- 13 Ekim 2016
- 3.404
- 6.085
Kesinlikle katılıyorum size impryl içeriğine gore gereksiz pahalı bir ilaç onun yerine üreme saglıgı için gerekli olan olmazsa olmazlardan Quenzim Q10, inositol, selenyum gibi en onemli bileşenleri içinde bulunduran Maxijuno yu öneririm. Erkekler içinde Maxigo. Ben bu vitaminler hakkında makaleler okudum. O yuzden bu üçü mutlaka olmalı ilac içinde tabi ek olarak c, e, b12 bunlarda onemli ama zaten cogunda var bunlar. Ayrıca yine omega 3 mutlaka almalısınız. Haftada iki kere balık tuketin veya haftada 2-3 kere balık yağı hapı alın. (ifos onaylı ocean plus) omeganın yumurta saglıgı uzerinde ciddi olumlu etkileri var, fazlası zarar değil hergün de kullanılabilir ama malum ilaclar pahalı bence 2-3 defa haftalık olarak yeterli. Günlük cevizde tüketirseniz omega alımınız yeterli olur bence.
Tüp bebek tedavisinden once en az üç ay multivitamin kullanımı saglıklı beslenme onemli. Erkekte veya kadında sorun olsun veya olmasın. Görünürde belki spermlerde sorun yok ama içerigi yani dnasında sorun varsa dollenme azlığı oluyor. Yine yumurta içinde aynı sey gecerli. Kadının amh ı yeterli sayıdadır cok yumurta toplanmıstır ama hücre kalitesi yasına göre düşük oldugu için kalitesiz döllenme olabilir yada hiç dollenme olmayabilir.
Ayrıca hazırlık sürecinde egzersiz yapmakta yumurta saglıgı için cok onemli. Rahime yumurtalıklara ne kadar fazla kan akısı olursa o kadar kalite yukseliyor. Günler yürüyüş olabilir veya evde yarım saatlik egzersiz spor yapılabilir. Özellikle bacak kalça egzersizleri.
Gercekten cok faydalı bir calısma olmus, tez yayınlandıgında bana da gonderebilirsiniz cok memnun olurum. Bu bilgiler içinde tesekkur ederim. Kanlanma oksijenin artması sadece yumurtalık icin değil diğer organların saglıgı icinde cok onemli. O yuzden yaşam kalitesinin artması icin egzersiz spor sart.Çok güzel açıklamışsınız size katılıyorum. Maxijino'dan yukarıda ben de bahsettim, dikkatimi çekmişti. Egzersiz için de şunu ekleyebilirim, fizik tedavide doktora yapan bir arkadaşımın doktora tezine katılmıştım. Orada pelvik kasları çalıştıran egzersizler denettiler. Egzersiz öncesinde ve sonrasında yumurtalıklar, rahim ve hormonlar değerlendirildi. Bu arada kilo problemim yok ve egzersiz ile kilo da vermedim. 8 hafta egzersizden sonra 8 olan amh değerim 6'ya düştü. Bu sonuç yumurtalıklardaki kistik yapı azaldı olarak yorumlandı. Yani küçük küçük yumurtalar daha olgun daha büyük yumurtalara dönüştü. Buna ek olarak ultrasonda rahimde endometrium kanlanmasında artış görüldü, bu da oksijeni arttı demek, daha sağlıklı bir doku demek. Hormonlarım ise normaldi zaten normal olarak kaldı. Çalışmaya katılan diğer kadınların değerlerini çok merak ediyorum bunun için tezin yayınlanmasını bekliyorum şuan. Çok beğendiğim bir çalışma oldu ve egzersizin faydasını bizzat kendimde görmüş oldum.
Size yazdıktan sonra baktım 18 gün kullanmışım. Sonra zaten gebeliğimi öğrendimZaman konusundan biraz acelemiz var. Bir an evvel ilerlemek istiyoruz artık. 1 ayda güzel etki olmuş MaşaAllah.
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın İnşaAllah.Size yazdıktan sonra baktım 18 gün kullanmışım. Sonra zaten gebeliğimi öğrendimeşimde 13 gün kullanmış
Hayırlı olsunMerhaba benim ilk opuda 4 yumurta toplandı döllenmedi. Sonra 4 ay boyunca argifertil ve bioesteron kullandım doktorum 1 ay kullan gel ddi ama ben kendimi hazır hissetmiyordum 4 ay hiç bırakmadan aksatmadan kullanıp gittim 16 yumurtam oldu 10 tanesi dolu çıktı 4 tanesi 5.güne gittişuan ikizlerime hamileyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Teşekkür ederim canım ben o iki takviye dışında hiç bir şeye dikkat etmedim hatta sigara içiyordum bırakamıyordum bile çünkü pskoljk olarak ilk opuda çok sarsılmıştım. Sonrasında 4 ay gitmedim kafamı toparladım 2. Tedavime olursa olur modunda gittim doktorumda pskolji çok önemli yumurtalar konusunda bile derdi hep ben psikolojime bağlıyorum birazda stres gerçekten herşeyi engelliyor. bu süreçte sana en büyük tavsiyem olabildiğince stresi at pskljni düzelt iğnelerini olurken bile gez toz kafanı dağıt oraya odaklanma gerçekten o zaman farkı göreceksin.Hayırlı olsunbu iki takviye dışında birşey kullandınız mı?neler yiyip içtiniz, nelere dikkat ettiniz? paylaşırsanız sevinirim şuan tedavi sürecindeyim rezerv düşüklüğüm var ve az yumurta gelişmiş
Evet gerçekten psikoloji çok önemli ben pek inanmıyodum ama,1 sene önce normal olan rezervim şimdi yerlerde... hastaneden aradılar gonalf dozu artirmamis aynı dozla devam dedi cetrotide baslicam bugün,cuma kontrol dedi.hayirlisi bakalımTeşekkür ederim canım ben o iki takviye dışında hiç bir şeye dikkat etmedim hatta sigara içiyordum bırakamıyordum bile çünkü pskoljk olarak ilk opuda çok sarsılmıştım. Sonrasında 4 ay gitmedim kafamı toparladım 2. Tedavime olursa olur modunda gittim doktorumda pskolji çok önemli yumurtalar konusunda bile derdi hep ben psikolojime bağlıyorum birazda stres gerçekten herşeyi engelliyor. bu süreçte sana en büyük tavsiyem olabildiğince stresi at pskljni düzelt iğnelerini olurken bile gez toz kafanı dağıt oraya odaklanma gerçekten o zaman farkı göreceksin.
Hayırlısıyla güzel haberler alırsın inşallah canım. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım inşallahEvet gerçekten psikoloji çok önemli ben pek inanmıyodum ama,1 sene önce normal olan rezervim şimdi yerlerde... hastaneden aradılar gonalf dozu artirmamis aynı dozla devam dedi cetrotide baslicam bugün,cuma kontrol dedi.hayirlisi bakalım
Kabak çekirdeğini ne zaman tükettiniz yumurta toplamadan önce mi transferden sonra mı? Teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinHayırlısıyla güzel haberler alırsın inşallah canım. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım inşallahbu arada unuttum ama kabak çekirdği içi almıştım hergün 1 avuç yiyordum faydalı diye duymuştum belkide o bile iyi gelmiştir canım.
4 ay sonra ne gibi bir değişiklik oldu merak ettim bizimle de paylaşınTeşekkür ederim canım ben o iki takviye dışında hiç bir şeye dikkat etmedim hatta sigara içiyordum bırakamıyordum bile çünkü pskoljk olarak ilk opuda çok sarsılmıştım. Sonrasında 4 ay gitmedim kafamı toparladım 2. Tedavime olursa olur modunda gittim doktorumda pskolji çok önemli yumurtalar konusunda bile derdi hep ben psikolojime bağlıyorum birazda stres gerçekten herşeyi engelliyor. bu süreçte sana en büyük tavsiyem olabildiğince stresi at pskljni düzelt iğnelerini olurken bile gez toz kafanı dağıt oraya odaklanma gerçekten o zaman farkı göreceksin.
Transferden öncede sonrada yedim ben canım asıl ama transferden sonra iyimş herelde bilmiyorum tam olarakKabak çekirdeğini ne zaman tükettiniz yumurta toplamadan önce mi transferden sonra mı? Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Sorunu tam anlayamadım canım psikolojik açıdan mı ne gibi bir değişiklik diye soruyorsun4 ay sonra ne gibi bir değişiklik oldu merak ettim bizimle de paylaşın
İyi akşamlar bunu nasıl kullandınız banada söylermisiniz acaba bende kullansam olurmu bende de yumurta yetersizliyi var hemde baya var yardımcı olursanız sevinirim çok çaresizim cevap verirseniz sevinirim yaş 47 bitmeyen miyom var yumurta yezmezliyi var olanda kalitesizMerhaba benim ilk opuda 4 yumurta toplandı döllenmedi. Sonra 4 ay boyunca argifertil ve bioesteron kullandım doktorum 1 ay kullan gel ddi ama ben kendimi hazır hissetmiyordum 4 ay hiç bırakmadan aksatmadan kullanıp gittim 16 yumurtam oldu 10 tanesi dolu çıktı 4 tanesi 5.güne gittişuan ikizlerime hamileyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Merhaba ben bioesteronu günde 2, argifertili günde 3 kere kullandım. Argifertil takviye edici gıda ama bioesteron dha diye bir hormon sanırım o yüzden doktorunuza danışmadan kullanmayın. Ben faydasını çok gördüm inşallah sizde görürsünüz.İyi akşamlar bunu nasıl kullandınız banada söylermisiniz acaba bende kullansam olurmu bende de yumurta yetersizliyi var hemde baya var yardımcı olursanız sevinirim çok çaresizim cevap verirseniz sevinirim yaş 47 bitmeyen miyom var yumurta yezmezliyi var olanda kalitesiz
Tüp bebeğe başlamadan ne kadar süre kullanmalıyızKesinlikle katılıyorum size impryl içeriğine gore gereksiz pahalı bir ilaç onun yerine üreme saglıgı için gerekli olan olmazsa olmazlardan Quenzim Q10, inositol, selenyum gibi en onemli bileşenleri içinde bulunduran Maxijuno yu öneririm. Erkekler içinde Maxigo. Ben bu vitaminler hakkında makaleler okudum. O yuzden bu üçü mutlaka olmalı ilac içinde tabi ek olarak c, e, b12 bunlarda onemli ama zaten cogunda var bunlar. Ayrıca yine omega 3 mutlaka almalısınız. Haftada iki kere balık tuketin veya haftada 2-3 kere balık yağı hapı alın. (ifos onaylı ocean plus) omeganın yumurta saglıgı uzerinde ciddi olumlu etkileri var, fazlası zarar değil hergün de kullanılabilir ama malum ilaclar pahalı bence 2-3 defa haftalık olarak yeterli. Günlük cevizde tüketirseniz omega alımınız yeterli olur bence.
Tüp bebek tedavisinden once en az üç ay multivitamin kullanımı saglıklı beslenme onemli. Erkekte veya kadında sorun olsun veya olmasın. Görünürde belki spermlerde sorun yok ama içerigi yani dnasında sorun varsa dollenme azlığı oluyor. Yine yumurta içinde aynı sey gecerli. Kadının amh ı yeterli sayıdadır cok yumurta toplanmıstır ama hücre kalitesi yasına göre düşük oldugu için kalitesiz döllenme olabilir yada hiç dollenme olmayabilir.
Ayrıca hazırlık sürecinde egzersiz yapmakta yumurta saglıgı için cok onemli. Rahime yumurtalıklara ne kadar fazla kan akısı olursa o kadar kalite yukseliyor. Günler yürüyüş olabilir veya evde yarım saatlik egzersiz spor yapılabilir. Özellikle bacak kalça egzersizleri.
Bende tedaviye başlamadan d vitamini eksikliğini tamamlamak istiyorum doktorun yazdığı d vitamini haricinde ne kullanmalıyım yumurta kalitesini de etkiler miGebe kalmakta D vitamini eksikliği olmaması çok önemli. Fakat hamile kalmayı kolaylaştırmak için doktor İMPRYL önerdi. Hızlandırıyormus. Araştırabilirsin.
Tüp bebeğe başlamadan ne kadar süre kullanmalıyız
Bende polikistik over var yumurta kaliteli çıkmıyor tedavi öncesi 1 ay kullansak olmaz mı acaba yumurtalar her ay yenilenmiyor muYazmıstım en az üç ay, amh problemi yoksa tabi..
Siz daha once yumurta toplatmadan bir aylık surecte mi hazırlık yaptınız? Evet her ay yumurta kalitesi farklı cıkıyor ama daha once denediyseniz bir aylık takviye ile kalitesiz cıktıysa şimdi ki denemede süreci uzatırsanız daha iyi olur. Birde erkekler için üç ay cok onemli cunku üç ayda yenileniyor sperm hucreleri..Tüp bebek tedavisi maddi manevi zor bir surec yavas yavas emin adımlarla ilerlemek onemli..Bende polikistik over var yumurta kaliteli çıkmıyor tedavi öncesi 1 ay kullansak olmaz mı acaba yumurtalar her ay yenilenmiyor mu