Ay tobeestafurullah artik gercekten. Anlamamak icin direniyorsunuz herhalde. Neden babalik davasi aciyor biliyor musunuz? Yarin obur gun sizin gibiler cocugun kimligini gorup senin baba hanende neden deden yaziyor annen yaziyor demesin diye. Cocuk zor durumda kalmasin insanlara karsi diye. Anliyor musunuz Allah askina anlayin artik.Ablası halinden memnunsa diyecek bisey yok lakin madem kocaya güvenip yapmadı hiç bişeyi neden babalık davası açacak ki?
Kendi soyadını versin çocuğuna adama..
Avukatla gorustu acilmak uzere dava, cocuk sikinti cekmesin baba adinda baba adi var lakin soyadi annenin suan
Canım bişey diyim mi ablası adamın evli olduğunu bile bile beraber olmuş ve sonradan hamile kalmış, ablasıda gayet halinden menunmus yani bu kadının asla haklı yönğ yok buraya konuda açsa ben taslardım evli adamla bile bile sevgili olmak nedir bu hiç bir yerde kabul görmez ,,adamın parasına gğvenip bırakmış işi, madem adama muhtaç olmadan güvenmeden çocuk doğurdum o zaman kendi soyadını ver neden babalık davası acıyor onu da anlamıyorumDürüstce cevapliyorum eğer o kadın burda konu açmış olsaydı aynen bu şekilde tabiki kadına hatalı olduğunu hamile kalmamak için dikkat etmesi gerektiğini söylerdim. Ve evet aldırnasinida söyleyebilirdim. Ama burda bir ayrıntı var kadın bebeği çok istemiş çünkü bence yaşı geçtiği için . Bebek gerçekten ateşe atılmış. Adam zaten ise yaramaz ve kadında ona güvenmiyorsa bir lafiyla neden gül gibi işini bırakıyor.
Bana şuanda nikahlı kocam işini bırak dese valla bırakmam .
Konu sahibine de hak veriyorum illa ki ablasını düşünüyordur onu koruyordur ama sizce ablanın hiç mi hatası yok ?
Ablani kararindan ve cesaretinden dolayi tebrik ediyorum. Bebegiyle beraber hersey gonullerince olsun dilerim.
Adamın evli olduğunu bile bile sevgili olmayı kabul ediyor kadının yaptıgı ahlaksızlıktan başka bir şey değil ama burada kahteman ilan ediyorlar çok doğru yorumunuzEvli adamla birlikte olup çocuk doğurdu diye kimseyi tebrik edip, kahraman ilan edemeyeceğim kusura bakmayın.
Günümüz şartlarında dünyaya babasız çocuk getirmek bile bile lades demektir.Cesaret değil çok afedersiniz aptallıktır.
Adam kişiliksizin teki belli.Davanın peşini bırakmayın da bari en azından çocuğu nüfusuna alsın.Duygusal değil gerçekçi düşünmek lazım.Hele dünyaya çocuk getirmekse konu 2 kere düşünmek lazım.
Adamın evli olduğunu bile bile sevgili olmayı kabul ediyor kadının yaptıgı ahlaksızlıktan başka bir şey değil ama burada kahteman ilan ediyorlar çok doğru yorumunuz
Ben ablanin hatasi yok demiyorum. Bakin cok takdir etmeme ragmen cocugu dogurmasi bence buyuk hata. Benim butun derdim bu anliyor musunuz. Burda kac tane konu acildi bebegimi aldircam diye. Hepsine ben dedim ki aldir, bu sartlarda dunyaya gelmesin, ilerde cekecegi sikintilar belli dedim. Burdaki uyelerin hepsi bana saldirdi. Ne demek aldirmak yedi bi halt sahip cikacak, yok dogmus bebegi olduremiyorsa cocugunu da aldiramaz diye. Ama simdi kadin dogurdu diye vay efendim niye dogurdun da aldirmadin diyolar. Benim butun derdim bu ikiyuzluluk anladiniz mi? Ben hata yapilmamis demiyorum, o cocugun dogmasi bir hata bence cunku omrunun sonuna kadar bu konuya yorum yapan insanlarin zihniyetiyle ugrasacak. Ama bu kadin bunca seyi goze aldiysa tebrik etmek gerekmez mi lutfen ya.Dürüstce cevapliyorum eğer o kadın burda konu açmış olsaydı aynen bu şekilde tabiki kadına hatalı olduğunu hamile kalmamak için dikkat etmesi gerektiğini söylerdim. Ve evet aldırnasinida söyleyebilirdim. Ama burda bir ayrıntı var kadın bebeği çok istemiş çünkü bence yaşı geçtiği için . Bebek gerçekten ateşe atılmış. Adam zaten ise yaramaz ve kadında ona güvenmiyorsa bir lafiyla neden gül gibi işini bırakıyor.
Bana şuanda nikahlı kocam işini bırak dese valla bırakmam .
Konu sahibine de hak veriyorum illa ki ablasını düşünüyordur onu koruyordur ama sizce ablanın hiç mi hatası yok ?
Konuş sahibinin sözlerine karsı söylüyorum ablam ona güvenip doğurmafı felan diyor, ben de diyorum o zaman gğvenöediyse neden soyadını istiyor , öyle bir anlatıyor ki ablasınıToprak111
acin bir medeni hukuk okuyun hanimefendi.
nasil bir bilgisizlik ile yorum yapiyorsunuz. medeni hukukta babalik davasi acilma hukmu zaten bu konular icin var. boyle bir hukum ve dava hakki da varsa demek ki kisinin savunacagi ve koruyacagi, sahiplenecegi bir durum mevcut.
Aynen öyle ama konu sahibinin ifade tarzı çok başkakimse kadina yaptigi dogru demiyor. ancak bir sekilde cocuk dunyaya geldiyse yasa babaya karsi cocuk ve annesini korur. her ne sekilde olursa olsun. butun dunya hukukunda bu boyledir.
teşekkürler, bebeği öğrendiği anda babaya senle ya da sensiz bebeğimi doğurucam senden bi beklentim yok demiş, ama adam hep yanında olmuş kimliğime alıcam ailene şimdilik anlatma beni kötü bilmesinler yarın karşılarına çıkabilecek yüzüm olsun demiş. belki de oyalamak içindi bilemicem. ben adamı da suçlamıyorum ablamın kararı kendi istedi doğurdu yaş olmuş 35. ama aması var işte babam, babasız büyüme konusuna gelince hayatta olup ta olmayan babalarda var
Konuş sahibinin sözlerine karsı söylüyorum ablam ona güvenip doğurmafı felan diyor, ben de diyorum o zaman gğvenöediyse neden soyadını istiyor , öyle bir anlatıyor ki ablasını
Sinanmadiginiz gunahin masumu olmayin. Adamin karisiyla degil biraz da diger kadinla empati yapin. Basima gelmez demeyin cok kinadiniz cok havadan havadan konustunuz. Colugunuz cocugunuz olur, kardesiniz sevdiginiz biri illa ki vardir. Bi bakarsiniz kendinizi cocugu dogurani korurken bulursunuz.Konuş sahibinin sözlerine karsı söylüyorum ablam ona güvenip doğurmafı felan diyor, ben de diyorum o zaman gğvenöediyse neden soyadını istiyor , öyle bir anlatıyor ki ablasını
Agzina saglik helal olsun. Aldirip hiç bir şey olmamış gibi hayatını yaşamadı dimdik adamdan bi beklenti olmadan çocuğuna bakıyor, babalık davası işin farklı bi boyutuEvet savunulacak yanı var. Ne kadar dogru bulmasam da her seye ragmen, sizin gibi insanlara ragmen, bunca lafi isitecegini bilmesine ragmen cocugunu hata olarak gormemis her see gogus germiş o cocugu dogurmuş. Cocuk bahanesiyle adami elinde tutmaya calismiyor, para koparmaya calismiyor, cocugum ilerde sikinti cekmesin nufusuna alsin sonra da bi daha muhatap olmasa da olur diyip ayaklari ustunde duruyor. Bu kadinin yaptigini kim yapabilirdi? Bu kadin onca hatasina ragmen sirf cocugu icin bunca gurultuyu sineye cekip o cocugu dogurdugu icin alnindan opulecek bir kadin. O bebegi aldirsaydi, ya adam bosanmazsa deseydi, y bana kotu gozlere bakacaklar deseydi o kadin hakkinda boyle atip tutamazdiniz degil mi? Kimse hicbi sey bilmeseydi belki sizle karsilikli oturdugunda siz bile ay ne guzel ne namuslu kadin diyecektiniz degil mi? İste o cocugu icin kimseyi umursamamis anladiniz mi?
Evet bebeğine herşey e rağmen her zaman sahip çıkacaksa , hiç birseyden mahrum bırakmayacaksa , sicak bir aile ortami sağlayacaksa evet tebrik edilir.Ben ablanin hatasi yok demiyorum. Bakin cok takdir etmeme ragmen cocugu dogurmasi bence buyuk hata. Benim butun derdim bu anliyor musunuz. Burda kac tane konu acildi bebegimi aldircam diye. Hepsine ben dedim ki aldir, bu sartlarda dunyaya gelmesin, ilerde cekecegi sikintilar belli dedim. Burdaki uyelerin hepsi bana saldirdi. Ne demek aldirmak yedi bi halt sahip cikacak, yok dogmus bebegi olduremiyorsa cocugunu da aldiramaz diye. Ama simdi kadin dogurdu diye vay efendim niye dogurdun da aldirmadin diyolar. Benim butun derdim bu ikiyuzluluk anladiniz mi? Ben hata yapilmamis demiyorum, o cocugun dogmasi bir hata bence cunku omrunun sonuna kadar bu konuya yorum yapan insanlarin zihniyetiyle ugrasacak. Ama bu kadin bunca seyi goze aldiysa tebrik etmek gerekmez mi lutfen ya.
Sen hic canini sikma arkadasim, herkes adamin karisiyla empati yaptigi icin, ya bi gun benim kocisi de elimden alirlarsa diye korktugu icin mantik cercevesinde bakamiyor. Allah size sabir versin boyle zihniyetleri o yavrudan omur boyu uzak tutsunAgzina saglik helal olsun. Aldirip hiç bir şey olmamış gibi hayatını yaşamadı dimdik adamdan bi beklenti olmadan çocuğuna bakıyor, babalık davası işin farklı bi boyutu
amin teşekkürler, bilgi içinde ayrıca sağolunmahkemeden sonra degisecek o. yaliz mahkemeden sonra yeni kimlik cikarirken ablaniz dikkat etsin bazi isguzar memurlar eski soyadi diye bir haneyi de dolduruyorlar. oranin dolmasina gerek yok. zaten nufus kaydindan da bu ozel durumu siliniyor, gorunmuyor. yani hayati boyunca cocuk bu bilgiyi bilmese dahi ogrenemez.
allah yardimcilari olsun.
amin inşallah karşımıza sizin gibi yapıcı insanlar çıkmasıni diliyorum. olan olmuş bu saatten sonra bebeğimiz bu abuk durumlarla ve insanlarla karşılaşmasın inş.Sen hic canini sikma arkadasim, herkes adamin karisiyla empati yaptigi icin, ya bi gun benim kocisi de elimden alirlarsa diye korktugu icin mantik cercevesinde bakamiyor. Allah size sabir versin boyle zihniyetleri o yavrudan omur boyu uzak tutsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?