aymen sperm kalitesi kötü derken morfoloji ve hareket yavaşlığımı birde yaşla sperm kalitesi bozulabiliyormu acaba....
gerçi çok duyuyoruz 60 yaşında adamlardan birçok sağlıklı çocuk dünyaya geliyor....
Kıbrıs ta sperm seçimi nasıl yapılıyor ki...
gözle seçilen spermin kalitesini siz düşünün artık... daha hareketlisini seçiyorlardır fakat morfoloji bozukluğunda göz nekadar işlevseldir...birde kromozal bozukluk varsa o zaman ne yapıyorlar... tabi yumurta donasyonu denince sperm ikinci plana atılıyor oysa embriyoyu oluşturan yumurta ve sperm... bizdede bu sorun olabilir..
çok önce sizlere sormuştum sperm seçiminde kullanılan aletler nasıl diye pek bilgisi olan yoktu... örneğin Ankara da bir dr.spermleri oldukça büyütebilen yeni bir alet kullanıyordu.. Kıbrısta da bu tür bir mikroskopun olması gerekmezmi sizce....

aynebcim bir de folik (folbiol 5 mg) uzun süreli kullanımda bir zararı olur mu bir yıldır nerdeyse...

arkadaşlar iyi ki varsınız...

sizleri 6 -7 yıl kadar önce tanısaydım keşke belki bu kadar beklemezdim belki şimdi 4 yaşlrında yaramaz bir çocuğum olurdu...
belki ?? belki ?? belki ??

Bahrcığım

Doğru söylüyorsun kaç gündür aklımda . Oğlana tavrım değişti vallahi. Ödeve oturmazsa kızıp bağırıp dayakla tehdit
ediyordum onu bile yapamaz oldum :) Hamile iken bir arkadaşım tüm etrafına tembih etmişiti ve de haberleri dahi seyretmemeişti haklıymış.

Her neyse Aymoşum ne kadar benziyoruz ben olsam ben de hemen B planına geçerdim. Her ne kadar Efsune dur bekle dese de

Tamam bekleyeceksin zaten belli de bu arda araştır. Senin için yabancı forumlara tekrar dalacağım İki forum birden okuyordum ya hani. Oradan o zamanlar anladığım kadarıyla İspanya da olabilir senin için Aymoşcuğum. Eğer yumi sayısı ve kaltesi pardon embriyo sayısı ve kalitesi önemli ise ve işi çoğunlukla dr a bırakacaksan Firdevs Hanım diyorum. Yalnız klinikte ki teknik sorunlara
sinirlenmeyeceksin .! Pis temiz ayırmayacaksın. Öbür dr a ve yardımcısına ve embriyoloğuna bulaşmayacaksın. Sen benim vereceğim isimlerle çalışacaksın. Ok mi ? Eğer bunlara dayanamam diyorsan Hit diyorum boşver diğer seçeneğiismini vermiyeyim. Çok eli sıkı davranmış belki mecburen ama Firdevs Hanım senin söylediğin ücrete yumilerin tamamını ayırıyor Yarısını değil. Hem de yalansız dolansız. Şu kadar çıktı bu kadar kaldı vs vs tantana yapmıyor BİLİyorsun 14 embriyo dondurduğu oluyor İstese 4 kaldı diyebilir anında onları dağıtabilirdi.Ama dediğim gbi yurtdışını da araştırayım da yazarım buralara yine
Bu arada hikaye facebook da paylaştığım hikaye burada da var birkaç sayfa geride Senin sümüklü böcek hikayeni de alalım mı :)

Bak Yosun da aynı şeyi düşünmüş. Sen karar ver yurtdışı veya burası arasında sonra Firdevs i arayalım. O iyi
bir dr. Hem klinikte de Ş. bey onu özgür bırakmış gibi. İstediği donörü alabiliyor gibi.

Baharcığım
Söylediğin yöntem ICSI yöntemi . Memorial de var Bahçeci de bile yok sanki. Ayrıca bu ikinci klinik konusunda kötü izlenimlerim var İstersen özelden yazarım burada yazılmaz. Ammmaaaaaaa ıcsı mıcsı safsata . Geç onları bir kalemde. Eşin 60 ise
o da sperm alsın . Bazen tekrarlayan düşükler veya başarısızlıklarda sperm normal görünse de olmuyor. Bilemiyorum belki göremedikleri şeyler oluyor. Bir arkadaş 3. denemede spermi düzeltmek için 3 ay larginin kullandı ( sperm 6 ayda düzeliyor ama ) günaşırı balık yediler havuç suyu nar suyu günde 1 -2 bardak sperm sayısı normale döndü çokkk düşüklerden ama morfoloji yine düşüktü. Olmadı tüp ile. Morfoloji bir kere bozuldu mu zor düzeliyor. Bir araştır istersen böyle morfolojisi düşük hareketliliği düşük olanların başarıları çok düşük. Yaşlı ( orta yaş mı desem ) erkeklerin de öyle hatta bunların geride donmuşları kalan bir tane bile vakaya rastlamadım . Varsa yazsın burada . O yüzden saan tavsiyem taşıma suyla değirmen dönmüyor en iyisi hiç ğraşmadan embriyo transferi. Görüyorsun ne kadar üzülüyoruz Allah muhafaza

Ay evet mimosum haklisin sonra üzülen biz oluyoruz bende zaten kocamın hatırı icin bir kez daha onun spermleriyle yapmıştım.ama artık o da istemiyor benim halimi görünce vazgeçti kendi spermlerinden..bizimde morfoloji yüzde 1 esim cok röntgen e maruz kalıyor belki daha önce donasyon yapsaydık onun spermleri ise yarayabilirdi ama her sene bir kayıp...kac yıldır uğraşıyoruz ben kendiliğimden cok hamile kalmıştım ama artık o da olmuyor demekki spermler iyice bozuldu..en iyisi vazgeçip gidip pasa pasa emb. Almak

Aynı fikirdeyim işi şansa bırakmamak lazım. Artık kendi kanım kendi spermim meselesi için geç kalınmış olabilir ama illa ki ben ben diyyorsa karma yapılabilir ama zaten 3-4 tane koyacaklar onda da şans düşer. Belki 1 tane konsun içi rahat etsin deniliyorsa ki böyle bir durumda da ( ben illa kendi yumilerim demiştim de) zaten sperm genç olanı bulur ve tutunan gençlerin ki olur demişti Firdevsciğim. Hele ki röntgen ne kadar tehlikeli belki de hayırlı oldu Dilim varmıyor değişik sonuçlar olabilirdi belki onlardan korundun sevgili kediler perisi

Folbiol U ben yıllardır kullanırım hiçbir sakıncası yok.
Kıbrıs'ta sperm secimini gözle yapıyorlar yani oradaki embriyolog cok önemli tamamen onun yeteneğine kalmış.ama tabiki hareketli olması yapısının iyi olduğunu göstermez artık bende eminim bizim sorunumuz spermden..

Turkiyeden Kıbrıs'a gidenlerin asıl amaçları yumurta almak olduğu icin ve emb.kalitesinde yumurta cok daha önemli olduğu icin spermler ikinci plana atılıyor.yani sperm iyi ise şansımız yüzde 80.

Bu arada yosuncugum senin donmuşun varmıydi??

berliscim söylediğin yazıyı okuyorum yaklaşık bir saattir...
sümüklüböcek ne güzel anlatmış annesi
bu şansın bile yok artık benim

mimozacım 100 mesaj tamamlanıca özel mesaj atılabiliyordu sanırım..
benim az kalmış o zaman yazarsın..
eşim benden birkaç yaş büyük fakat sperm problemimiz hep vardı morfoloji ve hareketlilik problemi..
başlarda bu formu okurken asıl meselem bu idi menopoz gündeme gelince spermi untup yumurta soruna yöneldim oysa şimdi bilmiyorum spermlerde iyi seçim yapılamıyorsa denemede başarıszlıkoranı yüksek olacaktır o zaman....

aymencim donmuşum yok.. o ihtimali bile düşünmek istemedim hiç.. ama olsada hep soru işaretleri olacaktı yine.. hayırlısı artık.. zaten eşim gideceksem bile oraya gitmem diyor.. bu arada mimozacım.. merkezin önceki halini bilmiyorum ama benim gördüğüm hali ile temiz pak bir yerdi. hatta uzun süren bir tadilatımız oldu ama herşeye değdi falan diye konusu bile geçti. ve anladığım kadarı ile firdevste, verda da bağımsız çalışıyorlar.. donörleri olsun hastaları olsun serbestler..

benim şanssızlığım belkide verdanın çalıştığı embiryologun annesini babasını 2-3 gün ara ile yoğun bakımamı kaldırılmışlar, vefatmı etmişler ne.. türkiyede idi.. onun yerinde ordaki diğer embriyolog ilgilendi bizimle.. belki diğeri daha uzman idi konusunda bilemiyorum.. kısmet işte...

Yosunummmm sabah buraya yazmıştın ask tesadüfleri sever filmini...tesadüfe bak ki dsmart ta bir actım karşımda o film yeni başlıyor..onu izledim son 2 saattir...ne kadar güzel bir film mis ...cok beğendim cok duygulandim,tamda benim puslu havama uygun bir film..

Hoşgeldin aramıza
Çok iyi düşünmüşsün bencede bişey sorcam diğer aile ne olmuş sizinle giden telini almışmıydın bilmiyorum ama...
Aynı gün nakil yapılan bayan....
Bu durumda asıl sorunuda görebilirsin bence...Gerçi biliyorsun sen ama....
Bence embriyoda kesin hamilelik devam eder sanırım...

bir tek aşk değil bizlerde seviyoruz sanırım tesadüfleri:) şekercim bu arada geçmiş olsun sanada.. ancak aklıma geldi kusurabakma ne oldu film falan çektiricem demiştin.. çektirdinmi?

Son düzenleme:
kızlar ya eşimin halini pek beğenmiyorum.. ben yine sizlerle paylaşıyorum, rahatlıyorum. o kimse ile paylaşamadığından herhalde içine kapandı.. sadece bir kere daha "araştırdınmı değer yükselebilirmi yarın" dedi. mucize lazım dedim sadece.. ümitlenmemesi için.. öylece oturdu bugün... şimdi markete yolladım ıvır zıvr birşeyler için.. en azından kafası dağılsın diye...

slm
öncelikle Rabbim inş.hepimizi tez zamnda bebişlerimize kavuştursun.
bu kıbrısta tüp bebek yaptırmak ve yumurta nakli kaça patlıyor acaba ?
benmde fsh çok yüksek de napacağımı bilmiyorum :S:S:S:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…