Yüksek lisans için kredi

ferb bu fırsatı değerlendirin bence.
Ben okul öncesi öğretmenliği lisans mezunuyum.
Geçtiğimiz yıl Yıldız Teknik Ünv. PDR Tezsiz Yüksek Lisans yaptım. Yıllık 6000 TL ödedim.
Tabii kitabıydı, fotokopisiydi, benzini köprü ücreti derken 10000'i buldu.
Bu yıl da tıpkı sizin gibi özel bir üniversitede tezsiz psikoloji yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum, bu arada yaşım 45.
Hafta sonu ve dün 1000 TL ödeyerek özel bir merkezden test eğitimi aldım.
Bu alanda çalışmaya niyet edenler sürekli eğitim alıp kendini geliştirmek zorunda.
Benim eşim, sağolsun çok destek oluyor.
Uzun yıllardır çalıştığım kurumdan ayrıldım yeni başvuru da yapmadım yani şu anda işsizim.
Maddi sponsorum doğal olarak eşim.
Kendi birikimime bile dokundurmadı, hakkını ödeyemem.
Bahsettiğiniz rakam yüksek lisans için çok uygun, ödenir bir şekilde. Şimdiden başarılar diliyorum.

Arkadaşım "evli ve çocuklu" diye psikoloji alanında hiçbir tezli yüksek lisans programına kabul edilmedi.En sonunda PDR alanında başka bir şehirde "eh işte " üniversitelerden birinde yüksek lisansa kabul edildi.Hem kendisi hem eşi o ile tayin isteyip tüm düzeni taşıdılar.Yuksek lisansı PDR olduğu için doktorasını da bu alanda yapmak zorunda kaldı.Klinik psikoloji çok çok talebin olduğu ve aslanın migdesinde ki bir alan.

Okulumuzda 50li yaşlarda, mühendislik mezunu olup sonradan psikoloji okumaya karar veren bekar bir ablamız vardı. İngilizcesi gayet iyiydi, pek çok STKda gönüllü çalışıyordu buna rağmen kadın bağlayıcı bir sebebi olmamasına rağmen aynen sizin arkadaşınız gibi hiçbir tezli YL programından kabul alamadı. Vazgeçmeyi seçti artık mecburen.

Benim arkadaşa direk " bize daha fazla vakit ayırabilecek birisini arıyoruz" dediler.Pdr /psikoloji lisans üstü eğitime başvurunun çok fazla olduğu alanlar.Atamasi olmasına rağmen eğitime devam eden çok var

Tabiki sen eğitime gideceksin ama kocan kendi eğitiminden vazgeçecek o bir kere hakkını kullanmış sen hiç kullanmadın korkma ve başla

Kesinlikle ertelemeyin bu hayalinizi. Zaten kredi miktarı da çok düşükmüş. Sorun olacağını sanmam. Eşiniz işten çıkarılsa bile tazminatıyla krediyi kapatırsınız.

Bence bugunlerde hic krediye falan girmeyin.esiniz bankaci daha iyi biliyodur faiz oranlari cok yuksek ve gelecekte ne olacagi belli degil.ben krizin kolay atlatilacagini dusunmuyorum o yuzden onlemi almak lazim

Sizi tebrik ediyorum. Ama ben canımı dişime taksam bile kabul edileceğimi sanmıyorum. Klinik psikoloji master ı çok talep goren bir program.

Bence bugunlerde hic krediye falan girmeyin.esiniz bankaci daha iyi biliyodur faiz oranlari cok yuksek ve gelecekte ne olacagi belli degil.ben krizin kolay atlatilacagini dusunmuyorum o yuzden onlemi almak lazim
Beni de şüpheye dusuren bu durumlardı zaten. Ancak hem programın hemde kredinin uygun olması sebebiyle master programına devam etmeye karar verdim. Eşimde destekliyor.

Bn doktora yapıyorum bunu da yükseğide ücretsiz yaptım üstüne bir de para aldım. Tezsiz yüksek lisanslar ücretliydi ama onlarda da ilerisine devam edilemiyor sadece tezsiz yüksek lisans mezunu oluyorsunuz doktoraya devam Yok. Siz eğer işiniz için getirisi olacaksa yapın ilerde pişman olmayın sonuçta eğitim için harcıyorsunuz.

Eşinizi ve sizi tebrik ediyorum. Eşimde şuan destek veriyor. Aslında bu sene için bu alanda çok önemli bir psikiyatristin 4 yıllık terapi programına da yazildim. Ama bu sartlarda ona devam edemem herhalde.

Sizi tebrik ediyorum. Akademik kariyer anlamında bir beklentim olmadigi için doktora düşünmüyorum. Onun yerine şartlar izin verirse özel terapi programlarına devam edeceğim.

Bence de hiç ertelemeyin, biz de araba alacaktık kredi ile faiz oranları yükseldi ancak 2 bin civarı bir fark cıktı gecen haftayla o kadar fark çok da etki etmez, daha iyi olur deyip beklendiği vakit sonrasında da keşke o zamanlar vazgecmeseydim deniliyor. Çocuklarınızın rizkindan çalmak değil bu aksine iyi bir gelecek için ön şart. Eşiniz vazgeçse bile siz vazgeçmeyin bence de

Cevap veren tüm hanımlara tek tek teşekkür ediyorum. Bir çoğunuz ile hem fikirdim ve bu bana büyük bir cesaret verdi. Bugün kredimi çektim ve yarın itibariyle kesin kaydımı yaptırıyorum. İnanın içimde en ufak bir "Acaba yanlış mı yaptım" düşüncesi kalmadı. Sadece okula yeni başlayacak çocuk gibi heyecanlıyım:)

Çok sevindim sizin için. Hiç aklınızda soru işareti kalmasın. Eşinizin desteğine de sevindim. Zaten okula yeni baslayacaksiniz heyecanli olun tabi. İyi dersler o zaman size.

Sizin adınıza çok sevindim.
Bilinçli, kendine yatırım yapan, kişisel/mesleki gelişim için çabalayan kadınlarımızın bu çabasını çok önemli buluyorum ben.
Derslerinizde başarılar, ev-iş-okul üçgeninde ise kolaylıklar diliyorum.

ben olumsuz yorum yapmıştım aslında ama yine de kararınız mutlu etti. zaten ilk mesajınızdan da heyecanınızı anlamıştım.
umarım başarılı bir eğitim dönemi geçirirsiniz.

Yaaa çok sevindim sizin adınızaaa:)) hiç tereddüt etmeyin her şey güzel olacak size şimdiden iyi çalışmalar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…