merhaba herkese
bu benim ilk tüp bebek denemem
o nedenle burdan çok şey öğreniyorum, doktor zaten hiç bişi söylemiyor
fabrika gibi çalışıyo bursa acıbadem ıvf kliniği.
hemşire hanımlar ilgileniyor, dozaj vs anlatırken ona soru sorabilecek kadar zamanımız oluyo
bugun iğnelerin(monopur 375) 5. gunuyduu kontrole gittik
4 tane olgunlaşan yumurta tespit etti, 5 değilmiydi dedim evet ama şimdi dört dedi doktor(ne kadar açıklayıcı)
yani ilaçlarla azalmış yumşler
rahim 5mm imiş daha kalın olmasını bekliyoruz dedi .bu kadar
sonra burdan edindiğim bilgilerle hemşireye sordum hemen.
bi yumurta 9mm de kalmış diğerleri 13 14 mm gidiyormuş
2. ilaca da geçtik
doktor her baktığında bişey keşfediyo
bu sfeer d e "söylemişmiydim yumurtalığın rahmin arkasında, senin doğal yoldan hamile zor zaten" dedi
oysa histereskopimi felan da yapmıştı bişey dememişti. yeni farketmiş olabilir
Minik minik olan yumisleri saymamistir canim,o yuzden 4 demistir. Evet yuksek doz igne vuruyorsun ama yumurtalarin verdigi tepki onemli burda. 4 gayet iyi. Insallah hepsi buyur.
Fabrikaston calisma seklini ben de istanbuldaki merkezimde gormustum. Doktor beni muayene ederken hemsire yan odada yeni hastayi hazirliyordu,sonra doktor o hastaya gecince diger hemsire 3.odadaki hastayi hazirliyordu. Doktorla en fazla 5dk.gecirirdim,o da muayene sirasinda. Soru sordum sordum yoksa bir dahaki kontrole kadar goremezsin. Merkez acayip kalabalikti. Tam fabrikasyondu orasi. Gelsin hasta gitsin hasta. Ve sonradan ogrendim ki hasta ayrimi olmadan,kisisel durumlar gozonune alinmadan herkese ayni haplar veriliyordu. Belki benim vücudumun baska eksikleri var,baska ilaclara ihtiyaci var ama nerdeee.
Ismi olan doktorlar cok yogun malesef. Onlara gidince de bu durumu kabullenmek zorunda kaliyoruz.