Yüksek lisans için kredi

ferb

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.511
4.211
Merhaba hanımlar. Bende size bir konuda akıl danışmak istiyorum.
Ben 41 yaşındayım. 16 yıllık evliyim. 17 yıldır çalışıyorum. Ama evin yönetimi eşimde olduğu iiçin hiç birikim yapamadım. Yanliş anlaşılma olmasin. Yaşam standartlarımiz kötü değil. Ama kendime ait hicbir zaman bir param olmadı. Eşimde bizden ayrı hicbir zaman yemez içmez gezmez. Ancak geleceğimiz için daha iyi İngilizce öğrenmeliyim dedi. İngilizce si uğruna binlerce para gitti. Doktora şart dedi. Başladı, 10 bin lira verdi. Fakat bir sorun yuzunden yarım bıraktı şimdi sıfırdan tekra başlamaya niyeti var. Ama yillar önce almak istediğim bir eğitim çok uzun süre ve çok pahalı diye engel oldu ve bu sebepten aslinda çok şey kaybettim. Şimdi o eğitime beni yollamadığı için binbisman ama geçti artık. Şimdi tekrar birseyler yapma azmine girdim. Cumartesi günü bölümümle ilgili bana ünvan verecek bir yüksek lisans programına yazıldım ve gerçekten cok uygun fiyatı. Bir bankadan da odeyebilecegimiz sekilde kredi ayarladık. Onu da olabilecek en uygun fiyata bulduk. Bu ünvan 5-10 yıl sonra bireysel çalışmak istediğimde bana çok gerekecek. Size içimdeki heyecanı, mutluluğu ve tatlı telaşımı anlatamam. Yıllar sonra kabuğundan çıkıp kendim için birşey yapacaktım. Ancak cuma gununden beri piyasada ki durumları biliyorsunuz. Eşim bankacı ve süreçleri yakından takip ediyor. Bu ekonomik krizlerde ilk once bankacilik sektoru etkileniyor. Dün aksam "istersen yuksek lisans i erteliyelim dedi." O da doktorasını erteleyecek mış. Bende tamam dedim ama moralim bozuldu tabii. Kizlar esim bankaci oldugu icin biz 2001 krizini çok ağır yaşadık. Bu sebeple tekrar o durumlara düşmekten çok korkuyorum. Üstelik şimdi iki yavrumuz var. Biri özel okulda, diğeri bir yaşında bakıcısı var. Anlayacağınız artik sabit giderlerimiz de var. Ama sonuçta ben çalışıyorum. Devlet kadrosundayım. En kötüsünü düşünürsek eşim issiz kalsa bile benim oğlumu özel okulda okutmaya zaten gücüm yetmez. Eşimde işsizlik maaşı+ciddi bir tazminat alır. Üstelik tekrar iş bulabilmesi için iyi bir çevresi de var. Ki ben en kotu senaryoyu çizdim. Şuan işten çıkarılma durumu yok zaten.
Ama bu benim son şansım olabilir. Bu sartlarda bir daha yuksek lisans bulamayabilirim. Ben ülke olarak zorlansak da bu gunlerin gececegine inananlardanim. Gecip gittiğinde" keske yapsaydim" demek istemiyorum. Şuan belirsizlik var diye son şansımı kaybetmek istemiyorum. bu parayi ödeyebilirim ben. Eşimde istiyorsan git bugün krediyi hallet dedi. Ama sizce bencillik mi yapiyorum. Cocuklarimin rizkindan mi caliyorum. Ne olur bana bir akıl verin

Güncel yazı sekizinci sayfada

Son düzenleme:
Şu sıralar çok sıkıntılı bir donem, temkinli olmakta fayda var (kredi açısından ) bahsettiğiniz eğitim imkani seneye veya 6 ay gibi bir muddet sonra da tekrar olamayacak bir şey mi?

Esiniz doktorasini ertelesin , siz yuksek lisansinizi yapin , taksitler odeyebileceginiz tutardaysa hayalinizden vazgecmeyin

Ama piyasalar kolay kolay duzelmeyecek , elbet bitecek bu kriz ama esiniz piyasaya gore yuksek maas aliyorsa ilk istrn cikarilanlardan olacak

Esinizle benzer bi sektordeyim , bende bekliyorum acikcasi isten cikarilmayi , krizlerde ilk olan bize oluyor cunku

Şu sıralar çok sıkıntılı bir donem, temkinli olmakta fayda var (kredi açısından ) bahsettiğiniz eğitim imkani seneye veya 6 ay gibi bir muddet sonra da tekrar olamayacak bir şey mi?
Olur tabiki. Ama çok daha yüksek fiyatlara

Malesef

çok yüksek değilmiş. kenarda birikmişiniz yok mu?
bence eşiniz doktorayı dondursun. siz yükseğe başlayın. sonuçta o yükske yaparak sırasını savmış. sıra sizde artık.
ayrıca 17 yıllık çalışan, meslek sahibi, eğitimli bi kadınsınız ama para idareniz kocanızda. bence üzücü.

Bence siz kendinizi ertelemeyin bu durumda, Allah korusun esiniz isten cikarilsa bile vede cocuga bakar bakici parasi aradan cikmis olur kredi taksidi cok etkilenmez...esiniz doktorasini ertelesin, hem 16.5 asiri yuksek bir miktar degil 2 yila kalmaz biter

Maşallah eşiniz paraları saçarken iyiydi bir sonuca da ulaşamamış.
Şimdi hemen ekonomiyi bahane edip sizi yüksek lisanstan vazgeçirmeye çalışıyor pes.

Bakabileceğini sanmıyorum. Çünkü iş cevresinden uzaklasirsa portföyünü de kaybeder. Eşim ayni zamanda bir grup finans calisanları ile beraber kurdukları bir finans kulubununde başkanı. Çalışmasa bile o faaliyetlerini devam ettirir.

Aksine cocuklarinizin geleceğine yatırım yapmış olacaksınız. İleride daha iyi şartlarda çalışıp daha iyi kazanabileceksiniz. Daha bunun üniversiteye kadar yolu var çocuklarınızı düşünüyorsunuz zaten. Hiç durmayın. Ekonomik kriz olma ihtimali de var 2 gün sonra kaza geçirip işten ayrılma ihtimali de var. Bilemezsiniz. Allah büyüktür karamsar olmayın. Baslayin bence

Ben sizin yüksek lisans yapmanizdan yanayım.Hatta size şöyle söyleyeyim siz cv nizi zenginlestirdikce emekli olmadan da alaninizdan para kazanabilir , aldığınız eğitimi bedavaya getirebilirsiniz .Ben de 38 yaşında PDR mezunu okul calisaniyim.Hizmet ici egitim dışında kisisel gelisimime çivi cakmadim.Su an kamuda küçülmeye gidilse ne yapacağımı bilmiyorum diyebilirim

O zaman daha dusuk maasla olsa da is bulma ihtimali cok yuksek...aslinda buna siz daha iyi karar verirsinz burda sizin maddiyattan cok esinizin egosu problem olacak gibi yani esinizi siz taniyorsunuz o dusuk maasla calisirken ya da issizken sizin yuksek lisansinizi sirf egosu ugruna bahane eder mi? Cunku gorundugu kadariyla 16.5 bin sizi cok etkilemeyecek

Bende psikoloji mezunuyum. Klinik psikoloji programına yazıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…