• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

Sen hic canini sikma arkadasim, herkes adamin karisiyla empati yaptigi icin, ya bi gun benim kocisi de elimden alirlarsa diye korktugu icin mantik cercevesinde bakamiyor. Allah size sabir versin boyle zihniyetleri o yavrudan omur boyu uzak tutsun

ya allah hickimseyi ayni yastiga bas koydugu adam tarafindan boyle bir ihanetle sinanma durumunda koymasin. ama hayat bu, yarin ne olacagimizi hicbirimiz bilmiyoruz.

ben demiyorum ki kadin hakli.

bak adam bekar olsaydi, sevgili olsalardi; hamile diye terk etseydi cok daha koru korune savunurdum ancak elbette ki karsi tarafin evli olmasi savunma kalkanlarimizi kiriyor.

konu ne bu kadinlar ne de adam. konu bebek. dava acilmali mi acilmamali mi, nasil destek olamiyiz...

olunacak destek bu konuyu hic acmamak, yok saymak, bebege bunu asla lanse etmemek. etrafa da anlasamamislar ayrilmislar diye konuyu kapatmak.

Size sadece tek bir konuda öneride bulunmak isterim: Yazdiginiza ablaniz adamin evli oldugunu ögrendikten sonra hamile kalmis adamdan. Adam sonradan "yuvami yikamam" diye aradan cekilmis. Su anda olaylar heralde cok yeni. Adam cocugunu getirip bebegi de göstermis diyorsunuz. Eger adam ilerde pisman olurda bebekle bir bag kurmak isterse durumu oldugu gibi anlatmaniz lazim. Aksi takdirde ilerde sıkıntį olacaktir.

Sen git evli adamla sevgili ol , ondan çocuk doğur, sonra yaptığı çok büyük bir cesaretmiş gibi tebrik edil vay daha başımıza daha neler gelecek , bunu eşleriniz yapsa kadına oturur bir de dava acarsınız süründürürsünüz ama burada ahkam kesiyorsunuz işte...

Konu sahibi sizin derdiniz adamı eşinden ayırmak mı nedir ? Böyle bu durumda ben adamın karısının yerinde olsan asla bosanıpta ablanla evlenmesi konusunda adamı ödüllendirmezdim aksine süründürürdüm.

Ablan böyle yaptı diye kadın ayrılmayıncada yuva yıkılmadı mı oluyor , yıkılmadıysa bu kadar uğraş niye

O çocuk zaten o adamın ister kabul etsin ister etmesin ama lütfen kadın çok iyi bir şey yapmış gibi kadını savunmayın
adamın eşi de sizin zihniyetinizde olduğu için boşanmadı zaten güzel kardeşim bi çocuk doğurup kocasını ödüllendirecek, benden hiç gitme diye, şimdi ablam ahlaksız, sizin mantığınız çok ahlaklı diğmi oturun ödüllendirin böyle kocaları

Sen git evli adamla sevgili ol , ondan çocuk doğur, sonra yaptığı çok büyük bir cesaretmiş gibi tebrik edil vay daha başımıza daha neler gelecek , bunu eşleriniz yapsa kadına oturur bir de dava acarsınız süründürürsünüz ama burada ahkam kesiyorsunuz işte...

Konu sahibi sizin derdiniz adamı eşinden ayırmak mı nedir ? Böyle bu durumda ben adamın karısının yerinde olsan asla bosanıpta ablanla evlenmesi konusunda adamı ödüllendirmezdim aksine süründürürdüm.

Ablan böyle yaptı diye kadın ayrılmayıncada yuva yıkılmadı mı oluyor , yıkılmadıysa bu kadar uğraş niye

O çocuk zaten o adamın ister kabul etsin ister etmesin ama lütfen kadın çok iyi bir şey yapmış gibi kadını savunmayın

sizi esiniz aldatti mi? yahut yakin cevrenizde ihanet yasadiniz mi ki bu kadar yogun bir tepkiyle uzatiyorsunuz?

kimse babayi yahut anneyi savunmuyor; es olan kadina aradan cekil demiyor bu konuda.

Sinanmadiginiz gunahin masumu olmayin. Adamin karisiyla degil biraz da diger kadinla empati yapin. Basima gelmez demeyin cok kinadiniz cok havadan havadan konustunuz. Colugunuz cocugunuz olur, kardesiniz sevdiginiz biri illa ki vardir. Bi bakarsiniz kendinizi cocugu dogurani korurken bulursunuz.
K.bakmayın ama gidip evli adamla sevgili olmak gibi bir ahlaksızlığı başınıza gelir gibi lütfen anlatmayın asla empati yapamam diğer kadınla,

Size sadece tek bir konuda öneride bulunmak isterim: Yazdiginiza ablaniz adamin evli oldugunu ögrendikten sonra hamile kalmis adamdan. Adam sonradan "yuvami yikamam" diye aradan cekilmis. Su anda olaylar heralde cok yeni. Adam cocugunu getirip bebegi de göstermis diyorsunuz. Eger adam ilerde pisman olurda bebekle bir bag kurmak isterse durumu oldugu gibi anlatmaniz lazim. Aksi takdirde ilerde sıkıntį olacaktir.
yalan yarım yamalak anlatmak istemiyoruz babama da ileride bebeğe de, yalan üstüne kurulmuş bi hayat yorucu ve zor olur. teşekkürler

Evli adamla sevgili olup çocuk doğurmayı lütfen sizin de başınıza gelir gibi acitasyon yapmayın, bu bir ahlaksızlıktır başka hiç bir şey değil, böyle bir şeyi doğru buluyorsunuz madem kocam beni aldatıyor konularında neden diğer kadını taslıyorsunuz ya, bu ahlaksızlıgı T.C. anayasası bile kabul etmiyorken biz hiç edemeyiz.

Canım bişey diyim mi ablası adamın evli olduğunu bile bile beraber olmuş ve sonradan hamile kalmış, ablasıda gayet halinden menunmus yani bu kadının asla haklı yönğ yok buraya konuda açsa ben taslardım evli adamla bile bile sevgili olmak nedir bu hiç bir yerde kabul görmez ,,adamın parasına gğvenip bırakmış işi, madem adama muhtaç olmadan güvenmeden çocuk doğurdum o zaman kendi soyadını ver neden babalık davası acıyor onu da anlamıyorum
töğbe estağfurullah, kardeşim senin başından bu tarz bi olay geçti de fantazimi yazıyosun, yok kandırılmak, yok adamın parasına güvenmek, okuduğunu anlamıyo musun yeni bi hikayemi yazıyosun, doğum dahil adamın maddi olarak hiç bir etkisi olmadı dedim, Sen anlama olur mu güzelim sen de anlamayıver

Merhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.

asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.

ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.

kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
Ablan ama kusura bakma eleştirmeden edemeyeceğim. Bu nasıl bir sorumsuzluk allah aşkına? Hem anneniz hem de babanız için bu durum çok ağır. Babanız ablanızı başka şehre evli adamdan çocuk doğursun doğursun diye yollamamıştır eminim. Ve duyunca yıkılacaktır. Bir insan nasıl ailesinin düşeceği durumu hesap etmeden hareket eder? Hani ilişkisi olmasını geçtim bir de pişkin pişkin doğurmak istemiş pes... Allah o bebeğe güzel kader yazsın o masumun suçu yok. Ama ablanıza çok kızdım böyle sorumsuz evli bir adamdan çocuk yaptığı için. Bir kere o çocuğun geleceği nasıl olacak? Böyle bir babası olduğuna üzülmeyecek mi? Benim annem beni evli bir adamdan doğurmuş diye üzülmeyecek mi?
Doğurmadan çocuk yapmadan önce bunları nasıl hesaba katmaz bir insan? Oyun mu sanıyor çocuk büyütmeyi? Diğer ablanız da baba rolü üstlenmiş yazık günah değil mi böyle büyük bir sorumluluk altında bırakmış diğer ablanızı?
Çocuk doğuran ablanız dışında size ve ailenize çok üzüldüm. Özellikle babanıza...
Umarım adam duyunca hastalanmaz.
Diğer ablanıza da hiç acımıyorum kusura bakmayın.
Bekar adamlar dururken evli adamlara tamah eden kadınlar midemi bulandırıyor üzgünüm...

Konu sahibi yuva yıkılması demek illa ayrılmak mı demek boşanmak mı demek??onlar boşanması yuva yıkılmadı demek nedir ya?nasıl bir zihniyettir bu ya
ŞU demek
Kadın aldatıldığını biliyır , kocasının yediği haltları biliy
Konu sahibi yuva yıkılması demek illa ayrılmak mı demek boşanmak mı demek??onlar boşanması yuva yıkılmadı demek nedir ya?nasıl bir zihniyettir bu ya
Şu demek ;
Benim kocam beni aldatıyor diyelim ben adamın nikahlı karısı olayım :)
Kocamın sevgilisi var ve benim HABERİM var .
Sevgilisi hamile ve benim bundan da HABERİM var .
Yani aslında biz zaten bitmişiz.Adam başkasını seçmiş, çocuk yapmış yahu , ama ben yüzsüzüm. Dünyada yaşayan insanların kadın erkek farketmez en az, en az yarısının başına gelen başıma gelmiş. Aldatılmışım ama hayatıma nikah için devam ediyorum .

Ben var ya o an , o an kapıya koyarım adamı . Benim kocam beni aldatsa suçlu ben ya da o kadın olmaz. Kocam olur .
"Şeytan kadın benim kocamı kandırdı , allah uzak etsin vs" geçin bu işleri
Erkekler
-Aramız bozuk
-Zaten yatmıyoruz
-Aramızda cinsellik yok
.....
diye sıralayarak aldatıyor karılarını ....
Ablası masum demiyorum .Ablası GÜÇLÜ diyorum . 35 yaşında anne olma şansı geçmiş eline ve bunu kullanmış .Adam olsaymış , korunsaymış ,hamile bırakmasaymış. Aldırsak dert , doğursak dert ...
Allah anneye , bebeğe bir ömür huzur ,sağlık versin ..

S sistemsel

bu arada, dava acilirken dava ve avukat ucretleri; dogum ve hamilelik giderleri; maddi ve manevi tazminat da ekleniyor dava dilekcesine.

hamile sevgiliyi, imam nikahliyi yani yasal bagi olmayan hamile bir kadini terk etmek yasada suc. dolayisiyla ablaniza bu sebeple tazminat hakki doguyor.

diger taraftan adamin aylik geliri uzerinden bir nafaka belirleniyor. ablaniz bunu talep etmese de hakim bunu veriyor. ablaniz kullanmayacak olsa dahi olsa bu rakami alsin ve cocugu adina yatirim olarak kenara koysun.

ve ablaniz onune baksin. allah guzelleri karsisina cikarsin.

Evli adamla sevgili olup çocuk doğurmayı lütfen sizin de başınıza gelir gibi acitasyon yapmayın, bu bir ahlaksızlıktır başka hiç bir şey değil, böyle bir şeyi doğru buluyorsunuz madem kocam beni aldatıyor konularında neden diğer kadını taslıyorsunuz ya, bu ahlaksızlıgı T.C. anayasası bile kabul etmiyorken biz hiç edemeyiz.
anayasa kabul etmiyor derken anayasa da evlilik dışı doğmuş çocuklar için kanun var, kabul edilebilir demiyorum kabul etmesi zor ki bur da dertleniyorum ama sen de yorma kendini olur mu

ŞU demek

Şu demek ;
Yani aslında biz zaten bitmişiz.Adam başkasını seçmiş, çocuk yapmış yahu , ama ben yüzsüzüm. Dünyada yaşayan insanların kadın erkek farketmez en az, en az yarısının başına gelen başıma gelmiş. Aldatılmışım ama hayatıma nikah için devam ediyorum .

Ben var ya o an , o an kapıya koyarım adamı . Benim kocam beni aldatsa suçlu ben ya da o kadın olmaz. Kocam olur .
Erkekler
-Aramız bozuk
-Zaten yatmıyoruz
-Aramızda cinsellik yok
.....
Ablası masum demiyorum .Ablası GÜÇLÜ diyorum . 35 yaşında anne olma şansı geçmiş eline ve bunu kullanmış .Adam olsaymış , korunsaymış ,hamile bırakmasaymış. Aldırsak dert , doğursak dert ...
ağzına sağlık diyor, amin diyorum

Son bir şey söylüycem konu sahibi ben ce o abla sizsiniz ve yaptığınız ahlak dışı bir şey, o masum meleğin Rabbim yardımcısı olsun ilerde inşaallah çok iyi bir hayatı olur, o adamdan da baba ne olmaz, o adamın soyadını taşısa ne taşımasa ne o meleğin yolu bir ömür acık olur inşallah..

hanim efendi medeni hukuk ile anayasa birbirinden tamamen farkli seylerdir. aile hukuku konulari anayasada yer almaz. anayasa, devlet yapisi icin var olan bir kurallar toplulugudur. lutfen once acin bir kavramlara bakin, sonra saldirin.

beni kocam aldatsa, ben bu ihaneti affetsem yahut affetmesem dahi, ortada bir cocuk varsa zaten ben suratina tukururum o cocugu ortada koydugu icin.

konu babalik bagi ve cocuk.

konu evli adamla iliskiye giren kadini taslama, ne halt yedigi belli olamyan kaypak bir adam ve bir cocugun hayatini ortada kalmasina goz yuman medeni hukuk tarafindan kari sifati verilmis bir kadin degil.

Ke
ŞU demek

Şu demek ;

Erkekler
-Aramız bozuk
-Zaten yatmıyoruz
-Aramızda cinsellik yok
.....
size sarilabilir miyim :KK45:

bilmediğiniz konuda yorum yapmasanız ne güzel olur.anayasa kabul etmiyor ne demek?evlilik dışı doğan çocuğun da hakları var eskisi gibi nikah yoksa sürünsünler mantığı kalmadı artık.yasalar çocuğun yararını gözetir.burada çocuğun hiçbir ahlaksızlığı suçu olamaz ve ona bedel ödetilemez.

Back