7,5 aylık bebek nasıl oyun oynuyor ona şaşırdım (bebekleri konularını bilmiyorum)Kızlar selam bu satırları gözlerim dolu dolu yazıyorum 7,5 aylık çok tatlı pamuk gibi bir evladım var canımdan çok hemde çok seviyorum ama bizim sıkıntımız uyku uykuyu hiç sevmiyor gün içinde o kadar yoruluyorum ki akşam olunca az da olsa kendime vakit ayırmak istiyorum gerçi artık bunu da geçtim kendisi doğru düzgün uyumuyor onun için daha çok üzülüyorum dediğim gibi gün içinde sürekli oyun sohbet ile geçiyor uyumamasini veya az uyumasını bir şekilde tolere ediyorum ev işi vs beraber yapıyoruz Allah var eşim çok destek ev işine bebeğimize vardiyalı çalışmasına rağmen fazla fazla ilgilenir bizimle ama ben çok yorgunum özellikle akşamları bitiyorum Buda bebeğime yansıyor bazen ister istemez sesim yükseliyor yeter dur uyu gibi sonra vicdanım sızlıyor oturup ağlıyorum ben kötü bir anne miyim diye iç dökmek istedim anneligi beceremiyormusum gibi hissediyorum bazen elimden geleni yapıyorum ama bazen sinirlerime hakim olamıyorum
Ayni yollardan ben de gectim. Uykusuzluk ve yorgunluk insani saglikli dusunmesini engelliyor. Bulundugunuz durum cok normal.Kızlar selam bu satırları gözlerim dolu dolu yazıyorum 7,5 aylık çok tatlı pamuk gibi bir evladım var canımdan çok hemde çok seviyorum ama bizim sıkıntımız uyku uykuyu hiç sevmiyor gün içinde o kadar yoruluyorum ki akşam olunca az da olsa kendime vakit ayırmak istiyorum gerçi artık bunu da geçtim kendisi doğru düzgün uyumuyor onun için daha çok üzülüyorum dediğim gibi gün içinde sürekli oyun sohbet ile geçiyor uyumamasini veya az uyumasını bir şekilde tolere ediyorum ev işi vs beraber yapıyoruz Allah var eşim çok destek ev işine bebeğimize vardiyalı çalışmasına rağmen fazla fazla ilgilenir bizimle ama ben çok yorgunum özellikle akşamları bitiyorum Buda bebeğime yansıyor bazen ister istemez sesim yükseliyor yeter dur uyu gibi sonra vicdanım sızlıyor oturup ağlıyorum ben kötü bir anne miyim diye iç dökmek istedim anneligi beceremiyormusum gibi hissediyorum bazen elimden geleni yapıyorum ama bazen sinirlerime hakim olamıyorum
emekliyosa yarış yapıyolar anneyle7,5 aylık bebek nasıl oyun oynuyor ona şaşırdım (bebekleri konularını bilmiyorum)
Allah yardımcınız olsun
Kesinlikle kendine vakit ayırması gerekiyor gibi geldi bana da insan biraz kafasını dinlemeli bir enerji toplamalı7,5 aylık bebek sizden 1 2 saat ayrı kalabilir anneniz yakınsa bıraksanız biraz dışarı çıksanız yürüyüşüz yapıp yada bir kahve içip gelseniz bunalmışsınız siz siz kendini iyi hissedin ki sizden enerji bebeğinize geçsin
uyku durumu zamanla düzelir doktor kontrole götürdüm demmişsiniz demek ki sorun yok
Oyun derken sesli ışıklı oyuncaklar ile oynatıyorum şarkı söylemek ce ee gibi oyunlar kitap okuyorum bolca kitapların üzerindeki figürlere bakıyoruz kendi de kitaplara çok alıştı okuyormuş gibi yapıyor bunun gibi gibi vakit geçiriyoruz7,5 aylık bebek nasıl oyun oynuyor ona şaşırdım (bebekleri konularını bilmiyorum)
Allah yardımcınız olsun
1 ay önce bakıldı bütün kan değerlerine hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür tamamen muzurluğundanKan tahlili yaptırdınız mı bebeğinize? Uykusuzlukta doktorumuz önermişti sonra alerji süreci başladı bebeğimde, bundan kaynaklıymış uyuyamaması.
Kesinlikle 8 den sonra ışıklar kapalı veya loş şekilde zaten evin içinde tv hiç açılmıyor yanındayken telefona da bakmıyoruz gün içinde bile kararti perdemiz var onu kapatıp uyutmaya çalışıyorum ayak bacak kol her yerini ovuyorum ovuyoruz ama nafile tam bir çete kendisi uyumak istemedi mi eklem sesine bile gözlerini açıyor inanır mısınız gözlerinin kapandığını anlayınca kaşlarını kaldırıyor gözlerini açabilmek içinBelirlediginiz akşam uykusu saatinde evin ışıklarını loş ortam yapıp tüm uyaranları kapatıp ayaklarına masaj yapmayı denediniz mi?
Evlediğimde oturduğum apt da çok samimi arkadaşlarım vardı gün içinde sürekli görüşür kahve içer veya kahvaltıya gider vs bir şekilde vakit geçirir günü geçirirdik hamile kaldıktan sonra ev almak nasip oldu maalesef oturduğum yerden çıkıp 1 saat uzaklıkta bir yere taşındım böyle olunca baya bi yalnız kaldım aslında o sosyallikten bebekte olunca asosyallige evrildim ara sıra görüşüyoruz hala ama tabiki orada oturduğum gibi rahat ve kolay olmuyor suan oturduğum yerde de var aslında bir kaç kişi ama bebekle biraz zor oluyor ve daha o samimiyeti kuramadığım için evin buz gibi olması lazım çağırmam için e böyle olunca da zaten çocukla kafam kaldırmıyor genelde tek takılıyorum veya anneme gidiyorum annem geliyor sağolsun eşim bu konuda hiç kısıtlamaz aksine evde bebekle bunalmayayım diye hep desteklerKesinlikle kendine vakit ayırması gerekiyor gibi geldi bana da insan biraz kafasını dinlemeli bir enerji toplamalı
Gerçekten miBenim 1 numaram böyle geldi böyle gitti 7 yasinda hala sevmez uyumayi 2.5 sene gece 1 den sabah 8 9 a kadar ayaginda salla diye kendini yirtar asla uyumazdi gece uykusu saati toplam 6 saat falandi istisnasiz hergun durum buydu beyin mr ına kadar cekildi ama yok hicbir sorun yoktu uyumayi sevmiyor cocuk suan yasitlari en az 10 saat uyurken benim oglum 8 saat uyuyup uyaniyor koca insan gbi allah yardmciniz olsn cok zor bir durum anlatmaakla anlanilacak bir durum degil cok uzuluyorum boyle duyunca
Belki diş derdinden yapiyordur tek duam bu şekilde sürmesin duydugum zaman dahi tüylerim diken diken oluyor üzülüyorum gercekten. kızımda uyku anlaminda eziyet etti hala yapiyor ama derdi varken yapiyor 31 aylik suan sikintisi olmasa uyumasi gereken sureleri hep uyudu umuyorumki diş derdinden böyle yapiyordurGerçekten midemek ki bu böyle devam edecek kabullenmek en iyisi galiba ama psikolojim nereye kadar götürür bilemiyorum
Bizim oğlan doğduğundan beri böyle bazen çok güzel uyuyor o güzel uyuduğu 1 gün sonraki 4 güne bedel oluyor ve 4-5 gün ziyan olarak geçiyorBelki diş derdinden yapiyordur tek duam bu şekilde sürmesin duydugum zaman dahi tüylerim diken diken oluyor üzülüyorum gercekten. kızımda uyku anlaminda eziyet etti hala yapiyor ama derdi varken yapiyor 31 aylik suan sikintisi olmasa uyumasi gereken sureleri hep uyudu umuyorumki diş derdinden böyle yapiyordur
Ahh beni anlayan biriAnne olmak çok zor bir herkes bir çocuğun var biz ne yapalım iki üç çocukla diyorlar ama işte konunun iyi yetiştirmek için çaba sarf edildiğini görmemeleri sağlıklıları yerinde olsun da varsın bizler yorulalım
Gerçekten ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar ama ben anneme ne kadar sırtımı dayayabilirim ki sonuçta oda insan ve yoruluyor ve bu bebeğin en çok bana ihtiyacı var annem sonsuza kadar benimle kalamaz ki misafirim geleceginde annem gelir bebeğime bakar ben isimi hallederim veya eşimle bebeksiz bir yere gideceğimizde anneme emanet ediyoruz ama tabi ki ister istemez herkesin nefes almaya ihtiyaci oluyor şuan şehir dışında ablamın yanında eşim vardiyalı çalışır öyle olmasına rağmen evde olduğu her an bebekle ilgilenir veya evin işiyle ama bu ara maalesef oda çok yoğun fırsat buldukça yardım ediyor yani aslında mecburen de olsa sorumluluğun fazasi bende zaten benim en büyük derdim geceleri uyumamasi gün içinde vakit bir şekilde geçiyor ama gece oldu mu kendimle kalmak istiyorumHem eşiniz hem annenizin destek olduğunu söylemişsiniz. Demek ki destek değiller.
Elbette öyle çok zor olsada ilerde bunun meyvelerini toplamaya başladığında o zorluk gözüne bile gelmeyecek sabır ve şükürAhh beni anlayan birigerçekten öyle kitaplara alışsın sağlıklı güzel uykusunu alsın mutlu olsun diye kendimizi yoruyoruz bizimki mi hatalı acaba inanır mısınız evin içinde sürekli bi şebeklik halindeyim sürekli iletişim halinde konuşma halinde merakını heyecanını görüyorum keşfetsin diye uğraşıyorum ama bende yoruluyorum dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da varsın yorulalım yapacak bir şey yok sonuçta ne kadar şükretsek az