yüksek lisans?doktora?

Mezun olduktan sonra 1 yıla yakın olumsuzluklarla dolu çalışma hayatından sonra, yüksek lisansa yapmaya karar verdim .Bu dönem başlıyorum inşallah.
Mesleğinize göre yüksek lisans Size yeni bağlantılar, iş imkanları, kariyer fırsatları açabilir. Bu açıdan da gerekli gördüm ve başvurdum.
Bir mühendis özel sektörde de inanın tez dönemindeki kadar yoruluyor .Bu tarz tespitlerle karşılaştım. İnşallah başarılı oluruz hepimiz.

Arkadaşlar şu an yüksek lisans yapıyorum ve bitirmek üzereyim tabiki sağ kalıp o günü görebilirsem.Yüksek lisans çok meşakkatli bir iş iyi karar verin derim zira çok zorluk çektim.Girmesi ayrı dert bitirmesi ayrı dert insanlara laf anlatmak başlı başına bir iş zaten yüksek lisanstan çok bunlarla mücadele etmek adına bir kitap yazabilirim.Umarım bitirdiğimde buna değer, çevrenizde size destek verecek insanların olmasıda çok önemli.Çekeceğiniz her türlü zahmete değeceğini düşünüyorsanız kararınızdan dönmeyin ama sadece bir hevesse iyi düşünün derim.

ben de doktora konusunda kararsızım.doktora yapan arkadaşlar doktoranızı hangi koşullarda yaptınız.kadro alabilmiş miydiniz.kaç yılda bitirdiniz vs vs.cevap verirseniz çoook sevinirim..

arkadaşlar bende yüksek lisans yaptım ve şuanda doktoraya başaladım ve ilk dönemindeyim ve kesinlikle daha eğitimi yarılamadık ama bırakma kararındayım devlet kurumunda çalışıyorum iş yerinden bir problemim yok ama ben artık daha ders çalışmak istemediğimin ve öğrenci olmak istemediğimin farkına vardım
bencede akademik kariyer düşünmeyenler doktoraya hiç başvurmasınlar yüksek lisans bir nebze diyebilirim iş hayatında çok az etkis oluyor gerçi ama olsun yapıp denemiş olurlar en azından 2 yılda bitiyor orada anlayıp doktoraya karar verirsiniz bence
ama doktora 4 yıl deniyor amaben hiç 4 yılda bitireni görmedim genelde 6 yılda bitiriliyor ve çok zahmetli yapılıyor tez adamı mahvediyor resmen işçiden farksız oluyorsunuz benim yapan arkadaşalrımdan biliyorum evet bende başaldım niye başladım belkide bir hırsla bak bende başlıyorum diyebilmek içindi ama yok ya ben artık kenidimi saçma sapan şeyler için kamak sinir etmek istemiyorum
hayatta öğrenmek demek sadece doktora yapmak demek değil bence herşekilde insan belirli bir eğitim aldıktan sonra kendini eğitir zaten belirli bir konuda uzmanlaşacaksınız doktorayıda bitirince size sadeece akademik kariyer düşünüyorsanız gerekli olacak bu
ama okumanın yaşı yoktur bende katılıyorum o azmi kendinizde görüyorsanız idealleriz varsa bu konuda, sabırlı bir yapıya sahipseniz okumayı, araştırmayı, gecenizi gündüzünüzü araştırma yaparak geçirmeyi ve sürekli yazmayı seviyorsanız ve ben böylede hayattan zevk alırım ve özelime zaman ayırırım diyorsanız yapın derim bence
ama ben bunların hiçbirini şuan söyleyemiyorum veyolun başındayken ve geç olmadan sinir stres sahibi olmadan bırakacağım doktorayı ve işime konsantre olup hayatın tadına varacağım işin açıkcası
bu konuda kim ne düşübnüyosa onun için hakkında ne hayırlıysa o olsun bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…