• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorum yapın lütfen...

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.372
133
Merhaba hanımlar
Eşim ve kızımla ilgili problemlerim var lütfen konuya sizin bakış açınız nedir yorum yapın

ben 12 yıl özel şirkette yönetici olarak çalıştım. . İkinci evliliğim . İlk evliliğimden 15 yaşında , şuanki evliliğimden 3 yaşında iki kızım var.
eşim işi nedeni ile haftada düzenli olarak 3-4-5 gün şehir dışında. Eve her dönüşünde gece 1-2 gibi dönüyor. Eşimin eve gece yarısı gelmesini istemiyorum. Gerekirse ertesi sabah gelsin ama gece yarısı gelmesin. Çünkü eskiden çok beklerdim çocuk uyuyunca çay demler beklerdim gelecek iki muhabbet edeceğiz diye . Ama o gelmezdi hiç bir zaman gelmedi erken . Erken dediğimde hani 11 gibi. Bu gece gelme konusu bende saplantıya dönüştü inadına yapıyor gibi. Şimdi gece geleceğini öğrendiğimde içim bir tuhaf oluyor kaldıramıyorum. Ona karşı içten içe kin tutuyorum.
İkinci konu ev sorumlulukları ben 3 yetişkin 1 çocuk yaşadığımız bu evde bütün temizliğin , arka toplamanın yemeğin ütünün çamaşırın bulaşığın tek sorumlusu olmaktan bunları yapmaya mecbur olmaktan nefret ediyorum.
bazen tükeniyorum yardım istiyorum ben dinlenmek istiyorum o zamanda laf duyuyorum.
15 yaşındaki kızım yapacağım yemeği istemeyip kendi hazırlıyor yemeği sonrada ben yemek yapıyorum sen ne biçim annesin diye muamele yapıyor.
ona ve eşime kalsa her ikiside o kadar pislerki banyo 3 ayda bir ev 15 günde bir üstün körü temizlense yeter . Benim gereksiz iş yaptığımı iddaa ediyorlar . Küçük çocuğun olduğu evde haftada 2-3 kez süpürüyorum 1 kez silip toz alıyorum 1 kez wc lavaboları temizliyorum. 15 günde 1 banyo temizliyorum. Bu çok mu ?? Sürekli onu çorabını ötekinin bardağını diğerinin oyuncağını çöpünü kirlisini topluyorum . Bıktım artık deyince de yapma o zamn diyorlar. Yapmayınca evi ... götürüyor ! Sen ne biçim annesin ne biçim kadınsın muamelesi yapıyorlar. Büyük kızıma artık evde görev üstlenmesini söylüyorum benim yaşıtlarım odasından çıkmıyor ben annemiyim diyor . Eşim zaten çoğunlukla yok olduğu zaman keyfine bakar ya uyur ya tv izler .
dün anneler günüydü ya anne olduğum içinde eş olduğum içinde kendimi aptal gibi hissettim.
Sizce çok mu ucube şeyler hissediyorum?

Merhaba hanımlar
Eşim ve kızımla ilgili problemlerim var lütfen konuya sizin bakış açınız nedir yorum yapın

ben 12 yıl özel şirkette yönetici olarak çalıştım. . İkinci evliliğim . İlk evliliğimden 15 yaşında , şuanki evliliğimden 3 yaşında iki kızım var.
eşim işi nedeni ile haftada düzenli olarak 3-4-5 gün şehir dışında. Eve her dönüşünde gece 1-2 gibi dönüyor. Eşimin eve gece yarısı gelmesini istemiyorum. Gerekirse ertesi sabah gelsin ama gece yarısı gelmesin. Çünkü eskiden çok beklerdim çocuk uyuyunca çay demler beklerdim gelecek iki muhabbet edeceğiz diye . Ama o gelmezdi hiç bir zaman gelmedi erken . Erken dediğimde hani 11 gibi. Bu gece gelme konusu bende saplantıya dönüştü inadına yapıyor gibi. Şimdi gece geleceğini öğrendiğimde içim bir tuhaf oluyor kaldıramıyorum. Ona karşı içten içe kin tutuyorum.
İkinci konu ev sorumlulukları ben 3 yetişkin 1 çocuk yaşadığımız bu evde bütün temizliğin , arka toplamanın yemeğin ütünün çamaşırın bulaşığın tek sorumlusu olmaktan bunları yapmaya mecbur olmaktan nefret ediyorum.
bazen tükeniyorum yardım istiyorum ben dinlenmek istiyorum o zamanda laf duyuyorum.
15 yaşındaki kızım yapacağım yemeği istemeyip kendi hazırlıyor yemeği sonrada ben yemek yapıyorum sen ne biçim annesin diye muamele yapıyor.
ona ve eşime kalsa her ikiside o kadar pislerki banyo 3 ayda bir ev 15 günde bir üstün körü temizlense yeter . Benim gereksiz iş yaptığımı iddaa ediyorlar . Küçük çocuğun olduğu evde haftada 2-3 kez süpürüyorum 1 kez silip toz alıyorum 1 kez wc lavaboları temizliyorum. 15 günde 1 banyo temizliyorum. Bu çok mu ?? Sürekli onu çorabını ötekinin bardağını diğerinin oyuncağını çöpünü kirlisini topluyorum . Bıktım artık deyince de yapma o zamn diyorlar. Yapmayınca evi ... götürüyor ! Sen ne biçim annesin ne biçim kadınsın muamelesi yapıyorlar. Büyük kızıma artık evde görev üstlenmesini söylüyorum benim yaşıtlarım odasından çıkmıyor ben annemiyim diyor . Eşim zaten çoğunlukla yok olduğu zaman keyfine bakar ya uyur ya tv izler .
dün anneler günüydü ya anne olduğum içinde eş olduğum içinde kendimi aptal gibi hissettim.
Sizce çok mu ucube şeyler hissediyorum?
Küçük çocuğunuzu alıp annenize falan mı gitseniz acaba?

Allah çevremizdeki merhametli insanları çoğaltsın inşallah.
Böyle kıymet bilmeme durumlarına çok sinir olurum.
Sen çabala saçını süpürge et "yapmasaydın" derler.
Ben olsam sadece 3 yaşındaki kızıma odaklanırım ev işlerini de kendimi yıpratmadan yaparım. Yemek hazırlarım yiyen yer yemeyen kendine hazırlar alırım makineye atarım bulaşıkları. Madem konuşunca çözüm bulunmuyor kulaklarımı tıkarım çocuk uyuyunca kahvemi yapar kitabımı okurum. İnan hayat birilerine adamak için çok kısa. Kendini yıpratma boşuna.

Baştan alıştırmanız gerekirdi herkesi, iş işten geçmiş. Ben olsam eve yardımcı tutarım. Her hafta temizlik yapacak biri. Onun geleceğinden önceki akşam da ortalığı toplarım oh mis. Eşiniz bunu sağlayabiliyordur inşallah, yoksa bunca çalışmanın bir anlamı kalmıyor. Gece gelmesine artık alışmış olmanız gerekir. Hiç gelmeyecekmiş gibi düşünün keyfiniZe bakın. Benim eşim de sık yolculuk yapar. Evde olmayan adam için türlü sorumluluklarla donanmak evet kin duymaya sebep oluyor. Yalnız olmadığınızı bilin, bu şekilde yaşayan bir çok kadın var

Baştan alıştırmanız gerekirdi herkesi, iş işten geçmiş. Ben olsam eve yardımcı tutarım. Her hafta temizlik yapacak biri. Onun geleceğinden önceki akşam da ortalığı toplarım oh mis. Eşiniz bunu sağlayabiliyordur inşallah, yoksa bunca çalışmanın bir anlamı kalmıyor. Gece gelmesine artık alışmış olmanız gerekir. Hiç gelmeyecekmiş gibi düşünün keyfiniZe bakın. Benim eşim de sık yolculuk yapar. Evde olmayan adam için türlü sorumluluklarla donanmak evet kin duymaya sebep oluyor. Yalnız olmadığınızı bilin, bu şekilde yaşayan bir çok kadın var
Biliyorum farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde yaşan evliliği idame ettiren var bunları çok düşündüm .
sorun şu benim için akşam çocuk uyuyunca eşim gelmiş olur iki sohbet ederiz ertesi gün iş var çünkü diye istedim hep. Onunla da güzel güzel konuştum seni seviyorum ve özlüyorum erken gelmeni seninle vakit geçirebilmek için istiyorum diye ama ilk seferde yine gece yarısı geldi bir sonraki sefer yine yine yine ... benim söylediklerimi duymadı bile . Kendimi değersiz hissettiğim için inat oldu içimde . Ertesi gün gelsin yada gelmesin ama gece yarısı gelmesin bu eve! Takıntı oldu. Söylüyorum kendisine de ertesi gün gel diyorum . Bide beni suçluyor ben eve geleyim diye yolda uyumuyorum kaza yapacağım bir gün diyor. Ben de bugün dayanamadım bu lafına ona hakaret ettim. Ben ona gelme diyorum ertesi gün gel diyorum o hala yolda uykusuz araba sürüyorum diyor.

Eşinize 11 den sonra gelmesin demek abes olur adam gelip yatacak
Eşinizi ev işleri konusunda değiştirebilirmisiniz bilmiyorum beş gün yokmuş zaten
Kızlarınıza sorumluluk verebilirsiniz
Ufaklık oyuncaklarını kesinlikle kendi toplamalı
Büyük de sizin belirleyeceğiniz işleri yapabilir makine boşaltmak odasını süpürmek çöp gibi
Bende de var benzer sorun iki aydır bulaşık makinesini oğlum boşaltıyor gece de gündüz de o bosaltkncaya kadar bekliyorum burda sabırlı olup beklemek lazım o yapmıyor diye bırakmamak gerekiyor
Evi süpürür süpürgeyi odasının önünde bırakırım kendi süpürür bazen o süpürge bir gün bekliyor odanın önünde napayım beklesin yıllarca ben yaptım da noldu
Çamaşırları yikasamda yerleştirmem kendileri yerlestirir
Hedefim oğluma tüm evin süpürge sorumluluğunu vermek umarım başarabilirim😂😂😂😂

Küçük kızım dağıttığını toplasa yeter
Böyle işte çok takıntı yapmamaya çalış bence
Yoneticiysen kazancın iyidir diye düşünüyorum haftalık yarım gün temizliğe yardımcı alabilirsin
Ben olsam hiç acımam niye kazanıyorum parayı beni rahat ettirsin konforunu artırsın diye

Ben sizin konunuz üzerinden sormak istiyorum kusura bakmayın.

15 yaş yani ergenlik yaşlarında bu muameleyi hepimiz yaşayacak miyiz? Kaçınılmaz mi bu?

"Ben mi anneyim, doğurmasaydın, benim yaşıtlarım odasından çıkmıyor." Duyduğumda ya da okuduğumda ciddi anlamda beni üzen cümleler..

Bin bir sıkıntıyla büyüttüğümüz can, bize karşı merhametini hep korusun isterim..

Kendinizi hatalı gördüğünüz nokta var mı? Varsa paylaşır mısınız?

Örneğin "Fazla şımarttık, sorumluluk vermedim, hep bencildi ve izin verdim." Gibi bir durum söz konusu mu?

Yoksa ne yaparsan yap, nasıl büyütürsen büyüt kontrol dışı bunlar mi dersiniz? :110:

Bu arada eşinizin gece gelmesini neden bu kadar takıntı haline getirdiniz? Canınızı sıkmaya değer bir durum değil.. Elbette eşler arası paylaşım önemli ama bu çeşitli sebeplerle aksayabilir.
Takılmayın derim.

Ancak ev işleri konusunda sizi yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Evladınızın bile..
Kızınız ise kendi odasının temizlik ve düzenini sağlayacak alışkanlıkları bir an önce edinmeli en azından.
Bir yardımcı tutun düzenli olarak sizi rahatlatsın derim.

Onunla da güzel güzel konuştum seni seviyorum ve özlüyorum erken gelmeni seninle vakit geçirebilmek için istiyorum diye ama ilk seferde yine gece yarısı geldi bir sonraki sefer yine yine yine ... benim söylediklerimi duymadı bile . Kendimi değersiz hissettiğim için inat oldu içimde
Açıkçası erkekler iş , mesai, yolculuk durumlarını bizim beklentilerimize değil kendi yorgunluk, mesai, uyku düzenlerine göre ayarlamak istiyorlar.

15 yaş yani ergenlik yaşlarında bu muameleyi hepimiz yaşayacak miyiz? Kaçınılmaz mi bu?

"Ben mi anneyim, doğurmasaydın, benim yaşıtlarım odasından çıkmıyor." Duyduğumda ya da okuduğumda ciddi anlamda beni üzen cümleler..

Bin bir sıkıntıyla büyüttüğümüz can, bize karşı merhametini hep korusun isterim..

Örneğin "Fazla şımarttık, sorumluluk vermedim, hep bencildi ve izin verdim." Gibi bir durum söz konusu mu?

Yoksa ne yaparsan yap, nasıl büyütürsen büyüt kontrol dışı bunlar mi dersiniz? :110:
Bence hem merhametsiz nesil geliyor aşırı bencil duyarsiz
Bir arkadaş çevresi ile kiyaslama var
Bir de bireysel farklilik olsa gerek
Bakın ben küçükken annem pazara gider gelirdi ilkokul çocuğuyum anneme kendimce kahvaltı hazırlar cay yapar önüne koyardim yoruluyor diye
O zaman öğlenci idim
Hala o günleri tebessümle anarım
Ve evde üç kiziz digerleri benim aldığım sorumluluğun onda birini almazdi
Hala yaşım 34 aileme karşı en vicdanlı merhametli benim
Yazın tatilimde esim köyüne gidince anneme yardım eder temizliğine vs yapamadığı herşeyi yapmaya çalışırım gücüm yetmezse temizlikçi tutarım vs
Ama diğerleri sorumsuz hala.
Ucumuzde aynı ailenin çocuğuyuz
Kişilik karakter farklılaşıyor bence.
Eşimde ailesine karşı aynı ben gibi çok merhametli ama diğer kardeşleri öyle değil.

Bu arada eşinizin gece gelmesini neden bu kadar takıntı haline getirdiniz? Canınızı sıkmaya değer bir durum değil.. Elbette eşler arası paylaşım önemli ama bu çeşitli sebeplerle aksayabilir.
Takılmayın derim.

Ancak ev işleri konusunda sizi yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Evladınızın bile..
Kızınız ise kendi odasının temizlik ve düzenini sağlayacak alışkanlıkları bir an önce edinmeli en azından.
Bir yardımcı tutun düzenli olarak sizi rahatlatsın derim.

Gece geç kalma konusunu takıntı haline getirmeniz saçma olmuş. Adam bir an önce evine gelip yatıp uyumak istiyor demek ki. Kaldığı yer rahat mı, ücretsiz mi mesela. Niye boş yere beklesin ertesi günü anlam veremedim buna. Ev işleri için de kendimizi yıpratmak için hayat çok kısa. Temizlikçi tutun haftada bir. Boşuna mı çalışıyorsunuz?

Ben hiç şımartmadım , hatta büyük kızımı büyütürken yalnızdım . İkinci evliliğimi 8 yıl sonra yaptım . Kızım her konuda yardımcımdı. Ama çevre çok etkiliyor diğer yaşıtlarının hiç bir şey yapmadığını görüyor genelde öyle olunca yapmak istemiyor. Ben tam tersi sorumluluklarının farkında olmayı bilen bir çocuk yetiştirdim hep ondan yardım istedim iş yaparken . Küçükken ben süpürüyorsam ona toz bezi verirdim . Çekmecelerini toparlardı. Yatak örtüsünü değiştirirken beraber yapardık. Yemek hazırlarken veya çamaşır asarken.
Ama şimdi etrafımıza bakıyorum gerçekten yok sorumluluk alan tek bir çocuk . O da ben niye böyle değilim demeye başladı.

Biliyorum farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde yaşan evliliği idame ettiren var bunları çok düşündüm .
sorun şu benim için akşam çocuk uyuyunca eşim gelmiş olur iki sohbet ederiz ertesi gün iş var çünkü diye istedim hep. Onunla da güzel güzel konuştum seni seviyorum ve özlüyorum erken gelmeni seninle vakit geçirebilmek için istiyorum diye ama ilk seferde yine gece yarısı geldi bir sonraki sefer yine yine yine ... benim söylediklerimi duymadı bile . Kendimi değersiz hissettiğim için inat oldu içimde . Ertesi gün gelsin yada gelmesin ama gece yarısı gelmesin bu eve! Takıntı oldu. Söylüyorum kendisine de ertesi gün gel diyorum . Bide beni suçluyor ben eve geleyim diye yolda uyumuyorum kaza yapacağım bir gün diyor. Ben de bugün dayanamadım bu lafına ona hakaret ettim. Ben ona gelme diyorum ertesi gün gel diyorum o hala yolda uykusuz araba sürüyorum diyor.
Eşiniz keyfi olarak mı geç geliyor? Yani daha erken gelebilirken gece yarısı mı gideyim diyor? Anladığım kadarıyla işini bitirince dinlenmeden yola çıkıyor adam bir an önce evde olayım diye. Siz neden bunu keyfi olarak algılayıp gelme, ertesi gün gel diyorsunuz ki? Yani deseniz ki yorgun argın uykusuz araç kullanma korkuyorum bir şey olacak diye, dinlen ertesi sabah yola çık, anlarım ama bu türlüsünü anlamak güç.
Bence siz evde üstünüze binen yükten bunalıp eşinizin geç saatte gelişine patliyorsunuz. Yani öfkenizi yanlış yönlendiriyorsunuz. Sorununuz eşinizin işi bitince yola çıkıp eve gelmesi değil.
Sorun evdeki herkesin her şeyi sizden beklemesi ve bir işin ucundan tutmaması.
Bence herkesi toplayıp bu konuda ciddi ciddi konuşun. Bu kadar yükün size fazla geldiğini, artık kaldiramadiginizi, herkesin bir işin ucundan tutması gerektiğini yoksa istifanızın kaçınılmaz olacağını söyleyin. Ne güzel çalışıyormuşsunuz. Gidecek yeriniz olmasa da bir işiniz, maaşınız var. Ya haftada bir temizlikçi tutarsınız ve günlük yemek, bulaşık, çamaşır konularıni da herkes paylaşır ya da kendinize yeni bir ev tutarsınız.

Yöneticilik yapıyormuşsunuz, maddi gücünüz yerinde görünüyor neden 15 te, ya da haftada bir yardımcı almıyorsunuz? Bu kadar çalışıp bir de temizlik için kendinizi bu kadar yıpratmaya değer mi.

Hay ağzınızı öpeyim ben yazacaktım. Bu eziyet neden?

Gece geç kalma konusunu takıntı haline getirmeniz saçma olmuş. Adam bir an önce evine gelip yatıp uyumak istiyor demek ki. Kaldığı yer rahat mı, ücretsiz mi mesela. Niye boş yere beklesin ertesi günü anlam veremedim buna. Ev işleri için de kendimizi yıpratmak için hayat çok kısa. Temizlikçi tutun haftada bir. Boşuna mı çalışıyorsunuz?
Bir mesai saatinden çıkıp gelmiyorki ? Yani döneceği yerden erken çıksa erken eve gelir . En azından ben bu duruma üzülüyorum diye bu konular olunca 1 sefer erken gelir. Hiç gelmedi.
ev işleri maalesef haftada 1 kez yapılca bitmiyor daha önce bunu da denedim. Hepimizin eve yorgun geldiğimiz halde ben yemek hazırlayıp ortalık toparlayım çamaşır atayım asayım derken eşim elinde telefon , kızım odasında oluyor. Ben mecburum yada bunlar benim görevim . Değil değil işte bu evde yaşayan yetişkin herkes bu evdeki işlerden sorumlu. Yardımcı tutmak çözüm değil ha evde daimi kalan bir yardımcı olursa bedeli mukabilinde yapar bu işleri. Buna bütçeniz yoksa herkes ev süpürecek silecek toz alacak wc temizleyecek yaaa!!

Back