Yüksek lisans için kredi

Yok ego meselesi etmez. Zira kendisi yeterince eğitimli

Bende psikoloji mezunuyum. Klinik psikoloji programına yazıldım
Tahmin ettim.... açıkçası eşi bizim alanda calisan beylerin çoğu bu eğitimleri gereksiz olduğunu ve harcanacak paranın da "boşa" olduğunu düşünüyorlar.Oysa PDR,psikoloji kendini geliştirdikçe ve bu alanda eğitimler aldıkça işinde başarılı olabileceğin sonrasında mesleki doyuma ulasabilecegin alanlar.Ben içinde kalmasın derim.İlerde maddi sorun yaşarsaniz da bu senin hepi topu 17 bin TL olan eğitim masrafın yüzünden değil yatirimlarinizi eşinin yönetmesi yüzünden olur.

Yanlış anlamadiysam master yaparsanız 5-10 yıl sonra getirisi olucagini soylemissiniz. Zaten okadar sene sonra emekli olucaksaniz. Tabi sonra bireysel çalışırım diyorsaniz oda mantıklı.

Yanlış anlamadiysam master yaparsanız 5-10 yıl sonra getirisi olucagini soylemissiniz. Zaten okadar sene sonra emekli olucaksaniz. Tabi sonra bireysel çalışırım diyorsaniz oda mantıklı.
Emekli olamiyorum malesef. Sadece gunumu dolduruyorum. Ondan sonra istifa edip emekliliğimi beklemeye niyetliyim. Ondan sonrası için de bireysel calisma planim var.

Bireysel olarak biriktirdiğim bir param yok. Hepimize ait birikmiş BES lerimiz var.Onu da ancak çok acil durumlar icin bozdururuz.

:)) Evet tezsiz. Doktora yapmayı dusunmuyorum çünkü. İstanbul Kent Üniversitesi. Taksim'de...Yeni açılan bir üniversite oldugu için bu sene böyle. Tezli de uygun diğerlerine göre.

Hayırlı olsun meslektaşım :) Ben de başladım bu sene. Eşiniz bir süre askıya alsın da siz almayın madem çünkü cidden uyguna bulmuşsunuz. Klinik psikoloji programlarında ciddi paralar dönüyor.

Burs imkanı yok mu?
Arkadaşım da kemerburgazda yapmıştı.
Bilemiyorum fiyatlarını ama daha uygunu yok mu?

Burs imkanı yok mu?
Arkadaşım da kemerburgazda yapmıştı.
Bilemiyorum fiyatlarını ama daha uygunu yok mu?
41 yaşında çalışan biri olarak bana kimsenin burs vereceğini sanmam. İnanın bu fiyat çok uygun. Klinik psikoloji masteri çok pahalı.

Tam anlayamadım da devlet üniversitelerinde olmuyor mu yüksek lisansınız ?

Biraz konu sahibi hanımefendi adına atlamış olacağım da ben de cevaplamak istedim. Klinik psikoloji için zor. Genelde devlette tezli oluyor ve çok başvuru yığılması oluyor. Yığılmada da çok az öğrenci kabul ediliyor. Bir de konu sahibinin yanlış anlamayacağını umarak yazıyorum, yaşı da dezavantaj oluyor. Yani akademik açıdan kabul etmek istiyorlar, daha "yatırım" gözüyle bakıyorlar. Mesela konu sahibi doktora yapmayacağını söylüyor, devlet için bu dezavantaj gibi gibi.

Lütfen bırakmayın yuksek lisansi. Kendine gelince yapmadığı kalmamış sizin yillar sonra tek bir işinize bahane buluyor. Doktorayi da lutfeder gibi ben de yapmam diyor. Bir zahmet artik bu da sizin egitiminiz olsun. Siz uzak bir ihtimalle olacak olumsuzluklardan ziyade şu an bu eğitimi almazsaniz artacak fiyatini düşünün. Iki kişi çalışırken 16.5 geri ödenir. Hatta sadefe siz çalışsanız bile azicik zorlanarak ödenir. Ama (zaten olmasin) işsiz kalma durumu olmazsa artik odenemeyecek fiyatlara çıkar bu egitim. Lütfen birakmayin.

Tezli yuksek lisans yapsaniz bi devlet universitesinde? Illa para gerekmiyor ki biseyler yapmak icin? Siz cok yorulmayim tezle ugrasamam ozel unv olsun demissiniz bencè :/

Tezli yuksek lisans yapsaniz bi devlet universitesinde? Illa para gerekmiyor ki biseyler yapmak icin? Siz cok yorulmayim tezle ugrasamam ozel unv olsun demissiniz bencè :/
Yok o öyle degil. Benim devlete kabul edilmem benim şartlarında neredeyse imkansız. Sebebini Astoria birkaç konu yukarıda açıklamış zaten.
Diğer konuya gelince devlete girme imkanım olsaydı veya daha uygun şartlara tezli bulsaydim yapardım. Ama bu sartlarda tez yapmak istemiyorum çünkü bebeği olan iki çocuklu calisan bir kadının daha pratik hareket etmesi gerekir. Eğer doktora yapmayı dusunmuyorsam ve tezsiz fiyatları daha uygunsa tezsizi seçmem daha doğal değil mi?

Ben tezli yuksek lisans yapiyorum ne bliyim sadece sure asimindan dolayi harc odedim. Bence sizi kabul edebilrlerdi de cunku dediginiz gibi 2cocuklu ve calisan bir bayansiniz ve onunuzu kapatmak istemez hic bi akedemisyen.Bu isler biraz yurek isi. Bence y.l bittigi zaman doktora da yapmak isteyebilirsiniz ama bi isinize yaramycaksa ..istemeyebilirsiniz.
Bebekle tez yazmak gercekten cok guc. Tezsiz yapmak elbette daha kolay ama maddi acidan zorlayacaksa diye dedim tezliyi..
Yeri geldi cocuktan cikardim hincimi yeri geldi bastigi bi tusla kapattigi bilgisayar icin oturdum agladim. Bazi seyleri yetistirmekte zorlandim. Uyku uyumadim heo kahve ve aburcuburla yasadim cocuguma bile uyanir uyanmaz eline bi cizi biskuvi veriyordum bazen. Kahvalti hazirlamak icin islerimin bitmesini bekliyordum falan.. cok yorucu ve zor oldu. Hala da bitirip cikamadim isin icinden. Is bende degil cunku imza icin pesinden kosturan ve 1gunde yillik izin kullanmaya karar veren hocalarda biraz da.. :/
Insallah bitiririm artik yiprandim. Ve insallah siz de madem 16.5 binmis ve uygunmus yaparsiniz gonlunuze gore..

Ay yok canım, bizde tersine eleme sebebi. 200-300 kişi başvuruyor zaten devlette, alınan kişi sayısı en fazla 10.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…