Yumurta Kalitesi/Rezervi Arttırma

Jylonna

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
94
12
298
Arkadaşlar 35 yaşındayım ve yumurtalarım az.Kalitesini bilmiyorum hiçbir gebelik denemem olmadı. Doktorum Gonamax isimli besin takviyesini verdi. Acaba aranızda yumurta rezervi arttırma konusunda kullandığı takviye,yediği içtiği özel bir şeyler olup paylaşıp yardımcı olmak isteyen olur mu?

Gebelik düşüncemiz bu zamana kadar olmadı,aslında etrafımızda o kadar çok 40 yaş üzeri doğum yapan vardı ki sorun olacağını düşünmediğimden çocuk için zamanımız var sanıyorduk.
Fakat düşündüğüm gibi değilmiş.

Kısa bir sürem var yumurta sayım nedeniyle,deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Canım ben 40 yaşındayım FSH 18 amh 0.56 çıktı. Arı sütü kullandım 2ay ve akapunktura gittim. Hamile kaldım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Bildigim kadariyla yumurta rezervi degismiyor.dogustan belli bi yumurtayla doguyormusuz.

öyle değil,gittikçe azalıyor. internette de araştırırsanız bilgi edinebilirsiniz. mesela benim sadece 4 yumurtam kalmış
tek yumurtaya sahip olup hamile kalmaya çalışanlar var. yaş geçtikçe azalan bir durum.

hala yardım ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Tamam iste dogustan bi rezervle doguyoruz oda yaşla beraber azaliyor.ancak kalitesini artirabiliyormusuz uzmanlarin dedigine gore.yani azaliyo ama artmiyor.

Tamam iste dogustan bi rezervle doguyoruz oda yaşla beraber azaliyor.ancak kalitesini artirabiliyormusuz uzmanlarin dedigine gore.yani azaliyo ama artmiyor.

ben yanlış anlamışım o zaman,kusura bakmayın.
amh'ye bakmadı,sadece 1 sene öncesine göre durumun çok vahim 6 aydan az zamanın var bu yumurtaların yok olmaması için dedi. Gonamax verdi,3 ay iç sonrasında artık karar ver çocuk yapmaya dedi.

Umarim yararini görursünuz takviyelerin.onun yaninda bol bol avokado yeyin.com yarari varmis.bende baslicam.hicte sevmem ama :) benim amh baya iyi ama olmuyo 1 senedir nasip kısmet.

DHEA biestron ve CQ 10 oneriyorlar ama CQ10’inin ubiquinol olanindan. Bi de prowomen diye bir takviye var. Omega 3 ve folic acidte almalisin.

şimdilik gonamax----nutraxin omega3+coq10 ve d -vit damla başladım.
nutraxin bitince omepa coq10 yada voonka omega3 +coq10 başlayacağım.

Merhaba ben de tüp bebek tedavisi gördüm 8 yumurtam toplandı ancak hepsinin kalitesiz olduğu söylendi.Kaliteyi arttırmak için impryl ve artmed diye bir ilac verdi doktorum.3 ay boyunca kullanacağım umarım kalite artar.

bilgi için teşekkür ederim ancak yanlış anlamazsanız ilaçtan çok takviye tavsiyelerine,kür,sağlıklı yaşam fikirlerine ihtiyacım var. takdir edersiniz ki ilaçları kafama göre alıp kullanamam,doktora da bana bunu ver demek akıl vermek gibi olur sanırım.

tekrar tekrar teşekkür ederim desteğiniz için.

Ari sutunude tavsiye ediyorlar. Bir de ben yurtdisinda yasiyorum orda bulabilirmisin bilmiyorum ama maca diye bir takviye var toz seklinde sabahlari arisutuyle bunu icicem ben. Faydasini gorursem yazarim burdan.

Merhaba,benim amh 0,6 idi yumurta gozukmuyordu,dr artmed dedi ben prowomen,ari poleni,hayit otu,incir havuc kuru,balık yagi icinde 17 çeşit vitamin olandan aldim onu kulkaniyotum birde folikasit...
1ci ay= prowomen,ari poleni hayit otu= muayane bir yumurta
2ci ay= prowomen hayit otu ari polen icir kuru =muayenede3 yumurta gözüktü
3 cu ayda histereskobi oldum =yapışıklık varmis temizlendi brokoli kuru uyguladim ilaclar +Biosteron

4cu ay =Biosteron,hayit ,incir kuriu,ari polen,folik asit,balık yag= muayene de 5 yumurta gozuktu tup bebegr basladik bugun ignelerimin 7 ci gunumdeyim ve hâlâ bu vitamin ilaclari kulkanmaya devam kaliteyi artirmak için... rabbim ins emeklerimizi zayi etmesin bizede hayırlı evlatlar nasip etsin versin ins..benim yaş da 35 bu duruma erken menopoz diyorlar doktorlar sende bir an once amh baktir reglinin ucuncu gunu yaptir bu testi ona göre hareket edersin..simdi senin bu halde 4 yumurtan gozuktuyse bu kürleri kullansan belki en fazla 6-7-8 yumurtan olur..
Benim hic yumurta gozukmuyordu senin basari sansi dusuk dediler bakalim sifa rabbimden tevekkül sabir irade bizden,rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Bu dediklerinizi duymamıştım araştırayım. Teşekkür ederim.Maca dediğiniz sanırım var Türkiye'de de.
Ari sutunude tavsiye ediyorlar. Bir de ben yurtdisinda yasiyorum orda bulabilirmisin bilmiyorum ama maca diye bir takviye var toz seklinde sabahlari arisutuyle bunu icicem ben. Faydasini gorursem yazarim burdan.

teşekkür ederim paylaşımınız için. açıkçası okuyunca sizin için çok sevindim,heyecanlandım. umarım her şey gönlünüze göre olur.

Merhaba,

Benim de değerim 0.63 yaşım 29. Aralık'ta öğrendik o zamana kadar biz de düşünmüyorduk.
Çok fazla araştırdım bu konuyu. Yaşın çok önemli bir faktör olduğu her yerde yazıyor.
Bunun yanında Q10 Koenzim 10, L Arjinin ve D vitamininin çok önemli olduğu söyleniyor. Çok fazla akupunktur yaptıran var yurtdışında, tüplere giden kan akımını arttırmak için.
Ben OmePa-Q10 ve Gonamax kullanıyorum yumurtlama bitene kadar, 15 er gün kullandığım için ne kadar etki ediyor bilemiyorum; gebelik başlarsa zararlı olur diye sonrasında adete kadar bırakıyorum.
Bunun dışında antioksidan içeren besinler yemek çok önemli.
Vitamin olarak da hep okuduğum: Impryl, Gonamax, Prowomen Bu arada gittiğimiz doktor antioksidan için Neofortil önerdi ilk ay onu kullanmıştım.
Merhaba,

Benim de değerim 0.63 yaşım 29. Aralık'ta öğrendik o zamana kadar biz de düşünmüyorduk.
Çok fazla araştırdım bu konuyu. Yaşın çok önemli bir faktör olduğu her yerde yazıyor.
Bunun yanında Q10 Koenzim 10, L Arjinin ve D vitamininin çok önemli olduğu söyleniyor. Çok fazla akupunktur yaptıran var yurtdışında, tüplere giden kan akımını arttırmak için.
Ben OmePa-Q10 ve Gonamax kullanıyorum yumurtlama bitene kadar, 15 er gün kullandığım için ne kadar etki ediyor bilemiyorum; gebelik başlarsa zararlı olur diye sonrasında adete kadar bırakıyorum.
Bunun dışında antioksidan içeren besinler yemek çok önemli.
Vitamin olarak da hep okuduğum: Impryl, Gonamax ve Prowomen. İleri yaşta olanlara Biosteron da öneriyorlar sanırım ama DHEA hormonu içerdiği için (benim hormon değerlerim normal) ona hiç yaklaşmadım. Bu arada gittiğimiz doktor antioksidan için Neofortil önerdi ilk ay onu kullanmıştım.

teşekkür ederim öncelikle ilginiz için. bildiğim kadarıyla omepa-q10'i gebelikte de kullanabilirsiniz bence 15 günde bir bırakmayın. Gonamax konusunda bilgim yok.

Doktor bana sadece Gonamax verdi,hiçbir kan tahlili vs yapmadı. Kendisi Tüp Bebek uzmanı(özellikle Tüp bebek uzmanı olduğu için seçmedim,sıradan kadın doğumcu olarak düşündüm.muayeneye kadar tüp bebek olayını bilmiyordum hatta),sadece ultrasonla muayene etti ve 4 yumurtan var 6 aydan az vaktin var dedi. al bunu (gonamax) 3 ay kullan ve 3 ay sonra bebek yapın dedi.ben 35 yaşındayım,11 senedir evliyim ve açıkçası bu açıklamaya kadar çocuk düşünmüyorduk. şimdi ise karmakarışık duygular içindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…