- 26 Mayıs 2018
- 8.184
- 38.682
- 51
Arkadaşım "evli ve çocuklu" diye psikoloji alanında hiçbir tezli yüksek lisans programına kabul edilmedi.En sonunda PDR alanında başka bir şehirde "eh işte " üniversitelerden birinde yüksek lisansa kabul edildi.Hem kendisi hem eşi o ile tayin isteyip tüm düzeni taşıdılar.Yuksek lisansı PDR olduğu için doktorasını da bu alanda yapmak zorunda kaldı.Klinik psikoloji çok çok talebin olduğu ve aslanın migdesinde ki bir alan.Ben tezli yuksek lisans yapiyorum ne bliyim sadece sure asimindan dolayi harc odedim. Bence sizi kabul edebilrlerdi de cunku dediginiz gibi 2cocuklu ve calisan bir bayansiniz ve onunuzu kapatmak istemez hic bi akedemisyen.Bu isler biraz yurek isi. Bence y.l bittigi zaman doktora da yapmak isteyebilirsiniz ama bi isinize yaramycaksa ..istemeyebilirsiniz.
Bebekle tez yazmak gercekten cok guc. Tezsiz yapmak elbette daha kolay ama maddi acidan zorlayacaksa diye dedim tezliyi..
Yeri geldi cocuktan cikardim hincimi yeri geldi bastigi bi tusla kapattigi bilgisayar icin oturdum agladim. Bazi seyleri yetistirmekte zorlandim. Uyku uyumadim heo kahve ve aburcuburla yasadim cocuguma bile uyanir uyanmaz eline bi cizi biskuvi veriyordum bazen. Kahvalti hazirlamak icin islerimin bitmesini bekliyordum falan.. cok yorucu ve zor oldu. Hala da bitirip cikamadim isin icinden. Is bende degil cunku imza icin pesinden kosturan ve 1gunde yillik izin kullanmaya karar veren hocalarda biraz da.. :/
Insallah bitiririm artik yiprandim. Ve insallah siz de madem 16.5 binmis ve uygunmus yaparsiniz gonlunuze gore..
Arkadaşım "evli ve çocuklu" diye psikoloji alanında hiçbir tezli yüksek lisans programına kabul edilmedi.En sonunda PDR alanında başka bir şehirde "eh işte " üniversitelerden birinde yüksek lisansa kabul edildi.Hem kendisi hem eşi o ile tayin isteyip tüm düzeni taşıdılar.Yuksek lisansı PDR olduğu için doktorasını da bu alanda yapmak zorunda kaldı.Klinik psikoloji çok çok talebin olduğu ve aslanın migdesinde ki bir alan.
Benim arkadaşa direk " bize daha fazla vakit ayırabilecek birisini arıyoruz" dediler.Pdr /psikoloji lisans üstü eğitime başvurunun çok fazla olduğu alanlar.Atamasi olmasına rağmen eğitime devam eden çok varOkulumuzda 50li yaşlarda, mühendislik mezunu olup sonradan psikoloji okumaya karar veren bekar bir ablamız vardı. İngilizcesi gayet iyiydi, pek çok STKda gönüllü çalışıyordu buna rağmen kadın bağlayıcı bir sebebi olmamasına rağmen aynen sizin arkadaşınız gibi hiçbir tezli YL programından kabul alamadı. Vazgeçmeyi seçti artık mecburen.
Sizi tebrik ediyorum. Ama ben canımı dişime taksam bile kabul edileceğimi sanmıyorum. Klinik psikoloji master ı çok talep goren bir program.Ben tezli yuksek lisans yapiyorum ne bliyim sadece sure asimindan dolayi harc odedim. Bence sizi kabul edebilrlerdi de cunku dediginiz gibi 2cocuklu ve calisan bir bayansiniz ve onunuzu kapatmak istemez hic bi akedemisyen.Bu isler biraz yurek isi. Bence y.l bittigi zaman doktora da yapmak isteyebilirsiniz ama bi isinize yaramycaksa ..istemeyebilirsiniz.
Bebekle tez yazmak gercekten cok guc. Tezsiz yapmak elbette daha kolay ama maddi acidan zorlayacaksa diye dedim tezliyi..
Yeri geldi cocuktan cikardim hincimi yeri geldi bastigi bi tusla kapattigi bilgisayar icin oturdum agladim. Bazi seyleri yetistirmekte zorlandim. Uyku uyumadim heo kahve ve aburcuburla yasadim cocuguma bile uyanir uyanmaz eline bi cizi biskuvi veriyordum bazen. Kahvalti hazirlamak icin islerimin bitmesini bekliyordum falan.. cok yorucu ve zor oldu. Hala da bitirip cikamadim isin icinden. Is bende degil cunku imza icin pesinden kosturan ve 1gunde yillik izin kullanmaya karar veren hocalarda biraz da.. :/
Insallah bitiririm artik yiprandim. Ve insallah siz de madem 16.5 binmis ve uygunmus yaparsiniz gonlunuze gore..
Beni de şüpheye dusuren bu durumlardı zaten. Ancak hem programın hemde kredinin uygun olması sebebiyle master programına devam etmeye karar verdim. Eşimde destekliyor.Bence bugunlerde hic krediye falan girmeyin.esiniz bankaci daha iyi biliyodur faiz oranlari cok yuksek ve gelecekte ne olacagi belli degil.ben krizin kolay atlatilacagini dusunmuyorum o yuzden onlemi almak lazim
Eşinizi ve sizi tebrik ediyorum. Eşimde şuan destek veriyor. Aslında bu sene için bu alanda çok önemli bir psikiyatristin 4 yıllık terapi programına da yazildim. Ama bu sartlarda ona devam edemem herhalde.ferb bu fırsatı değerlendirin bence.
Ben okul öncesi öğretmenliği lisans mezunuyum.
Geçtiğimiz yıl Yıldız Teknik Ünv. PDR Tezsiz Yüksek Lisans yaptım. Yıllık 6000 TL ödedim.
Tabii kitabıydı, fotokopisiydi, benzini köprü ücreti derken 10000'i buldu.
Bu yıl da tıpkı sizin gibi özel bir üniversitede tezsiz psikoloji yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum, bu arada yaşım 45.
Hafta sonu ve dün 1000 TL ödeyerek özel bir merkezden test eğitimi aldım.
Bu alanda çalışmaya niyet edenler sürekli eğitim alıp kendini geliştirmek zorunda.
Benim eşim, sağolsun çok destek oluyor.
Uzun yıllardır çalıştığım kurumdan ayrıldım yeni başvuru da yapmadım yani şu anda işsizim.
Maddi sponsorum doğal olarak eşim.
Kendi birikimime bile dokundurmadı, hakkını ödeyemem.
Bahsettiğiniz rakam yüksek lisans için çok uygun, ödenir bir şekilde. Şimdiden başarılar diliyorum.
Sizi tebrik ediyorum. Akademik kariyer anlamında bir beklentim olmadigi için doktora düşünmüyorum. Onun yerine şartlar izin verirse özel terapi programlarına devam edeceğim.Bn doktora yapıyorum bunu da yükseğide ücretsiz yaptım üstüne bir de para aldım. Tezsiz yüksek lisanslar ücretliydi ama onlarda da ilerisine devam edilemiyor sadece tezsiz yüksek lisans mezunu oluyorsunuz doktoraya devam Yok. Siz eğer işiniz için getirisi olacaksa yapın ilerde pişman olmayın sonuçta eğitim için harcıyorsunuz.
Cevap veren tüm hanımlara tek tek teşekkür ediyorum. Bir çoğunuz ile hem fikirdim ve bu bana büyük bir cesaret verdi. Bugün kredimi çektim ve yarın itibariyle kesin kaydımı yaptırıyorum. İnanın içimde en ufak bir "Acaba yanlış mı yaptım" düşüncesi kalmadı. Sadece okula yeni başlayacak çocuk gibi heyecanlıyım:)
Sizin adınıza çok sevindim.Cevap veren tüm hanımlara tek tek teşekkür ediyorum. Bir çoğunuz ile hem fikirdim ve bu bana büyük bir cesaret verdi. Bugün kredimi çektim ve yarın itibariyle kesin kaydımı yaptırıyorum. İnanın içimde en ufak bir "Acaba yanlış mı yaptım" düşüncesi kalmadı. Sadece okula yeni başlayacak çocuk gibi heyecanlıyım:)
Cevap veren tüm hanımlara tek tek teşekkür ediyorum. Bir çoğunuz ile hem fikirdim ve bu bana büyük bir cesaret verdi. Bugün kredimi çektim ve yarın itibariyle kesin kaydımı yaptırıyorum. İnanın içimde en ufak bir "Acaba yanlış mı yaptım" düşüncesi kalmadı. Sadece okula yeni başlayacak çocuk gibi heyecanlıyım:)