminde kullanılan aletler nasıl diye pek bilgisi olan yoktu... örneğin Ankara da bir dr.spermleri oldukça büyütebilen yeni bir alet kullanıyordu.. Kıbrısta da bu tür bir mikroskopun olması gerekmezmi sizce....
aynebcim bir de folik (folbiol 5 mg) uzun süreli kullanımda bir zararı olur mu bir yıldır nerdeyse...
aymencim embriyo donörü için hiç konuştun mu dr. ile bu konu biraz daha detaylı sanırım....
Yahu kızlar mimosunda anlattığı hikaye de neyin nesi kaçırdım sanırım merak ettim simdi..
Mimosum canım arkadasım ben boyleyimdir iste etrafımdakiler bazen benden daha cok üzülür ,ben hemen toparlanırım.o yüzden artık bu tedavi haberlerini kimselere söylemiyorum ya,bu seferkini sadece annem babam biliyordu onlarda mecburen söylüyorum cunku aynı yerde yasıyoruz ve babam hep yanımda ecz.de..annem falan benden daha cok üzülüyor gerci bu sefer hic umitlenmemesini onceden tembihlemistim.spermler kötü çıktı falan demiştim ki beklentiye girmesin...evet kızlar bunları konuşmak icin belki erken ama ben hemen birkaç ay sonra embriyo almayı düşünüyorum fazla ara vermek istemiyorum.ama bu sefer kime gideceğimi bilmiyorum..dunyayı düşünmüyorum belki hiti giderim.daha dogrusu kim daha cok yumurta ayırırsa ona gitmeyi düşünüyorum.berk bize 8 yumurta ayırdı ki cok cok az...zaten sorunlu spermi olan birine daha cok yumurta ayırması lazımdı diye düşünüyorum.
Yosunummmm sabah buraya yazmıştın ask tesadüfleri sever filmini...tesadüfe bak ki dsmart ta bir actım karşımda o film yeni başlıyor..onu izledim son 2 saattir...ne kadar güzel bir film mis ...cok beğendim cok duygulandim,tamda benim puslu havama uygun bir film..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?