Yoruldum kizlar

Kadınların değil salak kadınların yükü ağırlaştı. Aklı çalışan normal bir kadın bu dediklerinizi zaten yapmaz.

Yok yahu neresi salak. Biri fizik öğretmeni lisede, diğeri kuzenim elektronik mühendisi.

Kadınlar çalışmasın demiyorum. Kadının çalışma hayatındaki durumu tartışmaya açık dahi olmamalı bence. Hayatta herşey olabilir. Vefat veya boşanma durumunda mesleksiz kadınlar ortada kalıyor.

Benim kızdığım konu, erkeklerin kadınlardan faydalanmaları.

Dışarıda modern takılıyorlar, kadın erkek eşit. Erkek diyor ki ben tembel kadın istemem sana bakmam.

Ama eve gelince geleneksel roller devam ediyor.

Ütü yemek temizlik yapan çocuk bakan kaç tane erkek var ? Yaptıramıyorsunuz işte ataerkil eril zihniyet değişmiyor kültürel şartlanmışlıklar dna'mıza işlemiş

Bence geçiş sürecinden geçiyoruz.

Evet abla, mevzu 4 bin liralık krem almak değil, bir kreme 4 bin lirayı 100 liraymış gibi canı sıkılmadan verebilecek yaşam standardına sahip olabilmek ve bu kanaatle falan olacak iş değil, 4 bin lirayı bir kreme verme kararını ilk o eve giren para belirler.
Krem örnek verilmiş de anlaşılsın diye oradan anlattım, krem için de isteyebilir ayrıca ama kadına para vermemek diye bir şey söz konusu dahi olamaz, ya diyelim gün içinde düştüm bacağım kırıldı ambulans bu gibi durumlarda zaten çağrılmaz, kapıda araba da yok eee ne yapacağım mecbur taksi çağıracağım param yoksa taksiye nasıl bineceğim? Taksici bey abi eşim akşam 7 gibi gelir parasını ondan alırsın mı diyeceğim?

Eşim yıllarca çeşitli şehirlere gitti işi gereği, aylarca kızımla yalnız kaldığım oldu, cebimde para olmasa hadi bakalım aylarca kimden isteyeceğim bana para verin diye, evlendiğimizden beri para yönetiminde işbirliği yapıyoruz, birikim kısmı eşimde evin aylık giderleri bende.

İşten eve geliyor kadın ve erkek aynı anda.
İkisi de aynı maaşı alsın denklik olsun.

Adam kanepeye oturuyor. Elinde tv kumandası veya telefon.

Kadının evdeki mesaisi başlıyor ve en erken 23.00 dan önce mutfaktan çıkamıyor.
İşte her ev böyle değil. Biz eşimle beraber gireriz mutfağa. Eli yatkındır, fırın ve et yemeklerini güzel yapar çünkü Antepli. Bazen ben yemeği yaparken çocuklarla ilgilenmek ona daha zor geldiği için (çok yoruyorlar malum) gel sen bak çocuklara, ben halledeyim der. Büyük temizliğe yardımcı abla gelir ayda bir, beraber yaptığımız da olur. Tabii yine de oransal olarak çoğunlukla bendedir. Ama ev için yapılan bilumum alışveriş, getir götür hepsi de eşimdedir, ben elimi sürmem. Oğlumu en son ne zaman banyo yaptırdığımı hatırlamam, yine oğlumu okula bırakma-alma işi vs. bunlar hep eşimde. Şimdi siz eşim bunları yapıyor diye dersiniz ki erkekler kadınlaştı ama görseniz overdose maskülen bir tip. Bunun kadınlaşmayla ilgisi yok, adam sadece merhametli ve adil.

Boşanmaktan bu kadar korkmayın korktugunuz başınıza gelir bu hayatta. 😂
Yemin ederim kadın enerjimi sömürdu hayattan soğuttu beni yorumları akla ziyan neyse bu ablanın kocasi dese ki senden bosaniyorum kendini yerlere atıp adamı parçalar assslaaa izin vermem irkegim gidemezsin diye böyle bı tablo canlandi gözümde :KK53:

Tahmin etmiştim Bursa macırı olduğunu
Allah kurtarsın bacım
yağ şişesine işaret koyarlar
uludağdan kozalak toplayıp yakarlar
İlk defa böyle bir türü duydum Bursa macırı Bursa muhaciri mi oluyor yani? Söyleyin de bunlardan uzak duralım

Yok yahu neresi salak. Biri fizik öğretmeni lisede, diğeri kuzenim elektronik mühendisi.

Kadınlar çalışmasın demiyorum. Kadının çalışma hayatındaki durumu tartışmaya açık dahi olmamalı bence. Hayatta herşey olabilir. Vefat veya boşanma durumunda mesleksiz kadınlar ortada kalıyor.

Benim kızdığım konu, erkeklerin kadınlardan faydalanmaları.

Dışarıda modern takılıyorlar, kadın erkek eşit. Erkek diyor ki ben tembel kadın istemem sana bakmam.

Ama eve gelince geleneksel roller devam ediyor.

Ütü yemek temizlik yapan çocuk bakan kaç tane erkek var ? Yaptıramıyorsunuz işte ataerkil eril zihniyet değişmiyor kültürel şartlanmışlıklar dna'mıza işlemiş

Bence geçiş sürecinden geçiyoruz.
Bir insanın üniversite okumuş olması salak olamayacağı anlamına gelmiyor ki. Dışarıda eşiyle aynı saat çalışıp, gelip bir de eşi yatarken ev isi yapan insanın kafası çalışmıyordur. Bu kadar açık. Birisine seni kullanma izni vermezsen seni kullanamaz.

Tahmin etmiştim Bursa macırı olduğunu
Allah kurtarsın bacım
yağ şişesine işaret koyarlar
uludağdan kozalak toplayıp yakarlar
Uludağ’a gidince akan çeşmelerden su doldurup bagaja istiflerler, eve götürürler. 😁

İşte her ev böyle değil. Biz eşimle beraber gireriz mutfağa. Eli yatkındır, fırın ve et yemeklerini güzel yapar çünkü Antepli. Bazen ben yemeği yaparken çocuklarla ilgilenmek ona daha zor geldiği için (çok yoruyorlar malum) gel sen bak çocuklara, ben halledeyim der. Büyük temizliğe yardımcı abla gelir ayda bir, beraber yaptığımız da olur. Tabii yine de oransal olarak çoğunlukla bendedir. Ama ev için yapılan bilumum alışveriş, getir götür hepsi de eşimdedir, ben elimi sürmem. Oğlumu en son ne zaman banyo yaptırdığımı hatırlamam, yine oğlumu okula bırakma-alma işi vs. bunlar hep eşimde. Şimdi siz eşim bunları yapıyor diye dersiniz ki erkekler kadınlaştı ama görseniz overdose maskülen bir tip. Bunun kadınlaşmayla ilgisi yok, adam sadece merhametli ve adil.
valla ben de bu ornekleri anlamiyorum benim esimde her isi yapar eve ilk kim gelirse digerini beklemeden yemege baslar.evde her isi ikimizde yapabiliyoruz kotu ornekleri gosterip amac calismamaya tesvik mi nedir anlamiyorum

Bu aslında denetim işte. Kadın çalışmasa da kredi kartı olur. Ek kartı olur. Sormadan harcayabilir.
Bu yoksa şu demek oluyor, bizim evde ben reisim. Ben senden üstünüm. Sen paradan bütçeden anlamazsın, bana sormadan danışmadan harxayamazsın.
Kadının zekasına hakaret. Sormadan harcama limiti dört bin tl. Üstü için beyfendiden icazet alacak.
Yok ya.
Çalışsam da çalışmasam da harçlık beklemem, kredi kartımdan harcarım
Aynen öyle gerçekten. Çalışmıyorum. Benim de eşimin de kredi kartı var ve genelde harcamalari ordan yapiyoruz. Maaş kartını da bana verir, nakite vs ihtiyacım olursa diye. Kendisi zaten atmde uygulama üzerinden QR kodla çekim yapabiliyor. Ben eve gireni bilirim ona göre harcama yaparım, eşim de bunu bildiği için hiç ekstreye bile bakma gereği duymaz ay sonunda kredi kartlarını öder. Harçlık lafı hiç duymadım evlendigimden beri 🤷‍♀️

Bursa'da çok fazla Bulgar göçmeni var. İnanılmaz pintiler. Kocası macır olduğu için 4 bin lira veriyor.

Ama benim anlamadığım konu macır erkekleri asla çalışmayan kızla evlenmez hatta evlenirken mal mülk sorarlar

2 kez red ettim bu yüzden
Bölgeye göre değişiyor heralde 😂 biz Ege'nin bulgar göçmenlerindeniz. Evde calismasa bile kadının lafı geçer. Kartlar maaş vs hep kadına verilir 😂 her macira öyle demeyin lütfen 🥲

+100000000

Maaşa bakan erkek red flagtır. Ortalık böyle adamlarla dolu.

Kadınlar muhakkak çalışmalı. Bu tartışmaya açık bile olmamalı bence.

Ama çalışan evli kadınlar maaşlarını diledikleri gibi harcayamadıklarına da şahit oldum. Bu gözler maaş kartı kocasının elinde olan fizik öğretmenini gördü.

Amcamın kızı da boşanma eşiğinde. Elektronik mühendisi kendisi. Kuaföre gittiğinde veya çanta aldığında kocası ile daima didişiyor.

Öyle müsrif bir kadın da değil.

Bir erkeğe temiz ütülü kıyafet ver, çocuk ver, temiz ev ver, yemek ver, anasına bacısına hizmet ver, bedenini ver, maaşını ver..

Erkek ne verecek ki ? Erkeğin tek görevi çalışmak. Onu da yapmıyorlar artık.

Erkekler maaşlarını kendi kök ailesine harcıyor.

Kuzenimin kocası, kuzenime danışmadan ablasının oğluna telefon almış hediye.

Erkekler kadınsılaştı, kadınlar erkeksileşti.

Güçlü kadın imajı çok yanlış anlaşıldı bence.

İşten eve geliyor kadın ve erkek aynı anda.
İkisi de aynı maaşı alsın denklik olsun.

Adam kanepeye oturuyor. Elinde tv kumandası veya telefon.

Kadının evdeki mesaisi başlıyor ve en erken 23.00 dan önce mutfaktan çıkamıyor.

Ben işten eve geldiğinde yemek yapan erkek görmedim. Max.evi süpürürler o da öylesine üstünkörü. Toz bezinin yerini soran erkek yoktur.

Kadının yükü çok ağırlaştı.
toz bezinin yerini benden iyi bilen kariyeri cok iyi var bizim evde. inanilmaz eli lezzetlidir yemekleri gec kalmazsa o yapar vs vs kotu ornekleri normalestirmeyelim .esim,enistem,abim cevremdeki yaslilar haric tum erkekler her anlamda ev islerinde ortak

Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Eskiden de kadınlar mutsuzdu asla razı değillerdi verilen hayata ve şartlara, eskideki evliliklerin övülecek hiçbir tarafı yok , toplumda adı bile olmayan kadınların caresizliklerinden faydalanan eş ailesi ve erkekler günümüzde kadınların kendini ezdirmemesini kabullenemiyor , eskiden kadınların gidecek yeri mi vardı, anası babası eti de kemiği de sizin gelinlikle çıktı kefenle döner zihniyeti ile kızlarını kurban ettiler ellere, o zavallı kadınların ve berbat evliliklerinin güzellemesini yapmayın boşuna, suanda kadınlar herseyin farkında ve masallah birçok anne kızını okutmak peşinde, şimdiki anneler çok bilinçli kızlarını öyle güzel yetiştiriyorlar ki kimseye boyun egmesin muhtaç olmasın diye elinden geleni yapıyorlar, umarım Kızınız yoktur zira bu zihniyetle ancak bir adamın kölesi olabilir , kendini muhtaç göstermenin bir evlilik idaresi olduğunu sanar, siz bence çok mutsuzsunuz hem eşiniz size baskı kuruyor her konuda hem de kv ye 3 ay katlanmak zorunda kalıyorsunuz, aldığınız takıları dahi eşinizin baskısı ile kullanamıyorsunz, bence çalışan bir kadın olmayı çok istediğiniz için ters psikoloji ile savunma mekanizması geliştirmissiniz...

Uludağ’a gidince akan çeşmelerden su doldurup bagaja istiflerler, eve götürürler. 😁
Şimdi bunu yazacaktım !
Sokaktaki çeşmelerden de su doldururlar ya da camideki şadırvandan. Çayın demini gazete kağıdına dökerler, kuruturlar. Tekrardan demlerler. Daha az vergi vermek için bir çift ayakkabının tekini Bulgaristan'da bırakırlar diğerini alırlar aradan biraz zaman geçer kayıp bürosundan diğer tekini alırlar. Gündüz asla elektrikli eşyaları kullanmazlar gece çalıştırırlar süpürge çamaşır makinesi. Çalıştıkları fabrikalarda yemekhanede sofra tuzluğunu alırlar. Sofrada kalan ekmekleri meyveleri toplarlar.
Hepsi böyle değil ama yüzde 95i
Ve daima kayınvalide ile yanyana ya da altlı üstlü otururlar.

Şimdikiler istediği telefon alınmadı diye boşanma derdinde… bana laf söyleyemez küflü evde oturmak istemiyorum boşanıyorum diyenlerle dolu etraf mesleğim var sana ihtiyacım yok bi halı istedim almadın kendim gider alırım boşanıyoruz diyen mesleğini adama karşı güç gösterisi olarak kullanan sırf etraf okumuş memur olmuş diye yetiştirilen çocuklar var artık etrafımda sosyal medyaya kocasıyla yediği yemeği atmadı diye ayrılmak isteyen… Eskiler yine sabrederdi onların daha zor şartları olduğu halde peki ya şimdikiler bunlar gerçekten zor şartlar mı sizden soruyorum…
Sabrederdi diyerek di’li geçmiş zaman kullanıyorsunuz. O çağı yaşamış gibi yani. Hangi çağdan, hangi eskiden katılıyorsunuz kadınlar kulübüne?😂

X